Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA 5 Stuttering and Lag

40 replies to this topic
AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#1

Posted 28 April 2015 - 06:28 PM

I have a Windows 8 64bit Laptop with AMD and I updated the drivers and its still there. I've tried a lot of fixes my searching online also. Here is more info on my PC 

 

Processor: AMD E2-1800 APU with Radeon ™ HD Graphics 1.70

 

Installed Memory (Ram): 4.00 GB (3.60 GB usable) 

 

I changed Virtual Memory to 4000MB 

 

I have Direct X 11 

 

I have the AMD Catalyst center. 

 

I have no idea what to do. Even the objects in the game are disappearing and squares are blue. Its off an on. When Im not moving its better. When I drive its worse. Anyone have any idea what can help?  


RoG Goat
  • RoG Goat

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 17 Apr 2015
  • United-States

#2

Posted 28 April 2015 - 06:31 PM

This is not a game you play with an APU. 

Your PC does not meet the minimum requirements to run the game. 


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#3

Posted 28 April 2015 - 06:37 PM

My desktop wont run it cause I get the Direct X error. This system is running it it just lags and stutters. The loading is great its just driving. Not only the picture stutters the sound does too. It really does it when my PC runs hot and the fans run high and the memory its using in the task manager is like over 1000. 


RoG Goat
  • RoG Goat

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 17 Apr 2015
  • United-States

#4

Posted 28 April 2015 - 06:38 PM

You misunderstand. 

I have no doubt your computer opens GTA V, the problem is your hardware is not powerful enough to run the game in a playable manner. 

  • .Michael De Santa. likes this

AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#5

Posted 28 April 2015 - 06:42 PM

There has to be a crack or a patch for this to run on low end pcs. I'll even torrent it. 


GamerFromHolland
  • GamerFromHolland

    Micheal

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2014
  • Netherlands

#6

Posted 28 April 2015 - 06:45 PM

I'm sorry to say it this way, but that APU is just crap... Also, with that amount of RAM it makes it more laggy, since the speed/amount of things a APU can handle, depends on the amount of RAM you have.

ZoltansBeard1987
  • ZoltansBeard1987

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Sep 2013

#7

Posted 28 April 2015 - 07:06 PM

Sorry to say it but your PC isnt meant to play modern high demanding Games.

 

Especially integrated Graphics arent suited for Hardware intensive Games like GTA5.


jackoboy9
  • jackoboy9

    A PC Gamer

  • Members
  • Joined: 05 Feb 2014
  • United-Kingdom

#8

Posted 28 April 2015 - 07:09 PM

That isn't a computer meant for gaming in any sense. School computers would run it better...


SilverRST
  • SilverRST

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 25 Mar 2013
  • None

#9

Posted 28 April 2015 - 07:16 PM Edited by SilverRST, 28 April 2015 - 07:16 PM.

There has to be a crack or a patch for this to run on low end pcs. I'll even torrent it. 

LMFAO, you cracked me up, kid. "there has to be a crack or a patch for this to run on low end pcs. I'll even torrent it" LOL!

Yeah, I also believe you need a unicorn's dick and rub it on the GTAV discs to make it run greatly on low-end pcs.


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#10

Posted 28 April 2015 - 08:12 PM

I just downloaded the 1st patch and so far it looks better and runs better. Also. I have used working torrents ok? Thats how I got Sims 4 working. So peace out.


MarshallRawR
  • MarshallRawR

    Probably paid by Rockstar

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2010
  • United-States

#11

Posted 28 April 2015 - 08:15 PM

 I have used working torrents ok?

 

If you torrented the game, we cannot help you further more.
If you issue was resolved, then great for you.


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#12

Posted 28 April 2015 - 08:21 PM

Its not just torrents everyone has this same problem on other sites including youtube. Last time I post in here. So many hateful comments. Id rather fix it myself like I always to by research. I didnt wanna download the 1st patch cause people kept saying it didnt work but it helped some for me. It still lags but at least its playable now.


Sometimes you have to avoid peoples opinions on their PC and just try it yourself on your own PC.


MarshallRawR
  • MarshallRawR

    Probably paid by Rockstar

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2010
  • United-States

#13

Posted 28 April 2015 - 08:28 PM

 Last time I post in here. So many hateful comments.

 

I was not being hateful, it is just that in this website, there is no help provided to pirated copies (even if the issue is a global one).

As I said, if you fixed your issue, then I'm happy for you.

Cheers :)

  • MeltedSOX. likes this

MeltedSOX.
  • MeltedSOX.

    Hustler

  • BUSTED!
  • Joined: 16 Jul 2007
  • United-States

#14

Posted 28 April 2015 - 09:44 PM Edited by MeltedSOX, 28 April 2015 - 09:46 PM.

 

 Last time I post in here. So many hateful comments.

 

I was not being hateful, it is just that in this website, there is no help provided to pirated copies (even if the issue is a global one).

As I said, if you fixed your issue, then I'm happy for you.

Cheers :)

 

 

Well said.


ArtG818
  • ArtG818

    Snitch

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2008

#15

Posted 29 April 2015 - 02:42 AM

Hey buddy i was having the same problem when i torrented the game but then once i went out a bought the game did not stutter or lag anymore :D so if you want to get 60 FPS go buy it!!!


IchliebeDeutscheland
  • IchliebeDeutscheland

    Sündenbock

  • Members
  • Joined: 03 Aug 2013

#16

Posted 29 April 2015 - 04:32 AM Edited by IchliebeDeutscheland, 29 April 2015 - 04:34 AM.

 

 I have used working torrents ok?

 

If you torrented the game, we cannot help you further more.
If you issue was resolved, then great for you.

