Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (91,610 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

Inadequate

PS2 Features To PC Index

Recommended Posts

LaDiDa

Use fullstreamradar.asi to fix the radar loading.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tomas.

Slow loading of pause map happens when you install radar* TXDs via Mod Loader, the ASI above doesn't help that much either, try to enlarge the map fully and you'll see.

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

Alright i will get fullstreamradar any link to the mod, what about the cutscene loading problem?

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

 

Alright i will get fullstreamradar any link to the mod, what about the cutscene loading problem?

http://www.mixmods.com.br/2015/01/full-stream-radar-fix-radar-sumindo.html?m=1

 

Don't know about the cutscene, it works for me.

 

I think i know what's causing that i have problems with the map not loading fully like a building that just pops up out of nowhere or roads that are not fully loaded yet?.

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
gts.

Slow loading of pause map happens when you install radar* TXDs via Mod Loader, the ASI above doesn't help that much either, try to enlarge the map fully and you'll see.

Nope. Everything's working fine right here with ModLoader and even FullStreamRadar.asi. The HDD speed does the trick to load all stuff faster. Even more on a SSD unit, I tried it with my 20GB SSD.

Edited by gts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaDiDa

Meh, my HDD keeps up just fine, can't justify getting a SSD, compared boottime with my brothers laptop that has about the same specs but with a SSD, he boots like 3 secs faster xD

 

@TheShadowX17, Use Open Limit Adjuster and set the streaming memory to 512 MB in the .ini (under San Andreas of course, should be the last line in that section, default is 30% of available RAM which is too much for just the PS2 stuff with any slightly modern system).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tomas.

Nope. Everything's working fine right here with ModLoader and even FullStreamRadar.asi. The HDD speed does the trick to load all stuff faster. Even more on a SSD unit, I tried it with my 20GB SSD.

Still, map loading when using Mugetsuga's radar TXDs via gta3.img is a lot faster for me somehow, without FullStreamRadar.asi

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

 

Nope. Everything's working fine right here with ModLoader and even FullStreamRadar.asi. The HDD speed does the trick to load all stuff faster. Even more on a SSD unit, I tried it with my 20GB SSD.

Still, map loading when using Mugetsuga's radar TXDs via gta3.img is a lot faster for me somehow, without FullStreamRadar.asi

 

Fixed it already i basically got an MemFix.cs from youtube pasted it in the cleo folder and everything works fine no popping anymore. Also have FullStreamRadar.asi installed now and it works fine now. That also explains why the cutscenes were working for you and others, so without Open Limit Adjuster you get those problems

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

 

Nope. Everything's working fine right here with ModLoader and even FullStreamRadar.asi. The HDD speed does the trick to load all stuff faster. Even more on a SSD unit, I tried it with my 20GB SSD.

Still, map loading when using Mugetsuga's radar TXDs via gta3.img is a lot faster for me somehow, without FullStreamRadar.asi

 

I deleted that Memfix file and installed Open Limit Adjuster instead because that loads way more objects and peds i've seen, it works perfect without even setting the memory to 512mb :) thnx

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
zanesix

Looks fine, except it doesn't look like you're using skygfx, so you're missing the orange sky and such.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IchigoPL

But i have installed skygfx idk why it's not working :/ any Solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/859479555293689170/3E9EC0AC2037952DDDB66A7CB5835F49FE104491/

 

 

After installing everything it looks like this. Should this look like this?

Yeah you don't have skygfx correctly installed alright make sure you have them in your game directory not in Modloader.

 

Skygfx.asi - Skygfx1.ini needs to be in your game directory

 

Wait maybe you have it installed but it's just not the time when the orange atmosphere is there. Because i remember that you have to wait for the timecycle to show it. It can also be in the night or somewhere in the day but it can also be a little like the pc version on your picture.

 

Maybe save a couple of times and then go outside multiple times to see if the orange sky comes.

 

It should show after a good couple of saves or just waiting.

Share this post


Link to post
Share on other sites
zanesix

Yeah, it seems like the sun is a lot less orange than it should be. This is what it's supposed to look like:

 

y2Yqd6U.png

 

 

Do you have the PS2 timecyc and seabed installed?

Edited by zanesix

Share this post


Link to post
Share on other sites
IchigoPL

Yes i have skygfx in Modloader folder and yes i have installed timecyc and seabed(in modloader folder) im gonna use cheat OFVIAC = Orange Sky 21:00

 

http://imgur.com/RPvg4eOWhat i have installed(MODELS) its PS2 Feels San Andreas Edition

 

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/859479555297691851/88E1122C6D6931ACACB1D9AAD4AB2E05CD8CBCE9/

Edited by IchigoPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dash Shack

Yes i have skygfx in Modloader folder and yes i have installed timecyc and seabed(in modloader folder) im gonna use cheat OFVIAC = Orange Sky 21:00

 

http://imgur.com/RPvg4eOWhat i have installed(MODELS) its PS2 Feels San Andreas Edition

 

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/859479555297691851/88E1122C6D6931ACACB1D9AAD4AB2E05CD8CBCE9/

Are you using lastest version? Did you installed silent patch? Use only 1 skygfx.ini delete other skygfx2,3 just use skygfx1.ini and set these settings in your ini:

colorFilter=PS2 ; Select the color filter

; usePCTimecyc=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaDiDa

Try moving skygfx.asi and skygfx1.ini to the folder where your .exe is located.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IchigoPL

 

