Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Gameplay
      3. Missions
      4. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Gameplay
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
      4. Frontier Pursuits
    1. Crews & Posses

      1. Recruitment
    2. Events

    1. GTA Online

      1. Diamond Casino & Resort
      2. DLC
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Grand Theft Auto Series

    3. GTA 6

    4. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    5. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA IV Mods
    6. GTA Chinatown Wars

    7. GTA Vice City Stories

    8. GTA Liberty City Stories

    9. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA SA Mods
    10. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA VC Mods
    11. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA III Mods
    12. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    13. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

ikt

[IV]TrafficLoad

Recommended Posts

Perrin11a

ikt,

 

your traffic load works fine for me smile.gif .

 

It is possible, that cars of my "second vehicle.ide" (called newveh.img) will be spawned too? I only see cars of my ("first") vehicle.img. The cars of newveh.ide don't appear (there are all in the cargrp.dat).

 

Regards

perrin11a

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt
ikt,

 

your traffic load works fine for me smile.gif .

 

It is possible, that cars of my "second vehicle.ide" (called newveh.img) will be spawned too? I only see cars of my ("first") vehicle.img. The cars of newveh.ide don't appear (there are all in the cargrp.dat).

 

Regards

perrin11a

They are not yet spawned, but I will try and see if I can let them load in the traffic. I don't know if it works at all, but sjaak said it's possible (his trainer can spawn those vehicles).

 

Do they have a customized filename? Like, "customcar1.wft" and a line for customcar1? If that's true, you'll have to manually add them. I think. I'll see smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Perrin11a

@ ikt

Thank you for your fast answer.

 

 

Yes, I use customized filename with a line. But I don't understand, what you mean with "you'll have to manually add them". add where? I added every car with customized filename maually in the newveh.img, newhandling.dat ind newvec.ide (and in carcol.at and cargrp.dat). Is it that, what you mean?

 

With the trainer I can spawn all this cars, that's right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

 

@ ikt

Thank you for your fast answer.

 

 

Yes, I use customized filename with a line. But I don't understand, what you mean with "you'll have to manually add them". add where? I added every car with customized filename maually in the newveh.img, newhandling.dat ind newvec.ide (and in carcol.at and cargrp.dat). Is it that, what you mean?

 

With the trainer I can spawn all this cars, that's right.

 

Set the model name that is used to spawn the car (ModelName1=Ferrari, ModelName2=Porsche) and the displayname, used on the menu which is car spawn menu page 5 (DisplayName1=Ferrari, DisplayName2=Porsche). You can also enter the model name in game to spawn any car (using the Car Spawn 1 menu).

 

I meant that, but in the future .ini file. I completely understand it now. smile.gif If you want, could you test the next version with the custom cars then? I'll PM you the link once I've done it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Perrin11a

Thanks, i would like to test your next version colgate.gif

 

A last question to understand your trafficload: If trafficload spawn cars, it don't use the cargrp.dat and the popcycle.dat?

Edited by Perrin11a

Share this post


Link to post
Share on other sites
egorka
@ ikt

Thank you for your fast answer.

 

 

Yes, I use customized filename with a line. But I don't understand, what you mean with "you'll have to manually add them". add where? I added every car with customized filename maually in the newveh.img, newhandling.dat ind newvec.ide (and in carcol.at and cargrp.dat). Is it that, what you mean?

 

With the trainer I can spawn all this cars, that's right.

 

Set the model name that is used to spawn the car (ModelName1=Ferrari, ModelName2=Porsche) and the displayname, used on the menu which is car spawn menu page 5 (DisplayName1=Ferrari, DisplayName2=Porsche). You can also enter the model name in game to spawn any car (using the Car Spawn 1 menu).

 

I meant that, but in the future .ini file. I completely understand it now. smile.gif If you want, could you test the next version with the custom cars then? I'll PM you the link once I've done it.

I`m in. I wanna test it too!

 

That`s what I told you to do:) That would be mod of the year;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
desertfox11194

I'll be happy to test as well. Especially a version for low end PCs, as with your mod I have disappearing textures and gamebooster doesn't help that. I've also got plenty of added cars that I'd be willing to test the spawning of.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

Sent it. smile.gif

 

I'll see what I can do about textures disappearing, but it defenately is not because of a low end PC. Some users with low end pcs have no problems at all and some people with even 16GBs of RAM and a GTX570 and Core i5 get problems. But you can always lower the amount of traffic in the ini, might do the amount of loaded cars too, but as it is now, it's pretty much minimal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gigahertz2010

Thank you Ikt! Just now I tested 100 vehicle density, patch 1.0.4.0 with Icenhancer 1.25 and More Liberty. Yes there's some repetition but in a few minutes I counted over 20 different cars. The only modded cars I have are police, taxi, and MTA bus but that's usually enough to break the game. At least now I know I can max my traffic out and maybe add cars later.

