Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Gameplay
      3. Missions
      4. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Gameplay
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
      4. Frontier Pursuits
    1. Crews & Posses

      1. Recruitment
    2. Events

    1. GTA Online

      1. Diamond Casino & Resort
      2. DLC
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Grand Theft Auto Series

    3. GTA 6

    4. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    5. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA IV Mods
    6. GTA Chinatown Wars

    7. GTA Vice City Stories

    8. GTA Liberty City Stories

    9. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA SA Mods
    10. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA VC Mods
    11. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA III Mods
    12. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    13. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

Please be aware that this is not a tutorial request forum! Use the appropriate topic for the effect.
Junior_Djjr

[SA|TUT] How to add new cars without replacing

Recommended Posts

BayuSumardi
On 2/15/2019 at 3:09 PM, IndogamersPro said:

This is an excellent tutorial, I've never been able to add more cars in GTA San Andreas before I found this tutorial. And now I got tons of cars and bikes added to the game, including those from GTA Vice City :D
But I have a question, I've added Kaufman cab to the game and added the taxi flag to its vehicles.ide line but I can't seem to use it as a taxi side mission vehicle.
How to make to make it usable on taxi side mission? @Junior_Djjr

Nvm about this.. I've used Fastman92's Taxi IDs now, and it works perfectly.

 

57 minutes ago, Mark Johnson said:

@Junior_Djjr Can This Work With OLA (Open Limit Adjuster) if so what do i have to do? pls tell me

For some reason, this could only work for Fastman92 Limit Adjuster. I tried to use OLA once, the car does spawns but once entered by the player, it flew out of bound. I don't know why.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92
Posted (edited)
On 12/11/2015 at 12:37 PM, Junior_Djjr said:

Adding audio

Open the "gtasa_vehicleAudioSettings.cfg". It comes from "data" folder together with Fastman92 Limit Adjuster.
In this file you have all the settings of the sounds of vehicles, you can even edit them normally.

Choose the sound of a vehicle (you are free!)

In the case of Mallard, I will use the Tampa sounds:
tampa 0 95 94 0 0.65 1.0 2 0.943874 1 0 9 0 1 0.0
Guess what you have to do? Rename...
mallard 0 95 94 0 0.65 1.0 2 0.943874 1 0 9 0 1 0.0
And paste it somewhere in the file. For organization, we have the choice of paste in the eof, like this:
tutorial-add-cars.png
Even though I don't believe, people reported having problem adding there and only worked when added the line in the middle of the list along with the other cars. If the car gets mute you can try it to see if fixes. (also remembering the "Enable audio vehicle loader = 1")


 

The FLA source:

	while (CFileMgr::ReadLine(fp, line, sizeof(line)))
	{
		if (strncmp(line, ";the end", 8) == 0)
			break;

		if (!line[0] || line[0] == ';')
			continue;

		(this->*func)(line, bModelMustExist);
	}

The text ";the end" causes the FLA to stop the reading of the file. Similarly to handling.cfg in game.

These people must have been adding the new lines to the end of the file, already past the line with ";the end".

Edited by fastman92

Share this post


Link to post
Share on other sites
Junior_Djjr
On 4/8/2019 at 3:12 AM, fastman92 said:

The text ";the end" causes the FLA to stop the reading of the file. Similarly to handling.cfg in game.

These people must have been adding the new lines to the end of the file, already past the line with ";the end".

Updated.

 

My friend created a tutorial about adding tuning parts without replacing:

https://forum.mixmods.com.br/f37-tutoriais/t1714-como-adicionar-pecas-tuning-sem-substituir

I didn't added here because it needs some revisions, quicker explanations etc, and I'm busy, but it's already very useful.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92

Please add an information about ";the end" for handling.cfg as well.

