Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Enhanced Native Trainer

V Released V WIP
2,541 replies to this topic
TheHurtmaster
  • TheHurtmaster

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2014
  • Lithuania

#61

Posted 28 April 2015 - 07:19 PM

This mod is awesome! I have some suggestions though: Spawn individual weapons, save weapons or something like that so when you switch models the weapons don't delete, spawn bodyguards (and be able to customise them by model and apperance) and spawn peds.


PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#62

Posted 28 April 2015 - 07:29 PM Edited by PulseR_HD, 28 April 2015 - 07:54 PM.

not going to lie this is now a must have and its the 2 best mod ever for this game first is the original trainer so far :p and this is better than the north yankton mod because the thing i hated was that you had to add an extra annoying tab to the main layer of the trainer now its on the teleport tab WERE IT SHOULD BE :) next you should add no rag doll and all the other special places like the carrier you could get the code off this   https://www.gta5-mod...deavor-mod-menu       and this      https://www.gta5-mods.com/scripts/n3tt0-x-bag-s-ipl-loader-interior-teleports              or this might be helpful i don't know

 

 

 You use native "request_ipl" like @FantasyGamer0 said.

Let me get you coding from fm_mission_controller script

    if (is_bit_set(Global_1592299.imm_64919, 1))
    {
        request_ipl("hei_carrier");
        request_ipl("hei_Carrier_int1");
        request_ipl("hei_Carrier_int2");
        request_ipl("hei_Carrier_int3");
        request_ipl("hei_Carrier_int4");
        request_ipl("hei_Carrier_int5");
        request_ipl("hei_Carrier_int6");
        request_ipl("hei_carrier_DistantLights");
        request_ipl("hei_carrier_LODLights");
        set_ambient_zone_list_state_persistent("AZL_HEI_AIRCRAFT_CARRIER", 1, 1);
        set_bit(&Global_2398926.imm_3550, 0);
        Global_1573220 = 1;
    }

This coding here checks if "iplop" (JSON mission variable) value is set to 1 then request the aircraft carrier.

And here the coding for the yacht:

    if (is_bit_set(Global_1592299.imm_64919, 4))
    {
        request_ipl("hei_yacht_heist");
        request_ipl("hei_yacht_heist_enginrm");
        request_ipl("hei_yacht_heist_Lounge");
        request_ipl("hei_yacht_heist_Bridge");
        request_ipl("hei_yacht_heist_Bar");
        request_ipl("hei_yacht_heist_Bedrm");
        set_bit(&Global_2398926.imm_3550, 3);
        if (func_5469() && func_4994(0) == 17)
        {
            request_ipl("hei_yacht_heist_DistantLights");
            request_ipl("hei_yacht_heist_LODLights");
            set_bit(&Global_2398926.imm_3550, 4);
        }
        set_ambient_zone_list_state_persistent("AZL_DLC_HEI_MILO_YACHT_ZONES", 1, 1);
        Global_1573220 = 1;
    }

It request the yacht IPLs if "iplop" value is set to 2.

There's two specific IPLs that doesn't request them if it's not night time:

"hei_yacht_heist_DistantLights"

"hei_yacht_heist_LODLights"

 

Credits to Zorg(Unknown modder) and 3socks for decompiled scripts. 

  • arewenotmen likes this

dr0yed
  • dr0yed

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 03 Feb 2015
  • United-States

#63

Posted 28 April 2015 - 07:49 PM

I can't find the skin detail feature?


Rich246
  • Rich246

    A Custom What?

  • Members
  • Joined: 20 May 2008
  • United-States

#64

Posted 28 April 2015 - 07:49 PM

I'd love to be able to pick weapons and their skins, maybe adding weapon accessories/addons too?

  • PulseR_HD likes this

arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#65

Posted 28 April 2015 - 07:55 PM Edited by arewenotmen, 28 April 2015 - 07:57 PM.

I can't find the skin detail feature?

