Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (92,665 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

3Doomer

[V|REL] GIMS Evo for GTA V

Recommended Posts

UncleFestor

 

I keep getting this error :

 

[1 errors]
1 times: Can't find a proper vertex declaration for a mesh "L:\Games\Grand Theft Auto V\Extracted files\Export 3\head_000_r\head_000_r\head_000_r_high" material 1.
Check if all of its materials can be skinned or not(depending on the selected shader).
[0 warnings]
I have no clue why. It's the default head for Michael. All I did was use the paint deform tool in 3DS Max to add a little bit to the head. I didn't alter nor change the materials. I've double checked and the materials look fine in 3DS MAx

 

 

Can you tell me the exact location of that model in game resources? There're a lot of "head_000_r" models...

 

Sure.

 

 

It's: x64v.rpf\models\cdimages\streamedpeds_players.rpf\player_zero\head_000_r.ydd

 

It works just fine if I don't do anything to the head. But as soon as I move a vertice, or alter the shape using the deform tool. I get that error every time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thedrivercat

@3Doomer Check this out http://gtaforums.com/topic/891838-rigging-peds-tutorial-for-gta-v/i made a model and the first time it worked in game but i had three problems 1_the model's vertices got screwed somehow 2_the model is nearly the same as the original rigged one but its not correct in the new 3_the model is viberating :) Help please

Edited by Thedrivercat

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

1) I can't see any pictures of that, but I assume you're talking about facial bones(eyes, mouth, etc). They aren't currently working with GIMS, so you'd have to skin the whole head to the head bone.

2) How exactly it isn't correct?

3) I'm not quite sure what do you mean by "viberating", but you should try to look into FAQ in the 1st post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thedrivercat

1) I can't see any pictures of that, but I assume you're talking about facial bones(eyes, mouth, etc). They aren't currently working with GIMS, so you'd have to skin the whole head to the head bone.

2) How exactly it isn't correct?

3) I'm not quite sure what do you mean by "viberating", but you should try to look into FAQ in the 1st post.

 

1_The only thing working correctly Is the head :) I used ig_bankman for rigging before and all bones got screwed except head,teef

 

The model's vertices were smooth but now look at his face after rigging

and also his textures I think (Normal,Specular) not correct somehow

nvFtJ5P.png

 

 

3_Viberating like a phone :) Right and Left or Maybe I better say "Shaking"

 

yes and also I rigged another model after this but it wont appear in game. when I use trainer to change to the mode nothing happens only the trainer wont open again

Edited by Thedrivercat

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

It's: x64v.rpf\models\cdimages\streamedpeds_players.rpf\player_zero\head_000_r.ydd

 

It works just fine if I don't do anything to the head. But as soon as I move a vertice, or alter the shape using the deform tool. I get that error every time.

Well, I've just imported that model, moved a vertex in the editable mesh modifier, and exported it back - no errors was seen.

 

One of the shaders of that model don't support unskinned meshes. Are you sure that you haven't lost skinning while editing vertices?

 

1_The only thing working correctly Is the head :) I used ig_bankman for rigging before and all bones got screwed except head,teef

 

The model's vertices were smooth but now look at his face after rigging

and also his textures I think (Normal,Specular) not correct somehow

 

3_Viberating like a phone :) Right and Left or Maybe I better say "Shaking"

 

yes and also I rigged another model after this but it wont appear in game. when I use trainer to change to the mode nothing happens only the trainer wont open again

1- Have you replaced one ped body part with the whole new ped, or have you kept original body parts structure? There's a limit of bones per mesh, that's why they're divided.

Also, I see 2 heads one inside another on your picture. That's not very helpful in terms of seeing textures nor normals/specular "correctness".

3- read FAQ, "What to do if model's affected by wind ingame(moving by itself when outdoors)" section.

Edited by 3Doomer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thedrivercat

 

It's: x64v.rpf\models\cdimages\streamedpeds_players.rpf\player_zero\head_000_r.ydd

 

It works just fine if I don't do anything to the head. But as soon as I move a vertice, or alter the shape using the deform tool. I get that error every time.

Well, I've just imported that model, moved a vertex in the editable mesh modifier, and exported it back - no errors was seen.

 

One of the shaders of that model don't support unskinned meshes. Are you sure that you haven't lost skinning while editing vertices?

 

1_The only thing working correctly Is the head :) I used ig_bankman for rigging before and all bones got screwed except head,teef

 

The model's vertices were smooth but now look at his face after rigging

and also his textures I think (Normal,Specular) not correct somehow

 

3_Viberating like a phone :) Right and Left or Maybe I better say "Shaking"

 

yes and also I rigged another model after this but it wont appear in game. when I use trainer to change to the mode nothing happens only the trainer wont open again

1- Have you replaced one ped body part with the whole new ped, or have you kept original body parts structure? There's a limit of bones per mesh, that's why they're divided.

Also, I see 2 heads one inside another on your picture. That's not very helpful in terms of seeing textures nor normals/specular "correctness".

3- read FAQ, "What to do if model's affected by wind ingame(moving by itself when outdoors)" section.

 

 

Can the model be affected by .YFT file, I mean I used the original .yft file because I don't know how to create one and .YMT too

so that might be the problem right?

 

oh and the model is only one head not two if that's another head I don't know where it came from or even how it was dublicated :) and I didn't change any thing in the old model only I deleted Accs (bones,mesh,helper) and also hair because the model is bald :D

Edited by Thedrivercat

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

YFT can mess something up only iif you've changed the model skeleton. As for YMT...I don't know what it does.

But there's no good way to alter any of these files.

Edited by 3Doomer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thedrivercat

YFT can mess something up only iif you've changed the model skeleton. As for YMT...I don't know what it does.

