Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (84,674 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

  • 0
BeauHg

GTA V not working

Question

BeauHg
Posted (edited)

So when I open up the game I can go online and it just freezes on the map. Then it tells me to open in safe mode once I close it, which also doesn't work.

It also lags to high heavens, it's like I'm playing with molasses

 

I just reinstalled it and deleted the files so I could start a new game yet its doing this.

 

My computer should be able to handle it, so I dunno what's up.

Edited by BeauHg

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
AiraCobra

So when I open up the game I can go online and it just freezes on the map. Then it tells me to open in safe mode once I close it, which also doesn't work.

It also lags to high heavens, it's like I'm playing with molasses

 

I just reinstalled it and deleted the files so I could start a new game yet its doing this.

 

My computer should be able to handle it, so I dunno what's up.

 

What are your specs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
BeauHg

 

So when I open up the game I can go online and it just freezes on the map. Then it tells me to open in safe mode once I close it, which also doesn't work.

It also lags to high heavens, it's like I'm playing with molasses

 

I just reinstalled it and deleted the files so I could start a new game yet its doing this.

 

My computer should be able to handle it, so I dunno what's up.

 

What are your specs?

 

https://imgur.com/a/hPGdhX2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
RedDagger

Is this just when loading GTAO, does the single player load and work fine?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
BeauHg

Is this just when loading GTAO, does the single player load and work fine?

 

It seems to just be GTAO, could it be my internet connection or something?

single player is a bit of an issue as well, the controls seem to lag, but I think I just have to mess with my settings and get everything right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
RedDagger

Performance problems should be separate from loading into GTAO, was it doing this before you reinstalled?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
BeauHg

Performance problems should be separate from loading into GTAO, was it doing this before you reinstalled?

I honestly can't remember but I don't think so because I was level 20 or so before I uninstalled the game to make room for somthing else

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
RedDagger

I honestly can't remember but I don't think so because I was level 20 or so before I uninstalled the game to make room for somthing else

That seems like it'd be an internet problem then, right now the servers are borked so you wouldn't have any luck either way, but when they're working you can try user profiles, a difference character slot or network fixes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.