Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    1. GTA Online

      1. The Cayo Perico Heist
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Frontier Pursuits
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    3. Crews

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA VI

      1. St. Andrews Cathedral
    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    6. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    7. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    8. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    9. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    3. Gangs

    1. Announcements

    2. Support

    3. Suggestions

RDR2 PC Patch - 1207.73 (1.14) | 19/11/2019


Spider-Vice

Recommended Posts

D1rtyD1g1tal
15 minutes ago, ThirtyIR said:

The new patch has ruined the game for me - now getting ERR_GFX_STATE errors randomly. I did not install the Hotfix driver - I have a 10-core/20-thread CPU so I figured the hotfix was only for 4 - 6 core CPUs?

Delete all the bin and api files in your settings folder, not the xml.

Link to post
Share on other sites
gregorius11
1 hour ago, cp1dell said:

It was like this on the consoles too.

 

I've heard these complaints and the weather cycles were a bit too fast for my taste too, but the weather certainly did not change in 3 seconds before the update.

Link to post
Share on other sites
MeatSafeMurderer
27 minutes ago, gregorius11 said:

I've heard these complaints and the weather cycles were a bit too fast for my taste too, but the weather certainly did not change in 3 seconds before the update.

I wouldn't be so sure. I had a storm disappear in an instant. One moment it was dark and foreboding and there was thunder and lightning, the next it was bright and sunny. No transition at all. That was before today's patch.

Link to post
Share on other sites
2ndLastJedi
35 minutes ago, gregorius11 said:

I've heard these complaints and the weather cycles were a bit too fast for my taste too, but the weather certainly did not change in 3 seconds before the update.

 

5 minutes ago, MeatSafeMurderer said:

I wouldn't be so sure. I had a storm disappear in an instant. One moment it was dark and foreboding and there was thunder and lightning, the next it was bright and sunny. No transition at all. That was before today's patch.

It would be so good if bad weather would last! I really enjoy the lighting and fog when it storms and rains but it is so short that it's hardly worth it happening. 

So if i drop my framerate to 30 I could get longer storms? lol seems kind of silly. 

Always just sunny days :(

Link to post
Share on other sites
Spider-Vice

This isn't frame rate related. There's been other comments about the weather looking like someone flicked a light switch at random on consoles too since October 2018 if you search around the main forum. I've had long storms at 60 FPS, and most others seem to last normal amounts of time at this frame rate and close to this frame rate.

Link to post
Share on other sites

Could just be me, but while it seems like Arthur's cores are draining slower, my horse's cores are draining faster.  Took a ride from Rhodes to Elysian Pool and back and had to feed boi-ah carrots two different times.  Prior to today's patch, I almost never had to worry about his cores while Arthur's was constant maintenance.  Anyone notice that?  

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
2ndLastJedi
5 minutes ago, RedIndianRobin said:

The new drivers performs like sh*t for me. Rolling back to 441.12.

I downloaded it but stopped myself installing it until I played and it seemed to run fine as was on 441.20 so I'll just stay there then. 

Link to post
Share on other sites
MeatSafeMurderer
1 hour ago, Spider-Vice said:

There's been other comments about the weather looking like someone flicked a light switch at random on consoles too since October 2018 if you search around the main forum.

Makes you wonder how such an issue can remain in the game for an entire year after being reported.

Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, 2ndLastJedi said:

I downloaded it but stopped myself installing it until I played and it seemed to run fine as was on 441.20 so I'll just stay there then. 

i installed them and runs fine.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, D1rtyD1g1tal said:

Delete all the bin and api files in your settings folder, not the xml.

That definitely helped, but I still got the same error & crash after about 45 mins of gameplay.

 

It's weird that I'm getting this error only after this update. Aggravating to say the least.

Link to post
Share on other sites
RedIndianRobin
35 minutes ago, wasd said:

i installed them and runs fine.

Graphics drivers performs different for every user. I suggest everyone to test them out before coming to a conclusion. 