But there's no good way to alter any of these files.

 

I imported the model again in max from the picture and I found only one head model not two :) also my model was smooth when I replaced it with the gta v one I found it like this zPEo1Aa.jpg

Edited by Thedrivercat

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

1) Make sure that you're using the latest GIMS V version(9.5.2017 20:27 UTC).

2) Make sure that all of the mesh faces have at least one smoothing group assigned. That kind of "unsmoothing" happens only if faces have unique smoothing groups for each of them, or don't have them at all. Or if all faces have separate vertices(like a result of "Break" button on vertices).

Edited by 3Doomer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thedrivercat

1) Make sure that you're using the latest GIMS V version(9.5.2017 20:27 UTC).

2) Make sure that all of the mesh faces have at least one smoothing group assigned. That kind of "unsmoothing" happens only if faces have unique smoothing groups for each of them, or don't have them at all. Or if all faces have separate vertices(like a result of "Break" button on vertices).

@3Doomer Well,Ok I will try again and see,Thanks Very Much :)

Edited by Thedrivercat

Share this post


Link to post
Share on other sites
TurtleeyGTA

Hey, I'm having a really weird bug with importing models into max. This is a brand new problem and I have no idea what happened. For some reason the importer isn't recognizing some textures anymore, and is recognizing others, even though they're in the same folder and there's no difference in them.

No errors at all pop up, like "[texture] was missing". It imports fine but appears like this.

 

GjHeQp4.pngBDgX7jB.png

 

First thought is that those textures are missing, right?

 

cAGmOYP.png

 

Those textures are right there! Messing with them manually in the material editor only seems to break it further, but this is what it looks like by default:

 

mEbeu6l.png

 

I used to be able to import a model and it worked immediately - now I redo one of the models I did months ago, and it's missing textures this time, like something broke. Can anyone help me find a cause of this?

Edited by TurtleeyGTA

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

Try with PNG textures, 3D MAX was never able to properly handle DDS...

I'm not exactly sure why that happens either. Probably something with free RAM or VRAM amount.

Share this post


Link to post
Share on other sites
UncleFestor

 

Well, I've just imported that model, moved a vertex in the editable mesh modifier, and exported it back - no errors was seen.

 

One of the shaders of that model don't support unskinned meshes. Are you sure that you haven't lost skinning while editing vertices?

 

 

I have no clue. I just started using 3DS Max, but I'll keep doing research to see. I tried adding a skin modifier to the head and Max crashed. I think I'll try to skin it in Blender, then export it to max see if that works.

 

Edit, so I imported Michaels Default head to look for a skin modifier, as you eluded to, and I copied them from the High & Med mesh of Default to my modded ones. And it exported perfectly.

 

So thanks for that :)

 

Now I think I might need to do some weight painting cause the mouth doesn't really work right. I'll take care of that in blender tho. Thanks again @3Doomer.

Edited by UncleFestor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sn3aKyFrEaK

Hi 3Doomer i have a problem when i export an objects i made with embedded textures

 

Everything exported fine collision is working ect ect

 

 

YyfXutE.jpg

 

 

But when it's night the object glows

 

QPzZhdy.jpg

 

[Note : the texture is fine the closer u go to the object but the further u go it then starts to glow]

 

 

I've done all materials in the gims material editor , i've tried all sorts of shader parameters but it still glows even if i set it to the default shader parameter with DXT1 selected . i've tried PNG and JPG formats

What's the problem and how can i fix it? Any help would gladly be appreciated :)

Edited by Sn3aKyFrEaK

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

I think you'll need to change some color or alpha vertex channels. The game uses them for lighting and some kinds of other stuff.

I don't know exact rules, but different shaders use these channels for different reasons.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Headshots_Ops

Yes like 3Doomer said

The vertexcolor needs to be pink or red, pink is almost completely dark and red fully dark.
For the exact RGB values you could import a map asset from the game as reference.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lazlow555

when I export my ped model it looks like this. how to fix it. if I try edit skining game crashes. 2wwkk.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terry_Kaffarov

hey bro,i got a problem,when i was testing a hoodie i made,after running with my character,the hoodie became all wet,without rain or touching the water,can you help me fix this?

Thanks in advance,sorry for the bad english

Share this post


Link to post
Share on other sites
R2star

hi guys!

 

so am just wondering if i can add my own models like terrain , i havent played gta5 / modded it in months!

anyone recommend good tutorials on how to create new models and map ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
R2star

edit;

are you willing to support max 2018 cuz it doesn't seem to work ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin511

Gims evo dont load recource names .... they stuck in the loading ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

3D MAX 2017 and 2018 aren't supported yet, because GIMS works VERY slowly with them. And "resource names" loading is also a sign of that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sollaholla

Is it possible you could do a face count check on the collision objects before it starts the export. sometimes i export my collisions and just later realize that i have too many faces and have to start exporting for another 2 hours again xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

No. It's a designer's choise how many faces he wants in his models, not mine.

BTW I do have a face count check, but it's for memory consumption warning(it appears when you don't have enough RAM and/or swap space).

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkjellman

No. It's a designer's choise how many faces he wants in his models, not mine.

BTW I do have a face count check, but it's for memory consumption warning(it appears when you don't have enough RAM and/or swap space).

I'm curious, is the faces and vertices limit on the collisions a design choice in the tool to force people to optimize their collisions, or is it an actual limit in the game?

 

I find it extremely irritating.

Edited by nkjellman

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

Game limit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3Doomer

I guess it's wrong neck edges skinning. Try exact weights from original model.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ugurcanaba

I guess it's wrong neck edges skinning. Try exact weights from original model.

I did so the settings are not wrong just just according to the model, I will cut off the neck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.