Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA SA CRASH in Julius Thruway

20 replies to this topic
Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#1

Posted 10 March 2017 - 08:41 PM Edited by Johannes99, 11 March 2017 - 09:37 AM.

Hi!

 

Gta San Andreas crash (gta_sa.exe has stopping working) when I'm driving in south Julius Thruway. I have Version 2.0 CD and I have had ENB 8.4 mod, which I have uninstalled. But it still crash. 

 

I thing that my save file is corrupted because I tried other save file which I downloaded from the net. It worked in Julius Thruway. I have tried this also another computer so it doesn't depend what computer I use.

 

Can I repair this problem somehow?

 

(Sorry my very bad english)


lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • GTA Series Staff
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#2

Posted 10 March 2017 - 10:54 PM Edited by lil weasel, 10 March 2017 - 10:56 PM.

Please reexamine your Disc. The Game is published on a single DVD. Any CD copies are pirated games, which can have any number of unfixable situations.
What is your Operating System?

Recommended System Requirements for GTA: San Andreas:
• Intel Pentium 4 or AMD Athlon XP processor (or better)
• XP, Vista, Windows 7.
• 384(+) MB of RAM
• 16x DVD-ROM drive (or download [which I do not recommend]
• 4.7 GB of free Hard Disk space for a full install
★128(+) MB Video Card with DirectX 9 compatible drivers ("GeForce4" or better)
• DirectX 9 compatible Surround Sound Card
• Keyboard & Mouse
  • First quick fix might be deleting the GTA_SA.set file.
  • next uninstalling and reinstalling after your sure all the mod files are gone.
  • If you have an old OS "vista" you must also delete the Hidden "Virtual" game files.

Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#3

Posted 11 March 2017 - 09:37 AM

I have real DVD version of game. I have bought it from the shop. I have Windows 7 N.  

I have deleted the GTA_SA.set file many times.

I have also uninstalling and reinstalling game many times and mods files are gone.

 

But I thing that my save file is partially corrupted. 

My game also crash in the farm which can buy in south San Fierro


gtacharger
  • gtacharger

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2016
  • India

#4

Posted 11 March 2017 - 10:06 AM

Start a new game and try

Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#5

Posted 13 March 2017 - 01:00 PM Edited by Johannes99, 13 March 2017 - 01:02 PM.

But I want that someone help me there. My save game progress is 70% and I'dont want to start new game and 'dont want download savegame from net, because I want use my own savegame.

 

Can someone help me and tell, how I fix this problem which I told earlier?


gtacharger
  • gtacharger

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2016
  • India

#6

Posted 13 March 2017 - 01:12 PM

Upload your save in gtasnp.com and Post your savefile's link here.we will check the problem

Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#7

Posted 13 March 2017 - 05:38 PM Edited by Johannes99, 13 March 2017 - 06:10 PM.

Here is my savefile: http://gtasnp.com/0e1rP7

 

Here are regions where my savefile crash(red circle): https://gyazo.com/73...ec2e813e933eb0a


gtacharger
  • gtacharger

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2016
  • India

#8

Posted 14 March 2017 - 04:14 AM

Its a weird problem.your save crashes my game too.i cant figure out the problem.sorry!ask an expert in this forum

gtacharger
  • gtacharger

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2016
  • India

#9

Posted 14 March 2017 - 06:50 AM

Do you use any myth mods?eg-full myth mod?

OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2007
  • None
  • Helpfulness Award [GTA & Modding]

#10

Posted 14 March 2017 - 10:37 AM Edited by OrionSR, 14 March 2017 - 06:29 PM.

Oh wow. You do have a weird glitch in your save. I used SnP's modification tool to convert the save to v1 scripts so I could test things in my controlled environment. Don't worry about the conversion process, I'm a wiz at this sort of thing. I was able to reproduce the glitch, sort of. It's not a consistent crash. Once it crashed right out the door. Next time I had to drive down the road and back before it crashed. Then I cleared the global and weather timers, which disables all of the scripts, and it crashed just down the road from the safe house.

 

The crash with scripts disabled is good news. That eliminates a lot of possibilities. There's a reasonably good chance I can fix this glitch. The next step in the process is to copy and paste good blocks from my saves over the blocks in your save until the problem goes away. Once the glitched save structure is isolated I can start forming a hypothesis on what the problem might be. Right now I'm clueless. I've been tracking save glitches for years and haven't seen anything like this. I figure any glitch I haven't seen by now is probably caused by mods, but I'd be very much surprised if ENB did this sort of thing. 

 

But I'm too tired right now, and too busy this week. It's liable to be a long time before I can take another look. You might consider starting a new game in the meantime. Have you ever made a starter save? 4 star exploration is lots of fun. You could also start a save for collecting special vehicles. There's a lot of collectors around here since we've got an awesome guide linked in the strategies forum.

 

Blocks replaced without resolution:

  • Garage block 3
  • Pickups block 6
  • Markers block 9
  • Zones block 10
  • Car Generators block 12
  • Unique Stunt Jumps block 24
  • Enex block 25

Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#11

Posted 14 March 2017 - 05:00 PM

Do you use any myth mods?eg-full myth mod?

I have had only ENB 8.4 by robert, nothing else. 


Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#12

Posted 14 March 2017 - 05:06 PM Edited by Johannes99, 14 March 2017 - 05:10 PM.

Oh wow. You do have a weird glitch in your save. I used SnP's modification tool to convert the save to v1 scripts so I could test things in my controlled environment. Don't worry about the conversion process, I'm a wiz at this sort of thing. I was able to reproduce the glitch, sort of. It's not a consistent crash. Once it crashed right out the door. Next time I had to drive down the road and back before it crashed. Then I cleared the global and weather timers, which disables all of the scripts, and it crashed just down the road from the safe house.

