Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTA Online

      1. The Diamond Casino Heist
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Frontier Pursuits
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    3. Crews

      1. Events
    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Gameplay
      3. Missions
      4. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA 6

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA IV Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA SA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA VC Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA III Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    3. Gangs

    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

Sign in to follow this  
RuskiChleb

story mode not launching please help

Recommended Posts

RuskiChleb

so... i've recently bought the game on steam. the game was crashing beacuse of gfx or somethin like that, but i fixed that with this command that ignores pipelinecache.

 

then, the screen in game was black, but i was hearing the sounds - going from vulkan to dx12 it fixed that

 

 and when i try to start the story mode, after loading screen ends, the screen just go black, and those numbers from msi afterburner just don't move, i can't turn off the game - i have to turn off my computer... online and benchmark are playing just fine, just benchmark have one missing texture of ground on (it's just white) this snow area. i tried turning on online, firstly, then going to the story mode... and the loading screen is just going on forever, its just endless, but at least i can turn it off...

 

so, i've deleted this file with settings, those pipeline, my profilesettings, i tried "checking" if all files are correct (i dunno what is it called in english steam, but u know what i mean) on steam TWO times, i tried default settings on nvida control pannel

 

nothing worked, still the same issue - benchmark runs fine, online runs fine, but story mode - nah, it just cant start

 

please help

 

Edited by RuskiChleb

Share this post


Link to post
Share on other sites
happygrowls

try disabling any overlays such as msi afterburner, verify game files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb
6 minutes ago, happygrowls said:

try disabling any overlays such as msi afterburner, verify game files.

i verifyed game files two times, i will try turning of msi afterburner

13 minutes ago, happygrowls said:

try disabling any overlays such as msi afterburner, verify game files.

unfortunaly, story mode still doesn't work

meanwhile, i tried turning off vsync, same results as before - story mode doesn't work

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb

please someone help me

Share this post


Link to post
Share on other sites
mhayy5

You specs and in game settings? Do you use Resolution scale?

Share this post


Link to post
Share on other sites
_CP_

Run the game in safe mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb
1 hour ago, _CP_ said:

Run the game in safe mode.

tried it... tried everything i could find on the internet, i already refunded it

Share this post


Link to post
Share on other sites
VideoTech UK

Hmm, have you updated your GPU drivers? If not, it's critically important doing so.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb
15 minutes ago, VideoTech UK said:

Hmm, have you updated your GPU drivers? If not, it's critically important doing so.  

yup, tried newest gpu drivers avaible, tried older ones too

Share this post


Link to post
Share on other sites
VideoTech UK
2 minutes ago, RuskiChleb said:

yup, tried newest gpu drivers avaible, tried older ones too

Okay, did you try setting v-sync to "half"? It might put less pressure on your GPU and CPU but you say when the black screen occurs you cannot access the Windows taskbar so maybe your PC under too much pressure or it might be an issue on Rockstar's end. I'm not sure.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb
2 minutes ago, VideoTech UK said:

Okay, did you try setting v-sync to "half"? It might put less pressure on your GPU and CPU but you say when the black screen occurs you cannot access the Windows taskbar so maybe your PC under too much pressure or it might be an issue on Rockstar's end. I'm not sure.

 

 

i've actually used v-sync on half at the beginning, then changed it to on, then to off. online was working without any flaws

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
mhayy5
10 hours ago, VideoTech UK said:

Okay, did you try setting v-sync to "half"? It might put less pressure on your GPU and CPU but you say when the black screen occurs you cannot access the Windows taskbar so maybe your PC under too much pressure or it might be an issue on Rockstar's end. I'm not sure.

 

 

I only play with vSync on half and i have no problems.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
DrDetroit

I mean, your second sentence states you immediately ran into gfx issue - even before starting the game...If the first thing is a gfx problem where you have to 'fix' issue with a mod, then I'd say hardware issue 100%.

 

i.e: potato 

Edited by DrDetroit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spadge

I had a similar issue than you. Launch the game, loads in, screen is black but you still hear the sounds.

 

What I did to fix it, is, before you start story mode, go into graphic options and run a benchmark test. Once it's done loading and you see the Colter (the snowy landscape), exit benchmarking and then select story mode. You won't be able to load in straight into story mode, you'll have to load a benchmark first, but atleast for me, that enables me to play story mode. I don't have any missing textures though during that benchmark.

 

This issue just started popping up after the moonshiners DLC, so I don't know what they did. Also, that game is running because you can hear the sounds but the screen is black doesn't always occur, but only sometimes. Maybe it's tied to the map location or something. Maybe you're at a point in story mode where some part of the map doesn't render properly.

 

But that part with you having to use a commandline and missing textures in benchmarking is fishy though. Also the part where you have to turn off the PC is weird. When I get that bug where the screen is black, but with no sound, I was able to just do alt f4, I heard the menu popping up, and even though I couln't see, pressing then enter to confirm ALT F4 would end the game. In which case I would proceed to load into sp by doing the benchmark trick. What's your setup? Maybe you just need a new graphics card?

 

I have to say, MP & benchmark running but not single player is a very weird issue. Very very weird indeed, never seen anything like that before, then again, I don't have much precedents. Maybe search for a similar problem occurring in other games, which might allow to pinpoint the issue or it's cause.

Edited by Spadge
Ok, my issue is not the same than yours, I just had the blackscreen with sound, your problem sounds like hardware issuficiency IMO

Share this post


Link to post
Share on other sites
RuskiChleb

bruh, i already refunded it, but to the 2 posts above - i have an gtx 750ti 2gb, i5 6500, 8gb ram in single channel 2444mhz and i assure u this is enough - i have a friend that plays rdr2 on mx150 in 30fps on 720p 50%, and i saw tests on yt with 750ti too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • 2 Users Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 2 Guests

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.