Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    1. GTA Online

      1. The Cayo Perico Heist
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Frontier Pursuits
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    3. Crews

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

      1. St. Andrews Cathedral
    2. GTA VI

    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    6. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    7. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    8. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    9. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Announcements

      1. GTANet 20th Anniversary
    2. Support

    3. Suggestions

Launch Episodes as DLCs in GTA IV


Tomas.

Recommended Posts

Why would you want to use it on new complete edition? It's basically the same game.

This method is perfect solution for owners of standalone IV and EFLC.

Edited by Kubigz
Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Kubigz said:

Does your game crashes after turning off TV after watching it for ~5 minutes and more?

idk, never watched the tv after installing the patch, I just deleted it and went back to the normal games

Link to post
Share on other sites
GamingWithJumbo

Hey, so there's an issue for me.

 

When I launch GTA IV, (with the DLC's) it skips the loading screen and the rockstar logo screen. It directly starts GTA IV from the first mission (Bellic Cousins or something) without me clicking anything. When I try to start a new game by pressing ESC ingame, and selecting TBoGT/TLAD from the "start a new game" option, the game keeps on loading forever.

 

Also, I'm using compatibility (Windows 7 Compatibility option). Any solutions?

Link to post
Share on other sites
GamingWithJumbo

I eventually got to the menu screen, where you can select the DLC and the main game, but still, the game keeps on loading forever except GTA IV, which works. The DLC's do not load. (Patch 1.0.8.0/1.1.3.0)

 

 

Video evidence (Sorry for aspect ratio)

Edited by GamingWithJumbo
Video attachment
Link to post
Share on other sites
GamingWithJumbo

Whenever I try to use the compatibility for Windows Vista or  XP, the game just shows a error message: SecuLauncher failed to start application. [2000]

So, this guide is useless for me.

Link to post
Share on other sites
GamingWithJumbo
On 6/30/2017 at 3:48 AM, ComedyInK said:

to the people having issues, it could stem from how the install guide was written, i had the issues not being able to get the expansions to work as DLC, but after rereading I realized I was placing my DLC files incorrectly:

 

  1. Make a "DLC" folder in your GTA4 root folder, in the "DLC" folder make a folder with the name "TLAD" and then inside that folder, make another folder named "content". Folder structure should look: "Grand Theft Auto IV\GTAIV\DLC\TLAD\content."
  2. Copy the TLAD folder from EFLC/TL&D to the content folder.
  3. In the downloaded archive provided in the OP, merge the files from the "content" folder in the archive to the "content" folder your created in "Grand Theft Auto IV\GTAIV\DLC\TLAD\content."
  4. Copy the 3 files (content.cat, content.xbx, .png image) from the archive to "Grand Theft Auto IV\GTAIV\DLC\TLAD\"
  5. Copy the files from the archives ("GTA IV tool" and "xliveless") to your "Grand Theft Auto IV\GTAIV" folder.

 

Green = GTA4 folder

Red = ELFC folder

Purple = Downloaded archive "DLC_files"

 

This is how your folder structure should look like https://imgur.com/a/tosZT

 

Edit: I also installed the regedit provided in this post

The file structure looks wierd. There's the TLAD folder, yes? Inside it contains "content" folder, content.cat, content.xbx, E2_marketplace_logo2_64_24.png.

 

But, inside the "content" folder, you have the same files that you had: namely content.cat, content.xbx, E2_marketplace_logo2_64_24.png, but of DIFFERENT sizes. Refer to this image provided by ComedyInK, second image: https://imgur.com/a/tosZT. These files are not included in the DLC folder provided by Tomas. I believe this is the reason why it isn't working for some, including me.

