Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (91,323 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

Silent

SilentPatch

Recommended Posts

Marsi4eg

no. All you say (in other words) to us is "I have a clean game and when I put Silentpatch.asi it doesn't launch".

This is impossible. You do something wrong. Read the readme.

At least provide us with the error text you get on game crash.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pirushu
11 minutes ago, Aaronre99 said:

I update an upgrade recently of windows 10. Can be a problem of compatibility?

 

I remember that GTA 3 has problems to start in Windows 10, it is not the fault of SilentPatch

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aaronre99

At first the silent patch worked correctly, but i dont touch nothing in the game files, I will try to reinstall all

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pirushu
Posted (edited)

After a certain update of Windows 10, the game when trying to launch it said something about "administrator permissions" and does not allow to launch the game, Although in my almost solved installing Silentpatch 

Edited by Pirushu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Davve95
Posted (edited)
14 hours ago, Aaronre99 said:

I had silent pach time ago , but i installed now and the game dont run. What can be the problem? I have a clean gta .

Try to place Silentpatch in the root folder instead of in the script folder.

It worked for me when I was placing it in the root instead.

 

Edit: Don't remember what it says in the read me. If it's script folder or root or maybe both. But test the one you haven't.

Edited by Davve95

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

You didn't even specify what SA version you're using. Technically it could be an issue with one of the EXEs, but since you didn't specify I have no idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

Is SA really problematic on W10? My cousin had W10 laptop and his SA kept crashing like 15 in one row. Although I installed that DirectPlay thing or something.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gts.

Weird. Windows 10 here and everything running fine, even GTA3 and VC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

Well, it's not my game and OS anyway. I'm using W7.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Garpown

In Vice City, there is a glitch with gangster cuban's hat. Ingame model is cbb.dff

Some of it goes invisible depending on how you look at it.

https://imgur.com/a/eptVRdv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Inadequate

Model issue, nothing to do with SP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ClaudeIzABadAzz

Updated my Widescreen Fix files, and now I get this when I start the game:

yCLOwSC.png

rIvptGr.png

But the actual game works fine, and so does the Widescreen Fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DanKamon
Posted (edited)
10 minutes ago, ClaudeIzABadAzz said:

Updated my Widescreen Fix files, and now I get this when I start the game:

yCLOwSC.png

rIvptGr.png

But the actual game works fine, and so does the Widescreen Fix.

Re-download the silentpatch and eliminate at all costs the modupdater.asi, because it has an error because it also updates the silentpatch and turns out to be practically the silenpatch.asi that literally in 0 kb, I already suffered this error and it is enough to revise the modupdater window, in a nutshell it does not update anything and only makes things worse.

Edited by DanKamon
most specific

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThirteenAG

I would like to know how this happens exactly, because I just tried to update the latest version to itself and it worked fine. Or you mean widescreen fix updated, but SP became 0kb after that?

 

2 hours ago, DanKamon said:

 in a nutshell it does not update anything and only makes things worse.

Gee, thanks, good thing you reported the error and provided a log file with a way to reproduce the problem, so it could be fixed. /s

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaDiDa

It's kinda weird. It'll randomly say SP has received an update and if you do that it replaces SP with a 0kb asi with the same name so I just opted for checking from time to time and update manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThirteenAG

And which SP.asi does that? The most recent version, or the one that was on gtagarage?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marty892
On 4/9/2018 at 8:04 PM, Silent said:

Patch for the first Far Cry is now out!

 

https://github.com/CookiePLMonster/SilentPatchFarCry

 

Copypasting the changelog from GitHub:

 

Water reflections now work as expected on modern Windows versions

Vertical Sync option now works as expected - it used to be ignored by the game completely, defaulting to VSync off

Fixed a crash occuring when using a mouse scroll wheel during loading screens

Fixed a crash/freeze on exit when using a 64-bit executable

 

-64bit commandline option has been added - when it's used, the game will always attempt to launch using a 64-bit executable. This is useful for getting a 64-bit version of the game to work via Steam, as previously it was required to swap files around.

