Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!   (92,183 visits to this link)

    2. News

    1. GTA Online

      1. Find Lobbies & Players
      2. Guides & Strategies
      3. Vehicles
      4. Content Creator
      5. Help & Support
    2. Crews

      1. Events
      2. Recruitment
    1. Grand Theft Auto Series

    2. GTA Next

    3. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    4. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    5. GTA Chinatown Wars

    6. GTA Vice City Stories

    7. GTA Liberty City Stories

    8. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    9. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    12. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption 2

    2. Red Dead Redemption

    3. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Forum Support

    2. Site Suggestions

2pacproducer2

[TuT] Adding cars to GTA SA

Recommended Posts

m0n3y
Yes, I have the same probs and could not find out yet why that happens.

It's annoying because sometimes the game freezes and you have to restart the computer.

what about fMaxVelocity, fEngineAcceleration and fBrakeDeceleration? how to convert it so i get the right handling for the car?

 

i have about 200 working cars now but all with almost the same fmax fengine fbrake, need to know how to convert exactly ^^... and a few cars have a problem with the handling ^^, when i hit a wall the engine goes off and the car doesnt move, i have to enter the car again to drive, false model/handlingflags or something? i hope i have converted all from HEX to DEC ^^

 

another big question: would it be possible to use the added cars with SA-MP when i open a server? i will have to try it ^^, but i will have to implement the carIDs into a the samp-script... but first i will add 500cars (only the best of the best) and release the "Added-Cars-mod" if i wont be late and some1 else release it, so u dont have to add by ur own ^^, it took already 10hours for 200cars with testing and renaming, and some handlings still have to be rewritten

 

PS: sorry for my bad english, i am german

Share this post


Link to post
Share on other sites
at72

Well, you already know how to convert the values - so what else?

You just could try to find out how high you are allowed to set FMaxVelocity

without getting crashes. Or do you maybe have to uncheck USE_MAXSP_LIMIT

in Handling Flags?

 

Those other probs: Yeah, probably you messed up s/t

 

& finally concerning your mod: You know that you would need 'a couple of permissions'

then, don't you?! I also guess that GTA Garage & GTA Forums are not too happy with these

kind of mods and won't host them. So you gotta know what to do.

 

Greets

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
m0n3y

 

Well, you already know how to convert the values - so what else?

You just could try to find out how high you are allowed to set FMaxVelocity

without getting crashes. Or do you maybe have to uncheck USE_MAXSP_LIMIT

in Handling Flags?

 

Those other probs: Yeah, probably you messed up s/t

 

& finally concerning your mod: You know that you would need 'a couple of permissions'

then, don't you?! I also guess that GTA Garage & GTA Forums are not too happy with these

kind of mods and won't host them. So you gotta know what to do.

 

Greets

i know i need permissions but i think i cant ask 500 modelers ^^ (not really, many cars are from the same modeler)... also i cant make a creditlist with so many names ^^, many cars i downloaded even havent got a readme with credits not to mention their email address or something to contact them ^^, how to get permission from a nickname without any contactinfo?... and who will need that list? ^^... i think i will give credits "to every gta-community"and thats enough ^^... there are some carpacks out there, how did they do it? did they get permission from every modeler?

 

i think if its possible to use the added cars in SAMP (still havent tried it yet) and if we manage to avoid crashes we will need a carpack, because every1 need the same cars with same IDs... so if not me then some1 else will release a carpack ^^... and how about releasing it without credits and every1 with his car in the carpack will have to write me an email if he wants his credits there? sorry my first mod i "edit" ^^

Edited by m0n3y

Share this post


Link to post
Share on other sites
draklord22

Is it compulsory to do 12 - 19?

I get a client crash whenever I open the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dani1341

It work . But how can i add more then one car ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le Parkour

Increase the increments by one again, respectively.

 

I'm having audio trouble - a jumpy sound for the engine and the bicycle bell for all vehicles? Crazy. Apart from that, this is very good.