 

The crash with scripts disabled is good news. That eliminates a lot of possibilities. There's a reasonably good chance I can fix this glitch. The next step in the process is to copy and paste good blocks from my saves over the blocks in your save until the problem goes away. Once the glitched save structure is isolated I can start forming a hypothesis on what the problem might be. Right now I'm clueless. I've been tracking save glitches for years and haven't seen anything like this. I figure any glitch I haven't seen by now is probably caused by mods, but I'd be very much surprised if ENB did this sort of thing. 

 

But I'm too tired right now, and too busy this week. It's liable to be a long time before I can take another look. You might consider starting a new game in the meantime. Have you ever made a starter save? 4 star exploration is lots of fun. You could also start a save for collecting special vehicles. There's a lot of collectors around here since we've got an awesome guide linked in the strategies forum.

 

I have the time to wait because I can't play GTA SA for three weeks because I'm very busy. Next time is 6.4. when I can play.


OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2007
  • None
  • Helpfulness Award [GTA & Modding]

#13

Posted 14 March 2017 - 08:19 PM Edited by OrionSR, 03 April 2017 - 09:11 PM.

It looks like you've got too many SCM objects in your save. There are 101 Bdups_graf (ID 14840) cluttering things up, and that's exactly the sort of thing that would cause this glitch. I've got no idea why theses objects would be in your save, or what they look like. The references show an apparently blank object. When I deleted the mystery objects using SASE the game didn't crash where it usually does. My whole PC powered down suddenly but I think that's an issue with my power supply.

 

I wasn't able to find reference to the offending object in the default scripts to there's a reasonably good chance that deleting them with fix your save. But I was using SASE to delete the objects; I'd prefer a more precise adjustment but that'll be a pain with 101 objects. Maybe we can get a coder to write a scrub routine for you. And the save I repaired was heavily patched with my save blocks so it's no good for anything but testing. So we need to start over and make just the required edits next time.

 

Do you have any idea what these objects are and how they might have been added to your save?


gtacharger
  • gtacharger

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2016
  • India

#14

Posted 15 March 2017 - 04:32 AM

Are you sure that you removed all things that come up with enb mod?

LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#15

Posted 17 March 2017 - 07:26 PM Edited by LaDiDa, 17 March 2017 - 07:26 PM.

It looks like you've got too many SCM objects in your save. There are 101 Bdups_graf (ID 14840) cluttering things up, and that's exactly the sort of thing that would cause this glitch. I've got no idea why theses objects would be in your save, or what they look like. The references show an apparently blank object. When I deleted the mystery objects using SASE the game didn't crash where it usually does. My whole PC powered down suddenly but I think that's an issue with my power supply.
 
I wasn't able to find reference to the offending object in the default scripts to there's a reasonable good chance that deleting them with fix your save. But I was using SASE to delete the objects; I'd prefer a more precise adjustment but that'll be a pain with 101 objects. Maybe we can get a coder to write a scrub routine for you. And the save I repaired was heavily patched with my save blocks so it's no good for anything but testing. So we need to start over and make just the required edits next time.
 
Do you have any idea what these objects are and how they might have been added to your save?

That's skybox most likely (it corrupts saves and acts like a sort of virus within SA savefiles lol). It's also included in Robert's modpacks so there's a high chance OP installed it and saved the game with skybox mod active thus having those objects stuck in his savefile and probably broken beyond repair.

OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2007
  • None
  • Helpfulness Award [GTA & Modding]

#16

Posted 18 March 2017 - 07:47 PM Edited by OrionSR, 19 March 2017 - 04:14 AM.

Well... Deleting these objects using the SASE 1.00 object tool seemed to work well enough. I tend to avoid SASE since I'm really picky about my save edits, but I'm also not very interested in fixing mod related save issues so SASE is my recommended strategy.


Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#17

Posted 03 April 2017 - 08:53 AM Edited by Johannes99, 04 April 2017 - 10:09 AM.

Okay. I deleted all objects ID 14840 and now my game works. But how this influence my game? Are those objects horseshoes, tags or something spawning items? 


Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#18

Posted 04 April 2017 - 10:07 AM

Okay. I deleted all objects ID 14840 and now my game works. But how this influence my game? Are those objects horseshoes, tags or something spawning items? 


OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2007
  • None
  • Helpfulness Award [GTA & Modding]

#19

Posted 05 April 2017 - 04:45 PM

I don't know how those objects ended up in your game, but you know what to look for now. Try loading, saving and reloading a few times and check to see if the objects start creeping into your save again.


Johannes99
  • Johannes99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Mar 2017
  • Finland

#20

Posted 06 April 2017 - 02:38 PM Edited by Johannes99, 06 April 2017 - 02:50 PM.

Okay. Now its says that I have some cheats when I save the game. But I don't have used any cheats. I watch my savefile with SASE and click "Misc". There is selected item "Cheated" to on. Why? 


OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2007
  • None
  • Helpfulness Award [GTA & Modding]

#21

Posted 06 April 2017 - 05:21 PM

Yeah. SASE turns on the cheat flag; I don't know why. Turn it off and save and the cheat warning will go away. Make sure CJ has the correct clothing; that's the other thing SASE has changed unexpectedly. For these reasons, I don't completely trust SASE and prefer to find other strategies to edit my good saves. But on the other hand, SASE has been around for years and no one has reported any serious issues with it. 





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users