Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. Red Dead Redemption 2

      1. Gameplay
      2. Missions
      3. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Gameplay
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    1. Crews & Posses

      1. Recruitment
    2. Events

    1. GTA Online

      1. Arena War
      2. After Hours
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Grand Theft Auto Series

    3. GTA Next

    4. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    5. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    6. GTA Chinatown Wars

    7. GTA Vice City Stories

    8. GTA Liberty City Stories

    9. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    12. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    13. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

Automan

[SA|TUT|TOO] Add Really New Vehicles

Recommended Posts

Automan

image.png

 

Help pls :(

Vehicles.ide have problem...

Mmm... You too uses modloader?...

Share this post


Link to post
Share on other sites
T00 N0RMAL 4 U

I followed your tutorial step-by-step. Only problem is that the vehicle doesn't spawn when I select it in-game with the vehicle spawner. It is invisible. Any way to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

I followed your tutorial step-by-step. Only problem is that the vehicle doesn't spawn when I select it in-game with the vehicle spawner. It is invisible. Any way to fix this?

If there was Cleo 3, and was replaced by Cleo 4 unless they are eliminated, it depends on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rain Wolf

Ok, so I've had 30+ cars added into my game already, but by using Alexander Blade's handling adder and vehicle audio hook. Once I got fastman's limit adjuster 2.1, I put all handling and audio data into handling.cfg and gta_vehicleaudiosettings.cfg I deleted the handling adder and audio hook, but now I'm receiving an error after the loading bar fills. Halp!

 

 

 

Game crashed unfortunately, here's a crash log:
Current process ID: 14032
Last file to be loaded: MODELS\PLAYER.IMG
Last library loaded: C:\Users\RZWOLF\AppData\Local\Temp\samp.dat
Exception address: 0x7410D457 ("CLEO.asi"+0xD457)
Exception code: 0xC0000005
Exception name: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION
Inaccessible memory address: 0x200300
General registers:
EAX: 0x00060004 (393220)
EBX: 0x00000000 (0)
ECX: 0x3FF97F41 (1073315649)
EDX: 0x00000000 (0)
ESI: 0x00200300 (2097920)
EDI: 0x00A92D68 (11087208)
EBP: 0x0022FD20 (2293024)
ESP: 0x0022FD18 (2293016)
EIP: 0x7410D457 (1947259991)
EFL: 0x00010216 (66070)
Segment registers:
CS: 001B
DS: 0023
ES: 0023
FS: 003B
GS: 0000
SS: 0023
FPU registers:
ST0: 511.000000 bytes: 00 00 00 00 00 00 80 FF 07 40
ST1: 0.983206 bytes: 00 00 00 00 00 69 B3 FB FE 3F
ST2: 669.126831 bytes: 00 00 00 00 00 1E 48 A7 08 40
ST3: 175876.562500 bytes: 00 00 00 00 00 24 C1 AB 10 40
ST4: 0.271067 bytes: 00 00 00 00 00 53 C9 8A FD 3F
ST5: 0.099541 bytes: 00 00 00 00 00 1C DC CB FB 3F
ST6: 33.000000 bytes: 00 00 00 00 00 00 00 84 04 40
ST7: 0.336029 bytes: 00 00 00 00 00 00 0C AC FD 3F
CTRL: 007F
STAT: 0130
TAGS: FFFF
MMX registers, 8 bytes:
MM0: 00 00 00 00 00 00 80 FF
MM1: 00 00 00 00 00 69 B3 FB
MM2: 00 00 00 00 00 1E 48 A7
MM3: 00 00 00 00 00 24 C1 AB
MM4: 00 00 00 00 00 53 C9 8A
MM5: 00 00 00 00 00 1C DC CB
MM6: 00 00 00 00 00 00 00 84
MM7: 00 00 00 00 00 00 0C AC
XMM registers, 16 bytes:
XMM0: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM1: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM2: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM3: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM4: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM5: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM6: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
XMM7: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92

Ok, so I've had 30+ cars added into my game already, but by using Alexander Blade's handling adder and vehicle audio hook. Once I got fastman's limit adjuster 2.1, I put all handling and audio data into handling.cfg and gta_vehicleaudiosettings.cfg I deleted the handling adder and audio hook, but now I'm receiving an error after the loading bar fills. Halp!

