Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (85,344 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

The Hero

Sharptrails

Recommended Posts

Dealux

Script isn't in the right folder probably. I put that .asi in the scripts folder and it loads properly (though I am using an edited variant with motion blur but still based on this script).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rachel Amber

@Kristian Thanks!!!! Now it works anyway The Hero didn't say that the asi need to be in script folder...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dealux

Yeah. The order in which the game loads the scripts matters (at least for III and VC; it may just be the ASI loader) if you have a bunch of them installed. The ones in the scripts folder are first if I'm not mistaken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

@Kristian Thanks!!!! Now it works anyway The Hero didn't say that the asi need to be in script folder...

>not having root of you games clean

but also aint there some ini file in scripts folder that has settings for loading asi outside the scripts folder from root?

yes. in global.ini set LoadFromScriptsOnly=1 to 0 and it should work :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dealux

That's turned off by default as far as I remember. Putting all scripts in the scripts folder doesn't work if you have a sh*t-ton of them and the order in which they are loaded matters.

e.g.

 

Iis2gqW.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blackbird88

Just FYI. If you have SilentPatchIII/VC in scripts folder then you don't need the DDraw component.

Edited by Blackbird88

Share this post


Link to post
Share on other sites
SF117

So do I need both vctrails.asi and sharptrails.asi? I added sharptrails to scripts folder and removed vctrails, but now the trails option no longer shows up.

Edited by SF117

Share this post


Link to post
Share on other sites
spaceeinstein

You need sharptrails.asi and not vctrails.asi. You also need to have the Ultimate ASI Loader (which is included in the Widescreen Fixes Pack).

 

sharptrails_pause_th.jpg

sharptrails_th.jpg

Edited by spaceeinstein

Share this post


Link to post
Share on other sites
George Costanza

Is that your own widescreen fix or modified TAG's one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
spaceeinstein

I customized the INI settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
spaceeinstein

I found a minor bug. It is possible that when starting up the game the trails option remains off even if you had turned it on in the previous game session. The issue is dependent on the user's controls configuration. In the LoadSetFile() function, a fixed value is used to read the gta_vc.set file. But due to R*'s quirky usage of a function to write the file it's possible that the incorrect location in the file will be read. For example, using the default standard controls, "Turret + Lean Down" is mapped to NUM6. Backspace to clear it and map it to something else, e.g. NUM1. Switch trails on, quit and restart the game. The trails option will be displayed as off instead of on. The location of the data that stored the switch is now at 0x5B7 instead of 0x5B8 in the settings file. The quirk is also probably why Silent's trails reads a different location at 0x5BA.

Edited by spaceeinstein

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

lol yeah they open the file as if it was text file and not binary - would be easily fixable but would also break existing SET files so could be risky to just make it open as binary :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
spaceeinstein

I think LoadSetFile() is not needed at all. I think this would work:

 

Patch(0x4902D2, pTrailsOptionEnabled); // SaveSettingsPatch(0x48FF97, pTrailsOptionEnabled); // LoadSettings
The game will initially have trails enabled since the location is occupied by 's' but changing the option will change that to 0 or 1. The game should be able to save and load the setting fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Sure, as long as you use UAL and not rely on stock ASI loading.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marsi4eg

I've noticed that in this version the heat haze effect in VC is not present. It has to take effect on exhaust of vehicles for example. Silent's vctrails which just adds an option and enables it - has heat haze.

In this version it's disabled in both modes (dx9 and dx8 - named as 'sharptrails' or 'trails'). If this cannot be done in dx9 mode - it have to be fixed at least for native dx8

Edited by Marsi4eg

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThirteenAG

I've noticed that in this version the heat haze effect in VC is not present.

If you mean these annoying twitching blur things, then yeah, they were disabled on purpose. You're welcome :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marsi4eg

Sooo... ini switch for this in the future?

Share this post


Link to post
Share on other sites
gts.

I've noticed that in this version the heat haze effect in VC is not present. It has to take effect on exhaust of vehicles for example.

Is this effect present on PS2? I can't remember.

 

Thanks!

I was using latest version too, and I want everything in VC just like how it is on PS2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thugsworth

Whats with these black boxes?

http://imgur.com/a/nfZQg

Also the trails seems to not show.

Edited by Thugsworth

Share this post


Link to post
Share on other sites
spaceeinstein

What other mods are you using? What happens when you disable them?

Edited by spaceeinstein

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marsi4eg

Those boxes appear where the heat effect (or 'twitching blur thing' as 13AG described :) ) has to be.

I've experienced this once when I tried to find another graphics bug caused by old version of cleo plugin.

 

And I remember that I was experimenting with d38to9 wrapper when I got these boxes. Then they disappeared and blur worked correctly. So make sure you have correct dlls installed (asi loader, d3d8to9 wrapper, etc.)

Also don't place sharptrails.asi in mss folder, put it to scripts

Edited by Marsi4eg

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Hero

New version with debug menu support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gts.

I've noticed that in this version the heat haze effect in VC is not present. It has to take effect on exhaust of vehicles for example. Silent's vctrails which just adds an option and enables it - has heat haze. In this version it's disabled in both modes (dx9 and dx8 - named as 'sharptrails' or 'trails'). If this cannot be done in dx9 mode - it have to be fixed at least for native dx8.

Someone can do this (again?) but with the new version please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thugsworth

New version with debug menu support.

The dll doesn't do anything.

edit, i fixed it and now trails makes everything black.

Edited by Thugsworth

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaDiDa

use simple dll loader or rename to .asi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Claude_Lib

Weird thing, it doesn't work if I rename the file. I mean, if I change the extension to asi, it works, but if I touch the name, it stops. Even if I just change the case of a letter (SharpTrails), it no longer works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Hero

Haha yes. That's something TAG did once: the plugin only patches in the new code if the file name contains "sharp". The idea was that you could just rename it to trails.asi and it would only enable trails. I don't know...should this be kept or not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.