Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Gameplay
      3. Missions
      4. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Gameplay
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
      4. Frontier Pursuits
    1. Crews & Posses

      1. Recruitment
    2. Events

    1. GTA Online

      1. Diamond Casino & Resort
      2. DLC
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Grand Theft Auto Series

    3. GTA 6

    4. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    5. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA IV Mods
    6. GTA Chinatown Wars

    7. GTA Vice City Stories

    8. GTA Liberty City Stories

    9. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA SA Mods
    10. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA VC Mods
    11. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA III Mods
    12. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    13. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

Sign in to follow this  
Vasilyrud

.asi doesn't work!

Recommended Posts

Vasilyrud

I have an .asi loader installed, but the asi files (mods) which I put in the C:/Program Files/Rockstar Games/Grand Theft Auto IV folder, appear not working in the game.

 

What am I doing wrong?!

 

(I want to add the Bodyguard Mod and the In-game Car Spawner Mod

Edited by Vasilyrud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leopard_

You have the patch installed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vasilyrud
You have the patch installed?

Yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bullebooh

If you want it to work in Multiplayer, you have to join a multiplayer game from "home" then click on "players" and then join a player ig.

if it doesnt work you installed it rong

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vasilyrud
If you want it to work in Multiplayer, you have to join a multiplayer game from "home" then click on "players" and then join a player ig.

if it doesnt work you installed it rong

I need it in single-player...

 

I installed it by the instructions....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Intosia

Is there a asilog.txt in the game folder? If not, the asi loader doesnt work. If so, post it smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

Im facing the same issue than "Vasilyrud "

i added ASIloader files, the Guards.ASI

 

when im lauchin GTA the asilog file is filled but i cant activate the binded keys to call the function.

 

I canot copy the log here right now (cause im @ work) but i saw nothing wrong in it.

It loads the two dll without any error, then it allocate the mem for guards.asi and finally says that "guard.asi" is loaded... and so i smile... =))))

 

 

Then the game loads... i press F4 like a mad... but nothing happens... and my smile goes away...

 

I tried different version of ASILoader... always the same...

 

So frustrating !

 

This is my log

 

 

/ -- GTA IV ASI LOADER LOG -- //

//-- © Alexander Blade 2008 -- //

binkhooked.dll is loaded, address 0x18000000

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800DBB0

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x18009DF0

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C5F0

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800CB80

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800D5E0

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x18009E00

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800A610

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C170

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800F150

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C080

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C830

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C420

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800A560

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800C340

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800A630

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800CA50

Hooking binkw32 proc named "[email protected]"

"[email protected]" hooked, address 0x1800BAA0

Loading ASI c:\jeux\Grand Theft Auto IV\GTA4CC.asi

ASI loaded : c:\jeux\Grand Theft Auto IV\GTA4CC.asi, Address 0x00000000

Loading ASI c:\jeux\Grand Theft Auto IV\Guards.asi

ASI loaded : c:\jeux\Grand Theft Auto IV\Guards.asi, Address 0x10000000

BlackDo

Edited by BlackDomina

Share this post


Link to post
Share on other sites
FunGt

Try xliveless

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

Same thing happens using xliveless... but my savedgame no more usable...

 

an idea?

 

EDIT: Had an idea... a script dev say in an other forum:

"The asi was compiled in debug mode with dynamic linkage to the VC++ 2008 runtimes... so you'll need msvcr90d.dll in order to run it. Many people don't normally have this file, which is probably why its not working for many of you."

 

 

I ll try and update thread.

Edited by BlackDomina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vasilyrud
Is there a asilog.txt in the game folder? If not, the asi loader doesnt work. If so, post it smile.gif

I do have an asilog.txt file.

 

// -- GTA IV ASI LOADER LOG -- ////-- © Alexander Blade 2008 -- //binkhooked.dll is loaded, address 0x18000000Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800DBB0Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x18009DF0Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C5F0Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800CB80Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800D5E0Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x18009E00Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800A610Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C170Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800F150Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C080Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C830Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C420Hooking binkw32 proc named "[email protected]""_BinkGetFrameB[email protected]" hooked, address 0x1800A560Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800C340Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800A630Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800CA50Hooking binkw32 proc named "[email protected]""[email protected]" hooked, address 0x1800BAA0Loading ASI C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\Alice.asiASI loaded : C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\Alice.asi, Address 0x03120000

 

 

 

I tried using Xliveless, Alice, and Asi loader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Intosia

Aslong as the adress is NOT 0x0000000 it SHOULD have been loaded ok...

 

Read these topics:

 

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390582&st=160#

There was Vista only function in Aru's C++ hook, so it wouldnt work in XP.