 

You might also like to add that people can add a "IMG MODELS\VEHICLES.IMG" to the top of GTA.DAT and then create the new vehicles.img file in Alci's IMG Editor, and then you can add your DFF & TXD's to the new IMG, so it could (possibly, hopefully, untestedly) work with SA-MP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Twyke

I do what the tut says and......crash when on the loading screed the game is crashing,please help me

Share this post


Link to post
Share on other sites
Twyke

Ok i try to do the tutorial again now i have an error look

 

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:

 

 

 

GTA Info:

 

 

 

Version: US 1.0

 

Last File Loaded: DATA\CARMODS.DAT

 

Last Library Loaded:

 

Error: Unknown

 

 

 

Assembly Info:

 

 

 

Exception At Address: 0x004C4576

 

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)

 

 

 

Registers:

 

EAX: 0x00000000 EBX: 0x03E3857A

 

ECX: 0x00000000 EDX: 0x243DD815

 

ESI: 0x00B7184F EDI: 0x00000000

 

EBP: 0x03E382A4 ESP: 0x0022FC7C

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92

Turorial is very good, but for these, who understand structure of configuration files.

I add 5 new vehicles.

 

You can add new motor, bike, helicopter, plane or boat, but you must then edit parameters in HandlingAdder.ini. Please open handling.cfg in SA Handling Editor and rewrite parameters to HandlingAdder.ini. Only motor, bike or cars can reapper in the game. In the case of other vehicles you must can edit MAIN.SCM.

 

 

Well i would totally try it but..

can i use the SA Limit Adjuster and ENB and the Nos mod at the same time ?

 

oh and also, i think someone found out another way to do this

I checked it and SA Limit Adjuster isn`t needed. Already oneself addon More Vehiclesincreaces limit of vehicles to 1000. Wihout SA Limit Adjuster all works OK.

I don`t recomend SA Limit Adjuster, because game often crashes. CLEO Window mod by 2pacproducer - If you are busted by police then game crashes with SALA. CLEO Freefal (animation as GTA IV) crashes game.

If in game 4 stars appears game crashes. 4 stars apears, when you drive to blocked city.

 

If you want SA Limit Adjuster + ENBSeries:

- Download ASI Loader and copy 2 files to GTA SA directory. If you install CLEO Library - you have already ASI Loader.

- Download ENBSeries and exract to GTA SA Directory.

- Download SA Limit Adjuster. Exract to any directory e.g desktop. Change name of file d3d9.dll to e.g sala.asi The file must have extension.asi

You have SA Limit Adjuster + ENBSeries. You must already only set these 2 addons...

Edited by fastman92

Share this post


Link to post
Share on other sites
cometsrock

suicidal.gifsuicidal.gifsuicidal.gifsuicidal.gif

It keeps crashing before I can get to the menu! notify.gif

I keep getting limit adjuster errors, the latest:

 

 

 

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:

 

 

 

GTA Info:

 

 

 

Version: US 1.0

 

Last File Loaded:

 

Last Library Loaded:

 

Error: Unknown

 

 

 

Assembly Info:

 

 

 

Exception At Address: 0x008214E4

 

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)

 

 

 

Registers:

 

EAX: 0x00000000 EBX: 0x00000008

 

ECX: 0x00000008 EDX: 0x4C415453

 

ESI: 0x00000000 EDI: 0x00000000

 

EBP: 0x0022FC64 ESP: 0x0022FC58

before, it had things in the last file/library area confused.gif

and what does it mean by (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)? dontgetit.gif

 

*edit

I tried the tutorial again to see if i did something wrong.

after putting in all the files he said to put in, I got this message

 

Sorry, but this version of gta_sa.exe is not supported Try to find 1.0us/eu somewhere smile.gif) . http://Alexander.SannyBuilder.com © Alexander 2007

but i already have version 1 patch, or does it mean I need some other program???

Edited by cometsrock

Share this post


Link to post
Share on other sites
fastman92

Skip SA Limit Adjuster, SALA isn`t needed.

 

If game crashes on menu, I suggest, that problem may result from bad files in \audio directory, they do not match with configuration files in \audio\CONFIG

It's just a suggestion.

I recommend reinstall GTA SA.

 

Don`t skip the step with Handling Adder.

