Quantcast

Jump to content

» «
Photo

San Andreas Downgrader

SA Released
243 replies to this topic
hitmanboy47
  • hitmanboy47

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Jul 2009

#211

Posted 07 September 2017 - 04:22 PM

Will there be more supported versions in the future? Like Retail Version 2.0 EU?


BoubouV12
  • BoubouV12

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Aug 2017
  • Italy

#212

Posted 13 September 2017 - 08:10 PM Edited by BoubouV12, 13 September 2017 - 08:15 PM.

 
Download Stub Version (Updates Itself With Patches) (2.1 MB)
RockstarNexus

 

 

why my antivirus tells me it is a virus files I have downloaded? 


Bugnotnotthegreat
  • Bugnotnotthegreat

    Moderately OK man

  • Members
  • Joined: 16 Sep 2017
  • United-Kingdom

#213

Posted 16 September 2017 - 08:46 AM

I think the download full package link is outdated


RinKK
  • RinKK

    Retired GTA SA Speedrunner

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2014
  • Romania

#214

Posted 20 September 2017 - 01:28 PM

I have a problem. I wanted to downgrade my version, but it leads to an error that is on screenshot below, then says that the downgrade is complete. I think it's because of my 32-bit system, still, can someone help me with this?

 

Here are the screenshots:

Spoiler

I have the same issue as him only on Windows 10 64 BIT, also the downgrader will usually freeze at random times (tried both full and stub)


SUPRAJZA80
  • SUPRAJZA80

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Sep 2017
  • New-Zealand

#215

Posted 29 September 2017 - 04:39 PM

See, yesterday I finally downgraded my GTA SA steam version(which is the New Steam R2) to 1.0 and I was excited and etc. when I first entered a car it was fine but later on when I went inside another car, I tried to change the radio station and somehow it crashed. In my perspective, the cause of this is that I'm still(maybe) missing those other 17 songs that are removed because I've never heard any single one of them in-game, which is urging me to believe that it is the cause but the downgrade it should've added those songs automatically right? or at it least it did like what it's supposed to do? I don't really know I'm confused as Damned. 


EDyssayBunnyhopping
  • EDyssayBunnyhopping

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2017
  • Bulgaria

#216

Posted 30 September 2017 - 12:28 PM

In the tutorial Vadim K saying to delete gta and it's folder, and then rename the gta folder? Please help!


SUPRAJZA80
  • SUPRAJZA80

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Sep 2017
  • New-Zealand

#217

Posted 30 September 2017 - 03:23 PM

In the tutorial Vadim K saying to delete gta and it's folder, and then rename the gta folder? Please help!

 

Yeah uninstall it and remove it's folder. But I think you have to completely download it again and then you will rename the folder. I'm only assuming a'ight and I could be wrong.  


ss44
  • ss44

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 02 Oct 2017
  • United-States

#218

Posted 02 October 2017 - 01:30 AM

i am trying to downgrade steam r2 version and i am having a problem with the downgrader   it gives  big error saying eax.dll in use by another process and other things  and i am not sure what to do 

has anyone else has this problem and know how to fix it


Makazzz
  • Makazzz

    The new one

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2017
  • Canada

#219

Posted 08 October 2017 - 02:56 PM Edited by Makazzz, 20 October 2017 - 12:48 AM.

I have a problem too.. When I launch the latest.exe or the sadowngrade1-3-1.exe Its show me that ;

Spoiler

 

My information for help;

Spoiler

 

 

So I can't access to the mods and I never try to downgrade because I don't know what will happen (with the ERROR before).. can you help me ?

 

EDIT: Okay. a few hours after the post I watch my anti-virus and the latest.exe and the sadowngrade1-3-1.exe is in my blocked application. I will check out what I can do.

 

Re-EDIT: Soo... I think its okay right now :D Its was just my stupid Anti-Virus lol. Thank for the tools!


Patrick1994
  • Patrick1994

    Rat

  • Members
  • Joined: 27 Aug 2013

#220

Posted 15 October 2017 - 01:49 AM Edited by Patrick1994, 18 November 2017 - 11:11 PM.