PLAYER > Player Skin > Customise Current
 

not going to lie this is now a must have and its the 2 best mod ever for this game first is the original trainer so far :p and this is better than the north yankton mod because the thing i hated was that you had to add an extra annoying tab to the main layer of the trainer now its on the teleport tab WERE IT SHOULD BE :) next you should add no rag doll and all the other special places like the carrier you could get the code off this   https://www.gta5-mod...deavor-mod-menu       and this      https://www.gta5-mods.com/scripts/n3tt0-x-bag-s-ipl-loader-interior-teleports              or this might be helpful i don't know
 <snip>

Where did you get the source code from?

I can integrate it, but I also need the coordinates.

Huskerboy42
  • Huskerboy42

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 30 Aug 2014
  • United-States

#66

Posted 28 April 2015 - 09:49 PM

Stuff like this would be epic (The stuff in yellow) http://gtaforums.com...add-on-concept/

  • Rich246 likes this

Buekaroo
  • Buekaroo

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 17 Apr 2015
  • Canada

#67

Posted 28 April 2015 - 11:00 PM

Can you add a mobile radio, like in the GTA IV trainer?


Jax765
  • Jax765

    .

  • Members
  • Joined: 29 Jan 2010
  • None

#68

Posted 29 April 2015 - 01:09 AM

Would it be possible to customize one of the three protagonists without having to select the skin first? I ask because currently, doing so removes your weapons. You can use the weapons cheat, sure, but I'd prefer not to do that because I haven't finished the story yet, and want to do things normally.


LucyMae
  • LucyMae

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 May 2009
  • United-States

#69

Posted 29 April 2015 - 01:38 AM

What about Save NPC customization, overwriting the NPC default outfit so it doesnt have to be customized all over again, also an online native trainer without the cheating options and just the NPC selector/Customization?


Vote4Kpak
  • Vote4Kpak

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Dec 2011

#70

Posted 29 April 2015 - 06:47 AM

Would there be a way to make the player characters as pedestrian models like in GTA IV? Or would we have to wait for OpenIV to allow editing of the files?

ubtri
  • ubtri

    Zombie Killer

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2010
  • United-States

#71

Posted 29 April 2015 - 06:54 AM Edited by ubtri, 29 April 2015 - 06:58 AM.

Request/Question :)  Can you release a config.ini for your trainer so we can rebind hotkeys & enable settings before loading the game (like invincible, super jump, etc?)

 

Example from GTAIV's in-game trainer .ini:

Spoiler

arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#72

Posted 29 April 2015 - 07:17 AM Edited by arewenotmen, 29 April 2015 - 07:18 AM.

There will be a minor release today with some bug fixes, unloading North Yankton scenery again, etc.

 

If anyone has teleport locations they want adding, give me names and coordinates. For stuff like the aircraft carrier etc, I also need a list of assets to load.

 

Would it be possible to customize one of the three protagonists without having to select the skin first? I ask because currently, doing so removes your weapons. You can use the weapons cheat, sure, but I'd prefer not to do that because I haven't finished the story yet, and want to do things normally.

 

This might be possible, not sure.

 

What about Save NPC customization, overwriting the NPC default outfit so it doesnt have to be customized all over again, also an online native trainer without the cheating options and just the NPC selector/Customization?

 

I could probably save skin choices in a slot, but it's not high on the priority list. Same goes for whoever asked about loading from an INI.

 

As for online, I'm not touching it with a bargepole, even in minor ways. Alexander's trainer was offline only, and I respect that, and personally I don't want to contribute to the problems with GTA:O.


LucyMae
  • LucyMae

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 May 2009
  • United-States

#73

Posted 29 April 2015 - 07:18 AM

There will be a minor release today with some bug fixes, unloading North Yankton scenery again, etc.

 

If anyone has teleport locations they want adding, give me names and coordinates. For stuff like the aircraft carrier etc, I also need a list of assets to load.

