Quantcast
Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
    1. Welcome to GTAForums!

    1. Red Dead Redemption 2

      1. PC
      2. Gameplay
      3. Missions
      4. Help & Support
    2. Red Dead Online

      1. Gameplay
      2. Find Lobbies & Outlaws
      3. Help & Support
    1. Crews & Posses

      1. Recruitment
    2. Events

    1. GTA Online

      1. Diamond Casino & Resort
      2. DLC
      3. Find Lobbies & Players
      4. Guides & Strategies
      5. Vehicles
      6. Content Creator
      7. Help & Support
    2. Grand Theft Auto Series

    3. GTA 6

    4. GTA V

      1. PC
      2. Guides & Strategies
      3. Help & Support
    5. GTA IV

      1. Episodes from Liberty City
      2. Multiplayer
      3. Guides & Strategies
      4. Help & Support
      5. GTA Mods
    6. GTA Chinatown Wars

    7. GTA Vice City Stories

    8. GTA Liberty City Stories

    9. GTA San Andreas

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    10. GTA Vice City

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    11. GTA III

      1. Guides & Strategies
      2. Help & Support
      3. GTA Mods
    12. Top Down Games

      1. GTA Advance
      2. GTA 2
      3. GTA
    13. Wiki

      1. Merchandising
    1. GTA Modding

      1. GTA V
      2. GTA IV
      3. GTA III, VC & SA
      4. Tutorials
    2. Mod Showroom

      1. Scripts & Plugins
      2. Maps
      3. Total Conversions
      4. Vehicles
      5. Textures
      6. Characters
      7. Tools
      8. Other
      9. Workshop
    3. Featured Mods

      1. DYOM
      2. OpenIV
      3. GTA: Underground
      4. GTA: Liberty City
      5. GTA: State of Liberty
    1. Red Dead Redemption

    2. Rockstar Games

    1. Off-Topic

      1. General Chat
      2. Gaming
      3. Technology
      4. Programming
      5. Movies & TV
      6. Music
      7. Sports
      8. Vehicles
    2. Expression

      1. Graphics / Visual Arts
      2. GFX Requests & Tutorials
      3. Writers' Discussion
      4. Debates & Discussion
    1. News

    2. Forum Support

    3. Site Suggestions

sighko

Label not found: LABEL0195A0 ?

Recommended Posts

sighko

okay, this is what i'm trying to do, trying to take opius's sanga opened up mod, and add the heli magnet mod in there somewhere, so i don't have to beat the whole game or use a trainer to get a heli...so basically, no matter what i try to compile, it gives me this error: Can't compile, Label not found: LABEL0195A0 i think there is a step somewhere i'm missing, i've read about using main.txt instead of the scm, but i can't even compile it once without this error, anyone have any ideas please? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zach

I'm not usually one of those self-righteous, self-appointed moderator type people, but I can't help myself this time. tounge.gif

 

Dude, search is your friend.

 

Doing a search for "LABEL0195A0" in this forum alone yields three other threads regarding this problem. colgate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

yeah, so those threads said absolutly nothing about the solution for this problem, thus thread still stands....heres' my question. why can't i compile ANYTHING whether i make changes or not, what is the step i'm leaving out

Edited by sighko

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zach
b: search wont work in gtaforums for me, says i don't have permissions. i've read the other topics and they don't really explain help for me...thanks for the "help"

They restored the search function a couple of days ago. I just did the above search before replying to you (to find out how many other threads there were, i.e., three. tounge.gif)

 

But okay, I wasn't trying to be unhelpful, so here are my search results:

 

Error!: SAPC

Can only edit the MAIN.SCM once? : Something must be wrong...

