Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Debug menu

RW Released
46 replies to this topic
The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#31

Posted 29 October 2017 - 08:50 AM

Made a new release for gtadebug, mostly changes to VC

- change car colours of spawned vehicles in III and VC
- fixed bike spawning in VC (thanks Crspy!)
- change area in VC
- change player model in VC
  • Blackbird88, George Costanza, _𝓐𝓖 and 1 other like this

B_Smiles
  • B_Smiles

    now outta therapy and ready to date your sister!!!

  • Members
  • Joined: 06 May 2015
  • United-Kingdom

#32

Posted 29 October 2017 - 10:34 AM Edited by B_Smiles, 29 October 2017 - 10:35 AM.

Excellent, now I can do away with that car spawner!

Thanks

 

could I make some suggestions?

- edit colour of zone names

- change colour of the big mission arrow (III / VC / SA) [since this is only doable via the executable, I think]

 

Spoiler


MightyMax
  • MightyMax

    Playa

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2013
  • Italy

#33

Posted 01 November 2017 - 07:35 PM

Made a new release for gtadebug, mostly changes to VC

- change car colours of spawned vehicles in III and VC
- fixed bike spawning in VC (thanks Crspy!)
- change area in VC
- change player model in VC

please add more features to debugmenu please for gta vice city,gta san andreas, gta 3


MrFinger
  • MrFinger

    Pointing Finger

  • Members
  • Joined: 14 Oct 2017
  • Poland

#34

Posted 09 November 2017 - 06:21 PM

I have a problem

 

https://imgur.com/a/vfk9Z

 

how 2 fix that???


The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#35

Posted 09 November 2017 - 06:32 PM

You probably didn't install it correctly. Make sure it's named 'debugmenu.dll' and lies in your gta root directory.

ThirteenAG
  • ThirteenAG

    Gangsta

  • Feroci
  • Joined: 29 Dec 2008
  • None
  • Contribution Award [Mods]

#36

Posted 09 November 2017 - 08:09 PM

Make sure it's named 'debugmenu.dll' and lies in your gta root directory.

What is this, 2005?
  • Junior_Djjr, Rachel Amber and Tyrell like this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#37

Posted 09 November 2017 - 08:20 PM Edited by The Hero, 09 November 2017 - 08:21 PM.

What does the filename or file location have to do with the current year?
  • Blackbird88 and dkluin like this

ThirteenAG
  • ThirteenAG

    Gangsta

  • Feroci
  • Joined: 29 Dec 2008
  • None
  • Contribution Award [Mods]

#38

Posted 09 November 2017 - 08:30 PM

Maybe you should acknowledge the things like modloader and the fact that it doesn't load dll?
Or do a better job with your releases, so there's no way people would be able to install them "incorectly"?
  • Tyrell likes this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#39

Posted 09 November 2017 - 08:36 PM Edited by The Hero, 09 November 2017 - 08:42 PM.

So there's *no way*? Dude, how can I do that? please enlighten me. I explained in the readme:
"Put debugmenu.dll for your game into the game's root directory."
If people don't follow the installation instruction (not even plural, it's a single instruction) there's nothing I can do.
And why doesn't this work with modloader? Why does it prevent plugins from loading modules? That would sound more like a bug in modloader.
  • Blackbird88 and dkluin like this

ThirteenAG
  • ThirteenAG

    Gangsta

  • Feroci
  • Joined: 29 Dec 2008
  • None
  • Contribution Award [Mods]

#40

Posted 09 November 2017 - 08:54 PM

It might as well be in the folder with the module(s) that utilize it. Yet you don't mention that, only root folder.
And instead of instructions like "unpack content of archive to modloader directory" we have this nonsense like "put this to root, rename this to asi if this and that, simple loader, dll, etc".
  • Junior_Djjr, BlackScout, Rachel Amber and 1 other like this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#41

Posted 09 November 2017 - 08:56 PM

Whatever, the instructions are clear. If you follow them, it works.
  • Blackbird88 and dkluin like this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#42

Posted 12 November 2017 - 06:30 PM

New versions of both.
- debugmenu has fixed mouse y handling (it could be inverted by the menu setting)
- you can now load and save camera positions with the debug cam, oh and it also pans with the arrow keys
  • George Costanza, _𝓐𝓖, dkluin and 2 others like this

guru_guru
  • guru_guru

    pajaro culiao

  • Members
  • Joined: 22 Jul 2017
  • Chile

#43

Posted 12 November 2017 - 09:27 PM

I would love to have configurable key combos.Most of the time I trigger by accident the debug camera
  • George Costanza and Rachel Amber like this

BlackScout
  • BlackScout

    there != they're != their

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • None

#44

Posted 17 November 2017 - 12:05 AM

I would love to have configurable key combos.Most of the time I trigger by accident the debug camera

Such as when riding a BMX and jumping at the same time. Ctrl + D =p
  • Rachel Amber likes this

emrc01
  • emrc01

    Make The Stories Games For PC!

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2016
  • United-States

#45

Posted 2 weeks ago

does not work press ctrl+m and nothing shows


Claude_Lib
  • Claude_Lib

    Talkative like never before

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2009
  • Russia

#46

Posted 2 weeks ago

Make sure that you have both debugmenu.dll and iii/vc/sa_debug.dll/asi where the game can find them.
Use DLL/ASI Loader for SA, it doesn't have one inbuilt.
Use the right Ctrl, not left one.
  • Rachel Amber likes this

Gu1k
  • Gu1k

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2011

#47

Posted A day ago Edited by Gu1k, A day ago.

cant access degub camera?, damn was excited to explore the cutscenes. i press ctrl+ D and nothing happens





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users