Yes i have skygfx in Modloader folder and yes i have installed timecyc and seabed(in modloader folder) im gonna use cheat OFVIAC = Orange Sky 21:00

 

http://imgur.com/RPvg4eOWhat i have installed(MODELS) its PS2 Feels San Andreas Edition

 

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/859479555297691851/88E1122C6D6931ACACB1D9AAD4AB2E05CD8CBCE9/

Are you using lastest version? Did you installed silent patch? Use only 1 skygfx.ini delete other skygfx2,3 just use skygfx1.ini and set these settings in your ini:

colorFilter=PS2 ; Select the color filter

; usePCTimecyc=1

 

Yes i have istall 3.2 V and have silent patch and i copy skygfx asi and 1.ini to main folder

 

http://imgur.com/6YnShKB

AND

http://imgur.com/8h4KfR7

Edited by IchigoPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

Seems like the ps2 textures are also not properly working for you because the roads have alot more structure in it with the ps2 textures.


1.0 exe i know that you forgot that since your exe file is new.


do you have the steam version?


because then you have to downgrade it first


http://www.gamemodding.net/en/gta-san-andreas/gta-sa-mods/45488-gta_saexe-10-us.html

 

1.0 exe click on manual installation zip file

 

Only use the above link for non steam version otherwise use Steam downgrader.

 

http://gtaforums.com/topic/753764-san-andreas-downgrader/

 

downgrader

 

I personally use a cracked version of 1.1 used the 1.0 exe file installed the mods and voila it worked, i had problems with the memory streaming LaDiDa gave me advice to use Open limit adjuster installed that and fixed.

 

Also i see that you have 2 exe files stored in your game directory you only need one?

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

 

 

Yes i have skygfx in Modloader folder and yes i have installed timecyc and seabed(in modloader folder) im gonna use cheat OFVIAC = Orange Sky 21:00

 

http://imgur.com/RPvg4eOWhat i have installed(MODELS) its PS2 Feels San Andreas Edition

 

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/859479555297691851/88E1122C6D6931ACACB1D9AAD4AB2E05CD8CBCE9/

Are you using lastest version? Did you installed silent patch? Use only 1 skygfx.ini delete other skygfx2,3 just use skygfx1.ini and set these settings in your ini:

colorFilter=PS2 ; Select the color filter

; usePCTimecyc=1

 

Yes i have istall 3.2 V and have silent patch and i copy skygfx asi and 1.ini to main folder

 

http://imgur.com/6YnShKB

AND

http://imgur.com/8h4KfR7

 

Did you install silent's asi loader. That could be the problem if you didn't install it yet.

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

http://imgur.com/BVts5tI

 

My modloader folder.

 

http://imgur.com/B5sXR53

 

My game directory.

 

It is a cracked version from Corepack that i downloaded.

 

I don't have widescreen fix installed i think it takes away the experience from the original but everyone has it's opinion.

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

Alright i see another problem in your modloader folder you dropped MODELS from ps2 feels in modloader. In the readme it said you cannot drop it in modloader without putting it in a separate folder. So you need to create a new folder like PS2 feels and drop your MODELS in there. You can also look at my modloader folder to see what you did wrong ;).

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
IchigoPL

Yes i have steam V but, i have silent asi too i downgrader it. I copy models to new folder and nothing changed

 

http://imgur.com/lpj0pQai think

 

 

Can u show beginning of the game screen? like in topic after changes

Edited by IchigoPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

Yes i have steam V but, i have silent asi too i downgrader it. I copy models to new folder and nothing changed

 

http://imgur.com/lpj0pQai think

 

 

Can u show beginning of the game screen? like in topic after changes

Alright i will post a screenshot of the beginning

 

http://imgur.com/pBrQC1r

 

This is how it's supposed to be after the intro cutscene. Your sun is not bright enough and the skygfx is not there make sure any other mod is not causing it to break or look at the above pics i posted so you can see how my folder is.

 

I think you don't have the 1.0 exe because i see the file is from a different date as mine. And as i said you don't need two exe files in your game directory only one and the test app if you have steam. My exe file is from gamemodding.net the one i posted here.

Edited by TheShadowX17

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheShadowX17

I downloaded downgrade from here https://onedrive.live.com/?authkey=%21AC6cMP0BNueVi_k&id=BB59A06933A8C43E%21155823&cid=BB59A06933A8C43E

 

hmm i try to install game again if this not help me i don't know what to do

 

Now it works :D

 

http://imgur.com/a/dU254

Nice so you had the 3.0 version of the steam version. that explained it why it wasn't working for you but you downgraded it with the 3.0 to 1.0 so it's fine it was probably not downgraded properly with the other downgrader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IchigoPL

 

I downloaded downgrade from here https://onedrive.live.com/?authkey=%21AC6cMP0BNueVi_k&id=BB59A06933A8C43E%21155823&cid=BB59A06933A8C43E

 

hmm i try to install game again if this not help me i don't know what to do

 

Now it works :D

 

http://imgur.com/a/dU254

Nice so you had the 3.0 version of the steam version. that explained it why it wasn't working for you but you downgraded it with the 3.0 to 1.0 so it's fine it was probably not downgraded properly with the other downgrader

 

Exacly but first i downgraded to 3.0 then to 1.0 i dont know why but it works :p

Edited by IchigoPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
El Dorado

can someone please check this location on ps2? it's the las venturas train station, it looks strange on pc

3rvjqbc.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • 2 Users Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 2 Guests

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.