Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    2. News

    1. Red Dead Redemption 2

    1. GTA Online

      1. After Hours
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

HeresOtis

[SA|WIP/REL] SAPD:FR

Recommended Posts

Triton460

I downloaded the newest BETA and copied all files to root GTA SA folder (sapdfr.ini is now in root and there is also a sapdfr folder).

 

The game loads normally (the cutscene) and spawns me next to the bike. Wanted level is NOT disabled. I get callouts but I can't accept them with Y. No keyboard controls work (shift+F2, towing...).

 

I have cleo 4 and gta v hud mod and ELM (cleo mod for emergency strobes).

 

Do I need ASI loader or should I run the mod on vanilla GTA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

I downloaded the newest BETA and copied all files to root GTA SA folder (sapdfr.ini is now in root and there is also a sapdfr folder).

 

The game loads normally (the cutscene) and spawns me next to the bike. Wanted level is NOT disabled. I get callouts but I can't accept them with Y. No keyboard controls work (shift+F2, towing...).

 

I have cleo 4 and gta v hud mod and ELM (cleo mod for emergency strobes).

 

Do I need ASI loader or should I run the mod on vanilla GTA.

You need Silent's ASI Loader. As of now, calls are auto-assigned. The INI should be in same folder as SAPDFR.asi. And it's best to load a saved game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

When I open the menu (I changed the keys for it, because it was not working), I see no text. I can interact with the menu, and it spawn cops/vehicles, but I don't know what am I doing, as there aren't any text.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HighDefinition

 

I downloaded the newest BETA and copied all files to root GTA SA folder (sapdfr.ini is now in root and there is also a sapdfr folder).

 

The game loads normally (the cutscene) and spawns me next to the bike. Wanted level is NOT disabled. I get callouts but I can't accept them with Y. No keyboard controls work (shift+F2, towing...).

 

I have cleo 4 and gta v hud mod and ELM (cleo mod for emergency strobes).

 

Do I need ASI loader or should I run the mod on vanilla GTA.

You need Silent's ASI Loader. As of now, calls are auto-assigned. The INI should be in same folder as SAPDFR.asi. And it's best to load a saved game.

 

Both files are in the same directory, and does not work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

When I open the menu (I changed the keys for it, because it was not working), I see no text. I can interact with the menu, and it spawn cops/vehicles, but I don't know what am I doing, as there aren't any text.

 

 

 

 

I downloaded the newest BETA and copied all files to root GTA SA folder (sapdfr.ini is now in root and there is also a sapdfr folder).

 

The game loads normally (the cutscene) and spawns me next to the bike. Wanted level is NOT disabled. I get callouts but I can't accept them with Y. No keyboard controls work (shift+F2, towing...).

 

I have cleo 4 and gta v hud mod and ELM (cleo mod for emergency strobes).

 

Do I need ASI loader or should I run the mod on vanilla GTA.

You need Silent's ASI Loader. As of now, calls are auto-assigned. The INI should be in same folder as SAPDFR.asi. And it's best to load a saved game.

 

Both files are in the same directory, and does not work for me.

 

What EXE versions are being used?

Share this post


Link to post
Share on other sites
VicRattlehead27

I'm using the 1.0 Hoodlum EXE and am having the same problem with the menu working but not showing text. Also, is there a way to arrest/restrain suspects or is that still unavailable in the beta versions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

What EXE versions are being used?

 

I'm using Hoodlum, as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HighDefinition

 

What EXE versions are being used?

 

I'm using Hoodlum, as well.

 

Me too

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

Try newest beta as I added a game check before initialization. I am using vanilla SA with only Silent ASI Loader and everything is working perfect. So idk the cause. See if you get same results with using GTA V hud.

 

 

I'm using the 1.0 Hoodlum EXE and am having the same problem with the menu working but not showing text. Also, is there a way to arrest/restrain suspects or is that still unavailable in the beta versions?