 

Would it be possible to customize one of the three protagonists without having to select the skin first? I ask because currently, doing so removes your weapons. You can use the weapons cheat, sure, but I'd prefer not to do that because I haven't finished the story yet, and want to do things normally.

 

This might be possible, not sure.

 

What about Save NPC customization, overwriting the NPC default outfit so it doesnt have to be customized all over again, also an online native trainer without the cheating options and just the NPC selector/Customization?

 

I could probably save skin choices in a slot, but it's not high on the priority list. Same goes for whoever asked about loading from an INI.

 

As for online, I'm not touching it with a bargepole, even in minor ways. Alexander's trainer was offline only, and I respect that, and personally I don't want to contribute to the problems with GTA:O.

Hm, Dunno how changing to a different NPC would cause any problems


arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#74

Posted 29 April 2015 - 07:36 AM

Release #5 is out - mostly just bug fixes.

PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#75

Posted 29 April 2015 - 05:10 PM

Stuff like this would be epic (The stuff in yellow) http://gtaforums.com...add-on-concept/

lol thats my post


i have a question when we send you links to mod can you extract bits off there code or do we need to sent the code by its self?


PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#76

Posted 29 April 2015 - 05:38 PM Edited by PulseR_HD, 29 April 2015 - 05:52 PM.

here some coordinates i found on the web

 

Franklins House - z:176.03 x:7.22 y:536.97

Lesters House - z:54.77 x:1274.86 y:-1714.34

Liquor Ace - z:38.94 x:1397.54 y:3607.58

Research Lab Facility - z:28.69 x:3619.96 y:3731.47

Police Station - z:30.69 x:447.09 y:-985.54

Inside FIB Building - z:246.15 x:161.43 y:-762.96

Inside FIB Roof - z:258.15 x:154.08 y:-760.1

Inside Bank Vault - z:101.68 x:249.67 y:219.57

Blaine County Bank - z:31.63 x:-109.43 y:6463.88

Waynes Cousins Apartment - z:10.63 x:-1155.44 y:-1518.77 

Airport Terminal - z:26.34 x:-1556.64 y:-3234.5

 

still cant find carrier and yacht coordintes but you might be able to get them with this http://gtaforums.com...?hl=coordinates         plus using a mod to get them to spawn


arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#77

Posted 29 April 2015 - 05:51 PM

i have a question when we send you links to mod can you extract bits off there code or do we need to sent the code by its self?

You need to find the code itself - it can't be reverse compiled.

ZZCOOL
  • ZZCOOL

    http://www.youtube.com/user/taltigolt

  • Members
  • Joined: 15 Feb 2009
  • Sweden

#78

Posted 29 April 2015 - 06:31 PM

Release #3 is out, OP updated.

gtav_trainer_2.png

my suggestion is to have it all under one screen smaller text

MUSCLE
text
text 

text

text

text

text
SPORT
text

text

text

text

text

text

text
POLICE

text

text

text

text

text

text

text
Boats

text

text

text

text

text

text

text
Planes

text

text

text

text

text

text

text
Helicopters

text

text

text

text

text

text

text


PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#79

Posted 29 April 2015 - 06:46 PM

 

Release #3 is out, OP updated.

gtav_trainer_2.png

my suggestion is to have it all under one screen smaller text

MUSCLE
text
text 

text

text

text

text
SPORT
text

text

text

text

text

text

text
POLICE

text

text

text

text

text

text

text
Boats

text

text

text

text

text

text

text
Planes

text

text

text

text

text

text

text
Helicopters

text

text

text

text

text

text

text

 

no i like how it is you just need to chage supercars to just super

  • TheHurtmaster likes this

CryptXor
  • CryptXor

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2015
  • Malta

#80

Posted 29 April 2015 - 06:48 PM

Well this is something I am going to get involved with :p

 

Personally I am a bit of a purist so I do not like the "no-clip" option aka No Reload or Unlimited Ammo so I have created 2 options using 2 different approaches.

