Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Using gta 5 engine for VC?

  • This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic
MrAlexVercetti
  • MrAlexVercetti

    Loyal VC Player

  • Members
  • Joined: 11 Nov 2011

#1

Posted 05 March 2017 - 09:09 PM

Ive seen many videos where ppl use gta 5 engine to mod VC making it even more HD. So im curious how to do that? is it very complicated to do?


ACM-Jan
  • ACM-Jan

    Usually helpful, BUT very defensive upon disrespect

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#2

Posted 06 March 2017 - 04:51 AM Edited by ACM-Jan, 06 March 2017 - 04:53 AM.

have you also noticed that HD vice city map is glitched out as hell, textures are awful and ground/wall collisons missing some spots!

I have seen enough videos about it to avoid it, you have better vice city in gta underground!


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#3

Posted 06 March 2017 - 04:45 PM

It's just porting the map from VC to RAGE. There is no playable missions and like ACM-Jan mentioned there are a lot of issues with it that need to be fixed.


MrAlexVercetti
  • MrAlexVercetti

    Loyal VC Player

  • Members
  • Joined: 11 Nov 2011

#4

Posted 07 March 2017 - 04:09 AM

i dont need missions. but from what ive seen its so HD lol, however thanks for replying guys. but how to do it anyway? if yall dk its ok. just any hint. thx

Jacobic_☢
  • Jacobic_☢

    Still an Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2017
  • Germany

#5

Posted 07 March 2017 - 01:55 PM

no ma nubs,

You know that VC CANT BE ENTIRE be in gta 5.

Its only possible to convert the map.

and what the hell u talking about HD?

there are two era-engines in gta 3d history.

GTA 3, VC, SA, VCS, LCS = Renderware 3D

GTA 4, GTA 5 = RAGE (custom R*)


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#6

Posted 09 March 2017 - 05:06 PM

I got no clue how RAGE handles the maps but I'd imagine a lot different from RenderWare 😉.

ACM-Jan
  • ACM-Jan

    Usually helpful, BUT very defensive upon disrespect

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#7

Posted 10 March 2017 - 12:59 AM Edited by ACM-Jan, 10 March 2017 - 01:01 AM.

in gta 5 the teleporting function shows best how it's different! always appear some props and vegetation first, then collision and after that actual main map (all happens fast but if teleport further away then you can see)!

in render ware the map always loads collision first, then some basic lods and vegetation/props last and since it's quite opposite to rage way then converting map without making it from scratch causes loads of issues (and apparently only mod that exist for gta 5 is converted therefore should be avoided)


Ash_735
  • Ash_735

  • Members
  • Joined: 15 Nov 2005
  • None
  • Contribution Award [Mods]
    Most Knowledgeable [GTA] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#8

Posted 11 March 2017 - 04:26 AM

Ask here: http://gtaforums.com...view=getnewpost

Vanzant
  • Vanzant

    おっぱい 23V

  • Moderator
  • Joined: 11 Feb 2005
  • United-States

#9

Posted 12 March 2017 - 04:42 PM

Use the topic lined n the above post :)





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users