 

 

 

Game crashed unfortunately, here's a crash log:

Current process ID: 14032

Last file to be loaded: MODELS\PLAYER.IMG

Last library loaded: C:\Users\RZWOLF\AppData\Local\Temp\samp.dat

Exception address: 0x7410D457 ("CLEO.asi"+0xD457)

Exception code: 0xC0000005

Exception name: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION

Inaccessible memory address: 0x200300

 

General registers:

EAX: 0x00060004 (393220)

EBX: 0x00000000 (0)

ECX: 0x3FF97F41 (1073315649)

EDX: 0x00000000 (0)

ESI: 0x00200300 (2097920)

EDI: 0x00A92D68 (11087208)

EBP: 0x0022FD20 (2293024)

ESP: 0x0022FD18 (2293016)

EIP: 0x7410D457 (1947259991)

EFL: 0x00010216 (66070)

 

Segment registers:

CS: 001B

DS: 0023

ES: 0023

FS: 003B

GS: 0000

SS: 0023

 

FPU registers:

ST0: 511.000000 bytes: 00 00 00 00 00 00 80 FF 07 40

ST1: 0.983206 bytes: 00 00 00 00 00 69 B3 FB FE 3F

ST2: 669.126831 bytes: 00 00 00 00 00 1E 48 A7 08 40

ST3: 175876.562500 bytes: 00 00 00 00 00 24 C1 AB 10 40

ST4: 0.271067 bytes: 00 00 00 00 00 53 C9 8A FD 3F

ST5: 0.099541 bytes: 00 00 00 00 00 1C DC CB FB 3F

ST6: 33.000000 bytes: 00 00 00 00 00 00 00 84 04 40

ST7: 0.336029 bytes: 00 00 00 00 00 00 0C AC FD 3F

CTRL: 007F

STAT: 0130

TAGS: FFFF

 

MMX registers, 8 bytes:

MM0: 00 00 00 00 00 00 80 FF

MM1: 00 00 00 00 00 69 B3 FB

MM2: 00 00 00 00 00 1E 48 A7

MM3: 00 00 00 00 00 24 C1 AB

MM4: 00 00 00 00 00 53 C9 8A

MM5: 00 00 00 00 00 1C DC CB

MM6: 00 00 00 00 00 00 00 84

MM7: 00 00 00 00 00 00 0C AC

 

XMM registers, 16 bytes:

XMM0: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM1: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM2: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM3: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM4: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM5: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM6: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

XMM7: 05 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Some CLEO problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RickieSPFC

Hello, I did as what's in the post, not exactly, because it did not work, I do not speak English and did not understand the part to add the line in 'cargrp', is optional? It also did not understand the part 'Here have the standard range of vehicles' I added in vehicles.ide the ID 612, and I did not :( I'm dumb. The game shows the loading bar, but does not load, hangs there. I use Cleo 4.3, 1.2 ASI Loader and GTA-SA 1.0 US. You guys could help me please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

Cargrp is optional, but you'll get the vehicle is with a program of spawn, if not parked somewhere from the program.
In CarSpawner program, which is activated by pressing 3, the vehicles in the game are included a range, the range is a set of programming values, which range from ID 400 to ID 611.
These IDs are in the file of vehicles, vehicles.ide.
To add a vehicle, it is necessary to add a string in vehicles.ide, but with a free ID, which is not already used.
You must perform step 2:
Open a game session, and type 'free'.
File Free IDs.txt will be created with ID free.
Free IDs.txt is in the folder of GTA San Andreas.
To get in the vehicle CarSpawner added, It is in the folder of GTA San Andreas. To get in the vehicle CarSpawner added, hastens to add a range, type:
[range_2]
start = 612
end = 612
However, if the game chashed, you must see what is the problem in the file fastman92limitAdjuster.log...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rain Wolf

Solved that Cleo issue, but... The new added vehicle has no sound at all. Not even the bicycle sound bug. I copied the Euro's audio line and renamed it, then put it at the bottom of vehicleaudiosettings.cfg, but no audio.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

It was done exactly like that? :)

utiltr1     10    -1  -1  0   0.69999998807907 1.0     -1   1.0     -1   13   -1   -1   0.0;------- added vehicles -----------------------------------; you will add entries of new vehicles probably here;; name     VehicleType  enginesounds field_4  field_5    field_6    HornTon  HornHigh   DoorSound RadioNum RadioType field_14 field_16; A      B    C  D  E   F     G     H   I     J   K   L   M   Nmy_vehicle    0    99  98  0   0.77999997138977 1.0     7   1.0     2   8   0   0   0.0;;the end
(And of course you not can give the sound of Euro to a bicycle! XD )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rain Wolf

 

It was done exactly like that? :)

utiltr1     10    -1  -1  0   0.69999998807907 1.0     -1   1.0     -1   13   -1   -1   0.0;------- added vehicles -----------------------------------; you will add entries of new vehicles probably here;; name     VehicleType  enginesounds field_4  field_5    field_6    HornTon  HornHigh   DoorSound RadioNum RadioType field_14 field_16; A      B    C  D  E   F     G     H   I     J   K   L   M   Nmy_vehicle    0    99  98  0   0.77999997138977 1.0     7   1.0     2   8   0   0   0.0;;the end
(And of course you not can give the sound of Euro to a bicycle! XD )

 

 

Ah.

