Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (84,693 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

Claude_Lib

GTA IV Patch 1.0.8.0/EfLC Patch 1.1.3.0

Recommended Posts

TWIST_OF_HATE

Either it's not that noticeable, or it's finally fixed:

What are you talking about ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude_Lib

Trees and bushes horizontal shadow line bug. I'll downgrade the game now and check to be sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Will this still ask you to "Link account" even after you linked it? I've linked my account and it still says this...or is it just like this all the time? Confused.

 

VrLjeb.png

Edited by Monkeypolice188

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

Cannot see the pic

edit: yes it will.

Edited by Tomasak

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Cannot see the pic

edit: yes it will.

Then I have no idea why I'm still presented with the WTV270 error message...I've updated my GFWL, linked it to Social Club, updated the game, even reinstalled the game and its update, tried with and without xliveless and still doesn't load the game. Edited by Monkeypolice188

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

what windows do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Windows 10...I just read something that GFWL doesn't work properly on 10. I'm on it, just the game won't load with it, and I was able to get onto it before this update, albeit after a lot of messing around trying to get it to work.

Edited by Monkeypolice188

Share this post


Link to post
Share on other sites
FulValBot

live assistant is installed? (windows 8/8.1 and 10 include it)

 

 

remember to install net framework 3.5 (is required by this game)

Edited by FulValBot

Share this post


Link to post
Share on other sites
hoXiu

The newest version of GFWL works fine on Windows 10, so no need to blame the OS for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
El Dorado

ws10 on launch, nice

Share this post


Link to post
Share on other sites
TWIST_OF_HATE

Trees and bushes horizontal shadow line bug. I'll downgrade the game now and check to be sure.

Ok, let us know ))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Seen assistant SOMEWHERE if I recall correctly. Where would I find that in the files? Just want to check.

 

edit: live assistant is installed, as is framework 3.5

Edited by Monkeypolice188

Share this post


Link to post
Share on other sites
Swervz

Seen assistant SOMEWHERE if I recall correctly. Where would I find that in the files? Just want to check.

 

edit: live assistant is installed, as is framework 3.5

Did you fully uninstall GFWL and all its components then reboot and install it again from this link http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=201134It didn't work for me when I just tried installing it over the old one.

 

goto C:\Program Files (x86)\Microsoft Games for Windows - LIVE\Client and Make GFWLClient.exe and GFWLive.exe run in compatibility mode for windows 7.

 

Also GFWL works perfect for me on Windows 10, worked first time after getting it from the link above.

Edited by Swervz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

 

Seen assistant SOMEWHERE if I recall correctly. Where would I find that in the files? Just want to check.

 

edit: live assistant is installed, as is framework 3.5

Did you fully uninstall GFWL and all its components then reboot and install it again from this link http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=201134It didn't work for me when I just tried installing it over the old one.

 

Also GFWL works perfect for me on Windows 10, worked first time after getting it from the link above.

 

Removed it from add/remove programs. How did you do it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
FulValBot

try to run launchgtaIV.exe as admin from gtaIV folder

 

check also your firewall

Edited by FulValBot

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

Try logging to your GFWL account in xbox live app. Just open start, type xbox and open the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Running in compatibility for windows 7 on both of them now, still no difference. Running launcher as admin as well, no difference, same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FulValBot

don't use compatibility mode (remove also all commands)

 

reinstall latest gfwl from xbox official site (remove it and restart windows before install it)

 

 

visual c++ 2005 (with and without sp1, 32 and 64 bit) is installed?

Edited by FulValBot

Share this post


Link to post
Share on other sites
_CP_

Bushes shadows are disabled, great solution for bug, gg, R*.
lImn7Arh.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

don't use compatibility mode (remove also all commands)

 

reinstall latest gfwl from xbox official site (remove it and restart windows before install it)

 

 

visual c++ 2005 (with and without sp1, 32 and 64 bit) is installed?

Doesn't help that people are giving me mixed messages here - should I run the Client and Live in Win 7 compatibility mode or not?

 

I've already reinstalled GFWL. Getting from another location doesn't make a difference.

 

I already have the visual, c++ 2005.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FulValBot

nope don't use compatibility mode

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

Bushes shadows are disabled, great solution for bug, gg, R*.

-snip-

easiest and most used way to "fix" stuff by most of companies :D

It's something.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude_Lib

Bushes shadows are disabled, great solution for bug, gg, R*

Well, sh*t. Maybe that's also why the game runs better now, by the way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
El Dorado

anyone can send me the steam launcher? (launchgtaiv.exe)

 

the one from patch 7 doesn't work and I don't want to install a dvd drive...

 

Thanks CP and Tomasak

 

But now it complains about "RGSC needs to running..."

Edited by El Dorado

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monkeypolice188

Woop. Got the game working now. Removed the ASI Log and Dsound and it suddenly started working (did that about 1 million times before).

 

All in all, there really isn't THAT much of a difference. At first I thought I had some more FPS, was maintaining about 62 (it usually IS around 50, but knowing Rockstar, it's usually all over the place anyway), but I got in a car, drove around, yeah, same old massive amount of FPS loss in key areas. I do think it has become a little more stable, here and there, but maybe it's just the heat of the moment telling me something has changed when it really, really hasn't, lol. Let's just hope R* will take these patches further, like I said, this game still has some luck and Rockstar releasing a patch after years on end just about proves that.

 

Now I need to get my trainer working, I never used xliveless before, always stuck to ASI loader.

Edited by Monkeypolice188

Share this post


Link to post
Share on other sites
_CP_

RGSCLauncher.exe is running at the beginning of the game, make sure you have that file in RGSC folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
El Dorado

got it running, and some of the z fighting seems to be fixed

 

the buildings on algonquin no longer have it when viewed from broker (but the bridge does)

Share this post


Link to post
Share on other sites
TWIST_OF_HATE

Monkeypolice188, I doubt we should expect big performance changes in future, because if 7 patches ( oh, now 8 patches ! ) failed to improve performance, then I simply don't believe in magic with next patches, if they will be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.