 

(Interesting... I only got two other results this time. confused.gif)

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

thanks for the help, but i didn't find anything in the posts too specific for the solution, other then copying over the script.img when it creates one, but i havn't gotten that far as i can't compile even once! i'd just like some clarification on this, as i didn't see the other's getting answered either(aside from the renaming)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zach

 

yeah, so those threads said absolutly nothing about the solution for this problem, thus thread still stands....heres' my question. why can't i compile ANYTHING whether i make changes or not, what is the step i'm leaving out

sigh.gif

 

I understand now. Because it's you asking, someone better have the answer. Never mind that no one had the the answer for TheHeggy. That's irrelevant. tounge.gif)

 

(People's egos always amuse me. biggrin.gif)

 

Really, I'm just having some fun with you. I'm sorry. blush.gif

 

Without fully investigating the problem, my initial thought would be to take a clean version of main.txt and compare to the one you are trying to update to see where things have change. (Use Beyond Compare or something.) If you do that, it probably won't be that hard to fix up the labels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

i didn't figure because I was asking, it would get answered, i figured, if I asked, its ONE more person asking, and ONE more opportunity for someone to help out with it, that is all, its about quantity not quality tounge.gif anyway, i will try comparing the files, thanks for your insight

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

ok so basically, i've found this out:

if i decompile a scm, to txt, do ABSOLUTLY NOTHING, add nothing, change nothing, and go straight to compile, it gives me the error. so what is messing it up? like i said there MUST be a step i'm just leaving out, i'm reading all i can and still can't figure this out..why can the program decompile it, and when i don't even change anything it can't compile the same thing it decompiled? i'm stumped.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

ALSO, label0195a0 refers to the bball minigames i think, so why does compiling, randomly mess this up? help out plzz!

 

:BBALL_586

00D6: if 21

09CC: object @0 model_is #BSKBALL_LAX

09CC: object @0 model_is #VGSXREFBBALLNET

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if 0

0038: $1921 == 0 ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if 0

0038: $1016 == 0 ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_602

00D6: if 0

00E1: key_pressed 0 19

004D: jump_if_false £BBALL_601

0004: $1016 = 1 ;; integer values

004F: create_thread ££Label0195A0 @0

 

it sez the label right there, so why can't compiler find it?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ocram88

when you have a clean decompilied scm then search this line

:Interior_Contents_External_Script_Control_S

and remove this line

 

search this

:End_Thread_A_CONT_and_A_ALAP

and remove

 

compilie and done

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

the first line didn't show, and when i removed the second one, i got the same thing...thanks for help tho, it's been the best suggestion i've heard yet...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Opius

Search your script for the label in question and find out where it's used. If it's not compiling even without changes to the original, it's probably a bug with Mission Builder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ocram88

do you use mission builder 0.33?

if not, then Click

and then use my suggestion again

Share this post


Link to post
Share on other sites
random_download

Did you add

 

0A4A=2,%1h% %2h%0A4B=0,

 

To the end of SASCM.INI?

Share this post


Link to post
Share on other sites
RainingAcid

I slove this problem I combine Heli Mode with ahe Snake Spawn. You have to use the the orignal Main.scm or and unedited one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

added the line to tha sascm, otherwise i couldn't open the scm wink.gif i got that far, and i am using MB 033..still stumped.....hey you couldn't just send me your combined mod could you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
GodGell
okay, this is what i'm trying to do, trying to take opius's sanga opened up mod, and add the heli magnet mod in there somewhere, so i don't have to beat the whole game or use a trainer to get a heli...so basically, no matter what i try to compile, it gives me this error: Can't compile, Label not found: LABEL0195A0 i think there is a step somewhere i'm missing, i've read about using main.txt instead of the scm, but i can't even compile it once without this error, anyone have any ideas please? thanks

if you're talking about my heli magnet mod, i have made a stripped-out version for ya.

i have uploaded it to GTAGarage, it's awaiting approval, as soon as it gets approved, you can d/l

it.

http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=96

 

try to compile it and tell us whether it works or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

godgell, you're the man, it totally worked a charm, and yeah i was trying to use your heli mod (works quite well) but anyway, all is well, this got it doing what i needed i think so far, so thanks a bunch

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

ok i have to figure this bullsh*t out because it's pissing me off to no end. i try to decompile ANYTHING other than a STRIPPED file, and i get the stupid label error. if i try to decompile a stripped file, and put a parked car in, the car doesn't sho, so i'm tring to add codes i need to others, but any open game file i open and try to compile (even before i change anything) gives me the stupid error, i looked for the lines someone had said, but that didn't help anything. this is retarded and i don't know how any one can work with this POS peice of software.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sighko

ok i fixed what i needed. heres how i didi it, i took godgell's stripped heli scm, and i was just putting the code in the wrong spot, i figured it had to be in MAIN, just couldn't figure out if it was before or after everything, well i just put it in the middle, above the create_Thread for helimg, and finnaly my spawned helicopter is there....still havn't figured out the problem with recompiling other scms, but i think i'll just keep working with this stripped one......thanx again all

Share this post


Link to post
Share on other sites
GodGell

hmm, probably it's caused by big files? the stripped scm is less than a kilobyte long, while the original scm is 2 mb's, so that's a lot of code. that's all i can think of... too bad Barton (creator of the builder) ran away. sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
V41N

Well, I have just figured out how to compile a 're-decompiled' main.scm...

