Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    1. GTA Online

      1. Los Santos Tuners
      2. Updates
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Blood Money
      2. Frontier Pursuits
      3. Find Lobbies & Outlaws
      4. Help & Support
    3. Crews

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

      1. St. Andrews Cathedral
    2. GTA VI

    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    6. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    7. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    8. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    9. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Announcements

      1. GTANet 20th Anniversary
    2. Support

    3. Suggestions

"gta5 launcher has stopped working"


GoSmokeMore
 Share

Recommended Posts

I played it once this morning just fine. Later, I updated my driver to 350.12 through geforce experience and now I get the problem in the thread title when the social club window pops up.
edit: worth noting that at the end of the update to my drivers, the program crashed. I restarted & when I opened up geforce experience it says version 350.12 installed. But now I have this crashing problem.
Also, turns out battle.net & geforce control panel also stop working when I try launching them.

Edited by GoSmokeMore
Link to comment
Share on other sites

hmm that's weird, try reinstalling the driver, remove 3D vision stuff if you don't use 3D glasses with a 3D screen, and just to be sure, try updating your direct x, reboot the computer and try again. And ofc, when installing the drivers again click the box where it says "Clean install"

 

Let me know if it worked.

Link to comment
Share on other sites

hmm that's weird, try reinstalling the driver

did this, didn't work

 

remove 3D vision stuff if you don't use 3D glasses with a 3D screen

No idea what you mean by this

 

And ofc, when installing the drivers again click the box where it says "Clean install"

Never encountered this option.

 

I had went to the geforce site and downloaded the driver from there.

Link to comment
Share on other sites

In the geforce drivers installer, i have the option for Drivers, 3D Vision drivers and one more regarding 3D vision, Physx and Geforce Experience if you choose custom install.

And also the Clean install option, i'd guess you chose the express install ?

 

try reinstalling the drivers or just go into the installer and see if the options are there.

And i also did download all my drivers through the nvidia homepage before, now im using Geforce experience.

Link to comment
Share on other sites

In the geforce drivers installer, i have the option for Drivers, 3D Vision drivers and one more regarding 3D vision, Physx and Geforce Experience if you choose custom install.

And also the Clean install option, i'd guess you chose the express install ?

 

try reinstalling the drivers or just go into the installer and see if the options are there.

And i also did download all my drivers through the nvidia homepage before, now im using Geforce experience.

I went through the installer & I had no 3D options, had the others you mentioned though.

After the installation & a system restart, battle.net & nvidia control panel are now working, but social club continues to crash when I try launching gta5.

Link to comment
Share on other sites

Tried reinstalling the Social Club Launcher ?

 

Something definitely got corrupted during some time after you quit the game and installed the new drivers for some weird reason.

 

And if it do crash again after reinstalling the social club launcher manually from rockstars site, see if there is any info regarding the crash or/and if possible, post the crash log here and i'll see what i can do after that.

 

Good luck and keep trying mate, until i hear from you.

Link to comment
Share on other sites

Tried reinstalling the Social Club Launcher ?

 

Something definitely got corrupted during some time after you quit the game and installed the new drivers for some weird reason.

 

And if it do crash again after reinstalling the social club launcher manually from rockstars site, see if there is any info regarding the crash or/and if possible, post the crash log here and i'll see what i can do after that.

 

Good luck and keep trying mate, until i hear from you.

I went to rockstars site and couldn't find where to download social club. So I did the next best thing in the mean time and reinstalled it using the installer within steams gta5 folder. it didn't fix the problem. there was no crash log either. A message just comes up saying gta5 launcher stopped working and theres only an option to close it.

Link to comment
Share on other sites

So you have the steam version, tried doing a verify cache going on properties on gta 5 ?

Yes, tried that as well. no such luck.

Link to comment
Share on other sites

If you have Windows 8 and above, an old fix for that was to go to your device manager and going to Display Adapters, if you have 2 or more devices there then simply disable the one your PC uses and then launch the game that way, AFTER the Social Club app disappears and boots up the game.. re-enable the device just in time to play the game.

 

If you don't have 2+ devices then I'm not sure what you can do honestly.

948185.png

Link to comment
Share on other sites

Yeah about now im almost clueless.

So much harder not having the computer issue close by to see it happen.

 

But there are a few options left, uninstall display driver and adapter through control panel and the program uninstall icon, and then go to devices and uninstall the display adapter, reboot computer, let it install the basic stuff and then use a program called regcleaner to wipe the registry clean from any possible errors, then reinstall the nvidia drivers, same options as before except the clean install thingy, i don't think that will be necessary.

 

If that doesn't work then damned me, im out of options except for reinstalling the whole computer and that is a pain in the rear.

Did that myself countless times before getting to Windows 7 and then to 8 and getting an ssd drive.

 

Anyway i hope any of this helps, otherwise i've got no idea how to get it up and running, sorry.

Rockstar support is the last resort if not some smart guy pops in here and give you some advices.

 

Sorry and hope you get it to work mate.

Link to comment
Share on other sites

If you have Windows 8 and above, an old fix for that was to go to your device manager and going to Display Adapters, if you have 2 or more devices there then simply disable the one your PC uses and then launch the game that way, AFTER the Social Club app disappears and boots up the game.. re-enable the device just in time to play the game.

 

If you don't have 2+ devices then I'm not sure what you can do honestly.

This worked... this time anyway. lol. game worked the first time I launched it and look what happened :p

I assume rockstar knows about this issue? any idea if they plan to fix it any time soon?

Anyway, thanks for the tip. Hopefully it'll work until rockstar can sort this out.

 

 

 

Yeah about now im almost clueless.

So much harder not having the computer issue close by to see it happen.

 

But there are a few options left, uninstall display driver and adapter through control panel and the program uninstall icon, and then go to devices and uninstall the display adapter, reboot computer, let it install the basic stuff and then use a program called regcleaner to wipe the registry clean from any possible errors, then reinstall the nvidia drivers, same options as before except the clean install thingy, i don't think that will be necessary.

 

If that doesn't work then damned me, im out of options except for reinstalling the whole computer and that is a pain in the rear.

Did that myself countless times before getting to Windows 7 and then to 8 and getting an ssd drive.

 

Anyway i hope any of this helps, otherwise i've got no idea how to get it up and running, sorry.

Rockstar support is the last resort if not some smart guy pops in here and give you some advices.

 

Sorry and hope you get it to work mate.

Hm.. I'm a total noob at this stuff, and since Johan's suggestion is working (the 1 time I tried it anyway) I'll save your suggestion for later if it's needed. I don't wanna risk any more issues lol

Thanks for the help. I appreciate your time & effort.

Link to comment
Share on other sites

Glad it helped dude!

 

That issue's been around since launch actually.. happened to me the second the game unlocked and after 3 hours of messing around with many possibilities, I randomly tried that and it worked.

 

It SHOULD work every time you do it, so it's not just a one time thing. The latest patch did fix it for me however and now I can launch the game normally by just pressing "Play" on Steam. Perhaps as more patches release, it'll slowly start working for others facing this issue as well. R* should be aware of it at this point if they haven't yet.

 

Enjoy the game!

948185.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.