I have downloaded the German Steam version a few months ago and downgraded it using this tool. My goal is to upgrade to a "legit" 1.01 version, in the sense that while the exe is cracked, I have a version that can be acquired by buying v1.0 of the game and upgrading it with the official patch for that region.

I'd also like to make it easier for other people (in the speedrunning community) to get a legit 1.01 version.

My questions:

[converts] to their 1.0 counterparts

Does that mean that I get the 1.0 EUR version or US depending on my original version? What about the German version? Or do I always get the 1.0 US version.

Are there any differences between the regions apart from the exe? -> Can I get a legit 1.01 EUR version (no "version mixing") if I simply apply the 1.01 US patch to the 1.0 I have got using this downgrader and then swap the exe with the 1.01 EUR crack? (I did not find one for 1.01 US; I know that I need an uncracked US 1.0 exe to apply the patch, I could find one.)


Why 1.01? [feel free to skip - or comment! :)]

Edit: Everything I said here turned out to be false. \o/
The point is that I think that for speedruns, 1.01 is the best version:
For 100%, you really want 1.01:
- 1.0 does not give you back your RPG after Zero's "Air Raid".
- 2.0/Steam have the "armor bug" (you cannot get more than 100 HP max armor).
For the other categories - the bug fixes in v1.01 are minor improvements. 2.0 would be just as good but there is no crack for that (right? PM me^^). Steam does not support "holding om0 call" - glitching stuff. ^^

2.0 with crack would be good, too.


forzaborza
  • forzaborza

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Oct 2017
  • United-States

#221

Posted 15 October 2017 - 05:10 PM

Every time I try to downgrade my game the downgrader crashes. I downloaded the mods separately without patching so I know it's only crashing when it tries to downgrade the exe. I've tried it about 10 times now and it crashes every time. Anyone else have this problem? Can I get some help?


Makazzz
  • Makazzz

    The new one

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2017
  • Canada

#222

Posted 21 October 2017 - 04:22 PM

Now.. I have a "bug" in the game EVERYTHING I can see is doubled or/and blurry..

 

Spoiler

gts.
  • gts.

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2015
  • United-States

#223

Posted 21 October 2017 - 06:25 PM Edited by gts., 21 October 2017 - 06:26 PM.

Now.. I have a "bug" in the game EVERYTHING I can see is doubled or/and blurry..

 

Spoiler

See this: http://gtaforums.com...entry1069858076


Makazzz
  • Makazzz

    The new one

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2017
  • Canada

#224

Posted 21 October 2017 - 11:50 PM

 

Now.. I have a "bug" in the game EVERYTHING I can see is doubled or/and blurry..

 

Spoiler

See this: http://gtaforums.com...entry1069858076

 

 

Oh.. ty. But When I reinstall my game I found an option for disable automaticly this but ty ! :D


StephenLynx
  • StephenLynx

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 12 Nov 2017
  • Brazil

#225

Posted 12 November 2017 - 11:10 PM Edited by StephenLynx, 14 November 2017 - 11:21 AM.

Any idea if this works on wine? I tried running it from the console on both 32 and 64 bits wine and it would just crash.

 

Edit: this software requires .net 4.0.3 as of version 1.4.

It uses features not available on xp, so it requires vista or later.

 

What ended up working to me was setting a w7 64bit VM and running it there.


RmuinyEG
  • RmuinyEG

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 29 Nov 2017
  • Saudi-Arabia

#226

Posted 29 November 2017 - 02:02 AM

BUMP

Every single time I try using the downgrader, I get this. (Screenshot link) 

http://prntscr.com/hglo1a


hlennarz
  • hlennarz

    Rat

  • Members
  • Joined: 26 Jul 2016
  • Germany

#227

Posted 11 December 2017 - 08:47 AM

I just get the generic "stopped working" windows message...