It works the same way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pete9516

Hello guys, i tried to add a new petro and petrotr, but the model of the trailer won't shup up when i try to spawn it with a spawner, and often the game crashes after that. Does somebody know what i could have done wrong? I have added more than 50 vehicles now, but somehow this trailer doesn't seem to work. It's an articulated bus model.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pete9516

Okay i found out that the model doesn't fit to the game in some way. Even on a FRESH install. This is the mod: https://www.gtainside.com/en/sanandreas/cars/5047-mb-citaro-g/

The trailer model just won't show up. No matter what. So if you think you have done everything allright, the best thing you could do then is to try on a fresh install. If it doesn't work then, it must be the model or some incompatibility with the game version. As you can see, this model was made back in 2005. I think that this model has been made with some outdated version of a modelling tool or format.

Share this post


Link to post
Share on other sites
santosvagos
Posted (edited)

The game crashed when i tried to spawn added bikes but the added cars worked perfectly .  Please help !!!

Fixed now.Turn out i copied wrong handling lines . My bad .

Edited by santosvagos

Share this post


Link to post
Share on other sites
BayuSumardi
4 hours ago, santosvagos said:

The game crashed when i tried to spawn added bikes but the added cars worked perfectly .  Please help !!!

Have you added an extra string on your bike lines?
 

; '!' identifies this line as bike data for reading
;	A			B		C		D		E		F		G		H		I		J		K		L		M		N		O		P
;
;				LeanFwdCOM		LeanBakCOM		MaxLean			DesLean			SlipSteer		WheelieAng		WheelieSteer	StoppieStabMult
;	ID					LeanFwdForce	LeanBackForce	FullAnimLean	SpeedSteer		NoPlayerCOMz	StoppieAng		WheelieStabMult
;
;
!	BIKE		0.35	0.15	0.34	0.10	45.0	38.0	0.93	0.70	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.7		0.6
!	MOPED		0.35	0.25	0.25	0.04	35.0	25.0	0.90	0.75	0.8		0.1		35.0	-45.0	-0.010	0.7		0.5
!	DIRTBIKE	0.40	0.40	0.30	0.08	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.010	0.5		0.5
!	FCR900		0.33	0.15	0.28	0.15	45.0	38.0	0.93	0.70	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.7		0.6
!	NRG500		0.25	0.10	0.30	0.10	55.0	38.0	0.95	0.60	0.5		0.1		30.0	-35.0	-0.012	0.7		0.6
!	HPV1000		0.25	0.08	0.25	0.08	40.0	30.0	0.93	0.65	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.5		0.5
!	BF400		0.35	0.10	0.35	0.10	40.0	30.0	0.92	0.65	0.6		0.1		40.0	-40.0	-0.013	0.6		0.5
!	WAYFARER	0.10	0.05	0.20	0.05	30.0	25.0	0.945	1.20	0.7		0.1		33.0	-55.0	-0.006	0.4		0.3
!	QUADBIKE	0.14	0.04	0.14	0.08	48.0	43.0	0.88	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	1.0		0.5
!	BMX			0.35	0.50	0.30	0.09	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	1.0		0.5
!	CHOPPERB	0.35	0.50	0.30	0.09	40.0	30.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	0.6		0.5
!	MTB			0.35	0.30	0.25	0.08	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		35.0	-35.0	-0.015	0.6		0.5
!	FREEWAY		0.10	0.05	0.30	0.062	30.0	25.0	0.945	1.20	0.7		0.1		33.0	-55.0	-0.006	0.5		0.3
> This one is the extra string that I added for the game on my new bike !	CM5		0.35	0.25	0.25	0.04	35.0	25.0	0.90	0.75	0.8		0.1		35.0	-45.0	-0.010	0.7		0.5

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
santosvagos
1 minute ago, BayuSumardi said:

Have you added an extra string on your bike lines?
 

