Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (86,018 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

  • 0
Sign in to follow this  
DomioX

Textures issue

Question

DomioX

Hi all. I have new graphics card for few days; GTX 1070

I've noticed texture issue on road in GTA V Online

 

Just look: https://i.imgur.com/EO3gkfr.jpg
https://i.imgur.com/0juFQ0E.jpg

 

Please tell me; it's game problem or my graphic card starts trolling me?

 

I've updated card drivers to the latest version. Help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
A.C.M.
Posted (edited)

well this game was originally created for xbox 360 and they didnt recreate next gen only upgraded it as usual for rockstar.

this glitch can be as normal that any other AA or shadow bug you might notice with this game, it's still the best port yet by them, next games might become better as next gen consoles are now same level with pc and limitations dont exist anymore in future

Edited by ACM-Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

So this is just a "bug" GTA V? On the night in the game, this problem does not occur.

 

 

I would be honestly grateful if someone could check on their computer if a similar problem occurs in this area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.

i wernt there between 6-7 pm ingame time and the weird part started to even out with sunset but it is certain it will be visible more like your picture shows in mid day

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

Okay. Thank you. I noticed that the change of options: soft shadows on NVIDIA half solved my problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.
Posted (edited)

maybe thats why i didnt see it almost at all, i saw piece loading in within a fraction of sec and no other glitches, i have soft shadows

Edited by ACM-Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
smurfynz

This is not "normal" at all.

Are you using Steam or RSSC version?

 

What graphics card did you have prior to the 1070? Earlier nVidia or an AMD?

Can you see the difference on the ground, or only from the air?

If only from the air, does it disappear as you get closer?

 

Try changing your texture quality to "normal" and restart game. Then change it back to "very high" and restart again although I suspect this is a shader issue rather than a texture one.

If that doesn't help, try resetting the shader cache settings in the nvidia control panel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.

it might me OP shader that messes up on certain shadows setting, i couldn't see this issue at all tbh, from far away this place loads in then briefly you can see there are many texture pieces on that intersection and even that very shortly

Edited by ACM-Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

RGSC version. I see this bug only from air, before i have Nvidia 970 graphic from MSI now its 1070. Setting soft shadows on Nvidia has fixed my problem.
https://imgur.com/a/EvQo8zoom it. So. This is a game bug or bug of my graphic card?

Edited by DomioX

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.

there is software issues on your GPU, try updating drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

I have the latest drivers...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

I restored all nvidia settings and I reinstalled drivers.

And look: https://i.imgur.com/Jb4eao2.jpg

 

So, finally. This is a my GPU problem? Should I send a card for repair?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

Anyone? Maybe someone else can check this place

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

Okay. I tested it on integrated graphics card and this is a game bug. Topic to close.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.

game bug that dont exist on my game using gtx 750ti

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

Just change soft shadows option to very soft and look again. Other options is: grass; very high, textures; high and MSAA x8

It's a game bug. I checked it today on other computer and it was exactly the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
A.C.M.

my cpu make framerate too low if i go up to settings you suggested, i gotta make them high-medium to run thsi game on my poor-mans-gaming-pc fairly playable.

I guess upgrading PC aint worth it as higher settings just dont work correctly in this game, i can enjoy game best on low pc then.

BTW i dont want to hear about "buy new mor expensive parts" stories, ive worked my arse off for that one even.

Edited by ACM-Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
DomioX

Here is all my settings and screenshots with problem: https://imgur.com/a/vzunS

 

If someone want to help, just check this settings on your PC and go to this place (with deluxo/helicopter or plane)

Then I will be 100% sure that this is a game bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.