 

It requires de-bugging the code. I am not fluent in the programming language used in the scripts, but I was able to figure it out, so it shouldn't be too difficult tounge.gif

 

First off, I got the ££LABEL0... error like everyone else was getting, but I wasn't satisfied with giving up. I figured the most logical thing would be to compare the code with that of the original main.scm that comes with the game. When compairing I noticed something:

 

When the script was decompiled it replaced some of the variables with generic ones (i.e. ££LABEL012345.. instead of ££BBCHAL_1 or whatever)

 

To keep this easy i will walk you through fixing the 'opened up' mod (partially, as it is a long process, about 30 minutes or so for me)

 

I received this error when compiling the mod scm: "Label not found: LABEL019B18"

 

I then searched for this string in the code and found this:

 

:BBALL_586

00D6: if  21

09CC:  object @0 model_is #BSKBALL_LAX

09CC:  object @0 model_is #VGSXREFBBALLNET

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if  0

0038:  $1921 ==  0  ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if  0

0038:  $1016 ==  0  ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_602

00D6: if  0

00E1:  key_pressed  0  19

004D: jump_if_false £BBALL_601

0004: $1016 =  1  ;; integer values

004F: create_thread ££Label019B18 @0 <-here's our string

 

I then searched the original scm for ":BBALL_586" and found this:

 

:BBALL_586

00D6: if  21

09CC:  object @0 model_is #BSKBALL_LAX

09CC:  object @0 model_is #VGSXREFBBALLNET

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if  0

0038:  $1921 ==  0  ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_606

00D6: if  0

0038:  $1016 ==  0  ;; integer values

004D: jump_if_false £BBALL_602

00D6: if  0

00E1:  key_pressed  0  19

004D: jump_if_false £BBALL_601

0004: $1016 =  1  ;; integer values

004F: create_thread ££BBCHAL_1 @0 <---THIS LINE IS DIFFERENT

 

so I then replaced "Label019B18" with "BBCHAL_1" in the mod scm

(you'll want to use the find&replace method while starting at the very top)

 

Tried to recompile and received this error: "Label not found: BBCHAL_1"

 

I then referenced the original code to find out what BBCHAL_1 is and where, and found this:

 

 

:PROJECT_237

004E: end_thread

 

:BBCHAL_1

03A4: name_thread 'BBCHAL'

0006: @19 =  0  ;; integer values

 

 

So I then searched the mod scm for ":Project_237" and found something interesting:

 

:PROJECT_237

004E: end_thread

03A4: name_thread 'BBCHAL'

0006: @19 =  0  ;; integer values

 

IT'S A BUG!! AAHHHH!! biggrin.gif

 

I then changed it to match the original:

 

:PROJECT_237

004E: end_thread

 

:BBCHAL_1 <-- the builder forgot this line  wow.gif

03A4: name_thread 'BBCHAL'

 

 

After compiling again I then received this error: "Label not found: LABEL0193A4"

 

It's a DIFFERENT label... Noticing a trend here..

 

After doing the same thing for this I only noticed a couple that were 'bugged' like the "BBCHAL_1", the rest just needed the label0... replaced with whatever the original scm has.

 

This may seem rather sh*tty, and I agree, but it did work for me. And it doesn't take as long as it seems. After it finally let's you compile, you then have a bug-free main.txt! Like I said, all this code is Greek to me, but I had been playing around with car spawning and wanted to add cars across the map without having to do all the missions to get there.

 

Hopefully this helped some of you, and I'm sorry it's so long.. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
TeamSaints

thanks, it just solved my problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
astr1
thanks, it just solved my problem

Woah! It's been two years! Was it really worth that big bump?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • 1 User Currently Viewing
    0 members, 0 Anonymous, 1 Guest

×
×
  • Create New...

Important Information

By using GTAForums.com, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.