Example if you add one car:

 

 

[MAIN]Count=1

 

Count = 1, because you add one cars. The cars will writen in CARS_IDs section.

 

 

[CAR_IDs]3143

 

Here you must write ID of cars, given from vehicles.ide

If you add more cars, IDs must be written line below the line.

 

 

; Add the number of id in [id] format.[3142]; Here add the handling for new car.index=15fmass=1200fTurnMass=3000fDragMult=2x=0y=-0,200000002980232z=-0,200000002980232nPercentSubmerged=70fTractionMultiplier=0,800000011920929fTractionLoss=0,899999976158142fTractionBias=0,5nNumberOfGears=5fMaxVelocity=1,0653350353241fEngineAcceleration=0,00239999988116324fEngineInertia=10nDriveType=RnEngineType=PfBrakeDeceleration=0,00443999981507659fBrakeBias=0,479999989271164bABS=0fSteeringLock=35fSuspensionForceLevel=0,800000011920929fSuspensionDampingLevel=0,200000002980232fSuspensionHighSpdComDamp=0fSuspensionUpperLimit=0,100000001490116fSuspensionLowerLimit=-0,150000005960464fSuspensionBiasBetweenFrontAndRear=0,5fSuspensionAntiDiveMultiplier=0,600000023841858fSeatOffsetDistance=0,400000005960464fCollisionDamageMultiplier=0,900000035762787nMonetaryValue=105000modelFlags=-1073733628handlingFlags=2129920frontLight=0rearLight=0animGroup=1

 

The handling what you must type you will find in DefaultCarHandling.txt

Give handling from car wor which car had to be replaced.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danmeister

Well, installed a couple, removed them, and now my game is crashing!

Share this post


Link to post
Share on other sites
stratega

hey i used your way to add train carriages and it worked fine.... once...

 

i added 1 car to the train wit id nr 612 and it worked.... when i wanted to add another car on the same way with id number 613 the game crashed as soon as the train spawned.....

 

why?

 

i did everything nessecary to add and it only worked out the first time

Share this post


Link to post
Share on other sites
RazorV2

how to open the ASI extension FILE how???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Areppon

 

 

edit:

...Um never mind suicidal.gif

Edited by Areppon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jur1zz

I someting found with Free IDs 6526-6862 in vechiles.ide, added cars have sounds without VehicleAudioEditor

My added cars

user posted image

 

6600-6625;6627;6800;6808;6822-6824 have (weird engine sound, car brake sound, radio) don't have (horn sound)

6535;6545;6626 have (weird engine sound, car brake sound) don't have (horn sound, radio)

6838;6839 have (other weird engine sound, car brake sound, car horn sound) don't have (radio)

 

6633;6635;6840 bmx sound with bmx horn, car brake sound, have radio

6803;6830 bmx sound with bmx horn, car brake sound, no radio

 

6825;6526;6575;6590-6599;6628-6632;6639;6640;6699;6700;6701;6801;6802;6804-6807;6809-6821 don't have sound and radio

 

6628 plane sound

 

3147;6565;6828-6831;6862 bugget can't drive

 

others not tested

Edited by Jur1zz

Share this post


Link to post
Share on other sites
jake-dk

when i install the tools, all my cars sounds become bmx horn na dthe engine becomes silent, and the doors is the plane sounds.. any body who know how to make it work normaly?

 

EDIT: fixed it myself smile.gif Thx for the good tut

 

EDIT EDIT: is it possible to 'add' bikes without crashes?

Edited by jake-dk

Share this post


Link to post
Share on other sites
joelcool51

I Need a tutorial to put new bodykits and spoilers for some new cars added to my game for have more car tuneable with bodykits.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adler

Is there a way to add the extra handling in the cfg file for boats, bikes and planes? (The lines that start with % ! $) confused.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
dani1341

I can add only one car .I tried every thing game crashes if i add one more car .Please make a video tutorial.It will be much easier for me and more people,if it's possible to add more than one car

Share this post


Link to post
Share on other sites
MGUNIT

there has got to be an easier way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kuldmunn

Hello. I have a problem with adding cars. I did it step by step,but it gives me an error like this:

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:

 

 

 

GTA Info:

