Jump to content

The game closes while in the splash screen


SubliminalInspector

Recommended Posts

SubliminalInspector

After the intro I get the GTA: LC splash screen, and then the game closes. It doesn't even give an Unhandled Exception error.

What do I do? I followed Jimmy's instructions and installed the Update Files Package.

Edit: So I joined the Discord server for the mod and downloaded the pre-installed build shared by Jimmy and it works fine, but I still don't know why the mod didn't work when I installed it myself. I can play it now anyway.

Edited by SubliminalInspector
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/13/2023 at 10:00 AM, SubliminalInspector said:

After the intro I get the GTA: LC splash screen, and then the game closes. It doesn't even give an Unhandled Exception error.

What do I do? I followed Jimmy's instructions and installed the Update Files Package.

Edit: So I joined the Discord server for the mod and downloaded the pre-installed build shared by Jimmy and it works fine, but I still don't know why the mod didn't work when I installed it myself. I can play it now anyway.

When you install the Update Files package, there are instructions to delete some of the old legacy files that cause conflict with new ones:

  • Quote

    After doing the above steps, delete the Mss32hooked.asi and gta-lc.asi from your LC Installation directory

These might be causing the unhandled exception.

0rTqlCW.png

Intel Core i5-12400F | MSI MAG Z790 ACE | Adata XPG Gammix D30 16GB 3200MHz CL16
Cooler Master MasterWatt 650 80 Plus | MSI MAG FORGE M100A | ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX 2060 Super EVO V2 OC | Samsung 870 EVO 500GB SATA SSD
WD Blue™ SATA SSD M.2 2280 500GB | Western Digital 1TB HDD | Cooler Master Hyper T20 CPU Air Cooler

Link to comment
Share on other sites

SubliminalInspector

I deleted these files and the game still crashed. I guess it doesn't matter now.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, SubliminalInspector said:

I deleted these files and the game still crashed. I guess it doesn't matter now.

Did you replace the required the IMG Files into models/gta3.img using an IMG Tool/Editor?

0rTqlCW.png

Intel Core i5-12400F | MSI MAG Z790 ACE | Adata XPG Gammix D30 16GB 3200MHz CL16
Cooler Master MasterWatt 650 80 Plus | MSI MAG FORGE M100A | ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX 2060 Super EVO V2 OC | Samsung 870 EVO 500GB SATA SSD
WD Blue™ SATA SSD M.2 2280 500GB | Western Digital 1TB HDD | Cooler Master Hyper T20 CPU Air Cooler

Link to comment
Share on other sites

SubliminalInspector

I replaced them, but I used IMG Factory 2.0 for that, which is a bit buggy, I think. Maybe that caused the issue?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.