Jump to content

PS2 and Xbox map for PC


The Hero

Recommended Posts

Yep, cannot start a new game. It just freezes when the loading bar is full.

Edited by El Dorado
Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

Is this enough?

 

GGdnHR9.png

 

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

I don't think it really matters where you put the line. Does it always crash or just when you start a new game? In any case, give me the address where it crashed (1.0 exe please).

004063a8

Yup same error as Tomasak. Both New Game and Load Game cause this. Removing all scripts didn't work either.

Edited by Blackbird88
Link to comment
Share on other sites

Yeah, I'm getting the same. Looks like it can't find a model or so. Maybe the IDEs are a bit different :/

Meanwhile you can try the freeroam scm; http://aap.papnet.eu/gta/scm.zip

Link to comment
Share on other sites

Forgot to mention you need to add the line

CDIMAGE MODELS\XBOX_MAP.IMG

to the gta3.dat in the README. Fixed that now.

 

adding this line into the gta3.dat crashes the game.

Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

Yeah, I'm getting the same. Looks like it can't find a model or so. Maybe the IDEs are a bit different :/

Meanwhile you can try the freeroam scm; http://aap.papnet.eu/gta/scm.zip

It's weird that i can at least get into freeroam via save loading. (which causes bug tho)

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

Double Post.. sry

 

Sometimes GTAForums doesn't do anything if i click on send even though it was sent :D

 

EDIT:

 

Unbenannt.png

Edited by GTAGAME ☑
Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

Have you set xboxWorldPipe=-1 to 1/0 and txdLimit=850 to 1024?

Or simply not read readme?

Edited by Tomasak

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

There is plenty of stuff in your map files that uses some different TXDs rather than generic.txd

 

sHgYNoW.png

 

Edited by Blackbird88
Link to comment
Share on other sites

Yes, that's why you need to increase the txd limit.

Link to comment
Share on other sites

Any particular reason why your generic.txd has plenty of empty textures? Is TXD Workshop so bad?

Edited by Blackbird88
Link to comment
Share on other sites

TXD workshop is terrible. Some of the textures may be lightmaps, they usually end in @.

Link to comment
Share on other sites

Even in txdf*cker most of the textures are corrupted. Then again regular generic.txd doesn't resolve this sadly :/

Edited by Blackbird88
Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

 

 


TXD workshop is terrible. Some of the textures may be lightmaps, they usually end in @.

Oh so that are dem weird files everytime i open converted txds

 

 


Even in txdf*cker most of the textures are corrupted. Then again regular generic.txd doesn't resolve this sadly :/

Edit: Isn't txdf*cker for android/mobile files only?

 

 

 

sHgYNoW.png

TC umí i tohle? Ten program mě překvapí každý den :D

 

 

Edited by Tomasak

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

It can open TXDs too even the ones packed with MagicTXD.

 

@Tomasak Jo umí. Je to skvělej program

 

Edited by Blackbird88
Link to comment
Share on other sites

Have you set xboxWorldPipe=-1 to 1/0 and txdLimit=850 to 1024?

Or simply not read readme?

 

Yes i did. I just didn't know what commands i have to add. So i have to put these commands into the SkyGfx.ini? Sorry, it's been a long time since i modified RenderWare GTA files :D

Link to comment
Share on other sites

Yes, skygfx.ini. Also use the ultimate asi loader to load the asi.

Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

Have you renamed neo_III to neo?

Try to create in root folder "scripts" and move skygfx with ini there

Edit: Also did some comparing of maps folder with xbox and vanilla.

"only" ides are different and landsw.ipl is also different. Others ipls and cols are same.

Edited by Tomasak

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

Have you renamed neo_III to neo?

Try to create in root folder "scripts" and move skygfx with ini there

 

Yup.I just tried that but it's still not working. Do these commands have to be in a special order?

Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

You just change things in ini. what putting commands in a special order.

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

You just change things in ini. what putting commands in a special order.

 

I had to add these commands because it wasn't listed in the standard configuration.

Link to comment
Share on other sites

missing collision (?) here, cars are falling through the bridge

EDIT - Caused by PreloadLODs = 1, IIILodLights mod

 

2sm8n98.jpg

Edited by El Dorado
Link to comment
Share on other sites

Igor Bogdanoff

 

You just change things in ini. what putting commands in a special order.

I had to add these commands because it wasn't listed in the standard configuration.

 

Have you downloaded newest skygfx?

rLDswx2.png1626894873381.gifyardies-in-pip-2022.png

Link to comment
Share on other sites

Oh, i see. I was still using the old version. I didn't even noticed that a new version has been released :D

 

 

gta315-11-201517-47-41-548.jpg

 

 

 

Missing textures in Portland.

Edited by GTAGAME ☑
Link to comment
Share on other sites

Hm, the crash happens with the pc maps dir as well. So it's somehow related to the img it seems :/ Very strange.

Link to comment
Share on other sites

Hm, the crash happens with the pc maps dir as well. So it's somehow related to the img it seems :/ Very strange.

 

Hmm, and it seems that GTA III (on my installation) just ignores the files inside the XBOX Map .IMG. There are a lot of missing textures and trees still have the PS2 (stock) textures.

 

lol fixed it by installing the xbox vehicles. Not sure if this was intended or not :D

Edited by GTAGAME ☑
Link to comment
Share on other sites

Did you add the 'CDIMAGE ...' line to the dat? Did you replace generic.txd?

Edited by The Hero
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • 2 Users Currently Viewing
    1 member, 0 Anonymous, 1 Guest

    • GoldenBlas69
×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.