I moved them again, but no luck. Here are my audio lines:

boxburg                                     0             137    136    0         0.7          1.0          3         0.840896     -1          0          6          0           -1                0.0farmtr1                                     10            130    129    0         0.7          1.0          -1        1.0          -1          0          13         -1          -1                0.0utiltr1                                     10            -1     -1     0         0.7          1.0          -1        1.0          -1          0          13         -1          -1                0.0; ----------------------------------- added vehicles -----------------------------------; you will add entries of new vehicles probably here;; name                                      VehicleType   enginesounds  field_6   field_8      field_C      HornTon   HornHigh     DoorSound   field_19   RadioNum   RadioType   vehTypeForAudio   volumeIncrease; A                                         B             C      D      E         F            G            H         I            J           K          L          M           N                 Olfa                                         0             8      7      0         0.85         1.0          5         1.25992      2           0          9          0           31                0.0judge                                       0             46     45     0         0.85         1.0          7         1.12246      1           0          3          0           22                0.0;;the end

Neither car has sound :sui:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

The file VehicleAudioLoader.asi (10 KB), is in GTA San Andreas? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rain Wolf

The file VehicleAudioLoader.asi (10 KB), is in GTA San Andreas? :)

Oh. No it isn't xD The limit adjuster didn't come with it :bored:

I'll go get it and report back...

 

Edit: Yep, it was the missing vehicle audio loader tools All is fine now :D

Thank you so much for your help!

Edited by Rain Wolf

Share this post


Link to post
Share on other sites
eagle152

Have you enabled vehicle audio loader in limit adjusted configuration file (.ini) ? It is disabled by default.

Edited by eagle152

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rain Wolf

Have you enabled vehicle audio loader in limit adjusted configuration file (.ini) ? It is disabled by default.

yeah, it's all fixed now, just an amateur mistake xP

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

 

Have you enabled vehicle audio loader in limit adjusted configuration file (.ini) ? It is disabled by default.

yeah, it's all fixed now, just an amateur mistake xP

 

In AVT version I propose, in LimitAdjuste NOT there is activation of the audio.

If it use the external parts in AVT, then I can not provide effective help... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Junior_Djjr

Sorry, but I didn't like your tutorial :/

 

You used old tools (obsolete)(imgtool, really??), added unnecessary parts and forgotten some necessary. As, you said to increase 1 in cargrp.dat limit, but you have not yet hit the cargrp.dat limit, and several other little things that left a "time consuming" tutorial.

 

I created a tutorial, for now in Portuguese.

http://mixmods.blogspot.com/2015/12/tutorial-adicionar-carros-sem-substituir.html

I think tomorrow the tutorial will undergo auto-reviews (doubt consequences and frequent problems that people possibly will have), then, with a clean tutorial I will translate it into English and publish in GTAF.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

Sorry, but I didn't like your tutorial :/

 

You used old tools (obsolete)(imgtool, really??), added unnecessary parts and forgotten some necessary. As, you said to increase 1 in cargrp.dat limit, but you have not yet hit the cargrp.dat limit, and several other little things that left a "time consuming" tutorial.

 

I created a tutorial, for now in Portuguese.

http://mixmods.blogspot.com/2015/12/tutorial-adicionar-carros-sem-substituir.html

I think tomorrow the tutorial will undergo auto-reviews (doubt consequences and frequent problems that people possibly will have), then, with a clean tutorial I will translate it into English and publish in GTAF.

De gustibus no disputantum est... .)

So,

 

IMG Tool is not obsolete, operates on a 'low' programming.

Although not allow the import / export multiple, but the vehicles are only 2 files,

It is the only one that has, and that will always work, the "Rebuild Archive".

 

There are no unnecessary things.

For cargrp.dat, I do not say anything to increase. I note that there is a limit, and 23. If you pass, you have to increase the limit.

I wrote:

"He wanted more, we open our file limits and change by:"

"Ele queria mais, nós abrimos nossos limites de arquivo e mudança por:"

and also you put this fact.

 

If you give me other details, I am happy to explain them. Typically, however, beyond saying what to do, I like to say why. I like to transmit knowledge, and what I do is always open source.