That problem is fixed in new release of C++ Hook:

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390582&st=160#

 

BUT, if the maker didnt fixed his code, and used that Vista only function, the plugin wont work on XP...

Edited by Intosia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vasilyrud

 

Aslong as the adress is NOT 0x0000000 it SHOULD have been loaded ok...

 

Read these topics:

 

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390582&st=160#

There was Vista only function in Aru's C++ hook, so it wouldnt work in XP.

That problem is fixed in new release of C++ Hook:

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390582&st=160#

 

BUT, if the maker didnt fixed his code, and used that Vista only function, the plugin wont work on XP...

Sooooo.......I have Windows XP..........

...

I understood absolutely nothing in that topic......

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

It means that you and me, beause we re running XP, we cant use ASi Loader

(or just this asi mod... i dont know yet...)

 

bad day today !!!

 

Is there any nice people to help xp players enjoying the asi scripts?

 

PLEAAAASE !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

Hi cheers,

 

i just cant figure out if the problem's comin from the asiloader or just for the compiled .Asi scripts?

 

Thank a lot !

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Intosia
Hi cheers,

 

i just cant figure out if the problem's comin from the asiloader or just for the compiled .Asi scripts?

 

Thank a lot !

The script. Try some other ASI's.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

Thanks for answer ! wink.gif

 

Because i saw in the thread you mentionned upper ...

(http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=390582&st=160#)

 

... that HippieCommunist updated hes codes to solve the issue im facing, i tried to use his last version of ragdoll mod... it loads at a correct mem adress (not 0000000) but the binded key to activate it do no respond (H)...

 

Am i am imbecile (fr)?

 

I REALLY WANNA PLAY YOUR GREAAAAT MODS !

 

devil.gif

 

PS.: they re lying !!! im not a player hater !!! (is that means somone who hate players?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Intosia
PS.: they re lying !!! im not a player hater !!! (is that means somone who hate players?)

Lol, you can change that text in your Control Panel settings tounge.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

OKEY !

 

so im reading everything on asi scripts issues since 2dayz and my eyes just cant be more red... i just cant open them anymore...

 

i ll try to resume my feelings and the things i (think i) undertood.

 

1) many people reports the same issues in many differents Mods Thread... no one get a real answer, no one seems to have solve that issue..

 

 

BUT... in the thread talkin about RAGDOLL mod (thanx HyppieCommunist we will take the power back !!! wink.gif ), ASI Loaders need C++ dlls...

 

that you can find here:

 

http://users2.titanichost.com/hippiex/Ragd...ieCommunist.rar

 

 

I cant test it right now... cause my job's laptop cant run any of the GTAs (neither fist 2D versions) but if somone whos facing this issue can try with those dlls... Than we ll manage to make it clearly visible for all those who re looking for that information.

 

(Please feel free to comment if you have information about solving that prob)

 

thanx to the community.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

Its me again Jaaah !!

 

so... i tried to put dlls files as in gta folder AND system32 folder > no change

 

i put several asi files in my folder to maximize the luck to have one working, just in order to confirm that the scripts are the cause... but im not sure

 

some of these mods generate a log... here are some:

 

This is ZXCRagdollmod MOD by HippieCommunist.log:

 

 

Log start: Tue Jan 06 18:59:44 2009

-----------------------------------------------

[iNFO] GTA IV Script Hook 0.2.2 - © 2009, Aru - Initialized

[iNFO] Process base address: 0x400000

[iNFO] Using game version 1.0.1

[iNFO] ScriptHookController - Host

 

 

and this is Car Bomb.log:

Log start: Tue Jan 06 19:13:31 2009

-----------------------------------------------

[iNFO] GTA IV Script Hook 0.2.1 - © 2009, Aru - Initialized

[iNFO] Process base address: 0x400000

[iNFO] Using game version 1.0.1

[iNFO] Awaiting game thread creation

[iNFO] Script Hook - Shutdown

 

 

Still dont work... i installed the french version of gta... could it be the prob?

do we need to unbind_all or something like that... because in fact it seems to load asi's files but the binded keyz never work for me...

 

PLEASE !!!! HEEEEELP !!!

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackDomina

uuuuuuup !!!!!

 

 

 

please ! blush.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
666filth

I've got the same problems, my asi's are in the logs but they don't work in game...

I'm also running XP.

Can't seem to find a solution anywhere...

 

Edit: I just tried to run the game by opening GTAIV.exe and get the error "This application has failed to start because d3dx9_40.dll was not found." I tried re-installing directx but it didn't fix the problem...

Edited by 666filth

Share this post


Link to post
Share on other sites
sammclean23

mine are running fine, oh, actually, my speedo mod wont work

 

hmm, just a pre-check. You do have scripthook yes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • 2 Users Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 2 Guests

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.