Quantcast

Jump to content

» «
Photo

PS2 Features To PC Index

SA WIP
1,124 replies to this topic
Lyp3
  • Lyp3

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2017
  • France

#1081

Posted 09 July 2017 - 06:53 PM

I use the seabed with Project2DFX, haven't specifically looked for if it has any effect on the sun or not, though.

I tryied it and yup, it restore to pc sun, it's really smaller


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#1082

Posted 09 July 2017 - 07:32 PM

Probably because it modifies StaticSunSize (20 by default), you can make the sun any size you want with that option :p

  • zanesix and Kane49 like this

Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1083

Posted 09 July 2017 - 11:00 PM Edited by Kane49, 11 July 2017 - 02:12 PM.

Any way to disable the grass only in the cemetery or to make it smaller only there?

 

I've seen many videos including PS2 grass, and still cemetery's grass is either disabled or so small, like in PS2, but in my game, it's so noticeable, like in any other location. It's so annoying there, gets in the camera when cutscene shows Sweet and Ryder, and even more annoying when heading to Kane in Los Sepulcros.

 

Mine is mostly bugged, as I see tall grass all over the cemetery, where there shouldn't be tall grass.

 

EDIT: I was testing my maps to check if restored parked vehicles work fine, and I didn't see parked cars inside the Cesar & CJ's carshow in Doherty, but there're parked car outside it. Is it normal? (I didn't buy the carshow yet, testing from a new game. I guess it's how it should work, but I just wanna make sure.)


Super Grunt 281
  • Super Grunt 281

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Oct 2015
  • France

#1084

Posted 11 July 2017 - 05:01 PM Edited by Super Grunt 281, 11 July 2017 - 05:03 PM.

Weird issue that you have. Seems to be a GPU problem in your side.

 

Waw, it's a laptop so... I don't think I can fix that issue like that (I place the keyboard above in priority anyway) .

 

Not a big deal, it's okay.


gts.
  • gts.

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2015
  • United-States

#1085

Posted 11 July 2017 - 06:37 PM Edited by gts., 11 July 2017 - 06:43 PM.

Waw, it's a laptop so... I don't think I can fix that issue like that (I place the keyboard above in priority anyway) .

Not a big deal, it's okay.

Your laptop doesn't have a GPU? Are you playing on an Intel embedded card? Also, what has the keyboard to do with the game?


Lyp3
  • Lyp3

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2017
  • France

#1086

Posted 11 July 2017 - 08:31 PM Edited by Lyp3, 11 July 2017 - 08:32 PM.

Probably because it modifies StaticSunSize (20 by default), you can make the sun any size you want with that option :p

 

Yup I already did this, but it still don't look like PS2 Seabed, I mean, if you want to get the same shining effect by increasing staticsunsize in 2dfx, the sun will only look like PS2 seabed when sunrise or sunset, but If you're hanging out at mid day you can see that the sun is way more "blurred" and bigger compared to PS2 Seabed.

 

So, increasing sunsize makes the sun way too big, blurry and too much shiny, when it's not sunset/sunrise compared to PS2 seabed... Maybe I'll have to find a compromize between both in 2DFX


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#1087

Posted 11 July 2017 - 08:53 PM

You could use Enhanced Particle.txd which can decrease corona size depending on time of day to avoid that, it's why I never really noticed that issue in the first place ;)
  • Lyp3 likes this

Super Grunt 281
  • Super Grunt 281

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 28 Oct 2015
  • France

#1088

Posted 12 July 2017 - 12:23 AM Edited by Super Grunt 281, 12 July 2017 - 12:39 AM.

Your laptop doesn't have a GPU? Are you playing on an Intel embedded card? Also, what has the keyboard to do with the game?

 

Well I don't really know what is a GPU, from what I know (not a lot) it's a graphic thing, if it's a physical part on the laptop it"s really not somthing you change like that.

 

But I have NVIDIA currently and the game is detected (not GTA III and VC, both don't have the issue) , it's not original to the laptop.

 

If I can fix the HUD, please tell me... and the keyboard is not fine, S, W and X don't work, Q, E and UP have trouble (it's mostly on the left) , if the laptop must be fixed, that keyboard is simply a very high priority.

 

EDIT : bop, nevermind it's not NVIDIA, all GTAs are detected but it's something else.


LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#1089

Posted 12 July 2017 - 05:15 AM

Open up Dxdiag, under the display tab is your gfx card.

Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1090

Posted 4 weeks ago Edited by Kane49, 4 weeks ago.

My skip trip's icon isn't animated like on PS2. Do you m8s know the reason?


AlpayYT
  • AlpayYT

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • Turkey

#1091

Posted 4 weeks ago

not working :( error asking ( Send error report ) ( Don't sent )


1010
  • 1010

    Nice!

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2016
  • Brazil

#1092

Posted 4 weeks ago

My skip trip's icon isn't animated like on PS2. Do you m8s know the reason?

try to use this here

PDLwFmF.png


Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1093

Posted 4 weeks ago

 

My skip trip's icon isn't animated like on PS2. Do you m8s know the reason?

try to use this here

PDLwFmF.png

 

Already tried it. It isn't full.

