Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (86,018 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

saint_314

Game crashes after mod

Recommended Posts

saint_314

I have GTA SA v1 installed and the game runs perfectly. I have installed various car and clothing mods and the game still works fine, but the moment i try use script mods on these cars or any other aspects of the game it crashes while loading.

Any help would be appreciated

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bennington

You mean CLEO-Mods? Hmm...

Does this happen with each mod or only them which refer to your cars?

First try to reinstall CLEO. If you use CLEO 3, check if that mod is compatible with this version at all, maybe you´ll need CLEO 4. If it still doesn´t work, try to remove all modded cars.

 

At all, which mods are crashing? Tell me them, I´ll take a look in the script wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
saint_314

Well basicaly whenever i edit the script for car, or any other mods like real SA etc it crashes. I hope that makes sense its the only way i know how to explain. I can replace the standard cars with new ones aslong as i only replace the .dff and .txd files not the script changes you get with them eg. "handling.cfg

BIKE 400.0 161.7 4.0 0.0 0.05 -0.09 103 1.6 1.5 0.48 5 315.0 140.0 5.0 R P 20 .60 0 30 0.90 0.25 0.15 0.08 -0.06 0.5 0.0 0.0 0.15 10000 1002000 0 2 1 4" after these changes they crash sorry im new to the modding things so sorry if it is a dumb question

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bennington

So you mean, you can change models, but not the script values?

OK... Already tried it with any other car mods?

It could be that the author of that mod made a mistake...

I hope that you made a backup of handling.cfg and similiar files.

Which version of GTA are you using?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
saint_314

I have tried it with various mods not just car mods, none of which work sad.gif. I do have backups of all my data files. And I'm using version 1 of the game. I've also tried to edit the scripts manualy and by using mod installer. Always crashes while loading or starting a game

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bennington

First, try to reinstall your game. If it just hangs, it could be missing files in, for example, the gta3.img.

If it still crashes, try v1.01.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Atomic-flood

Im having the same blimmin problem !

 

I have figured out it is Cleo.asi that is the problem. The game load fine with out it. (Cleo 3)

 

I have tried to install Cleo 4 but it keeps popping up with errors that i have to "Ignore"

 

I dont think that Cleo 4 has installed anything angry.gifangry.gifangry.gifangry.gif

 

Can anyone help ? ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bennington
Im having the same blimmin problem !

 

I have figured out it is Cleo.asi that is the problem. The game load fine with out it. (Cleo 3)

 

I have tried to install Cleo 4 but it keeps popping up with errors that i have to "Ignore"

 

I dont think that Cleo 4 has installed anything angry.gifangry.gifangry.gifangry.gif

 

Can anyone help ? ph34r.gif

That´s not what we´re talking about. dozingoff.gif

But how does CLEO 3 work at you without the ASI loader?!

One thing you can try is to choose the other ASI loader that is offered (there are two, on by listener, another by JernejL)

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheSiggi
Im having the same blimmin problem !

 

I have figured out it is Cleo.asi that is the problem. The game load fine with out it. (Cleo 3)

 

I have tried to install Cleo 4 but it keeps popping up with errors that i have to "Ignore"

 

I dont think that Cleo 4 has installed anything angry.gifangry.gifangry.gifangry.gif

 

Can anyone help ? ph34r.gif

http://www.gtaforums.com/index.php?showtop...st&p=1060098381

check it out

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bennington
Im having the same blimmin problem !

 

I have figured out it is Cleo.asi that is the problem. The game load fine with out it. (Cleo 3)

 

I have tried to install Cleo 4 but it keeps popping up with errors that i have to "Ignore"

 

I dont think that Cleo 4 has installed anything  angry.gif  angry.gif  angry.gif  angry.gif 

 

Can anyone help ?  ph34r.gif

http://www.gtaforums.com/index.php?showtop...st&p=1060098381

check it out

cheers

Siggi, I would have posted that link already, but he´s is talking about CLEO 4 smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheSiggi

He is? blush.gif

 

Throw out the old .asi loader (delete vorbishooked.dll and vorbisFile.dll and place the original vorbisFile.dll in the GTA San Andreas directory)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Atomic-flood
Im having the same blimmin problem !

 

I have figured out it is Cleo.asi that is the problem. The game load fine with out it. (Cleo 3)

 

I have tried to install Cleo 4 but it keeps popping up with errors that i have to "Ignore"

 

I dont think that Cleo 4 has installed anything  angry.gif  angry.gif  angry.gif  angry.gif 

 

Can anyone help ?  ph34r.gif

That´s not what we´re talking about. dozingoff.gif

But how does CLEO 3 work at you without the ASI loader?!

One thing you can try is to choose the other ASI loader that is offered (there are two, on by listener, another by JernejL)

You are joking? I didn't realise that San andreas needed an Asi loader.

 

I did try dsound.dll for gta iv but the didn't work.

 

what are they called?

Share this post


Link to post
Share on other sites
James Carter

Can you guys help me when I install some cars, weapons mod in gta sa, no script mod. After running smoothy and perfectly for a while it suddenly crash and it says gta sa has stopped working. I don't understand, all the car, weapon mod had been used, and it run perfectly. Can you guys show me whats wrong

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jinx.

Can you guys help me when I install some cars, weapons mod in gta sa, no script mod. After running smoothy and perfectly for a while it suddenly crash and it says gta sa has stopped working. I don't understand, all the car, weapon mod had been used, and it run perfectly. Can you guys show me whats wrong

 

Create a damn topic instead of bumping an old one

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maaz 45

I have GTA SA v1 installed and the game runs perfectly. I have installed various car and clothing mods and the game still works fine, but the moment i try use script mods on these cars or any other aspects of the game it crashes while loading.

Any help would be appreciated

Installing many mods also crash i also install many mods and it is also crash uninstall which mods are crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gammoudicj

 

I have GTA SA v1 installed and the game runs perfectly. I have installed various car and clothing mods and the game still works fine, but the moment i try use script mods on these cars or any other aspects of the game it crashes while loading.

Any help would be appreciated

Installing many mods also crash i also install many mods and it is also crash uninstall which mods are crashing.

 

Your english is making me laugh, use google translate kiddo.

Edited by gammoudicj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maaz 45

 

 

I have GTA SA v1 installed and the game runs perfectly. I have installed various car and clothing mods and the game still works fine, but the moment i try use script mods on these cars or any other aspects of the game it crashes while loading.

Any help would be appreciated

Installing many mods also crash i also install many mods and it is also crash uninstall which mods are crashing.

 

Your english is making me laugh, use google translate kiddo.

 

Sorry but i don't needed just because of speed writing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godmaster49

Can you guys help me. I have a probelm on my GTA SA . Whenever i play the game (normally) without mods, it works fine. But when i install a cleo mod, it crashes. Can someone help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.