Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    1. GTA Online

      1. Los Santos Summer Special
      2. The Diamond Casino Heist
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Frontier Pursuits
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    3. Crews

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA VI

      1. St. Andrews Cathedral
    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    6. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    7. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    8. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    9. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    3. Gangs

    1. Announcements

    2. Support

    3. Suggestions

DK22Pac

SA::Render

Recommended Posts

Silent

Sadly r57 still crashes. Can't debug it properly because the mod seems to refuse to start with windowed mode ASI confused.gif

 

EDIT:

OK, found another windowed mode, crashes here

 

 

g_Device->SetRenderTarget(0,rsTmpSurface[0]);

 

 

in CDeferredRendering.cpp, r57, Release mode (Debug seems uncompileable with current settings, have you ever guys used it?)

 

 

EDIT:

Corrected, my bad.

Edited by SilentPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@SilentPL btw i'm recomend you to set visual fx quality in settings to low and antialiasing to off

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

That didn't help. Still crashes on

 

 

g_Device->SetRenderTarget(0,rsTmpSurface[0]);

 

 

EDIT:

 

Debug (sorted it) crashes on

 

RwTexture *texture = g_DefaultRender_Atomic->repEntry->meshData.material->texture;

 

 

in CObjectRender.cpp due to repEntry not being initialised, what the hell is wrong with this code?

Edited by SilentPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@SilentPL strange try to change this string in deferred.fx

 

int PostProcessCount = 0;

 

to this

 

int PostProcessCount = 12;

 

 

EDIT:

 

what the hell is wrong with this code?

do you have any mods installed? cause i'm runing it on almost unmodded gta(almost... but with ~20 mods or something like it...)

Edited by PetkaGtA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

...that's not how it's supposed to look, I guess?

 

user posted image

 

Shader alteration helped, but now... meh.

 

@up

Only Ryosuke's fastloader and CLEO4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@SilentPL yep it how it looks(because i'm edited shaders, disenabled shadows and started to develop sky clouds) well also lighting is little bit wrong atm biggrin.gif and heat haze bug(but enough at night it looks better) and when we clean our messy code i will fix shaders

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Yay, so the compilation is done properly biggrin.gif

 

No wonder you didn't want anyone to host a compiled ASI, hah.

 

EDIT:

Apparently Debug mode LACK OF OPTIMISATIONS corrupt g_DefaultRender_Atomic repEntry field, can't find out why though.

Edited by SilentPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

 

No wonder you didn't want anyone to host a compiled ASI, hah.

yeah to buggy and has bugs(also i need to make shaders better)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

May I ask, have you ever tried compiling it without optimizations/in Debug mode? They seem to uncover some code flaws optimizations seem to 'hide'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

 

in Debug mode?

tryed.. will try again(maybe i will find out why it failing)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

The corrupted atomic takes me back to CEntity::Render... no idea what's wrong with it though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blaster_pl

I'm gonna try it out but if SlientPL having problems then i might have to wait.Hopefully you can fix the issues PetakaGtA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Oh, the crash reason was quite trivial.

 

You have stuff like

 

 

if(g_DefaultRender_Flags & (rpGEOMETRYTEXTURED | rpGEOMETRYTEXTURED2)){RwTexture *texture = g_DefaultRender_Atomic->repEntry->meshData.material->texture;device->GetTexture(0,&diffuse);m_pEffect->SetTexture("gtDiffuse",diffuse);}

 

 

in the code twice and RwTexture* texture is unused in both cases - optimizations remove it, but Debug mode does not - and that code is wrong. Remove it and it should be fine.

Not sure what did you want to use that texture for, but I think the proper way would be to use RpGeometryForAllMaterials on that atomic.

 

Next time don't ignore compiler warnings about vars wink.gif

 

 

EDIT:

 

Sunburnt Los Santos looks pretty cool biggrin.gif

 

user posted image

Edited by SilentPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@SilentPL oh yeah biggrin.gif my bad... well i will fix all bugs that appears in debug mode and update code

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

These two are the only issues I found when playing, luckily smile.gif

 

You should use environment variables for directX SDK though, it'll increase code portability.

If you'd need any feedback, PM me smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

Lol, a few or day one and silentPL already did it.

Nice screenshot! Did you used colormod or the high intense colors are from SA Render?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

My SA is clean (apart from CLEO, fastloader and my RoadRef fix), so everything you see comes from SA::Render.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

Looks really nice. You can see the sun is shining directly to the walls and the other side is with shadows.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Windows 2000 can be targetted without problems too, the fixes work well smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrMateczko

Ugh, those trees. biggrin.gif Is this the only setting? No config files at this moment? How much FPS drops?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blaster_pl

So i don't screw up how do i do this i compiled it and got asi is that all or i need shaders in SA?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent
How much FPS drops?

With these (unfinished) shaders performance loss is pretty significant.

 

Without SA::Render - 350-360FPS

With SA::Render - 50-60FPS

 

It'll probably change when shaders are finished though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@SilentPL yeah and idk why(whith shadows i have 25 fps) and if you set postprocessing to off it can be better...(well without sa::render i have 120 fps which is strange for me)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silent

Setting PostProcessCount to 0 still crashes though, tested with r62.

 

EDIT:

You really should switch to /MT and /MTd. You'll remove lots of DLL dependencies then. Also, D3DDeviceReset could be integrated with the code.

Edited by SilentPL

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

That's an insane huge difference from 350FPS to 50-60FPS! cry.gif

Imagine us trying to play with sh*t pc's.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blaster_pl

I've launched game with compiled asi and with shaders but when i loaded game it says:

 

 

CVehicleRender::Setup: D3DXCreateEffectFromFile() - failed while compiling

 

 

Maybe's there more but if i skip it then game loads it crashes so what could be the problem?

Edited by Blaster_pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
PetkaGtA

@Blaster_pl try to rename deffered.fx to deferred.fx

Share this post


Link to post
Share on other sites
MrMateczko

I think it's the right time that you incorporate SilentPL into the team. Of course I know he's working at other stuff as well, the III Aircraft and VCS PC, but as you can see, he's got dem skillz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
TJGM
I think it's the right time that you incorporate SilentPL into the team. Of course I know he's working at other stuff as well, the III Aircraft and VCS PC, but as you can see, he's got dem skillz.

+1

 

That is of course, if he wants to join.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.