Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA V - framerate limit and missing textures

11 replies to this topic
Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#1

Posted 2 weeks ago Edited by Snip3rPolska, 2 weeks ago.

Hello !

 

I decide to buy GTA V on PC and i have some problems. First is framerate around 30-40 FPS. My spec :

 

i7-7700 2.80 GhZ + turbo

16 GB RAM

Nvidia Geforce 1050 Ti 4 GB

 

All games which i have are running on 45-60 FPS + for example Wildlands on High/Ultra settings, Witcher 3 also High / Ultra.

 

Second problem are missing textures. Please check  pictures below :

 

 
I was trying to install some mods which supposed to increase my fps but still i had around 30 fps on low -_-
 
Can someone please hep me with this ?
 
Greeeetz Sn!p3r

Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#2

Posted 2 weeks ago

does anybody know  how to fix those issues ?


ACM-Jan
  • ACM-Jan

    Usually helpful, BUT very defensive upon disrespect

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#3

Posted 2 weeks ago

weird thing is i got near minimum spec pc with dualcore cpu and i never see this happening even with mods its smooth so hardware is not causing this.

it's something software and drivers related, reinstalling game only wont fix it but you must try to replace drivers and maybe some programs interfere with game. 

I would suspect also windows is having processes blocking game from loading stuff from drive, likely you got win 10 with latest update which have been reported to slow down the programs.

  • AboveAndBeyoncé likes this

MechanicMammal
  • MechanicMammal

    Peon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2013

#4

Posted 2 weeks ago

You could try verifying your GTA files. That has helped me when I was missing most of the new air crafts textures.

Also check in the nvidia control panel and make sure the game is using the dedicated GPU it may be set to the intel option.

But that spec should easily play the game at high levels, I am looking to upgrade to a similar system maybe with a 1060 gpu so interested to see what happens in your case.

What resolution are you using? and the other settings?


HaRdSTyLe_83
  • HaRdSTyLe_83

    ☆★RIP Open IV★☆

  • Members
  • Joined: 06 Mar 2014
  • None

#5

Posted 2 weeks ago Edited by HaRdSTyLe_83, 2 weeks ago.

Important question!
the missing textures never show up or do they just take alot of time to show?

If its the first, then delete all mods, Happened to me as well even with 6600k gtx1080.

If they just take time to render it could be all sort of things, slow RAM, HDD etc.
ONLY running a program to see what is hitting the 100% usage

Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#6

Posted 2 weeks ago Edited by Snip3rPolska, 2 weeks ago.

1.I was checking with graphic downgrades, 

2 I checked in the lowest settings, in 720-1080p .

3. In Nvidia control panel its on 1050 Ti High performance

4. I was trying to optimaise game with GeForce expierence with defferent settings.

5. Windows updated to the newest version.

6. All drivers are also updated to the newest version.

7. Textures never show up on first mission with trevor. When  I was playing before trevor mission everything was fine.

 

Now Im checking GTA V files, Maybe textures are gonna be fixed after this.

 

The funniest thing is, On the lowest settings and on Ultra 1080p I have the same framerate....

 

Edit. 

 

4 files are incorrect while i was verifying. I will check after download :)

 

Edit:

 

Check some other pictures. Its looks like half of sandy shores lost textures. I verified files and i download 5GB of some files but still nothing happen. 

 

City vs Sandy shores.

 


ACM-Jan
  • ACM-Jan

    Usually helpful, BUT very defensive upon disrespect

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#7

Posted 2 weeks ago Edited by ACM-Jan, 2 weeks ago.

it's broken beyond the possibility to fix, i had same thing happen first time messing around with game files, complete deletion of game and reinstall helps only.


Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#8

Posted 2 weeks ago

I hope its gonna work :) Just need to do copy of the mods. Also can someone help me with that framerate limit ?


Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#9

Posted 2 weeks ago Edited by Snip3rPolska, 2 weeks ago.

I download the game again just now and it's still the same. Textures are missing

 

https://ibb.co/gJHB3G

 

How can I fix that ? Maybe I should start a new game ? But i dont think so its gonna fix that : /

 

Edit 1:

 

I create a new save and now its fine. I will check when I will get trevor mission. Anyway thanks for help guys :)

  • MechanicMammal likes this

Dryspace
  • Dryspace

    The Infinitely Prolonged

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2017
  • United-States

#10

Posted A week ago

I assume the "2.8 Ghz" is a typo, or is that the speed that is actually being reported?


Snip3rPolska
  • Snip3rPolska

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2013

#11

Posted A week ago

I assume the "2.8 Ghz" is a typo, or is that the speed that is actually being reported?

 

 

2.8 Ghz with turbo to 3.45 GHz


Dryspace
  • Dryspace

    The Infinitely Prolonged

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2017
  • United-States

#12

Posted A week ago

The i7 7700 is a 3.6 Ghz processor with a 4.2 Ghz max "Turbo". The maximum turbo speed is only for a single core--the more cores that are utilized, the lower the turbo speed.

 

Download "Core Temp" ( www.alcpu.com/CoreTemp/ ). It will report the actual speed that your CPU is running.

 

If you really are running at 2.8 Ghz, your framerates are going to be significantly lower.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users