Arresting won't be implemented until a stable release. The reason being is coding will be time-consuming, so I'll save it for later.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

Try: https://copy.com/Sc8kfOMpFZQ4327i

If don't work, then idk what the issue is since I can't recreate on my system.

 

Thank you for your help, I tried everything, but the menu now simply isn't show :(

I think I'll get back to the SAPD:FR v4. Thank you for your time and patience, I wish you good luck for continuing this mod! :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Triton460

I also don't see the text on the menu. Otherwise the mod is pretty good. The tow truck is great and it doesn't cause any traffic jams.

 

Problems:

-the no text bug

-In the manhunt call, the backup doesn't react until the suspect is dragged out of the car (the car doesn't move and if I enter a police officer's car he will engage the suspects by pulling all of them out of the car)

 

---

I would like to see Y/N for calls, busy/no calls mode, TRAFFIC STOPS and better stability.

 

---

EDIT: I can private-test a beta if you need someone.

 

Also, update the OP with the info that we have to use silents asi and load new game.

Edited by Triton460

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

Okay, so I reinstalled San Andreas, and I installed everything one by one.

Now the text is showing, but as soon as I install cleo, it would not work. So, the problem is, if you have cleo, the text is not show.

Can you fix it, or it's something, that's very hard/impossible?
I believe many of us uses cleo to install other police mods like ELM, Tazer, Speedradar, etc, so it would be nice to make it working. :|

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

I also don't see the text on the menu. Otherwise the mod is pretty good. The tow truck is great and it doesn't cause any traffic jams.

 

Problems:

-the no text bug

-In the manhunt call, the backup doesn't react until the suspect is dragged out of the car (the car doesn't move and if I enter a police officer's car he will engage the suspects by pulling all of them out of the car)

 

---

I would like to see Y/N for calls, busy/no calls mode, TRAFFIC STOPS and better stability.

 

---

EDIT: I can private-test a beta if you need someone.

 

Also, update the OP with the info that we have to use silents asi and load new game.

Traffic stop is in there.

Okay, so I reinstalled San Andreas, and I installed everything one by one.

Now the text is showing, but as soon as I install cleo, it would not work. So, the problem is, if you have cleo, the text is not show.

Can you fix it, or it's something, that's very hard/impossible?

I believe many of us uses cleo to install other police mods like ELM, Tazer, Speedradar, etc, so it would be nice to make it working. :|

Thanks for finding the cause. I can now implement a fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

Update: https://copy.com/C2fr6JvZbLhghd7j

Various refinementsSpawn at station after deathFront desk inside LSPDCar selection at LSPDChange clothes at locker in LSPDMade cops not close door when exit vehicle against suspectAdded on/off duty toggle keyAdded game version checker at startupGamepad supportInteraction menuFixed random callout algorithmAccept/decline callsAvailable/busy statusManhunt callout fixedFixed Menu text issue (confliction with CLEO)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

I tried it, it works awesome, but when you call the paramedics, they still wouldn't come, like before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

I tried it, it works awesome, but when you call the paramedics, they still wouldn't come, like before.

 

Are you using any conflicting mods? They only come if there is a dead ped nearby, just like default SA ems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
VicRattlehead27

I think there's something wrong with the callout accept/decline system. There's definitely something wrong with the tooltips since both accept and decline options say L1+R3. I tried pressing L1+L3 instead to accept and I think I was able to accept a callout once, just once. I also try pressing L1+R3 to decline but I never get a "callout declined" confirmation, just "callout ended". I don't know if that's the way it's supposed to work or if the time to accept/decline callouts is just that short and it just expired before I was able to properly decline. I did get a "callout auto-declined" message once but I don't know what triggers that. The "auto" part seems to suggest that it wasn't because of any input I entered. Regardless of what issues there are, I think the time given to the player to accept/decline callouts is way too short.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

Are you using any conflicting mods? They only come if there is a dead ped nearby, just like default SA ems.

 

I don't have any mod installed at the moment.

