Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. GTANet.com

    2. GTANet 20th Anniversary

    1. GTA Online

      1. The Cayo Perico Heist
      2. Find Lobbies & Players
      3. Guides & Strategies
      4. Vehicles
      5. Content Creator
      6. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Frontier Pursuits
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    3. Crews

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Help & Support
    2. Red Dead Redemption

    1. Grand Theft Auto Series

      1. St. Andrews Cathedral
    2. GTA VI

    3. GTA V

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    4. GTA IV

      1. The Lost and Damned
      2. The Ballad of Gay Tony
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
    5. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    6. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    7. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
    8. Portable Games

      1. GTA Chinatown Wars
      2. GTA Vice City Stories
      3. GTA Liberty City Stories
    9. Top-Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    1. GTA Mods

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Red Dead Mods

      1. Documentation
    3. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    4. Featured Mods

      1. Design Your Own Mission
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Rockstar Games

    2. Rockstar Collectors

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Movies & TV
      5. Music
      6. Sports
      7. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. Announcements

    2. Support

      1. Court House
    3. Suggestions

Red Cars


lokanetra

Recommended Posts

I've installed GTA-VC many times and i've never come across this glitch. All the cars are red. It's kinda neat seeing the typical VCPD green and white cop cars all red but, gets droll after awhile.

 

No cheats or trainers are used. I've recalibrated my monitor 3 times just to be sure. No mods. The colors are all correct for everything else in the game. I tried installing 3 times as well. No luck. blink.gif

 

System specs are:

XP pro sp2

directx 9.0c

via ac97 / soundmax audio

1ghz amd athlon

384 megs pc133 ram

LG cdrom drive

40gig western digital drive

80gig samsung drive

Asus N6200 nvidia 256meg graphics card

17" flat panel daytek

 

I think that covers all the specs.

 

Here's just a couple of screenshots to show what i mean:

 

user posted image

 

user posted image

 

Edited by lokanetra
Link to post
Share on other sites

Looks cool. tounge.gif

 

Read Before You Ask Questions. You posted your system specs but none of the necessary answers to the questions in that topic. Without answers, we won't be able to easily help you.

 

Although do try deleting the 'My Documents\GTA Vice City User Files\gta_vc.set' file. Then fire up the game and see how it goes.

Link to post
Share on other sites

Hmmm, not sure what else I missed other than it's the PC Version 1.0 and I've deleted the gta_vc.set -- oh and the drivers are all up-to-date.

 

I'm just wondering why the models of the vehicles are red and how I can maybe fix it. Previous installs worked great. The game is playable without any other glitches and it appears that the surrounding buildings and pedestrians are the correct colors.

 

So my question is, how do I correct the colors for the vehicle models?

 

I'm stumped. dontgetit.gif

 

Link to post
Share on other sites

You're now moving into the area known as modding the game. This isn't really the best approach, unless you've modded the game beforehand and this is a likely cause of the bug.

 

Purposefully altering the game to force it to display the correct car colours isn't a good option. In the off chance that it does work, there will more than likely be a better, quicker alternative way around the bug.

 

My fairly limited knowledge of modding the game will let me down here, but as far as I know there's more than one way of changing the colours of the cars. The first is through mission scripting (mods which alter the main.scm file). I've managed to change the colour of spawned cars through this file, but not random ped cars. I do assume it's possible though. I highly doubt this is the reason your cars are red, though.

 

The other (or another) method is via editing the carcols.dat file through Notepad. I'm a bit shoddy on the details here, but I'm sure another friendly soul will be able to help you out if need be. The file itself is rather self-explanatory.

 

Just to reiterate what I said before, it's not a good idea to attempt to force the game to display the colours correctly by means of modding. Unless you've used mods at all in the past, this is not the source of the problem. I do not advise you attempt to mod the game at all. Try to think back to what's changed on your PC around the time of the problem. You could also try to roll-back any visual drivers.

Link to post
Share on other sites

Ya, the unfortunate thing here is, I haven't done any mods to the game at all and I must've installed it like a dozen times or more. Never had a problem.

 

I install it this time around and the vehicles are mostly red. I've tried new drivers, older drivers, hacked/modified drivers. No joy.

 

The only thing that I have noticed just now is that the 2nd disc seems to have a read failure when accessed through windows explorer yet when I did the install, no problems.

 

Would a physical disc glitch cause the red vehicle models? I'm just surprised that I didn't get a crc or other error during the install.

 

Weird confused.gif

Link to post
Share on other sites
Nope. The play disc is needed solely for audio. And it's needed to allow the game to run - that is, it's needed to be in a disc drive at all times during gameplay. It's got no link to car colours.
Link to post
Share on other sites

That doesn't look like the carcols or SCM or off, all the cars are tinted red, not actually red, they all have their original colours with a red light shone on (which can produce wierd colours if you know about light).

 

I have seen this problem to an extent during night when the cars lights are on and the rear lights affect how the car appears but never during the day. I've also never seen that many cars at once at that point of prawn island, but thats a different matter.

 

I *think* lighting effects are handled in particles.cfg, or something like that, go ask in the modding->misc section about it.

Link to post
Share on other sites

I think maybe what I'll do is wait 2-3 weeks until I get my new motherboard, ram and semperon and then see if I'm still getting that reddish tint after reinstalling XP.

 

I've tried just about everything I can think of and, in some cases, I've managed to get-rid-of some of the red tint but it's mostly still there.

 

I appreciate the help, y'all. If any of you come across other ideas, let me know and i'll see what I can do on my end.

 

- mucho gracias

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

I too have this problem now. It's looks exactly like the Video Shots. The only change I made was to install a new Video Card. I upgraded from a Geforce 3 200 to a Geforce 6200. I tried different versions of the drivers and Deleting the .set files. No improvement. Any other suggestions?

 

Thanks

 

 

Link to post
Share on other sites
masterchief1517

You didn't type in the hairdressorcar cheat did you? devil.gif

I thought of something else, See if you can go into the advanced options....wait that wouldn't work, i'll tell you anyways..... of your video card and attempt to lower the red values, cause it is adding a red value to it. Also try installing on another pc to see if it comes up w/the same thing. I hope I helped at least 2% catloaf_by_anuj.gif

Edited by masterchief1517
Link to post
Share on other sites

 

I too have this problem now. It's looks exactly like the Video Shots. The only change I made was to install a new Video Card. I upgraded from a Geforce 3 200 to a Geforce 6200. I tried different versions of the drivers and Deleting the .set files. No improvement. Any other suggestions?

 

Thanks

Try uninstalling as well as deleting the SET file (and then installing again, obviously). The two generally go hand-in-hand, and there's always the chance that you've modded the game to a degree in the past. Plus, re-installs are often magic. Wonderful things. inlove.gif

 

Also, "different versions of the drivers"? I suggest rolling back/testing older drivers if you've not done so. I only mention it because most people test different updated drivers rather than older ones that have proven to work previously. I know Dem will vouch for me here. Gotta love proven performance over an extra FPS to induce seizures and explode eyeballs. tounge.gif

Link to post
Share on other sites

Thanks for the Replies. I"ll try to reinstall the game. I have tried older versions of the drivers, the latest and the one that came on the CD. No Dice either way. No mods either. WIll let you know how the reinstall goes.

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.