Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA2 Radar

38 replies to this topic
Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#1

Posted 12 January 2016 - 08:10 AM Edited by Sektor, 14 January 2016 - 01:31 PM.



I wrote a radar/live map/GPS for GTA2. It should help you find all the tokens, powerups, weapons and the save point.

Download: gtamp.com
  • xNCx, Molotok, Duxfever and 20 others like this

MaVi
  • MaVi

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2009
  • Red-Cross

#2

Posted 12 January 2016 - 08:50 AM

That's dope! I might download GTA 2 again to have a playthrough only because of this mod  :p

  • Sektor and Uzzi_G4L like this

Molotok
  • Molotok

    K.G.B. Agent

  • Members
  • Joined: 01 Jun 2008

#3

Posted 12 January 2016 - 04:13 PM

Yeah, it is a really nice tool. Btw are the adresses of the molotovs and grenades not known or did you forget to include them?


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#4

Posted 12 January 2016 - 04:30 PM Edited by Sektor, 12 January 2016 - 05:05 PM.

I forgot to include images for them. I'll add some later.

You can add your own to the images folder:

204.png molotovs
205.png grenades

These just for fun, don't need them:
138 active molotov
182/183 active grenade

You can find out the object numbers by ticking show object ID in gta2 manager debug tab and then just find the object in game. Unfortunately arrow pointing location doesn't count as an object, so that will require a different method to find. Phones count as objects, so you can add them to the map if you make an image.

edit: I added the molotov and grenade images, download again if you are missing them.

I just used imagemajik on the GTA2 sprites

convert "GTA2_USER OBJECT_1283.bmp" -transparent #000 205.png

It's not perfect for all images but it seems fine with most of them.
  • Molotok likes this

lastpackage
  • lastpackage

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2015
  • Poland

#5

Posted 12 January 2016 - 05:55 PM

It's possible to put this into ingame radar?

You know, there are trainers, that inject something, like image into directx or something like this. Is this possible to add radar as part of hud?


Azurex
  • Azurex

    ✓ Certified trash

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2007
  • Unknown

#6

Posted 12 January 2016 - 10:31 PM Edited by Azurex, 12 January 2016 - 10:32 PM.

How exactly do I install this and manage to get it working?


Shao Kahn
  • Shao Kahn

    The Terminator

  • Members
  • Joined: 18 May 2012
  • Poland

#7

Posted 12 January 2016 - 10:42 PM

Sektor = GTA2 version of Silent. :D


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#8

Posted 12 January 2016 - 11:13 PM Edited by Sektor, 21 January 2016 - 05:10 AM.

Silent's a much better coder than I am.

This radar only runs in a window at the moment, so best to also run GTA2 in a window. You'll need 7-zip to extract it. Best to extract to a writable folder like documents or desktop. Run gta2radar.exe as admin, run gta2 and it should work "just work".

I think it's only compatible with the 9.6 classics version and 11.44.

Azurex
  • Azurex

    ✓ Certified trash

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2007
  • Unknown

#9

Posted 12 January 2016 - 11:56 PM

Silent's a much better coder than I am.

This radar only runs in a window at the moment, so best to also run GTA2 in a window. You can extract it anywhere, you'll need 7-zip to open it. Run gta2radar.exe as admin and run gta2 and it should work "just work".

I think it's only compatible with the 9.6 classics version and 11.44.

 

Aah. I'm using the Steam version with a patch Vike's GTA 2 update patch. That's probably why it isn't working for me.


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#10

Posted 13 January 2016 - 12:38 AM Edited by Sektor, 13 January 2016 - 12:45 AM.

It works with vike's 11.44 exe, that's what I use.

I don't have the steam version to test.

I've only tested it on Windows 10.

Do you get a black window? You might need to right click gta2radar.exe and choose run as admin. It's probably looking only for a lowercase gta2.exe, I'll fix that in next version.

Azurex
  • Azurex

    ✓ Certified trash

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2007
  • Unknown

#11

Posted 13 January 2016 - 01:29 AM Edited by Azurex, 13 January 2016 - 01:30 AM.

It works with vike's 11.44 exe, that's what I use.

I don't have the steam version to test.

I've only tested it on Windows 10.

Do you get a black window? You might need to right click gta2radar.exe and choose run as admin. It's probably looking only for a lowercase gta2.exe, I'll fix that in next version.

 
Yeah, I just get a black window. I'm using Windows 7 myself.
 
Spoiler


Sorry to derail the thread with tech support garbage :Y

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#12

Posted 13 January 2016 - 03:56 AM Edited by Sektor, 13 January 2016 - 04:05 AM.

I'd rather people post problems than post nothing, it shows someone is actually trying my software and didn't give up straight away.

Try moving gta2radar folder to somewhere with write permissions, like documents or your desktop. Not a program files folder. It tries to write an image to gta2radar\maps. Maybe I should store the images in the documents pictures folder.

Azurex
  • Azurex

    ✓ Certified trash

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2007
  • Unknown

#13

Posted 13 January 2016 - 05:58 AM

I'd rather people post problems than post nothing, it shows someone is actually trying my software and didn't give up straight away.

Try moving gta2radar folder to somewhere with write permissions, like documents or your desktop. Not a program files folder. It tries to write an image to gta2radar\maps. Maybe I should store the images in the documents pictures folder.


