Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Huge amount of mods game loads extremly slow

14 replies to this topic
strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#1

Posted 4 weeks ago

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.


M0rk
  • M0rk

    Pretty boy nigga eating pussy like it's shrimpy

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2012
  • Zimbabwe
  • Best Crew 2017 [Spanish Kings]
    April Fools Winner 2015

#2

Posted 4 weeks ago

Reduce the amount of installed mods? 


strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#3

Posted 4 weeks ago

Reduce the amount of installed mods? 

But I want to see what does this cause my PC is strong enough to handle it and I checked Task Manager and GTA SA barely uses some RAM.


Inan-Ahammad
  • Inan-Ahammad

    Project Props - Mapper

  • Members
  • Joined: 15 Jul 2016
  • Bangladesh

#4

Posted 4 weeks ago

use steam memory fix...or some limit adjusters and increase san andreas game memory

LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#5

Posted 4 weeks ago

Increase streaming memory to 1024 with open limit adjuster and make sure you also use silent patch + framelimiter.

strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#6

Posted 4 weeks ago

Increase streaming memory to 1024 with open limit adjuster and make sure you also use silent patch + framelimiter.

I didnt find streaming memory in open limit adjuster, just memory available, is that the same thing? Cause if so I put it to 4096 cause I have 8GBs of RAM and still doing the same thing.Couldnt it be from modloader that it cant handle so many mods cause some of my textures are WHITE and that happened to the GTA3img file aswell if I didnt rebuilt it.


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#7

Posted 4 weeks ago Edited by LaDiDa, 4 weeks ago.

 

Increase streaming memory to 1024 with open limit adjuster and make sure you also use silent patch + framelimiter.

I didnt find streaming memory in open limit adjuster, just memory available, is that the same thing? Cause if so I put it to 4096 cause I have 8GBs of RAM and still doing the same thing.Couldnt it be from modloader that it cant handle so many mods cause some of my textures are WHITE and that happened to the GTA3img file aswell if I didnt rebuilt it.

 

Putting bigger numbers that you may not need slows the loading down and causes the same issues as not enough memory (and yes that is the option i meant), try decreasing to 512, if that loads slow increase it slightly until it works.

 

The white textures are due to a model not being able to find it's corresponding texture (most likely) so something went bad there. Always make sure that after installing a mod that it works before adding another one because fixing issues after adding lots of mods is quite the hassle.


Sanmodder
  • Sanmodder

    Fan script

  • Members
  • Joined: 11 Sep 2017
  • Poland

#8

Posted 4 weeks ago

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes


strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#9

Posted 4 weeks ago

 

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes

 

Soooo let me explain I have 8GBs of Ram Corsair Vengeance Pro 1600MHz Cl9
i5 4690k @4.8Ghz
and a GTX 1080 Ti
at tip 8 sometimes if I disable a mod and reenable it it does freeze sometimes it doesnt.
tip 3 I have no such Cleo mods
tip 6 I tried increasing it to 2 GBs ,gonna try it again for now it wasnt good.

  • Sanmodder likes this

strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#10

Posted 4 weeks ago

This is exactly what happens.


Sanmodder
  • Sanmodder

    Fan script

  • Members
  • Joined: 11 Sep 2017
  • Poland

#11

Posted 4 weeks ago

 

 

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes

 

Soooo let me explain I have 8GBs of Ram Corsair Vengeance Pro 1600MHz Cl9
i5 4690k @4.8Ghz
and a GTX 1080 Ti
at tip 8 sometimes if I disable a mod and reenable it it does freeze sometimes it doesnt.
tip 3 I have no such Cleo mods
tip 6 I tried increasing it to 2 GBs ,gonna try it again for now it wasnt good.

 

I guarantee you that you have cleo scripts only in the modloader
cleo scripts can also work in the modloader
check them out for a moment somewhere else
these are just add-ons
unless you do not use modloader
check files with the asi extension are also scripts
and what mod exactly did you add?
I suggest you so download [scrlog.asi]
he saves the freeze game and check the scrlog.log

if I write something, it means that he found a mistake
and show it to me

I have such computer specifications

************************************************** ****************************
General
                
Microsoft® Windows Vista ™ Home Premium operating system
                
AMD Phenom ™ 8600 Triple-Core Processor Processor
                

Graphics
                
NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 graphics card
                
Video RAM Memory 128.0 MB
                
Screen resolution 1360 x 768
Storage
                
Total memory of 2.9 GB
                
Free memory 832.7 MB
                
Total drive capacity is 465.7 GB
                
Free disk space of 289.9 GB
 
DirectX 10
TAKING 2300 Mhz
POWER SUPPLY 1.5V
Motherboard
                
The NARRA3 model
                
Manufacturer PEGATRON CORPORATION
************************************************** ****************************


 

 

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes

 

Soooo let me explain I have 8GBs of Ram Corsair Vengeance Pro 1600MHz Cl9
i5 4690k @4.8Ghz
and a GTX 1080 Ti
at tip 8 sometimes if I disable a mod and reenable it it does freeze sometimes it doesnt.
tip 3 I have no such Cleo mods
tip 6 I tried increasing it to 2 GBs ,gonna try it again for now it wasnt good.