Edited by GamingWithJumbo
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Determination6855

Please update your DLC download link
Your link to the DLC file has some(almost many) missing files and is not making the vanilla IV to launch the menu. Please update your DLC files link

 

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Determination6855 said:

Please update your DLC download link
Your link to the DLC file has some(almost many) missing files and is not making the vanilla IV to launch the menu. Please update your DLC files link

 

Files are ok, I have installed this mod successfully ~2 weeks ago.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Commander Meat

I have the complete edition from Steam and I downgraded GTA 4 to 1.0.7.0 so I can install mods. I don't have access to the DLC anymore and I would like to play them with the mods I have installed. Will this method work so I can play EFLC?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Please someone who has the expansions installed, you can upload these files to finish

 

content.cat, content.xbx, E2_marketplace_logo2_64_24.png

 

The TLAD and TBOGT

I would really appreciate it

Edited by Ethmods
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
On 2/12/2017 at 4:18 PM, Zolika1351 said:

Are you using Win 10? Try with Win 7 compatibility, the tool doesn't get along with this OS AFAIK.

 

I'm on Win 10, compatibility tab doesn't appear, tried to "fix compatibility problems" on LaunchGTAIV.exe and manually set it to Win7 like that but it didn't work, all it did was make a white line appear at the bottom on startup then go away at the splash text. Compatibility tab appeared for GTAIV.exe, set it to Win7 that way, didn't work either.

Does this work on Version 1.0.7.0(Non-Steam)?

And after the process is done, should I create a new extension to run the game? For example: ''GTA IV The Complete Edition'' or anything like that?

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Hi i'm new to the forum and not good at modding

There's an issue that the game crashed when i switch to other savegame ,like when i'm in IV and switch to TBoGT savegames and vice versa.

Same thing with TLaD

 

 

Any solutions?

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, adam9797 said:

Hi i'm new to the forum and not good at modding

There's an issue that the game crashed when i switch to other savegame ,like when i'm in IV and switch to TBoGT savegames and vice versa.

Same thing with TLaD

 

 

Any solutions?

if you are using steam version than there is no fix, if you are using patch 8 or lower than download zpatch and enable this option in the .ini

 

; fix crash when switching episode mid game
EpisodeSwitchFreezeFix=1

Link to post
Share on other sites
15 hours ago, C1aude_III said:

if you are using steam version than there is no fix, if you are using patch 8 or lower than download zpatch and enable this option in the .ini

 

; fix crash when switching episode mid game
EpisodeSwitchFreezeFix=1

thx

i'm using patch 7 , i already fixed it with zpatch but it makes the game kinda laggy so i put the xliveless back and the problem solved.

 

another issue:

when i in IV or tlad then switched to tbogt, the loading screen is missing it just black even though the savegames successfully loaded.

i know its not a big deal but i'm just kinda uncomfortable with that.

Link to post
Share on other sites
On 3/25/2021 at 2:59 PM, adam9797 said:

thx

i'm using patch 7 , i already fixed it with zpatch but it makes the game kinda laggy so i put the xliveless back and the problem solved.

 

another issue:

when i in IV or tlad then switched to tbogt, the loading screen is missing it just black even though the savegames successfully loaded.

i know its not a big deal but i'm just kinda uncomfortable with that.

because zpatch by default enables alot of graphic options like ForceShadowsOnObjects etc,

 

The dlc loadscreens are probably messed up in the setup2.xml or something

Link to post
Share on other sites
On 3/27/2021 at 11:32 AM, C1aude_III said:

because zpatch by default enables alot of graphic options like ForceShadowsOnObjects etc,

 

The dlc loadscreens are probably messed up in the setup2.xml or something

 umm i don't understand the content from setup2.xml but 

 

<ini>
    <device>e1</device>
    <content>
        <name>The Lost and Damned Radio</name>
        <id>1</id>
        <audiometadata>e1_radio.xml</audiometadata>
        <enabled />
    </content>    
    <content>
        <name>The Lost and Damned</name>
        <id>2</id>
        <episode>1</episode>
        <datfile>content.dat</datfile>
        <audiometadata>e1_audio.xml</audiometadata>
        <loadingscreens>pc/textures/loadingscreens.wtd</loadingscreens>
        <loadingscreensdat>common\data\loadingscreens.dat</loadingscreensdat>
        <loadingscreensingame>pc/textures/loadingscreens_ingame.wtd</loadingscreensingame>
        <loadingscreensingamedat>common\data\loadingscreens_ingame.dat</loadingscreensingamedat>
        <texturepath>pc/textures/</texturepath>
        <!-- <enabled /> -->
    </content>    
</ini>

 

 