Is it compatible with the GOG version of the game? 1.40 build 1405

It doesnt work for me

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaDiDa
Posted (edited)

the modupdater.asi in your widescreenfixes pack did it with the gtagarage stable release (not the test version that was around back then), I haven't tried it since but I'll see what happens now.

 

EDIT: Seems to be fine with the last link provided by silent

Edited by LaDiDa

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThirteenAG

Well, gtagarage version had hardcoded url to gtagarage to update, so it can't really update to new version now, unless the ini file is configured to new version.

I just checked the old SP.asi, updater said there's nothing, so no idea what update was triggered and how.

Not saying updater is not at fault, but weird issue still.

Share this post


Link to post
Share on other sites
redgubbinz
Posted (edited)

I seem to be having some trouble with Silent Patch and GInput. I've followed the instructions from the readme files but they don't seem to be doing anything. I'm not getting any crashes or error messages, however I'm not seeing any effects of the mods either. I'm using version 1.0 of the game (verified by going to the game's Readme file) straight off the DVD.

 

I've placed the zip files for "silents_asi_loader_13" "SilentPatchSA" and "GInputSA" in my game directory (the same directory as the gta_sa executable) and confirmed the replacement of the two .dll files required by the ASI Loader. I've also tried launching the game normally, as administrator, in compatibility mode and from both the shortcut and the executable in the game directory. I've also tried deleting the "San Andreas User Files" found in the documents directory and relaunching. As far as I can tell, no mods are being applied at all. I've searched all over and nobody seems to be having this issue so I'm thinking I'm missing something very simple.

 

edit: Here's a screenshot of my game directory: https://imgur.com/MM3WTLk

 

I'm on Windows 10, using version 1.0 of the game from the DVD and an old wired Xbox 360 controller. Any advice would be greatly appreciated! Thanks!

Edited by redgubbinz
included picture

Share this post


Link to post
Share on other sites
redgubbinz
18 minutes ago, guru_guru said:

@redgubbinz you need to use another exe, this one should work

@guru_guru Thank you so much, that was exactly it! I used a no-DVD executable from GameBurnWorld instead but it works perfectly now. Hopefully this will help any future users that come across this problem trying to mod a fresh install of SA off the disc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DanKamon
Posted (edited)
18 hours ago, LaDiDa said:

It's kinda weird. It'll randomly say SP has received an update and if you do that it replaces SP with a 0kb asi with the same name so I just opted for checking from time to time and update manually.

that "update", only makes the weight of the SP.asi literally remain at 0, so that there is no code, source, commands or what to boot the patch obviously the game will end up throwing error and not load the patch because literally there is nothing in the SP.asi.

Edited by DanKamon

Share this post


Link to post
Share on other sites
PiashGamer007

Silent Can You Make Silentpatch for Scarface The World is Yours?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Not right now - but I've been getting more requests for this over time, so I'll probably take a look at it as some point.

 

Right now I am in the process of working on CRC2005 which may end up being the first "official SilentPatch", and more stuff planned after that's done... Fixing that game sure was worth it!

Edited by Silent

Share this post


Link to post
Share on other sites
ayrtonkee

Hmm I'm not sure why the SA version isn't working for me. This is what I've done to install this:

 

1. I have version 2.0 so I used the downgrader from the SA-MP website to downgrade to 1.0

 

2. Downloaded the ASI Loader from your website and placed the 2 vorbis files in the SA directory.

 

3. Downloaded the SilentPatch and places the 2 files in the SA directory.

 

4. Start SA but notice I can't select 1920x1080 and I don't notice any of the fixes ingame.

 

Is there something I've done wrong? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Davve95

Edit: Nvm, I was reading too fast.

Edited by Davve95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • 15 Users Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 15 Guests

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.