Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Making Episodes to launch as DLCs in IV

55 replies to this topic
Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#1

Posted 10 February 2017 - 06:57 PM Edited by Tomas., 24 August 2017 - 09:18 PM.

A proper way to load the episodes as DLCs in IV for Patch 7/8, as if you downloaded them via GFWL:
  • Since I don't think sharing full DLCs here would be very legal, at least I will provide only the files that are different from standalone EFLC ones or exclusive to DLCs, so EFLC with Patch 2/3 installed is needed as well. Download the files; do the following steps while the archive is downloading.
  • Make "DLC" folder in your IV's directory.
  • Make a folder for TLAD in the "DLC" folder and another "content" folder in it.
  • Make a folder for TBoGT in the "DLC" folder and another "content" folder in it.
  • Copy TLAD contents from EFLC\TLAD to IV\DLC\*TLAD folder*\content and TBoGT contents from EFLC\TBoGT to IV\DLC\*TBoGT folder*\content
  • Open downloaded archive and extract "TLAD" folder contents to DLC\*TLAD folder* and "TBoGT" folder contents to DLC\*TBoGT folder*
    TLAD example of resulting file hierarchy:
    Spoiler
  • Install both "GTA IV tool" and xliveless (keep in mind, it's different from the listener's version).
If you're on Win 10 and have some issues, try setting Win 7 compatibility for GTAIV.exe
Optionally, you can use just one of the DLCs, this shouldn't damage the game.
  • Blackbird88, Tomasak, Jimbatron and 14 others like this

CartmanKusanagi
  • CartmanKusanagi

    Peon

  • Members
  • Joined: 12 May 2012
  • United-States

#2

Posted 11 February 2017 - 10:09 PM Edited by CartmanKusanagi, 14 February 2017 - 11:33 PM.

Patch 1.0.8.0 user here. To be honest, I mainly did this for having the merged soundtrack in vanilla IV, but everything works like a charm! Thanks!

theNGclan
  • theNGclan

    redy 2 die

  • Facade
  • Joined: 06 Apr 2011
  • United-States
  • Best Character 2016 [Niko Bellic Ped]
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]
    Best Topic 2014 [GTA V and Steam]

#3

Posted 12 February 2017 - 06:21 AM

I've used this method but I can't get the DLC to appear?


Zolika1351
  • Zolika1351

    Ladies, hide your titties!

  • Members
  • Joined: 16 Jun 2014
  • Hungary

#4

Posted 12 February 2017 - 09:40 AM Edited by Zolika1351, 12 February 2017 - 09:44 AM.

The DLC select menu doesn't appear, only the normal GTA IV menu on startup. 1.0.7.0.


Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#5

Posted 12 February 2017 - 11:52 AM Edited by Tomasino, 12 February 2017 - 12:04 PM.

I've used this method but I can't get the DLC to appear?

The DLC select menu doesn't appear, only the normal GTA IV menu on startup. 1.0.7.0.

Are you using Win 10? Try with Win 7 compatibility, the tool doesn't get along with this OS AFAIK.

Zolika1351
  • Zolika1351

    Ladies, hide your titties!

  • Members
  • Joined: 16 Jun 2014
  • Hungary

#6

Posted 12 February 2017 - 12:18 PM Edited by Zolika1351, 12 February 2017 - 12:20 PM.

 

I've used this method but I can't get the DLC to appear?

The DLC select menu doesn't appear, only the normal GTA IV menu on startup. 1.0.7.0.

Are you using Win 10? Try with Win 7 compatibility, the tool doesn't get along with this OS AFAIK.

 

I'm on Win 10, compatibility tab doesn't appear, tried to "fix compatibility problems" on LaunchGTAIV.exe and manually set it to Win7 like that but it didn't work, all it did was make a white line appear at the bottom on startup then go away at the splash text. Compatibility tab appeared for GTAIV.exe, set it to Win7 that way, didn't work either.


Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#7

Posted 12 February 2017 - 12:29 PM Edited by Tomasino, 12 February 2017 - 12:34 PM.

Try Win XP/Vista and run as admin.

The American Army 1775
  • The American Army 1775

    Joseph Stalin

  • Members
  • Joined: 12 May 2016
  • United-States

#8

Posted 12 February 2017 - 12:40 PM

Those OS are history brother!

Zolika1351
  • Zolika1351

    Ladies, hide your titties!