ArtKoval
  • ArtKoval

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Nov 2017
  • Poland

#228

Posted 13 December 2017 - 07:04 PM

I have 2.0 EUR version and when I launch the downgrader, it can't find gta-sa.exe file. What do you think about it? The game isn't modded. It's been reinstalled right now.

https://i.imgur.com/ytm2JDU.png


ClaySA_
  • ClaySA_

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 15 Dec 2017
  • Canada

#229

Posted 15 December 2017 - 10:31 AM

Does this still work? i tried it and id just get a pop up error before installing any patches when i launch it 

 

Any help would be coool 


Dash_MM
  • Dash_MM

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2017
  • Malaysia

#230

Posted 31 December 2017 - 02:41 PM

tRBpdsT.png

Help lol i don't know what to do 


Dash_MM
  • Dash_MM

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2017
  • Malaysia

#231

Posted 01 January 2018 - 01:09 AM

Okay well so i fixed the issue and downgraded and modded easily but i have a small problem with the widescreen i have this tiny small line around my left border in samp?

y5JN5bw.jpg


Dankticus
  • Dankticus

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 01 Jan 2018
  • United-States

#232

Posted 01 January 2018 - 02:23 AM

How did you fix the error?


VIPERXGAMING
  • VIPERXGAMING

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 01 Jan 2018
  • United-Kingdom

#233

Posted 01 January 2018 - 07:20 PM Edited by VIPERXGAMING, 01 January 2018 - 07:22 PM.

The GTA SA downgrader keeps on crashing in the middle of patching and installing the mods so afterwards i can't lunch my game and I've tried to reinstall my game but that doesn't work so can someone help me find out how to get this to work work and to make it stop crashing, thanks. Btw i have the retail 2.0 DVD version of the game if that helps.


jaqub
  • jaqub

    buff nigga of the year

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2017
  • None

#234

Posted 01 January 2018 - 07:22 PM

How did you fix the error?

 

Install Visual Studio 2017 if its missing from your computer


ryanknut
  • ryanknut

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 03 Jan 2018
  • United-States

#235

Posted 03 January 2018 - 01:26 AM

Can someone help me?

 

2NBJ2bOl.png


Allicat
  • Allicat

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 04 Jan 2018
  • United-States

#236

Posted 04 January 2018 - 02:14 AM

the errors i got... first off when it actually worked the game wouldn't open.. so i uninstalled all of it (san andreas an the downgrader), then downloaded and downloaded the downgrader.

 

then it told me that it would not let me export.. so i exported it directly into the steam folder, then it worked.. no longer saying it cant access the app from my downloads page...

 

then it tells me to update.. so i do

 

and i get this

 

jJ7XhMT.png

so i just ignore it and decide to install all the mods in it except for the ones involving multiplayer (i dont play multiplayer)

 

and then since it says i can make a copy version (i'd have a DRM free version to play and put in my games folder and not need steam), i decided yes and said i'd put it in the folder for all my DRM free games

 

then almost right away i get this

 

sm7zKpr.png

 

i dont think the downgrader likes me


Dubl33
  • Dubl33

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2018
  • Romania

#237

Posted 4 weeks ago

When i press to downgrade the game the app crashes... good app ya'll


MajoThePommes
  • MajoThePommes

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 3 weeks ago
  • Germany

#238

Posted 3 weeks ago

The Downgrader worked for me but i cant use Overdose Effects 1.5 anymore. If i play and hit or shoot somone the game crash.


W17CH3R
  • W17CH3R

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 3 weeks ago
  • Ireland

#239

Posted 3 weeks ago

Okay well so i fixed the issue and downgraded and modded easily but i have a small problem with the widescreen i have this tiny small line around my left border in samp?

y5JN5bw.jpg

Go to scripts > GTASA.WidescreenFix.ini and change:

HideAABug = 1 to HideAABug = 0

The Downgrader worked for me but i cant use Overdose Effects 1.5 anymore. If i play and hit or shoot somone the game crash.

I suggest you apply the patch and install everything else manually.


MajoThePommes
  • MajoThePommes

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 3 weeks ago
  • Germany

#240

Posted 2 weeks ago

Hi W17CH3R

Do you mean the Silent Patch or the Downgrade? Because i dont really understand what mean Insall Mods without Patch. Does it mean the Downgrade itself or the Silent Patch?

I have installed the Steam Downgrader with the first 6 Mods.  The other Mods i used, i have just copeyd in my modloader folder and they do all work. But if i copy Overdose Effects in the modloader folder the game crash.

 

Thanks for your help





3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users