Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Solo Public Lobbies... Still Working?

158 replies to this topic
KWF1981
  • KWF1981

    Soldier

  • Members
  • Joined: 09 Apr 2016
  • England

#1

Posted 13 June 2017 - 09:42 AM

A small thread for players to test the solo public lobby methods...

 

MTU

Date/Time

Playlist method...

 

Looking for confirmation of all 3 over the day, looking to confirm Crates, Biker's, I/E, and Gunrunning...

 

Supply runs AND sales please.

 

  • nWo_Y2J_2015 likes this

Gridl0k
  • Gridl0k

    Egg schmegg

  • GTAF Crew
  • Joined: 11 Dec 2013
  • US-Virgin-Islands

#2

Posted 13 June 2017 - 09:44 AM

Playlist patched according to NDSpec thread.

  • juipeltje and A.Nothingman like this

jpm1
  • jpm1

    Vice city citizen

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • European-Union

#3

Posted 13 June 2017 - 09:46 AM

really? what a stupid move. dling on PC. will check and edit


MitchMaljers
  • MitchMaljers

    Dank

  • Members
  • Joined: 16 Feb 2014
  • Netherlands

#4

Posted 13 June 2017 - 09:47 AM

Playlist patched according to NDSpec thread.

They better didn't do that... Just figured this out yesterday


Gridl0k
  • Gridl0k

    Egg schmegg

  • GTAF Crew
  • Joined: 11 Dec 2013
  • US-Virgin-Islands

#5

Posted 13 June 2017 - 09:48 AM Edited by Gridl0k, 13 June 2017 - 09:48 AM.

The MTU and date/time methods should still work, as they're not something R* can really account for.

 

Same for pulling your ethernet for 6 secons, or switching from WiFi to ethernet.

  • WildBrick142, BigBrother67 and NBAKingzFan10 like this

Youngggg_j
  • Youngggg_j

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Jun 2017
  • United-Kingdom

#6

Posted 13 June 2017 - 09:48 AM

Playlist method is patched tried twice and didn't work!

smurfynz
  • smurfynz

    Hayer Plater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2014
  • New-Zealand

#7

Posted 13 June 2017 - 10:14 AM

PC firewall outbound UDP port block = Working

  • jpm1, Kesha_F1, WildBrick142 and 2 others like this

Gonzera
  • Gonzera

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2016
  • Brazil

#8

Posted 13 June 2017 - 10:26 AM

Firewall method working for the XB1

  • jpm1 likes this

Zader
  • Zader

    cocksucker

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2014
  • Antarctica

#9

Posted 13 June 2017 - 10:44 AM

PS4, date/time settings seemingly no longer working. Have restarted and retried a few times, to no avail. Feel free to test.


P34NUTZ
  • P34NUTZ

    Captain Cockmunch

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2016
  • United-Kingdom

#10

Posted 13 June 2017 - 10:48 AM

Any method for the Xbox one would be greatly appreciated
  • BLASSEDZACHITSB likes this

Pedinhuh
  • Pedinhuh

    Get down on it!

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2014
  • Brazil

#11

Posted 13 June 2017 - 10:48 AM

I will check MTU method when this downloads with multiple MTUs, see which one works the best.

I hope they didn't patch this X(
  • BLASSEDZACHITSB likes this

CarnageRacing00
  • CarnageRacing00

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 31 May 2008
  • United-States

#12

Posted 13 June 2017 - 10:55 AM

really? what a stupid move. dling on PC. will check and edit


Stupid move? You meant fixing an exploit that players were using to Cheese the game?

Just be glad it ever worked at all. They had every right to fix it.
  • Gr8, jtet37 and TrinityCXV like this

Gazaag
  • Gazaag

    Trick

  • Members
  • Joined: 22 Apr 2014
  • United-Kingdom

#13

Posted 13 June 2017 - 10:56 AM

Just loaded into a session, MTU 850, Worked for me.

  • jtet37 likes this

ash-274
  • ash-274

    Guru of the Gang Cars and Special items

  • Members
  • Joined: 26 Dec 2014
  • United-States

#14

Posted 13 June 2017 - 10:57 AM

MTU 578 worked for me (PS4)

It may take forever and say it's not available, but that would happen sometimes anyway

TreFacTor
  • TreFacTor

    O.G.

  • Members
  • Joined: 17 Apr 2006
  • None

#15

Posted 13 June 2017 - 11:01 AM

I can still get an empty lobby on xb1 by changing my MTU ( not really changing the setting just going through the settings and hitting apply)

jdv95
  • jdv95

    ground soldier

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2012
  • None

#16

Posted 13 June 2017 - 11:01 AM

MTU 578 worked for me (PS4)

It may take forever and say it's not available, but that would happen sometimes anyway

how does it work?
  • Cudwieser likes this

P34NUTZ
  • P34NUTZ

    Captain Cockmunch

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2016
  • United-Kingdom

#17

Posted 13 June 2017 - 11:04 AM

I can still get an empty lobby on xb1 by changing my MTU ( not really changing the setting just going through the settings and hitting apply)

How do I do that?