  • Members
  • Joined: 16 Jun 2014
  • Hungary

#9

Posted 12 February 2017 - 01:57 PM

Try Win XP/Vista and run as admin.

Didn't work either. Though I remember that before trying what OP said, it didn't let me select either, so it's probably not the tool, but GTA IV itself.

Does it matter that I downgraded from Steam 1.0.8.0 to 1.0.7.0?


Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#10

Posted 12 February 2017 - 02:49 PM Edited by Tomasino, 12 February 2017 - 03:52 PM.

Do you even have dinput8.dll/ini in the game's directory? Are you sure you installed DLCs properly? Try this reg file, x86 or x64, depending on your system architecture, although the selection menu should be forced to show up if a DLC is detected (even without the reg)..

_CP_
  • _CP_

    Boss

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Most Helpful Modding 2016 [Runner-up]
    Best Vehicle 2016 [IVPack]
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#11

Posted 12 February 2017 - 03:21 PM

Works fine, thanks.

El Dorado
  • El Dorado

    If it keeps on rainin' levee's goin' to break

  • Feroci
  • Joined: 07 Nov 2013
  • Brazil

#12

Posted 12 February 2017 - 04:22 PM

why it wont work with older patches?


_CP_
  • _CP_

    Boss

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Most Helpful Modding 2016 [Runner-up]
    Best Vehicle 2016 [IVPack]
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#13

Posted 12 February 2017 - 04:31 PM

Because there were no released DLCs until patch 6.

Jimbatron
  • Jimbatron

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 08 Jan 2009
  • United-Kingdom

#14

Posted 13 February 2017 - 07:47 PM

Hmm, would dearly love to get this to work but as far as I can see I followed all the steps and it doesn't.

 

Couple of questions - 3) and 4) I assumed the directories should be \TLAD and \TBoGT ? However you've then written out the full prose for the titles which makes it a bit ambiguous.

 

8) A further xliveless? What do you mean by further? I have one in the main GTA IV directory - do I need another one - and if so, where?

 

Windows 8.1, patch 7 retail versions of IV and EFLC. Tried compatibility mode for Windows 7, made no difference.


B Dawg
  • B Dawg

    The Mystic Peephole

  • Members
  • Joined: 15 Dec 2008
  • Bosnia-and-Herzegovina

#15

Posted 13 February 2017 - 08:02 PM Edited by B Dawg, 13 February 2017 - 08:03 PM.

You create a DLC folder, and TLAD and TBOGT folders inside it.


Jimbatron
  • Jimbatron

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 08 Jan 2009
  • United-Kingdom

#16

Posted 13 February 2017 - 08:34 PM Edited by Jimbatron, 13 February 2017 - 08:38 PM.

OK I read the other thread on this, and realise what went wrong. Listener's xliveless I was using won't work for this. Tomasino, you might want to add to the OP that it's a different version of xliveless here, as you did in the other thread.

 

Anyway, looks like it works. Just switched between all three versions, no problems visible so far. Cheers Tomasino  :^:

 

Incidentally the new .dll put my save game files here:

C:\Users\<yourusername>\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames\user_1122334400000000

(Unlike Listner's version that moves them to Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames). The above looks like the location that your games get saved to if you are using GFWL, but seems to be replaced with a default user profile number. My saves recorded using Listner's xliveless copy into this and work fine.

 

The GTAIV.exe needs Windows 7 compatibility mode enabled for me on Windows 8.1 - or else it doesn't work, it gives me a message about not having the rights for the content.

  • CartmanKusanagi likes this

Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#17

Posted 13 February 2017 - 09:37 PM

Couple of questions - 3) and 4) I assumed the directories should be \TLAD and \TBoGT ? However you've then written out the full prose for the titles which makes it a bit ambiguous.

OK I read the other thread on this, and realise what went wrong. Listener's xliveless I was using won't work for this. Tomasino, you might want to add to the OP that it's a different version of xliveless here, as you did in the other thread.

Thanks, fixed a bit.
 

Incidentally the new .dll put my save game files here:
C:\Users\<yourusername>\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames\user_1122334400000000
(Unlike Listner's version that moves them to Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames). The above looks like the location that your games get saved to if you are using GFWL, but seems to be replaced with a default user profile number. My saves recorded using Listner's xliveless copy into this and work fine.

You can change this number in xlive.ini though.