 

Torrents aren't illegal in general, but to crack the games or to use cracks. Many people here, who bought the game key, downloaded the game on release day (without a crack!) via torrent, because the RSSC servers were to slow.


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#17

Posted 29 April 2015 - 07:51 AM

Hey guys sorry about earlier! I was just frustrated is all but I have great news! I found a fix from someones post in another thread on here and cacheboost works! You can download it here: http://sugengcido.bl...l#axzz3Yg9j8Yg2

 

How it worked on my PC: After patching it right click and use as admin to open it. Go to Settings>Use Custom Settings>Advance>  Then set Maximum Cache Size to 2.00 GB and next set Based On Available Memory on 90% and next set Check System Cache every 15 seconds! That worked for me and also using this in my commandline.txt file: -disableHyperthreading

-norestrictions 
-availablevidmem 5.0 
-percentvidmem 100 
-DX9 /low  
-frameLimit 0 
-nomemrestrict
-novblank 
-noprecache
-minspecaudio
-reservedapp 0
-shaderQuality 0
 
Hope this helps others and I hope it keeps helping for me!  :rah:
  • LoxagosKapotas likes this

AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#18

Posted 29 April 2015 - 07:58 AM

Still some lag and stutter but nowhere near as bad as before. Its more playable now. 


BBHD
  • BBHD

    BaBaHarD

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2004
  • France

#19

Posted 29 April 2015 - 08:20 AM

 

Hey guys sorry about earlier! I was just frustrated is all but I have great news! I found a fix from someones post in another thread on here and cacheboost works! You can download it here: http://sugengcido.bl...l#axzz3Yg9j8Yg2

 

How it worked on my PC: After patching it right click and use as admin to open it. Go to Settings>Use Custom Settings>Advance>  Then set Maximum Cache Size to 2.00 GB and next set Based On Available Memory on 90% and next set Check System Cache every 15 seconds! That worked for me and also using this in my commandline.txt file: -disableHyperthreading

-norestrictions 
-availablevidmem 5.0 
-percentvidmem 100 
-DX9 /low  
-frameLimit 0 
-nomemrestrict
-novblank 
-noprecache
-minspecaudio
-reservedapp 0
-shaderQuality 0
 
Hope this helps others and I hope it keeps helping for me!  :rah:

 

Are that commands running on GTA V ?? Seems to be for GTA IV !!??

Are there the commandlines available for GTA V ..

https://support.rock...-for-GTAV-on-PC


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#20

Posted 29 April 2015 - 04:58 PM

It works for GTA V as well :) 


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#21

Posted 29 April 2015 - 07:12 PM

Ugh Lag is still there even the stutter in the audio. The textures were off an on but now they are ok. I need to use more commands it looks like. I'll try out anything. I wish the damn load time wasnt 10+ minutes. 


Deuce Deuce
  • Deuce Deuce

    -

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 12 Apr 2006
  • United-Kingdom

#22

Posted 29 April 2015 - 07:32 PM

Ugh Lag is still there even the stutter in the audio. The textures were off an on but now they are ok. I need to use more commands it looks like. I'll try out anything. I wish the damn load time wasnt 10+ minutes. 

 

You will always struggle with the current PC you're using. However, you could try using Process Lasso (options > gaming mode, locate GTA5.exe). This may help slightly. Also, it might be worth reading this as well.

 

Your best bet would be to save up for a gaming rig. It'll be a much nicer experience.


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#23

Posted 30 April 2015 - 02:33 AM

Fixed the lag but now my audio in game is stuttering lol 


BBHD
  • BBHD

    BaBaHarD

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2004
  • France

#24

Posted 30 April 2015 - 10:43 AM

Fixed the lag but now my audio in game is stuttering lol 

How did you fixed lag ?


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#25

Posted 30 April 2015 - 05:46 PM

Cacheboost and Process Lasso tools but still have lag. I just wonder if after I install this directx runtime web on my desktop that the game would work then cause I have Nivida GForce on it. It may be smoother than this AMD APU 


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#26

Posted 30 April 2015 - 05:53 PM

Nvidia I mean


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#27

Posted 30 April 2015 - 06:04 PM

I have a 64bit Windows 7 Home Premium that has 3.00 GB Memory and 2.75 usable with a AMD Sempron 140 processor with Nvidia GEFORCE 6150SE nForce430. Ive got DirectX 11 installed but I still get this error "No DirectX 10 or 11 adapter or runtime found. Please install DirectX runtime or install a compatible DirectX 10 or 11 video card"


lydianduck
  • lydianduck

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 10 Sep 2011
  • None

#28

Posted 30 April 2015 - 06:11 PM Edited by lydianduck, 30 April 2015 - 06:13 PM.

First of all, don't triple post, second of all, your pc is total sh*t, and third, we don't support pirates here, if you had invested in a decent pc and bought the game you wouldn't be having all these problems; Im sorry, but someone had to say it.

 

Have a good day.


AmandaDover
  • AmandaDover

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2015
  • United-States

#29

Posted 30 April 2015 - 06:19 PM

I didnt triple post. It just put it three times. Like I said Im done with hateful comments. Piece out.


lydianduck
  • lydianduck

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 10 Sep 2011
  • None

#30

Posted 30 April 2015 - 06:27 PM

Posting three times in a row IS triple posting, and It's not hateful, im really not hating on anybody, im just saying, trying to run a pirated copy of the game on a computer below minimum requirements is a battle already lost; and besides, I don't approve of pirating...at all, it kinda pisses me off actually, you're giving us pc gamers a bad reputation, really; If you want the game, save for a new computer and buy the game like the rest of us decent human beings.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users