Ah, now it works! Thanks a bunch

Definitely excited to replay GTA 2 again
  • Sektor likes this

BBBean
  • BBBean

    Mad Islander

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2010
  • None

#14

Posted 13 January 2016 - 02:10 PM

Very cool! :p Are those faint moving things cars that despawn when they get far enough?


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#15

Posted 13 January 2016 - 10:04 PM Edited by Sektor, 14 January 2016 - 01:25 PM.

They are the dishes from moving TV vans. I have tried drawing all the dummy traffic before and it really shows how quickly vehicles despawn, it's like this game was written with PS1 memory limitations.

Helegad
  • Helegad

    Completionist

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2015
  • Australia

#16

Posted 15 January 2016 - 04:37 AM Edited by Helegad, 15 January 2016 - 04:41 AM.

This radar app is the tits!

 

But it doesn't work for me. I get a black screen just like the guy a few posts above. I'm using v9.6. Tried running as admin, didn't change anything.

 

Can't wait for the next release!


Molotok
  • Molotok

    K.G.B. Agent

  • Members
  • Joined: 01 Jun 2008

#17

Posted 15 January 2016 - 09:17 AM

I use v9.6 too on windows 7 64bit and for me it works. Are you sure you are actually in a level, otherwise it will stay black.


Helegad
  • Helegad

    Completionist

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2015
  • Australia

#18

Posted 15 January 2016 - 12:57 PM Edited by Helegad, 15 January 2016 - 12:58 PM.

Yep, playing Downtown. I have the folder inside the GTA2 directory, but if I run as admin, that shouldn't be an issue.

 

I've tried starting the radar while in-game and before starting the game. No dice either time.

 

I've moved on from v9.6 to Vike's 11-point-latest version of the game. I love that I can now play with the widescreen patch, but it doesn't play nice with the radar either :(


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#19

Posted 15 January 2016 - 01:25 PM Edited by Sektor, 15 January 2016 - 01:54 PM.

The radar needs to be in a folder with write permissions. Don't put it in c:\program files because that is usually protected even if you run as admin.

Jeansowaty
  • Jeansowaty

    Gognitti bailed. I made like Chow Yun-Fat...

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013
  • Poland

#20

Posted 15 January 2016 - 07:43 PM

Sounds great! I can't believe that so many years after the release and you being on this forum, this mod was made. Congratulations :)


lastpackage
  • lastpackage

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2015
  • Poland

#21

Posted 16 January 2016 - 03:14 AM

Yeah, that's the only missing thing in gta 2. If you inject this into the game, that will be double amazing.

I know that's possible. What language is this? You'll publish the source code?


Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#22

Posted 16 January 2016 - 03:23 AM Edited by Sektor, 16 January 2016 - 06:46 AM.

It's C++ and my horrible source code is included with the download. My code reads the coordinates from GTA2 and displays the images/icons. gta2minimap.exe generates the empty map image jpeg, the source code for that is not included since that was coded by T.M. and I don't have the code for it. Overlay/inject is possible but I've never done it before and GTA2 modding scene/tools are very primitive compared to the newer GTA games. There's no cheat menu with an overlay or anything like that yet.

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • Netherlands

#23

Posted 16 January 2016 - 07:28 AM

Amazing stuff for the old but gold GTA2. Very autentic Sektor. ;)  :^:


Helegad
  • Helegad

    Completionist

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2015
  • Australia

#24

Posted 17 January 2016 - 09:24 PM

The radar needs to be in a folder with write permissions. Don't put it in c:\program files because that is usually protected even if you run as admin.

 

Ah, that's news to me. It works just fine from Documents :) Thanks for your help! The radar is dope.


Zeberpal
  • Zeberpal

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2014
  • Russia

#25

Posted 19 January 2016 - 08:15 AM

Oh, great stuff! now it's time to go for tokens picking, which I never did  :beerhat:


PhillBellic
  • PhillBellic

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2012
  • Australia
  • Ban Roulette Winner 2016

#26

Posted 21 January 2016 - 08:39 AM

This is a pretty Dope Mod. I like it. :)


slowhands111
  • slowhands111

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Apr 2012

#27

Posted 04 March 2016 - 11:42 AM

I tried this mod with Win XP but it didn't work for me, I can only get a black window. Is windows XP not supported?
But I like the idea in generell, a limited map with good information in one corner of the screen is even better then the usual very small minimap (rotating GPS) in other GTA-titels, which makes orientation still difficult.

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • GTA Series Staff
  • Joined: 28 Jan 2003
  • None

#28

Posted 04 March 2016 - 11:49 AM

I haven't tested it on XP but it should work. I'll give it a try when I get time.

slowhands111
  • slowhands111

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Apr 2012

#29

Posted 05 March 2016 - 09:23 AM

I tried it on windows 7, and it works fine. I played 11.44 in a window 1400 x 1050 on a full HD monitor, and the map window in the corner is resizable, which is nearly perfect (although things are getting a bit small).

  • Hardluck likes this

Hardluck
  • Hardluck

    4+

  • Members
  • Joined: 23 Dec 2014
  • None

#30

Posted 05 March 2016 - 07:20 PM Edited by HardluckStyle, 05 March 2016 - 07:21 PM.

it will be awsome of u just reduce the radar size a bit more,i mean just fit the tow screens resolution to each others.

cool mode btw.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users