Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    2. News

    1. Red Dead Redemption 2

    1. GTA Online

      1. After Hours
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

Sign in to follow this  
LaBombaRomba

[HELP] [SA] Wierd Issue With Ultrathing. More information in post.

Recommended Posts

LaBombaRomba
Posted (edited)

Background info/specs:

 

  • Gtx 750 (non-Ti) 2gb EVGA SC
  • i3 2120 (stock clocks)
  • 12gb ram
  • Game is on an external 500gb HDD
  • Playing on a 1440x900 display at 75hz
  • Windows 10 64 bit (Fall creators update)

 

The only reason i'm using Ultrathing is for the reflections.

Other mods i'm using:

  • Modloader (various texture, anim, model replacers/fixes)
  • Skygfx
  • Ped Specular (the one from the mobile to pc research project)
  • GTA V hud
  • shadow extender
  • normal maps mod (dk22pacs one)
  • Silents patch and asi loader
  • Open limits adjuster
  • Bulletholes
  • Multisampling fix
  • 2dfx
  • Cleo
  • Ragdolls mod (madlegs one)

 

When I try to uninstall it, I get a black screen, with the hud still being visible. Another issue i've noticed is that it seems to 'overwrite' certain features/things from other mods. For example, with Ultrathing installed, the next gen hud option for V hud doesn't work, but uninstalled it does.

 

Another random issue i have is that my render distances are really short. Slider makes no difference. Lot's of pop-in.

 

Fps is ok for the most part. Some parts of San Andreas give me pretty bad stutter though.

 

EDIT: Formatting.

Edited by LaBombaRomba

Share this post


Link to post
Share on other sites
gts.

Since skygfx seems to be the biggest mod touching graphical stuff and such there, maybe is a conflict with ultrathing and/or viceversa. What about try a clean installation and test mod by mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaBombaRomba
Posted (edited)

Since skygfx seems to be the biggest mod touching graphical stuff and such there, maybe is a conflict with ultrathing and/or viceversa. What about try a clean installation and test mod by mod?

 

Yep. Just as you were commenting i did that. Not on a clean install, but i removed all my asi files and added them back one by one.

 

Skygfx seemed to be the cause, so I reverted to a stock .ini from the download and it's fine now. Super strange (to me at least) that Ultrathing 'masked' up the problem. Wierd.

 

Anyways, thanks!

Edited by LaBombaRomba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.