Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Some kinda stutter/lag on steam version

4 replies to this topic
Curtis
  • Curtis

    it should be rather flattering to win Worst Group

  • Daily Globe
  • Joined: 25 Mar 2013
  • Netherlands
  • Best Kitchen Appliance 2016

#1

Posted 14 February 2018 - 01:00 AM

When I move my camera around on the steam version, I really lag/stutter and especially in EFLC. I'm positive I ran both GTAs on this same pc a while back. Why does it perform so sh*t now suddenly, and is there a solution?

DOUGL4S1
  • DOUGL4S1

    Big Homie

  • Facade Corporation
  • Joined: 06 Dec 2016
  • Brazil

#2

Posted 14 February 2018 - 01:11 AM

The 1.0.8 path did some weird stuff. Some people say it runs much better, but for some (me included), the game lags even more. Try disabling Steam's automatic updates and reverting your version to a previous patch.

  • Tomas. likes this

Curtis
  • Curtis

    it should be rather flattering to win Worst Group

  • Daily Globe
  • Joined: 25 Mar 2013
  • Netherlands
  • Best Kitchen Appliance 2016

#3

Posted 14 February 2018 - 01:34 AM Edited by Curtis, 14 February 2018 - 01:35 AM.

The 1.0.8 path did some weird stuff. Some people say it runs much better, but for some (me included), the game lags even more. Try disabling Steam's automatic updates and reverting your version to a previous patch.

did EFLC also have a recent patch? (Because IV has so it'd make sense)

B Dawg
  • B Dawg

    These boots are 100% wolverine hide

  • Members
  • Joined: 15 Dec 2008
  • Bosnia-and-Herzegovina

#4

Posted 14 February 2018 - 11:30 AM Edited by B Dawg, 14 February 2018 - 11:30 AM.

Yes they both did. Maybe try running the game without Steam (LaunchIV/EFLC.exe from game folder), if it's not Steam itself (I had San Andreas run smoother without it), downgrade to 1070/1120:

http://gtaforums.com...flc-patch-1130/


Curtis
  • Curtis

    it should be rather flattering to win Worst Group

  • Daily Globe
  • Joined: 25 Mar 2013
  • Netherlands
  • Best Kitchen Appliance 2016

#5

Posted 14 February 2018 - 06:27 PM Edited by Curtis, 14 February 2018 - 06:34 PM.

Yes they both did. Maybe try running the game without Steam (LaunchIV/EFLC.exe from game folder), if it's not Steam itself (I had San Andreas run smoother without it), downgrade to 1070/1120:

http://gtaforums.com...flc-patch-1130/

I think it's just the patch because I ran a non-steam version on my current PC once and it didn't have any problems but now that I play the up-to-date steam version it seems to have problems.

Edit: I just tried using the LaunchIV/EFLC exe and it didn't work. So it must be the patch.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users