 

I guarantee you that you have cleo scripts only in the modloader
cleo scripts can also work in the modloader
check them out for a moment somewhere else
these are just add-ons
unless you do not use modloader
check files with the asi extension are also scripts
and what mod exactly did you add?
I suggest you so download [scrlog.asi]
he saves the freeze game and check the scrlog.log

if I write something, it means that he found a mistake
and show it to me

I have such computer specifications

************************************************** ****************************
General
                
Microsoft® Windows Vista ™ Home Premium operating system
                
AMD Phenom ™ 8600 Triple-Core Processor Processor
                

Graphics
                
NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 graphics card
                
Video RAM Memory 128.0 MB
                
Screen resolution 1360 x 768
Storage
                
Total memory of 2.9 GB
                
Free memory 832.7 MB
                
Total drive capacity is 465.7 GB
                
Free disk space of 289.9 GB
 
DirectX 10
TAKING 2300 Mhz
POWER SUPPLY 1.5V
Motherboard
                
The NARRA3 model
                
Manufacturer PEGATRON CORPORATION
************************************************** ****************************


strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#12

Posted 4 weeks ago

 

 

 

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes

 

Soooo let me explain I have 8GBs of Ram Corsair Vengeance Pro 1600MHz Cl9
i5 4690k @4.8Ghz
and a GTX 1080 Ti
at tip 8 sometimes if I disable a mod and reenable it it does freeze sometimes it doesnt.
tip 3 I have no such Cleo mods
tip 6 I tried increasing it to 2 GBs ,gonna try it again for now it wasnt good.

 

I guarantee you that you have cleo scripts only in the modloader
cleo scripts can also work in the modloader
check them out for a moment somewhere else
these are just add-ons
unless you do not use modloader
check files with the asi extension are also scripts
and what mod exactly did you add?
I suggest you so download [scrlog.asi]
he saves the freeze game and check the scrlog.log

if I write something, it means that he found a mistake
and show it to me

I have such computer specifications

************************************************** ****************************
General
                Microsoft® Windows Vista ™ Home Premium operating system
                AMD Phenom ™ 8600 Triple-Core Processor Processor
                
Graphics
                NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 graphics card
                Video RAM Memory 128.0 MB
                Screen resolution 1360 x 768
Storage
                Total memory of 2.9 GB
                Free memory 832.7 MB
                Total drive capacity is 465.7 GB
                Free disk space of 289.9 GB
 DirectX 10
TAKING 2300 Mhz
POWER SUPPLY 1.5V
Motherboard
                The NARRA3 model
                Manufacturer PEGATRON CORPORATION
************************************************** ****************************


 

 

Hey guys,in the last few days I decided to extremly mod my GTA SA with modloader and I replaced alot of pedestrians,cars,weapons,I have San Andreas Retextured mod and many more.I use memory fix aswell but when I enter the We tip 555 mission I see the cutscene but afterwards the game goes black did the same with the previous mission aswell but after I disabled some mods it worked.I was trying to solve this by downloading other memory fixes but nothing seemed to work.

after your computer specifications
you can see that you have a good computer
tip 1 turn off the fps limiter in the game
tip 2 you will reduce the screen resolution in the game settings
tip 3 as you have a problem with missions
you either overwrite scm with cleo scripts
or the game is so slow that it can not load data
tip 4 too much you have mods to improve graphics and they are requesting a very strong pc
tip 5 cars in hd also need a very strong pc
and if it can not load the vehicle model, the game will slow down
tip 6 and you have such script memory2048.cs
tip 7 show unnecessary mod
tip 8 check if there are any errors turn off the mod in the modloader during the game
if you play freeze it means that the mod has mistakes

 

Soooo let me explain I have 8GBs of Ram Corsair Vengeance Pro 1600MHz Cl9
i5 4690k @4.8Ghz
and a GTX 1080 Ti
at tip 8 sometimes if I disable a mod and reenable it it does freeze sometimes it doesnt.
tip 3 I have no such Cleo mods
tip 6 I tried increasing it to 2 GBs ,gonna try it again for now it wasnt good.

 

I guarantee you that you have cleo scripts only in the modloader
cleo scripts can also work in the modloader
check them out for a moment somewhere else
these are just add-ons
unless you do not use modloader
check files with the asi extension are also scripts
and what mod exactly did you add?
I suggest you so download [scrlog.asi]
he saves the freeze game and check the scrlog.log

if I write something, it means that he found a mistake
and show it to me

I have such computer specifications

************************************************** ****************************
General
                Microsoft® Windows Vista ™ Home Premium operating system
                AMD Phenom ™ 8600 Triple-Core Processor Processor
                
Graphics
                NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 graphics card
                Video RAM Memory 128.0 MB
                Screen resolution 1360 x 768
Storage
                Total memory of 2.9 GB
                Free memory 832.7 MB
                Total drive capacity is 465.7 GB
                Free disk space of 289.9 GB
 DirectX 10
TAKING 2300 Mhz
POWER SUPPLY 1.5V
Motherboard
                The NARRA3 model
                Manufacturer PEGATRON CORPORATION
************************************************** ****************************

 

I have a single Cleo mod and that is Ginput in modloader

  • Sanmodder likes this

Sanmodder
  • Sanmodder

    Fan script

  • Members
  • Joined: 11 Sep 2017
  • Poland

#13

Posted 4 weeks ago

I understand this movie with you game freeze or black screen


strutuib98
  • strutuib98

    Always push everything to it's limits

  • Members
  • Joined: 4 weeks ago
  • Romania

#14

Posted 4 weeks ago

I understand this movie with you game freeze or black screen

It just freezes cause I can press ESC and load the save game again.

  • Sanmodder likes this

Sanmodder
  • Sanmodder

    Fan script

  • Members
  • Joined: 11 Sep 2017
  • Poland

#15

Posted 4 weeks ago

you have a link here for scrlog
http://www.gtagarage...ow.php?id=23846
add to the game folder
if nothing saves
do so take away all mods from modloader
and check with one another
or check without mods if the game is going on
maybe you have a corrupted game record





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users