; '!' identifies this line as bike data for reading
;	A			B		C		D		E		F		G		H		I		J		K		L		M		N		O		P
;
;				LeanFwdCOM		LeanBakCOM		MaxLean			DesLean			SlipSteer		WheelieAng		WheelieSteer	StoppieStabMult
;	ID					LeanFwdForce	LeanBackForce	FullAnimLean	SpeedSteer		NoPlayerCOMz	StoppieAng		WheelieStabMult
;
;
!	BIKE		0.35	0.15	0.34	0.10	45.0	38.0	0.93	0.70	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.7		0.6
!	MOPED		0.35	0.25	0.25	0.04	35.0	25.0	0.90	0.75	0.8		0.1		35.0	-45.0	-0.010	0.7		0.5
!	DIRTBIKE	0.40	0.40	0.30	0.08	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.010	0.5		0.5
!	FCR900		0.33	0.15	0.28	0.15	45.0	38.0	0.93	0.70	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.7		0.6
!	NRG500		0.25	0.10	0.30	0.10	55.0	38.0	0.95	0.60	0.5		0.1		30.0	-35.0	-0.012	0.7		0.6
!	HPV1000		0.25	0.08	0.25	0.08	40.0	30.0	0.93	0.65	0.5		0.1		35.0	-40.0	-0.009	0.5		0.5
!	BF400		0.35	0.10	0.35	0.10	40.0	30.0	0.92	0.65	0.6		0.1		40.0	-40.0	-0.013	0.6		0.5
!	WAYFARER	0.10	0.05	0.20	0.05	30.0	25.0	0.945	1.20	0.7		0.1		33.0	-55.0	-0.006	0.4		0.3
!	QUADBIKE	0.14	0.04	0.14	0.08	48.0	43.0	0.88	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	1.0		0.5
!	BMX			0.35	0.50	0.30	0.09	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	1.0		0.5
!	CHOPPERB	0.35	0.50	0.30	0.09	40.0	30.0	0.92	0.60	1.0		0.1		45.0	-35.0	-0.007	0.6		0.5
!	MTB			0.35	0.30	0.25	0.08	48.0	43.0	0.92	0.60	1.0		0.1		35.0	-35.0	-0.015	0.6		0.5
!	FREEWAY		0.10	0.05	0.30	0.062	30.0	25.0	0.945	1.20	0.7		0.1		33.0	-55.0	-0.006	0.5		0.3
> This one is the extra string that I added for the game on my new bike !	CM5		0.35	0.25	0.25	0.04	35.0	25.0	0.90	0.75	0.8		0.1		35.0	-45.0	-0.010	0.7		0.5

 

Just fixed handling lines and added those lines , too . Thank you for your help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
IITR TITANII
Posted (edited)

Deleted.

Edited by IITR TITANII

Share this post


Link to post
Share on other sites
BayuSumardi

Okay.. something weird. Not sure if anyone have asked this before cuz using the search bar would take centuries on this slow internet.
Everything's fine about 2 weeks or a month after following this guide, but it appears that if you change the killable ID limit from 800, the RIPAZHA cheat did not work properly.
Instead of flying, cars have seizures and kills itself. How did this happen? and how to solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
MordFustang

I get this sometimes when playing with added cars. Is it better to go back to the old school way and make added cars use existing handling lines? Adding handlings has always been a huge problem for SA.

 

&mod_HandlingManager = 0x19F7C18, sizeof(mod_HandlingManager) = 0x19EB8
sizeof_cHandlingDataMgr_header = 0x68
sizeof(tHandlingData_extended) = 0x100

Share this post


Link to post
Share on other sites
MordFustang

How could I make added cars work with tuning parts? They just have paintjobs rims hydr etc... the tuning parts don't work :/  added cars that use mad driver tuning parts

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grinch_

0ADB doesn't seem to return names of added vehicles.

Share this post


Link to post
Share on other sites
azurepixels

I did it step by step, but when I open my game it instantly crashes without being able to load a save or anything, and it doesn't even print a crash report, no error popup, NOTHING

I really wanna know what I did wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites
azurepixels

Ok now it stopped crashing for some reason, game loads up just fine, but when I spawn any car I added it will glitch out, its wheels will start clipping inside the car and it will fly really far while spinning

 

Don't know if someone had this problem before, but I'll try to fix it somehow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.