  • Jimbatron likes this

xInfamousRYANx
  • xInfamousRYANx

    Car Collector and Pegassi CEO

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2013
  • United-States

#18

Posted 14 February 2017 - 03:34 AM

This combines the radio stations? If so you are a legend! Been trying to figure out how to combine the radios like they are on 360 for me with the dlc
  • CartmanKusanagi likes this

Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#19

Posted 14 February 2017 - 01:00 PM

Yeah, it's exactly like you own DLC versions of the episodes via GFWL.

  • CartmanKusanagi and xInfamousRYANx like this

xInfamousRYANx
  • xInfamousRYANx

    Car Collector and Pegassi CEO

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2013
  • United-States

#20

Posted 15 February 2017 - 04:06 AM

Cool gonna check this out this weekend

The American Army 1775
  • The American Army 1775

    Joseph Stalin

  • Members
  • Joined: 12 May 2016
  • United-States

#21

Posted 16 February 2017 - 01:48 AM

Is it possible to run GTA IV in EFLC?

Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#22

Posted 16 February 2017 - 03:34 AM Edited by Tomasino, 16 February 2017 - 04:27 AM.

Why do you even need that lol :whuh:


AmigaMix
  • AmigaMix

    human being

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2016
  • Germany

#23

Posted 16 February 2017 - 06:01 AM

This Thread is pretty cool! I really hoped for something like this to happen... but what do you mean with:

 

 

 

You can also use only one of the DLCs, this shouldn't damage the game.

 


Ivan1997GTA
  • Ivan1997GTA

    Proud to Be Loud

  • Members
  • Joined: 11 May 2015
  • Russia

#24

Posted 16 February 2017 - 06:04 AM Edited by Ivan1997GTA, 16 February 2017 - 06:04 AM.

This Thread is pretty cool! I really hoped for something like this to happen... but what do you mean with:
 

You can also use only one of the DLCs, this shouldn't damage the game.

 
?

I think it means you can only use one episode at a time, so this means you can't have both TLAD and TBOGT, it's one or the other.
  • AmigaMix likes this

AmigaMix
  • AmigaMix

    human being

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2016
  • Germany

#25

Posted 16 February 2017 - 06:20 AM Edited by AmigaMix, 16 February 2017 - 06:21 AM.

That's what I was thinking. ' sounds strange, though.


B Dawg
  • B Dawg

    The Mystic Peephole

  • Members
  • Joined: 15 Dec 2008
  • Bosnia-and-Herzegovina

#26

Posted 16 February 2017 - 08:53 AM Edited by B Dawg, 16 February 2017 - 09:00 AM.

I was able to use both DLCs, but of course I didn't want TBOGT to f*ck up radios, nor do I play it so I didn't (althought it's probably because I used a slightly different DInput where the only difference is - [HKEY_CURRENT_USER\Software\Rockstar Games\GTAIV\DLC Ready] and I also downloaded some registry file (of which I don't think I have link to anymore)


Tomas.
  • Tomas.

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#27

Posted 16 February 2017 - 10:34 AM Edited by Tomasino, 16 February 2017 - 01:47 PM.

I think it means you can only use one episode at a time, so this means you can't have both TLAD and TBOGT, it's one or the other.

Huh, genius. You STILL can use both DLCs, but at the same time you can ALSO use only one of them...
 

\DLC Ready

This wasn't proper registry path so I removed this part. It can be used to make a .reg file if you don't have DLC selection menu in vanilla IV, without DLCs installed.

  • Ivan1997GTA and AmigaMix like this

AmigaMix
  • AmigaMix

    human being

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2016
  • Germany

#28

Posted 16 February 2017 - 01:36 PM

 

You STILL can use both DLCs, but at the same time you can ALSO use only one of them...

 

Oooh! I was too sleepy when I read the sentence... makes sense.


The American Army 1775
  • The American Army 1775

    Joseph Stalin

  • Members
  • Joined: 12 May 2016
  • United-States

#29

Posted 18 February 2017 - 01:36 AM

Why do you even need that lol :whuh:

Coz EFLC's Liberty City looks quite more real than that of IV's.

LevelDockSix
  • LevelDockSix

    Sure Shot

  • Paleto Bay Mayor's Office
  • Joined: 21 Jan 2012
  • India

#30

Posted 18 February 2017 - 12:30 PM

There's a mod that brought over the map changes from EFLC to IV; some searching and you should be go to go.

 

@OP, very useful, thanks!





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users