 

Also, recently I had a floating car problem and attributed it to your mod. Now I realize your mod adds the cars to the game's memory, it doesn't spawn them randomly like other fixes, so it couldn't be your mod's fault.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JasperHQ

I really like the variety but Is it possible for Bikes , and other vehicles like Noose cruiser and remero to spawn ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
desertfox11194
Sent it. smile.gif

 

I'll see what I can do about textures disappearing, but it defenately is not because of a low end PC. Some users with low end pcs have no problems at all and some people with even 16GBs of RAM and a GTX570 and Core i5 get problems. But you can always lower the amount of traffic in the ini, might do the amount of loaded cars too, but as it is now, it's pretty much minimal.

Well with traffic spawning mods that don't load vehicles into the memory, I never have the textures problem. So I think it is a lack of memory, at least in my case. However I'm told this problem can't happen with ATI cards, which is what I've got...

Share this post


Link to post
Share on other sites
divertiti
Sent it. smile.gif

 

I'll see what I can do about textures disappearing, but it defenately is not because of a low end PC. Some users with low end pcs have no problems at all and some people with even 16GBs of RAM and a GTX570 and Core i5 get problems. But you can always lower the amount of traffic in the ini, might do the amount of loaded cars too, but as it is now, it's pretty much minimal.

Thanks Ikt for looking into it. I have played around with the switches including removing them, nothing helped...I'd be happy to test the new version and report back as well

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

For now the bikes work great but I'm stuck with the custom cars. I'll look into performance when that's done.

Share this post


Link to post
Share on other sites
desertfox11194

Sorry I haven't got back to you yet, I haven't had alot of time to test the version of the mod you sent me as my power was out for almost 24 hours due to Hurricane Irene, and my internet was out for 2 days afterwards. On top of that, I've just started school again this week. I haven't had time to be on my computer much at all in the last several days. However, I'll hopefully get to testing it later tonight and have some feedback then as well.

 

Edit: I just tested it, and there is no result. It isn't doing anything at all. The xliveless logs prove it was being loaded, but there was no effect ingame.

Edited by desertfox11194

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gigahertz2010

The disappearing textures are seriously starting to affect gameplay, roads are disappearing right from under me. I tried to turn vehicle density down but it didn't help.

 

I don't know if it's the mod's fault...the only way I could stop the textures from disappearing was using the default vehicles.img. We're talking maybe a 15 mb difference. This is ridiculous.

Edited by Gigahertz2010

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

My vehicles.img is 190MB and I experience no loadig problems. Maybe I should make a minimum specifications for this, but I can't believe this causes problems?

 

Are you sure you have a 64 bit OS with 4GB RAM and at least a 512MB graphics card?

 

Still working on the custom cars. I'm soo tempted to not give a f*ck about the minority of 10 people using the added cars because the amount of added code doesn't justify loading a few extra cars that would spawn too, with this mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
desertfox11194

I'm inclined to agree even though I do use added cars. They spawn in traffic and parking areas anyway, if you have recently driven one. Problem solved, for me.

 

What's frustrating is that I shouldn't have disappearing textures issues under any circumstances, because my card is an ATI. I've been told by multiple sources that this issue cannot happen with an ATI card. I wonder if older drivers would help. My vehicles.img file is almost 400 MB, but I've had the issue since I first started installing modded cars. On v0.1.7.0 of the game, I have the textures issue no matter what. On 1.0.4.0, I only have a problem if I'm using a bug fix like this which forces dozens of MB into my 512MB of VRAM. In fact, any random-car-spawning bug fix causes this because the cars get automatically put into memory by the game. The ONLY one that gives me no issue is traffic control system, because it somehow gets the game to specifically NOT load anything it spawns into my VRAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt
I'm inclined to agree even though I do use added cars. They spawn in traffic and parking areas anyway, if you have recently driven one. Problem solved, for me.

 

What's frustrating is that I shouldn't have disappearing textures issues under any circumstances, because my card is an ATI. I've been told by multiple sources that this issue cannot happen with an ATI card. I wonder if older drivers would help. My vehicles.img file is almost 400 MB, but I've had the issue since I first started installing modded cars. On v0.1.7.0 of the game, I have the textures issue no matter what. On 1.0.4.0, I only have a problem if I'm using a bug fix like this which forces dozens of MB into my 512MB of VRAM. In fact, any random-car-spawning bug fix causes this because the cars get automatically put into memory by the game. The ONLY one that gives me no issue is traffic control system, because it somehow gets the game to specifically NOT load anything it spawns into my VRAM.

Read your PM. (The one I'll be sending you after this post)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gigahertz2010

I was just using a 229mb file, and was missing buildings and roads, even at 0 vehicle density. I have Windows 7 64-bit, 8 gigs of DDR3, a 1GB video card and a 4ghz cpu. Your mod works great with the default vehicles. GTA still needed variety, and not just a taxi bug fix. It would be nice if this game worked with modded cars too, to add the needed realism.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

You people should take a better look at your system. I have just heard it works on both a Pentium 4 powered computer or a computer with an old 8600GT, there is no reason why this mod should make GTA IV extremely unstable A few late loading textures due to using -nomemrestrict and having a VRAM usage hopelessly higher than my actual VRAM caused the textures to have a slight delay loading when speeding with 400KMH through LC is the worst I've ever had while testing.