FacePaintHero
  • FacePaintHero

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 May 2017
  • Singapore

#18

Posted 13 June 2017 - 11:06 AM

Date/time not working anymore for me. It's ok though, been off that for awhile. Nowadays me and my friends just change sessions till we found one that is <5-person-lobby and the rest of us just join him.

Product destroying saddist will rejoice though.

Partajeesus
  • Partajeesus

    Rat

  • Members
  • Joined: 23 Dec 2016
  • Finland

#19

Posted 13 June 2017 - 11:07 AM

I got solo public on ps4 with MTU 600 so it still works.

  • Pedinhuh likes this

Pedinhuh
  • Pedinhuh

    Get down on it!

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2014
  • Brazil

#20

Posted 13 June 2017 - 11:11 AM

really? what a stupid move. dling on PC. will check and edit

Stupid move? You meant fixing an exploit that players were using to Cheese the game?

Just be glad it ever worked at all. They had every right to fix it.

And we had every right to use since free roam wasn't properly balanced with jets everywhere.

I need to check these AA stuff, see how they can be deployed and use while I move my stuff, only then I can see if jets will still be a problem.

For f*cks sake, why didn't they just removed the explosive rounds???

BigBrother67
  • BigBrother67

    Trick

  • Members
  • Joined: 18 Jan 2014
  • None

#21

Posted 13 June 2017 - 11:22 AM

PS4: MTU 700 - still working  :lol:

  • FacePaintHero likes this

tsouryavong13
  • tsouryavong13

    I lost on Jeopardy

  • Members
  • Joined: 28 Aug 2013
  • United-States

#22

Posted 13 June 2017 - 11:32 AM

Last week, I bought a router and modem built into one. Since I've bought it, I've ONLY been getting solo sessions in public lobbies. And it worked today. So I'm pretty happy.


Rusty4x4
  • Rusty4x4

    Rusty's van and truck club

  • Members
  • Joined: 14 May 2014
  • United-States

#23

Posted 13 June 2017 - 11:57 AM

logging into my router, hitting disconnect, waiting 10 seconds then hitting connect still works for me.


IceDree
  • IceDree

    Concierge Of Crime 💀

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2011
  • Saudi-Arabia

#24

Posted 13 June 2017 - 12:34 PM

I can still get an empty lobby on xb1 by changing my MTU ( not really changing the setting just going through the settings and hitting apply)


How do you do that?

Goingcrowd9
  • Goingcrowd9

    181!

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2016
  • Netherlands

#25

Posted 13 June 2017 - 12:34 PM

Network error :sad:
Stupid R* !
Just allow solo sesions !
  • Thompsson likes this

P34NUTZ
  • P34NUTZ

    Captain Cockmunch

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2016
  • United-Kingdom

#26

Posted 13 June 2017 - 12:46 PM

logging into my router, hitting disconnect, waiting 10 seconds then hitting connect still works for me.

You can log into a router?

TreFacTor
  • TreFacTor

    O.G.

  • Members
  • Joined: 17 Apr 2006
  • None

#27

Posted 13 June 2017 - 12:47 PM Edited by TreFacTor, 13 June 2017 - 12:49 PM.

I can still get an empty lobby on xb1 by changing my MTU ( not really changing the setting just going through the settings and hitting apply)

How do you do that?
I use an app from my isp. It's router specific. You have to go into your broadband connection and change the mtu. Disabling your broadband connection and quickly enabling it works also.

steve_blue5
  • steve_blue5

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Mar 2010
  • None

#28

Posted 13 June 2017 - 12:48 PM

From my experience on PS4 for the last couple of hours: Booting up Online with an MTU of 800 does load you into a solo public lobby. However, other players were still able to join my session, quite rapidly!

 

I then rebooted Online again with an MTU of 800 whilst also appearing offline and this appeared to maintain the public lobby as solo...could obviously be a coincidence but in the past appearing offline has stopped randoms joining my lobby. 

  • KWF1981 likes this

ash-274
  • ash-274

    Guru of the Gang Cars and Special items

  • Members
  • Joined: 26 Dec 2014
  • United-States

#29

Posted 13 June 2017 - 12:48 PM

I stayed alone in my 578 lobby since I got online.
Even shopped in a clothing store and bought everything while not passive as a test and it's still working.

Feurian42
  • Feurian42

    GTA WORLD POLICE

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2013

#30

Posted 13 June 2017 - 12:52 PM

really? what a stupid move. dling on PC. will check and edit

Stupid move? You meant fixing an exploit that players were using to Cheese the game?

Just be glad it ever worked at all. They had every right to fix it.

To be honest, that is stupid af. Most people "cheesing" don't like playing public and making solo impossible will just make a LOT of people stop playing all together. So it would be carry ignorant on R*part. why should anyone have to go into a public lobby where people still run around with billions to have everything day one and the majority who did use it to troll everyone trying to earn it all. it is a busted game model and will drive moor people away from the game
  • gtajim, SaturdayNight, Zader and 3 others like this




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users