<ini>
    <device>e2</device>    
    <content>
        <name>The Ballad of Gay Tony</name>
        <id>3</id>
        <audiometadata>e2_radio.xml</audiometadata> 
        <enabled />
    </content>
    <content>
        <name>The Ballad of Gay Tony</name>
        <id>4</id>
        <episode>2</episode>
        <datfile>content.dat</datfile>
        <audiometadata>e2_audio.xml</audiometadata>
        <loadingscreens>pc/textures/loadingscreens.wtd</loadingscreens>
        <loadingscreensdat>common\data\loadingscreens.dat</loadingscreensdat>
        <loadingscreensingame>pc/textures/loadingscreens_ingame.wtd</loadingscreensingame>
        <loadingscreensingamedat>common\data\loadingscreens_ingame.dat</loadingscreensingamedat>
        <texturepath>pc/textures/</texturepath>
        <!-- <enabled /> -->
    </content>    
</ini>
 

 

Link to post
Share on other sites
On 3/30/2021 at 5:07 AM, adam9797 said:

 umm i don't understand the content from setup2.xml but 

 

<ini>
    <device>e1</device>
    <content>
        <name>The Lost and Damned Radio</name>
        <id>1</id>
        <audiometadata>e1_radio.xml</audiometadata>
        <enabled />
    </content>    
    <content>
        <name>The Lost and Damned</name>
        <id>2</id>
        <episode>1</episode>
        <datfile>content.dat</datfile>
        <audiometadata>e1_audio.xml</audiometadata>
        <loadingscreens>pc/textures/loadingscreens.wtd</loadingscreens>
        <loadingscreensdat>common\data\loadingscreens.dat</loadingscreensdat>
        <loadingscreensingame>pc/textures/loadingscreens_ingame.wtd</loadingscreensingame>
        <loadingscreensingamedat>common\data\loadingscreens_ingame.dat</loadingscreensingamedat>
        <texturepath>pc/textures/</texturepath>
        <!-- <enabled /> -->
    </content>    
</ini>

 

 

<ini>
    <device>e2</device>    
    <content>
        <name>The Ballad of Gay Tony</name>
        <id>3</id>
        <audiometadata>e2_radio.xml</audiometadata> 
        <enabled />
    </content>
    <content>
        <name>The Ballad of Gay Tony</name>
        <id>4</id>
        <episode>2</episode>
        <datfile>content.dat</datfile>
        <audiometadata>e2_audio.xml</audiometadata>
        <loadingscreens>pc/textures/loadingscreens.wtd</loadingscreens>
        <loadingscreensdat>common\data\loadingscreens.dat</loadingscreensdat>
        <loadingscreensingame>pc/textures/loadingscreens_ingame.wtd</loadingscreensingame>
        <loadingscreensingamedat>common\data\loadingscreens_ingame.dat</loadingscreensingamedat>
        <texturepath>pc/textures/</texturepath>
        <!-- <enabled /> -->
    </content>    
</ini>
 

 

well it seems correct, but what about the dlc themselves, does the loadinscreens_ingame.wtd exist within their respective textures folder?

Link to post
Share on other sites
On 4/1/2021 at 1:39 AM, C1aude_III said:

well it seems correct, but what about the dlc themselves, does the loadinscreens_ingame.wtd exist within their respective textures folder?

lMelYcK.png

 

 

FMqdjIp.png

 

yea it does

 I've tried to reinstall but the results are still the same.

 

btw i've seen your actual complete edition project, that's really cool
Is it done yet? keep it up👍

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Big Mouth Prick

Anyone who had the issue of the launcher skipping directly to loading an IV savegame found the cause or fix for it?

Double checked everything and tried all compatibility modes but no luc, instantly loads IV :( loading episodes after that works fine 


SkipMenu=0 in XLivelessAddon. I am a moron.

Edited by Big Mouth Prick
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
2 hours ago, miekeke said:

Anyone else having TBoGT loading fine but without artwork? TLAD loads with artwork.

yes i've had that problem too 

the "skip intro" from xliveless addon was the problem, just make the skip intro value(or whatever it called) to 0

should work but of course you have to wait for the long game intro

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.