 

In my case, I face no stutters nor freezes so the hotfix is useless anyway.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
X_MasterDave_X

 

Quote

Players with NVIDIA graphics cards and 4-core or 6-core CPUs should install the GeForce Hotfix Driver Version 441.34 from NVIDIA and remove any launch arguments to resolve this issue: For more information, please see this support page: https://support.rockstargames.com/articles/360038940333

 

 

 

Not sure if this is a good advice for all the Windows 7 Users, that play the game, as this seems to be a Win 10 Driver.

Seems we have to wait until 441.34 gets a Win7 Variant too.

Link to post
Share on other sites
Gamer Pradosh

So happy to hear that this patch has sorted issues of so many people.. Happy gaming!!

 

Waiting for steam edition even more eagerly now.. 😎

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
jippa_lippa

Ok, so I finally started...

What can I say. GLORIOUS!

There are a few things though....in about 5 hours I got about 3 crashes ERROR_GFX_STATE...

And also, I get this glitch were in some specific contexts (like when there's a change in shadow between an interior and an exterior) I get these very sharp shadows (basically a clear line separating the shadow from the light).
This is what I mean:

 

0prNdOae_t.png

 

Performance is what I expected...never at 60 fps except for valleys at night, but the performance is very consistent and the triple buffering is doing quite a good job, to be fair.

I never experienced extreme losses in framerate, and when it goes down it does so very smoothly.

 

ON VULKAN, that is.

Edited by jippa_lippa
Link to post
Share on other sites
UpTheDowngrade

Anyone checked TerrainShadowQuality setting in system.xml yet? It was set to low for me by default.

Edited by UpTheDowngrade
Link to post
Share on other sites
Jimbatron
7 hours ago, Spider-Vice said:

This isn't frame rate related. There's been other comments about the weather looking like someone flicked a light switch at random on consoles too since October 2018 if you search around the main forum. I've had long storms at 60 FPS, and most others seem to last normal amounts of time at this frame rate and close to this frame rate.

It’s a bit disappointing that R* create the most amazing open worlds and then let little things like this take the gloss off. There has been angry talk of progressive downgrades since release on the consoles, and on the Xbox One X I’ve noticed little difference. Some people will be up in arms at me suggesting it’s generally fine, but honestly I think it still looks great and most changes have been marginal. But one thing I really have noticed is the weather and daylight transitions become more abrupt.

 

Its a bit like you’ve walked into a marble lined pristine bathroom, premium soaps, proper hand towels, gleaming mirrors. Then you find out no one has bothered to flush the last turd away.

Edited by Jimbatron
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Guys, after this patch game:
- Start as a small window without any frame, alt+enter = crash
- There is no way to go in settings and change resolution (only 2 on list!) to any or to fullscreen without crash
- any settings change - crash

Any ideas? Gracias!

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, UpTheDowngrade said:

Anyone checked TerrainShadowQuality setting in system.xml yet? It was set to low for me by default.

Same here.

Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, artison said:

Guys, after this patch game:
- Start as a small window without any frame, alt+enter = crash
- There is no way to go in settings and change resolution (only 2 on list!) to any or to fullscreen without crash
- any settings change - crash

Any ideas? Gracias!

Change settings from the XML file. To access it: Documents>Rockstar Games>Red Dead Redemption 2>Settings>system

This will open in notepad. Now go all the way down and change the resolution - assuming it's 1920x1080.

<screenWidth value="1920" />

<screenHeight value="1080" />

 

To get full screen window - type "0" in the windowed value.

<windowed value="0" />

 

Save and close.

 

If it still crashes, then delete the "Settings" folder. Note: this will completely reset your graphics settings, so take a screenshot of them before deleting.

Edited by md_rayan
Link to post
Share on other sites

Anyone else has trouble installing Nvidia Hotfix Rockstar told us to install? I'm getting error saying I need DCH drivers, so I installed that and I still can't install Hotfix 441.34 ...

