Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    1. GTA Online

      1. Los Santos Tuners
      2. Updates
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Blood Money
      2. Frontier Pursuits
      3. Find Lobbies & Outlaws
      4. Help & Support
    3. Crews

    1. GTA San Andreas

      1. Classic GTA SA
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    2. GTA Vice City

      1. Classic GTA VC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    3. GTA III

      1. Classic GTA III
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    1. Grand Theft Auto Series

      1. St. Andrews Cathedral
    2. GTA VI

    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    6. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Announcements

      1. GTANet 20th Anniversary
    2. Support

    3. Suggestions

Problem with water quality


Marcin6
 Share

Recommended Posts

Problem with water quality using Radeon graphic cards :

user posted image

user posted image

user posted image

 

 

 

FIX :

 

Download this :

 

WaterFix Link MediaFire

or

WaterFix Link Hotfile

 

Go to :

 

Grand Theft Auto IV\common\shaders\

 

Place this file to folders :

 

win32_30_atidx10

 

or

 

win32_30_low_ati

 

Working with Episodes from liberty City as well

 

 

Screenshots :

user posted image user posted image user posted image user posted image

Edited by Marcin6
Link to comment
Share on other sites

Not sure what it is. I don't have this problem in GTA IV(Version 1.0.0.4) anymore, but I do have this problem in EFLC.(separate install) It's like the water is a big shiny mirror that moves.

Link to comment
Share on other sites

From what I have seen about this issue, probably only a patch will fix this. At least for most.

Link to comment
Share on other sites

From what I have seen about this issue, probably only a patch will fix this. At least for most.

Well i have version 1.1.1.0

Link to comment
Share on other sites

Marcin, have you tried installing the latest drivers from the ATI website?

Link to comment
Share on other sites

Hmm, it may be your Graphics Card then Marcin. It could be a number of possibilities. I wish you good luck on fixing this mate, I'm fresh out of idea's, sorry. sad.gif

Link to comment
Share on other sites

sorry to sound like a noob but how is the water ment to look? because as far as i can tell from the pic with the boat and heli, the water looks fine. is it because it's missing the waves? i never really paid much attention to the water quality level of my game and now i wonder if mine is how it's ment to be.

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

i dont know about ATI but with an nvidia crad when i get this(usually after changin drivers or stuff in nvidia control panel)

i have change the "texture filtering -Quality" in nvidia control panel, it doesnt matter if you increase or lower it, just change it, and next time i start the game water is back to normal

Link to comment
Share on other sites

i dont know about ATI but with an nvidia crad when i get this(usually after changin drivers or stuff in nvidia control panel)

i have change the "texture filtering -Quality" in nvidia control panel, it doesnt matter if you increase or lower it, just change it, and next time i start the game water is back to normal

But after some sec back to ugly qualit

Watch vid on youtube

Link to comment
Share on other sites

I have got exactly the same problem. This seems to occur with all newer ATI cards. I am afraid there is nothing we can do about it until ATI or Rockstar offer a solution for this confused.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I'm having this same exact problem on Windows 7 64 Bit with an ATI 5850. Running latest patch and latest drivers.

 

Also suffering from the texture pop-ins.

 

Was there ever a solution offered for these issues?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ScorpionHax0r
New drivers are out ( 10.5 ) Did they fixed water problems ?

I think they've fixed the problem of water. For before so I also had problems with the water but now it's not longer happy.gif

Link to comment
Share on other sites

In my case it always looked normal (that's up to 5th patch, haven't tried the new ones).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

I have New Sapphire Radeon 5870 Vapor-X

And i have problem with water quality like this :

user posted image

user posted image

user posted image

 

http://www.youtube.com/watch?v=_xb2rrrFuEE

 

No matter what settings , but when i set lower in-game and then to High quality and very high water quality looks fine for some seconds then back to this ugly quality -.-

 

Same with GTA IV version 1.0.0.4

Same bro

I have Sapphire Radeon HD5870 Stock 1GB DDR5 850M

 

The water just gets lesser waves and clear reflections

 

After that, i get 5 FPS Boost.

 

Each time I change the resolution in the Options setting, the waves mysteriously came back.

But after awhile it slowly disappears

 

By Right it should be like this

 

user posted image

Both Are High Quality water [Left=Highest/Right=Normal]

user posted image

Extreme Water Quality

user posted image

user posted image

Edited by AvEngErZx
Link to comment
Share on other sites

From what I have known

 

This is my experiment

 

1st, to get high quality water. Change ur resolution in the options [between 60HZ and 75HZ] you will get high water quality

user posted image

 

2nd, 1 minutes later, Lesser waves

user posted image

 

3rd, 2 minutes later, Even lesser waves, better reflections but worse water quality

user posted image

Test #2

 

Helicopter above sea

again set resolution

user posted image

 

30 secs later...

user posted image

 

1 minute later....

user posted image

 

Test #3

Switch Water Quality & Reflection Resolution to "VERY HIGH"

user posted image

 

30 sec later... [no change same low quality shown]

user posted image

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem too, when near the water i lag which makes it diffcult to play.

I'm using Nvidia Ge-Force 9800gt, with latest drivers.

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem too, when near the water i lag which makes it diffcult to play.

I'm using Nvidia Ge-Force 9800gt, with latest drivers.

Lagging near water means you havent patched the game to 1.0.7.0 version (or EFLC to 1.1.2.0), 1.0.6.0 has a bug that makes slowdowns near water edges, I would want to know what causes that bug, im guessing the new shadows.

Link to comment
Share on other sites

I have New Sapphire Radeon 5870 Vapor-X

And i have problem with water quality like this :

user posted image

user posted image

user posted image

 

http://www.youtube.com/watch?v=_xb2rrrFuEE

 

No matter what settings , but when i set lower in-game and then to High quality and very high water quality looks fine for some seconds then back to this ugly quality -.-

 

Same with GTA IV version 1.0.0.4

I have this on my ASUS M4A785TD-V EVO AMD 785 G xd

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.