Quantcast

Jump to content

» «
Photo

FPS Problem On GTA IV

2 replies to this topic
LCPS Logan
  • LCPS Logan

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 3 weeks ago
  • United-States

#1

Posted 3 weeks ago Edited by LCPS Logan, 3 weeks ago.

Hello. Im having a problem running gta 4 at low settings with or without an ENB Installed to the Game,

 

Here are my Specs:

 

AMD FX 4300 Quad Core

AMD Radeon R7 240 2GB Graphics Card

8GB DDR3 Kingston Ram

Micro ATX Motherboard

 

After I load into the game, I press ESC and go to the Graphics. I then Turn Everything as low as I can and Then I look at the Resource Usage that Im Using. I Use about 235/2048MB Available for my graphics card and Im doing only 25fps. If I turn everything all the way up, I only get 10fps. I feel like my graphics card should be able to handle GTA 4 At high settings easily at 40fps or atleast 30 with Maximum settings but I cant even play it at low settings. I play every other steam game at High FPS. but There is something about GTA 4 thats not right. can Someone help me?


Red Hat
  • Red Hat

    its moi

  • Daily Globe
  • Joined: 16 Nov 2012
  • None
  • Helpfulness Award GTA IV

#2

Posted 3 weeks ago

Be happy with what you get, you really can't expect anything better from GTA IV. Update your drivers. 


HalfOfAKebab
  • HalfOfAKebab

    Help & Support

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2015
  • United-Kingdom
  • Helpfulness Award [GTAO]

#3

Posted 3 weeks ago

This game has notoriously bad optimization. Even with my specs, an i5-6500 and an overclocked RX 480, I have to turn down some settings to reach 60 FPS minimum.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users