 

For your tutorial, the game will crash, because the ID of vehicle.ide are not always free. Necessarily need to run:

"Open a game session, and type 'free'. File Free IDs.txt will be created with ID free".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Junior_Djjr

There is no reason to use the old IMG Tool instead of Mod Loader or Fastman92 IMG Console, the world of modding evolves.

 

 

For your tutorial, the game will crash, because the ID of vehicle.ide are not always free. Necessarily need to run:

"Open a game session, and type 'free'. File Free IDs.txt will be created with ID free".

Why will not always be free? It is an ID not used by the game, will always be free.

 

I also think that the current car spawner is too complex for that, is possible to create a much simpler:

 

Simply enter the name of the .dff (or ID)

Download

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

1) I say yes, I'm a programmer since 1983, I know, trust the experience! :D

 

2) No, it does not. Since SA undergoes many changes of any kind, a mod is not completely suitable for all. For example, if I use ID that do not follow the sequential order of ID free, starting from 612 onwards, the game chasha. If I were starting from ID 12500 I should throw it all. :(

 

 

3) Yes, Car Spawner is not a problem. I have recommended to fastman92 because I used all his tools.
It is possible that a Car Spawner not work, and then the author can do something, because it has done all it... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92

1) I say yes, I'm a programmer since 1983, I know, trust the experience! :D

 

2) No, it does not. Since SA undergoes many changes of any kind, a mod is not completely suitable for all. For example, if I use ID that do not follow the sequential order of ID free, starting from 612 onwards, the game chasha. If I were starting from ID 12500 I should throw it all. :(

 

 

3) Yes, Car Spawner is not a problem. I have recommended to fastman92 because I used all his tools.

It is possible that a Car Spawner not work, and then the author can do something, because it has done all it... ;)

You a programmer?

You're a modeller, not a programmer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

OT- Only for what little it know me HERE I am a moddeller. And I do NOTcare who knows more... Remember: poke 36879,8 -OT

Edited by Automan

Share this post


Link to post
Share on other sites
T00 N0RMAL 4 U

 

I followed your tutorial step-by-step. Only problem is that the vehicle doesn't spawn when I select it in-game with the vehicle spawner. It is invisible. Any way to fix this?

If there was Cleo 3, and was replaced by Cleo 4 unless they are eliminated, it depends on it.

 

Sorry for the extremely late response. I'm using CLEO 4.3 and haven't replaced any previous version. The car won't spawn with the trainer, and when I spot my added car in traffic it's halfway into the ground and disappears when I touch it or try to enter it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

 

 

I followed your tutorial step-by-step. Only problem is that the vehicle doesn't spawn when I select it in-game with the vehicle spawner. It is invisible. Any way to fix this?

If there was Cleo 3, and was replaced by Cleo 4 unless they are eliminated, it depends on it.

 

Sorry for the extremely late response. I'm using CLEO 4.3 and haven't replaced any previous version. The car won't spawn with the trainer, and when I spot my added car in traffic it's halfway into the ground and disappears when I touch it or try to enter it.

 

Assuming it is 612 the new ID:

 

a) It has been added to the range in CarSpawner.ini?

 

CarSpawner.ini

 

[range_2]start = 612end = 612

 

b) The 6th parameter vehicles.ide was put in the file vehicles.fxt?

 

vehicles.ide

 

612,  fusilade,  fusilade,  car,   FUSILADE,  ZFUSILA,  null, normal,  5,  0, 0,  -1, 0.74, 0.74,  0

 

vehicles.fxt

 

ZFUSILA Fusilade

Share this post


Link to post
Share on other sites
T00 N0RMAL 4 U

Yep, everything was added; the car doesn't spawn with the trainer and it spawns in traffic halfway into the ground still.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

Mmmm ... I need your GTA-SA, but I could not download it until January, I not have unlimited internet...

Share this post


Link to post
Share on other sites
T00 N0RMAL 4 U

Should I send you screenshots, or do you prefer for me to send my whole GTA to you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

Your GTA-SA modified, without:

a) Folder: anim, audio, movies, ReadMe, and text.

b) All *.img file in folder Model.

c) gta_sa.exe program.

Now GTA-SA is only 10-15 MB in file zip/rar.

The dff/txd of vehicles not is necessary.

Send me the link for download in PM. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
T00 N0RMAL 4 U

Okay, I finally got it to work; the car spawns in traffic and can be driven. However, the car spawner CLEO you provided makes the game hang when the loading bar reaches 99%. Any reason why?

Edited by T00 N0RMAL 4 U

Share this post


Link to post
Share on other sites
Automan

Previous installations of Cleo3, IVF211, ENB series, ASI loader?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • 1 User Currently Viewing
    0 Members, 0 Anonymous, 1 Guest

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.