 

Unlimited Ammo which hides ammo count:

	// unlimited ammo no ammo count
	if (bPlayerExists && featureWeaponAmmoA)
	{
		Hash cur;
		if (WEAPON::GET_CURRENT_PED_WEAPON(playerPed, &cur, 1))
		{
			if (WEAPON::IS_WEAPON_VALID(cur))
			{
				WEAPON::SET_PED_INFINITE_AMMO(playerPed, 1, cur);
			}
		}
	}

Unlimited Ammo which still shows ammo count:

	// unlimited ammo with ammo count
	if (bPlayerExists && featureWeaponAmmoB)
	{
		Hash cur;
		if (WEAPON::GET_CURRENT_PED_WEAPON(playerPed, &cur, 1))
		{
			if (WEAPON::IS_WEAPON_VALID(cur))
			{
				int maxAmmo;
				if (WEAPON::GET_MAX_AMMO(playerPed, cur, &maxAmmo))
				{
					WEAPON::SET_PED_AMMO(playerPed, cur, maxAmmo);
				}
			}
		}
	}

PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#81

Posted 29 April 2015 - 06:50 PM

ok you cant get the carrier on single play :( were have to wait for proper mods for that but i decided to put finding coordinates my self by mixing mods lol when i put all them don in text are update you


OrangeAgent
  • OrangeAgent

    Fist me!

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2015
  • United-States

#82

Posted 29 April 2015 - 07:57 PM

What a wonderful mod...of a mod. XD Great job!

Now I can finally play as Tracey without having to randomize several times before find a useful combination.  :lol:


arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#83

Posted 29 April 2015 - 09:34 PM Edited by arewenotmen, 29 April 2015 - 09:37 PM.

Right, after chasing down the reason why you couldn't create a black lifeguard, I've found that the skin chooser wasn't giving all the options that it could.

This might explain things like why the RDR character had no arms. Edit: sadly not on that count

I'm out of time for this evening but once I'm happy with it, and if I get chance, I'll release it tomorrow.

PulseR_HD
  • PulseR_HD

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2015
  • United-Kingdom

#84

Posted 29 April 2015 - 09:35 PM

ok guys ive got 68 places and counting i would split the into underwater, inside,outsideafter i put them all in a text file are sent it in chat


arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#85

Posted 29 April 2015 - 09:41 PM Edited by arewenotmen, 29 April 2015 - 09:41 PM.

ok guys ive got 68 places and counting i would split the into underwater, inside,outsideafter i put them all in a text file are sent it in chat

Stick them in a post inside a spoiler tag and I'll pick it up, the outside ones to begin with as they don't require scenery or equipping the player to breathe underwater.

Jax765
  • Jax765

    .

  • Members
  • Joined: 29 Jan 2010
  • None

#86

Posted 29 April 2015 - 09:45 PM

Does anyone else get an indefinite black loading screen if they die as an NPC?


Rich246
  • Rich246

    A Custom What?

  • Members
  • Joined: 20 May 2008
  • United-States

#87

Posted 29 April 2015 - 10:05 PM

Does anyone else get an indefinite black loading screen if they die as an NPC?


It's a known issue.

arewenotmen
  • arewenotmen

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • United-Kingdom

#88

Posted 29 April 2015 - 10:21 PM

There's probably no fixing that, other than to force on invincibility when using a custom skin, and you can just look after that yourself. 


Choko88
  • Choko88

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Apr 2015
  • Argentina

#89

Posted 29 April 2015 - 10:53 PM

AMAZING !! It was what I was waiting and looking for! You're the f*cking master !!!


Jax765
  • Jax765

    .

  • Members
  • Joined: 29 Jan 2010
  • None

#90

Posted 29 April 2015 - 11:42 PM

There's probably no fixing that, other than to force on invincibility when using a custom skin, and you can just look after that yourself. 

 

What's strange is that when I finished a replayable mission as an NPC, the mission didn't end properly, and when I died during that time, I was able to respawn at the nearest hospital normally. But if I die during normal gameplay, infinite loading screen.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users