 

 

 

Version: EU 1.0

 

Last File Loaded: DATA\DEFAULT.IDE

 

Last Library Loaded: C:\WINDOWS\SYSTEM32\3deep.dll

 

Error: Unknown

 

 

 

Assembly Info:

 

 

 

Exception At Address: 0x004C672A

 

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)

 

 

 

Registers:

 

EAX: 0x00000000 EBX: 0x008E2C64

 

ECX: 0x00B1E15C EDX: 0x00480000

 

ESI: 0x00B1E15C EDI: 0x00000004

 

EBP: 0xFFFFFFFF ESP: 0x0022FBE8

 

 

How to fix that one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
tinusz4

I love this way of modding, but I have a prob... sad.gif

 

I added 3 cars (numbers 612, 613 and 614)

worked! biggrin.gif

After this i added 2 more cars on numers 18700 and 18701 but they do not appear in the game.

 

I put them in the group of funhouse cheat, but (if I typ the cheat) they do not apear in game.

I eddited a cleo carspawner to spawn 18700 and 18701. when I try spawning them they do just not apear.

no errors or anything..

 

pleas help?

 

ps sorry for my bad English

Share this post


Link to post
Share on other sites
tinusz4

I love this way of modding, but I have a prob... sad.gif

 

I added 3 cars (numbers 612, 613 and 614)

worked! biggrin.gif

After this, i added 2 more cars on numers 18700 and 18701 but they do not appear in the game.

 

I put them in the group of funhouse cheat, but (if I typ the cheat) they do not apear in game.

I also eddited a cleo carspawner to spawn 18700 and 18701. when I try spawning them they do just not apear.

no errors or anything..

 

pleas help?

 

ps sorry for my bad English

 

thanks for the awnser

Edited by tinusz4

Share this post


Link to post
Share on other sites
gtafan113

Tinus, I had the same issue. If you are making a PARKED car with CLEO, it won't work. But if you make a one time spawn (load the model and everything) it will appear. Mine also appear on the roads fine.

 

Also everyone, DON'T USE HANDLING ADDER! You don't have to! Simply add your new handling at the VERY BOTTOM of the handling file! It works perfect for me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tinusz4

hi I love doing this, even when I do not have all my vehicles replaced.

now I added a truck and a trailer ( http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=1278 )

but I cant conect them to eachother, any idea why? (or how to solve this)

 

[sorry for my bad English]

Share this post


Link to post
Share on other sites
gtafan113
hi I love doing this, even when I do not have all my vehicles replaced.

now I added a truck and a trailer ( http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=1278 )

but I cant conect them to eachother, any idea why? (or how to solve this)

 

[sorry for my bad English]

You have to use something that will allow you to add those abilities to the vehicles. Use this. The instructions in the read-me should guide you from there. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
gtafan113

Sorry for bump/double post but...

 

I have been adding cars to my GTA: San Andreas.

 

Once I hit about 10 cars, spheres and map icons made with CLEO are starting to disappear. I haven't noticed any non-CLEO stuff disappear yet.

 

Does anyone know how to fix/avoid this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bondergomme

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:

 

 

 

GTA Info:

 

 

 

Version: US 1.0

 

Last File Loaded: DATA\VEHICLES.IDE

 

Last Library Loaded:

 

Error: Unknown

 

 

 

Assembly Info:

 

 

 

Exception At Address: 0x004C678E

 

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)

 

 

 

Registers:

 

EAX: 0x00000000 EBX: 0x008E2C64

 

ECX: 0x00B478F4 EDX: 0x0022FB24

 

ESI: 0x00B478F4 EDI: 0xFFFFFFFF

 

EBP: 0xFFFFFFFF ESP: 0x0022FB40

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
marmar6

hey guys this tool is very helpfull to convert handling cfg into handling adder format, this tutorial help me a lot!,

remember only cars, and in the handling adder maybe should decrease fEngineAcceleration /2 for a very similar handling

 

http://www.gtainside.com/en/download.php?d...=25690&orderBy=

 

i've also added 120+ cars

handling adder works fine and VehicleAudioLoader too blush.gif

 

saludos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.