Quantcast

Jump to content

» «
Photo

1.0 and 1.1

13 replies to this topic
DragonpokeZ
  • DragonpokeZ

    Special Vehicle Hoarder

  • Members
  • Joined: 24 May 2015
  • Spain

#1

Posted 02 February 2017 - 05:50 AM

What's the difference between GTA III v.1.0 and v.1.1?

stef_92
  • stef_92

    GTA3 Freak

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2007
  • Bulgaria

#2

Posted 02 February 2017 - 06:31 AM Edited by stef_92, 02 February 2017 - 06:35 AM.

They fixed some bugs. The most important were that saved games can't be loaded on some systems and some of the settings are being reset when you run the game (for me it was the mouse sensitivity settings). But SilentPatch fixes the 1.0 bugs. Another thing is that using 1.1 you can copy the audio files from the CD to your audio folder on the hdd and the game will load them from there (you will still need the second CD to run the game but the files will no longer be loaded from the CD). If you use 1.0 this can be fixed by installing CLEO. Another thing that I see is fixed font on the stats screen.
There are more differences for sure. That's what came to my mind at the moment.
  • Mr.ClaudeFan and DragonpokeZ like this

Jeansowaty
  • Jeansowaty

    My music's my favourite music ever.

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013
  • Poland

#3

Posted 02 February 2017 - 03:42 PM

On 1.0 the cheat for armor is TURTOISE while on 1.1 it's TORTOISE.


gts.
  • gts.

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2015
  • United-States

#4

Posted 02 February 2017 - 07:10 PM

Interesting stuff. But don't worry about v1.1, just use v1.0, SilentPatch and voila!


DragonpokeZ
  • DragonpokeZ

    Special Vehicle Hoarder

  • Members
  • Joined: 24 May 2015
  • Spain

#5

Posted 02 February 2017 - 10:35 PM

Well I have 1.1 so yeah

Jeansowaty
  • Jeansowaty

    My music's my favourite music ever.

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013
  • Poland

#6

Posted 03 February 2017 - 11:28 AM

The only major difference is the .exe file. If you'd have both versions of the game you could copy-paste the .exe and it would work either way.


Arrow
  • Arrow

  • Facade
  • Joined: 26 Oct 2016
  • India
  • Contribution Award [GTAF Weekly]
    Helpfulness Award [WD&P Mega Topic]

#7

Posted 03 February 2017 - 11:49 AM

I think it was mostly saved game file fixes. Back on 1.0, the saves didn't load for me. The issue was fixed when I installes the 1.1 patch.

DragonpokeZ
  • DragonpokeZ

    Special Vehicle Hoarder

  • Members
  • Joined: 24 May 2015
  • Spain

#8

Posted 03 February 2017 - 02:32 PM

Ok, thank you all for your replies :)

Ingramsl19
  • Ingramsl19

    The server will be restarted in 0 seconds! f*ck

  • Members
  • Joined: 30 Jul 2016
  • None

#9

Posted 26 March 2017 - 10:18 AM

1.1 fixed a bugs of exception error occurred after Rockstar Game's Logo of 1.0


Mr.ClaudeFan
  • Mr.ClaudeFan

    Lord of Liberty (City)

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2012
  • United-States

#10

Posted 29 March 2017 - 12:27 AM

I noticed over the years that 1.0 is much more mod-friendly than 1.1....


Ingramsl19
  • Ingramsl19

    The server will be restarted in 0 seconds! f*ck

  • Members
  • Joined: 30 Jul 2016
  • None

#11

Posted 29 March 2017 - 01:18 AM

Liberty Unleashed Multiplayer Required GTA 3 v 1.1 to play yet.


Arrow
  • Arrow

  • Facade
  • Joined: 26 Oct 2016
  • India
  • Contribution Award [GTAF Weekly]
    Helpfulness Award [WD&P Mega Topic]

#12

Posted 29 March 2017 - 02:46 AM

^ Pretty much. But some of the best mods like III Aircraft require GTA III v1.0 inorder to work. I wonder if there'll be any future releases for 1.1.

Ingramsl19
  • Ingramsl19

    The server will be restarted in 0 seconds! f*ck

  • Members
  • Joined: 30 Jul 2016
  • None

#13

Posted 03 April 2017 - 11:34 PM Edited by SSRenz, 03 April 2017 - 11:37 PM.

And 60 FPS where Claude running and killed by fast ramp when Frame Rate Exceed 60 in all version. This is a VERY Damage in all version in GTA III.


Toreno6901
  • Toreno6901

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2017
  • Philippines

#14

Posted 05 April 2017 - 09:21 AM

Interesting stuff. But don't worry about v1.1, just use v1.0, SilentPatch and voila!


64 bit FPS that's awesome, 1.1 v Rockstar really has gone mad.
Is ROCKSTAR now allowing the use of LEGIT Mods in all it's GTA games?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users