If something happen, like an officer got shot down, I press Ctrl+F7, and it writes that R.A. units have been called, but nothing happen. It works with the firefirghters though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

I think there's something wrong with the callout accept/decline system. There's definitely something wrong with the tooltips since both accept and decline options say L1+R3. I tried pressing L1+L3 instead to accept and I think I was able to accept a callout once, just once. I also try pressing L1+R3 to decline but I never get a "callout declined" confirmation, just "callout ended". I don't know if that's the way it's supposed to work or if the time to accept/decline callouts is just that short and it just expired before I was able to properly decline. I did get a "callout auto-declined" message once but I don't know what triggers that. The "auto" part seems to suggest that it wasn't because of any input I entered. Regardless of what issues there are, I think the time given to the player to accept/decline callouts is way too short.

To accept callout, press ConversationYes button, decline is ConversationNo. You have 7 seconds to accept/decline call. If no input after that time limit, then the call will auto-decline.

 

 

Are you using any conflicting mods? They only come if there is a dead ped nearby, just like default SA ems.

 

I don't have any mod installed at the moment.

If something happen, like an officer got shot down, I press Ctrl+F7, and it writes that R.A. units have been called, but nothing happen. It works with the firefirghters though.

 

The firefighter and paramedic assistance uses SA's default response system, as in if you play on vanilla and the medics come.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fognar

The firefighter and paramedic assistance uses SA's default response system, as in if you play on vanilla and the medics come.

 

Oh, okay, then I don't know the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Triton460

The tow truck is now glitchy. Sometimes it doesnt't spawn until I call for it on another car (then it tows the first car)

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

The tow truck is now glitchy. Sometimes it doesnt't spawn until I call for it on another car (then it tows the first car)

Will work on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Triton460

I've been having issues with blips other than the cop ones (including the tow truck). They appear on the map when I call for police backup (which makes the police blip display).

 

The tow truck can be glitchy, sometimes not showing up and it spawns really far so it's usually a long wait.

 

The manhunt call works perfectly when the suspect is on foot, but when they are in a car they don't run and backup does nothing (this problem was also there before the newest beta version).

 

When the missing person callout appears and I confirm (Y) it says code 10-4 and if I do nothing when it pops up it will display the name of the missing person, but it will also say CALL ENDED.

 

In the pursuit call the suspect doesn't drive his car (stays stationary, backup does nothing).

 

When I traffic stop someone:

-the menu can be stuck at the text from previous traffic stop (so I stop somebody and it gives me list of citations but pressing 1 will still be speeding)

 

-After stopping, I exit my car and press E to get the car and person info and then the stopped car takes off and I can't stop it anymore

 

 

 

The mod is stable, crashes are rare. Probably the best San Andreas SAPDFR. Great work!

Edited by Triton460

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

I've been having issues with blips other than the cop ones (including the tow truck). They appear on the map when I call for police backup (which makes the police blip display).

 

The tow truck can be glitchy, sometimes not showing up and it spawns really far so it's usually a long wait.

 

The manhunt call works perfectly when the suspect is on foot, but when they are in a car they don't run and backup does nothing (this problem was also there before the newest beta version).

 

When the missing person callout appears and I confirm (Y) it says code 10-4 and if I do nothing when it pops up it will display the name of the missing person, but it will also say CALL ENDED.

 

In the pursuit call the suspect doesn't drive his car (stays stationary, backup does nothing).

 

When I traffic stop someone:

-the menu can be stuck at the text from previous traffic stop (so I stop somebody and it gives me list of citations but pressing 1 will still be speeding)

 

-After stopping, I exit my car and press E to get the car and person info and then the stopped car takes off and I can't stop it anymore

 

 

 

The mod is stable, crashes are rare. Probably the best San Andreas SAPDFR. Great work!

Thanks for the report and the comment. I will debug these today and try to get a new beta build tonight.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Triton460

After I installed cleo the blips seem to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeresOtis

After I installed cleo the blips seem to work.

The blips should work regardless. I'm basing this mod off of vanilla SA. So through that, if it works for me then it should work for all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.