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, UpTheDowngrade said:

Anyone checked TerrainShadowQuality setting in system.xml yet? It was set to low for me by default.

Mine was still set to Ultra, but it made me curious about some of the less obvious settings in that file.  Many are direct from the in-game settings, of course, but I wonder if anyone has a breakdown of the purpose or effect behind things such as <transferQueuesEnabled value="false" /> or <damageModelsDisabled value="true" />, and so forth.  Not a programmer (obviously) - but editing things like pedLodBias value and deepsurfaceQuality have made a difference in gameplay and it makes me wonder if there are other settings like that to either check or experiment with?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Ghetzi said:

Could just be me, but while it seems like Arthur's cores are draining slower, my horse's cores are draining faster.  Took a ride from Rhodes to Elysian Pool and back and had to feed boi-ah carrots two different times.  Prior to today's patch, I almost never had to worry about his cores while Arthur's was constant maintenance.  Anyone notice that?  

Yes. Same for me too actually. 

Link to post
Share on other sites
UpTheDowngrade
1 hour ago, Ghetzi said:

Mine was still set to Ultra, but it made me curious about some of the less obvious settings in that file.  Many are direct from the in-game settings, of course, but I wonder if anyone has a breakdown of the purpose or effect behind things such as <transferQueuesEnabled value="false" /> or <damageModelsDisabled value="true" />, and so forth.  Not a programmer (obviously) - but editing things like pedLodBias value and deepsurfaceQuality have made a difference in gameplay and it makes me wonder if there are other settings like that to either check or experiment with?

Oh, my damagemodelsdisabled is set to false by default.

Edited by UpTheDowngrade
Link to post
Share on other sites
Spider-Vice

Just came across the first severe issue I've had with the game. It crashed in one of the Epilogue Part 2 missions, and now I can't load back in again, I assumed it corrupted my save (but it makes backups every autosave), but I'm getting the GFX_STATE error which is graphics related. Wat. Even if it corrupted the save, it's weird because there was no saving going on at that moment, it was just riding back during a mission.

 

Gonna try to revert to the save backup from 45 minutes ago but hmm.

Link to post
Share on other sites
UpTheDowngrade
4 minutes ago, Spider-Vice said:

Just came across the first severe issue I've had with the game. It crashed in one of the Epilogue Part 2 missions, and now I can't load back in again, I assumed it corrupted my save (but it makes backups every autosave), but I'm getting the GFX_STATE error which is graphics related. Wat. Even if it corrupted the save, it's weird because there was no saving going on at that moment, it was just riding back during a mission.

 

Gonna try to revert to the save backup from 45 minutes ago but hmm.

 

This worked for me last night: Turn off cloud saves in Rockstar Launcher RDR2 settings, load into RDO, pause, load your last save file that ISN'T an autosave, and it should work. I even got noticeably better FPS on that save, immediately.

Link to post
Share on other sites
Spider-Vice

My previous non-autosave is pretty old. I'm going to try deleting the shader cache and graphics settings, I have a feeling the shader cache might be corrupted.

Edit: Okay, it was a corrupted shader cache. The game must've crashed while writing to it. Removing the caches in the Settings folder, along with the dynamic settings .bin files worked like a charm.

Edited by Spider-Vice
  • Like 2
Link to post
Share on other sites
X_MasterDave_X

As a Win7 64bit User i cant use the Nvidia hotfix Driver.

 

Just wanted to say that i tried to delete the command line "-cpuLoadRebalancing", with the actual Patch. I got again frozen screen after 1-2 hours playing. Especially in a City like St Dennis.

As i went into the theater it freeze several times as the arabian woman did her fire dance. As i used the command line again all freezes were gone.

 

But i have a older Graphic card, Nvidia 970 GTX with a 3,5 GB + 500 MB slower Ram. Also a 6 year old intel i7 3820 4 real core and 16 GB RAM.

 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • 2 Users Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 2 Guests

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.