 

Just... defragment your drives and keep your Windows installation clean. I can't magically fix things that only occur with a few installations. I tried and I failed. Sorry, nothing to do about that.

 

The custom cars, almost. ALMOST.

Share this post


Link to post
Share on other sites
desertfox11194

Thanks for your efforts. I don't think anyone was accusing you of causing this, lol. This is a known issue with GTA and often can happen randomly no matter what hardware you have. I think the fact that people with 2GB of VRAM have this issue, and people with 256mb do not, is more than evidence that rockstar just failed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lolleroz

I have the dissapearing textures problems no matter if I install any mods or not. It's very weird since the game ran flawlessly few months before, yet this happens all the time now.

I fixed it by making a commandline.txt and typing in: -memrestrict 99999999

if you set up the value too high your game won't run (like 9999999999999) if too low (like 9999) then it won't help

it might sound dumb but it helped me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gigahertz2010

Just to let you know, Traffic Flow, which adds less cars than yours still gives me the same problems. The game just doesn't like loading vehicles in memory.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Loratadin

I only am facing the disappearing Textures while using a car pack (e.g. Ultimate V6) or with added cars after excessively spawning them with Trainer. (more than 16 different added cars onscreen at the same time). Not sure but I have the suspect that I should avoid using car models with .wtf size bigger than 2,5MB.

 

Did not face the bug whith stock vehicles and not spawning my added cars via trainer. But only seeing stock cars is a bit boring as my added cars are not being used at all with TrafficLoad V4 though in cargrp.dat.

 

However the variety of traffic is exciting with this scriptmod.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
allman105

hi ikt

 

i badly need your help, or your suggestion man.

 

i'm on alienware m17x, i7 2720qm 2.2ghz, ATi HD6870M with 1gb VRAM, 16gb DDR3 RAM. i could play GTA IV on max settings no problem, but where's the fun without the modded cars right. thing is, i replaced ALL of my vehicles, including trucks, bikes, etc.. and end up with 450mb vehicles.img. still i could run it no problem, but where's the fun in seeing all cabs and the same car right. your mod is perfect, but as you've guessed, the texture problem again. now im running the game at a very low setting (800x600!!!!), initially everything loaded up alright, but after a while the texture problem started again.; i figure because after some time the mod loaded too much car into the memory, 26 cars, right?

 

so my request is, can you change the mod, or make an option to limit the loaded cars up until, say, 15? it could solve my problem. the density is not a problem (i think) because even when i set the vehicle density (ingame) to 1 after some time i will still have this texture loading problem. so i figure it's the 26 different cars loaded which is crippling my game. i guess your 30 seconds cycle involving 10/15 cars will be less taxing than 26, right?

 

appreciate if you could help man. i'll pm you the same. cheers mate

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikt

nvm

Edited by ikt

Share this post


Link to post
Share on other sites
nWo51289

 

-noprecache

-norestrictions

-memrestrict 629145600

-availablevidmem 3.3

 

Just tried this mod, got the texture problem, saw JasperHQ's post and created a commandline.txt....sorted! A quick and easy fix, amazed how so many people are having problems just understanding what to do in the 'really easy configurable ini file which happens to also explain what each value does'. Awesome work ikt! icon14.gif

 

My spec & mods:

Core 2 Duo 2.26ghz

ATI Mobility Radeon HD 4650 1GB

4GB of RAM

 

Icenhancer 1.25

More Liberty

Ultimate Textures

Vehicles.img is 300MB

Share this post


Link to post
Share on other sites
ldfxf

Hi ikt, I am using Trafficload now. It's great.

I have added 40 new cars to my game. They can't be loaded by using trafficload. If you are working on the new version which would load the new cars maybe I can help you to do some test.

 

My email: [email protected]

 

My spec:

 

i7 2600k

8GB of Ram

Nvidea 560Ti GTX

 

My mod:

ENB 0.082 Beta for 1.0.7

realtraffic (Edited Cargrp & Popcycle)

trafficflow (This is the mod I am using now to load new cars, I use trafficflowX2 to load 40 cars. But they are heavy, always make textures problems)

trainer

Vehicles.img+Newveh.img= 687MB

 

Hope I can help you. lol.gif

Edited by ldfxf

Share this post


Link to post
Share on other sites
ldfxf

OK. Update.

I have tried the new version, it's great. I put my 40 new cars into the ini file they came out smoothly!

Guy I luv you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
egorka

Ikt, I tested new version, so:

 

1) CarsPerCycle function is really working

2) making added cars to ini crashes the game when i go out of the House to the street. I think that it crashes while loading cars to Cycle.

 

But I`ll try again, maybe I made a mistake...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.