Jump to content

Gta_sa.exe has stopped working


dansgas1000

Recommended Posts

when i go on gta it comes up with gta_sa has stopped working. It dosent even go to the loading screen or anything.

 

AMD Athlon running @ 2.8GHz with win7 home premium

 

ive tried updating my graphics card but that didint work

 

GRAPHICS: ATI Radeon 3200 HD

 

A website says i can run GTA SA with max settings.

 

Edited by dansgas1000
Link to comment
Share on other sites

aStiffSausage

What version of the game you are running?

Have you used any downgrader?

More specific system specs? (GPU manufacturer and model etc.)

Where did you buy the game from, store, Steam, Direct2Drive, warez or other?

Link to comment
Share on other sites

What version of the game you are running?

Have you used any downgrader?

More specific system specs? (GPU manufacturer and model etc.)

Where did you buy the game from, store, Steam, Direct2Drive, warez or other?

Got game off amazon, its version 2 graphics card: ATI Radeon 3200 HD - something like that, no i havent used any downgrader

Link to comment
Share on other sites

Uninstall the game

Clean/defrag the registry

 

OR

 

do it manually searching for any keys relating to Andreas

Reinstall the game (Run in administrator and/or compatibility mode)

 

EDIT: Click on "Sound" -> "Recording"

Have you got "Stereo Mix" Disabled in your sound options?

If you cannot see "Stereo Mix", right click the click "Show disabled devices"

If you still cannot see "Stereo Mix" Download the correct drivers that have the option E.G "Realtek"

Edited by The_Sorrow
Link to comment
Share on other sites

aStiffSausage

One more question, have you modded your game in any way? And, if website says you can run some game (Can You Run It for example), it doesn't always give accurate results. But the specs shouldn't have any problems, as you're not using Intel GPU.

 

Have you tried running gta_sa.exe in compatibility mode? What bit OS you have, 32-bit or 64-bit?

Link to comment
Share on other sites

 

One more question, have you modded your game in any way? And, if website says you can run some game (Can You Run It for example), it doesn't always give accurate results. But the specs shouldn't have any problems, as you're not using Intel GPU.

 

Have you tried running gta_sa.exe in compatibility mode? What bit OS you have, 32-bit or 64-bit?

32bit and can run

max settings

Link to comment
Share on other sites

One more question, have you modded your game in any way? And, if website says you can run some game (Can You Run It for example), it doesn't always give accurate results. But the specs shouldn't have any problems, as you're not using Intel GPU.

 

Have you tried running gta_sa.exe in compatibility mode? What bit OS you have, 32-bit or 64-bit?

32bit and can run

max settings

You say it doesn't even get to the loading screens.

 

Do you have ENB installed? ENB crashes GTA SA on weak PC's.

 

Check your C:\PROGRAMS AND FILES\ROCKSTAR GAMES\GTA SAN ANDREAS\MODELS\TXD and see if there is a file called LOADSCS.txd if not that is your problem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.