 

My problem is, there isn't white part showing in right arrow's side, as in PS2, there's a white cover flashes.


ChengizVlad09
  • ChengizVlad09

    Vlad's VCR Emporium Dwtn. Vice

  • Members
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Bosnia-and-Herzegovina

#1094

Posted 4 weeks ago Edited by ChengizVlad09, 4 weeks ago.

Hey guys, does any of modifications mentioned in the first page includes that heat evaporation/haze effect from PS2-I can't seem to find it?
Or maybe it was added somewhere along the line?
Thanks!

zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#1095

Posted 4 weeks ago

SkyGFX probably does that

  • ChengizVlad09 likes this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Most Helpful Modding 2016 [Honorable mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#1096

Posted 4 weeks ago

The PC version already has it, you don't need mods for it.
  • ChengizVlad09, NOskillx and Kane49 like this

ChengizVlad09
  • ChengizVlad09

    Vlad's VCR Emporium Dwtn. Vice

  • Members
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Bosnia-and-Herzegovina

#1097

Posted 4 weeks ago Edited by ChengizVlad09, 4 weeks ago.

Yeah, my bad, I've misjudged things by looking at some trailer of modded PC version that for some reason has every possible PS2 effect, except that heat evaporation and then I compared it to regular PC version and even vanilla PC version has it by default, hence my confusion. Thanks for the fast reply anyways!  

Here check the video, dude probably forgot to set something correctly, since you can clearly see there is no heat evaporation effect: 2:09 - 2:26 and that's the spot where it should have been most definitely.

 

PC regular version for comparison, same cut:

 ( 5:59 - 6:26 )


Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1098

Posted 4 weeks ago

 

 

My skip trip's icon isn't animated like on PS2. Do you m8s know the reason?

try to use this here

PDLwFmF.png

 

Already tried it. It isn't full.

 

My problem is, there isn't white part showing in right arrow's side, as in PS2, there's a white cover flashes.

 

Anyone knows how to fix that?


Dash Shack
  • Dash Shack

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 May 2015
  • Turkey

#1099

Posted 3 weeks ago

 

 

 

My skip trip's icon isn't animated like on PS2. Do you m8s know the reason?

try to use this here

PDLwFmF.png

 

Already tried it. It isn't full.

 

My problem is, there isn't white part showing in right arrow's side, as in PS2, there's a white cover flashes.

 

Anyone knows how to fix that?

 

Did you installed that icon from modloader or manually? You have to install with one way, manually or modloader.


Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1100

Posted 3 weeks ago Edited by Kane49, 3 weeks ago.

Tried both, used it once in manually and once in modloader. Didn't work.

 

EDIT: What's its name in the hud in your game? It's SkipHigh in my game's hud.


Ash_735
  • Ash_735

  • Members
  • Joined: 15 Nov 2005
  • None
  • Contribution Award [Mods]
    Most Knowledgeable [GTA] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#1101

Posted 3 weeks ago

No mod restores that flashing icon.

Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1102

Posted 3 weeks ago Edited by Kane49, 3 weeks ago.

No mod restores that flashing icon.

I downloaded a mod that has that white flash icon inside hud.txd, but not from this topic.

 

Isn't there anyway to get it to work?


Ash_735
  • Ash_735

  • Members
  • Joined: 15 Nov 2005
  • None
  • Contribution Award [Mods]
    Most Knowledgeable [GTA] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#1103

Posted 3 weeks ago

Unless you script it, no, you can't just drop the texture in and hope it works. :p

Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1104

Posted 3 weeks ago

Lol. So weird we got all those PS2 features restored and still nobody scripted this one :p


Tomas.
  • Tomas.

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2014
  • None
  • Helpfulness Award

#1105

Posted 2 weeks ago

Another PS2 DFF needs to be put in, cj_airprt_bar
Spoiler
  • Mugetsuga and Kane49 like this

dg223
  • dg223

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2017
  • Mexico

#1106

Posted 2 weeks ago Edited by dg223, 2 weeks ago.

-Deleted-


zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#1107

Posted 2 weeks ago

Here.


Kane49
  • Kane49

    The Original Balla OG / a.k.a. ~iiCriminnaaL

  • Members
  • Joined: 06 Jun 2017
  • None

#1108

Posted A week ago Edited by Kane49, A week ago.

Another PS2 DFF needs to be put in, cj_airprt_bar

Spoiler

Yeah, noticed that, it becomes so dark in night. Can you upload it?


Mugetsuga
  • Mugetsuga

  • Members
  • Joined: 19 Sep 2012
  • None

#1109

Posted A week ago

So there's still broken DFFs around.

Here's the PS2 ones:

https://www.mediafir...a02b926v63lsc5s

Updated with cj_airprt_bar.dff.

  • Marsi4eg, Tomas. and zanesix like this

TheShadowX17
  • TheShadowX17

    Player Hater

  • Members
  • Joined: A week ago
  • Netherlands

#1110

Posted 6 days ago Edited by TheShadowX17, 6 days ago.

Alright i installed everything in modloader now i start the game i have a couple of problems, my radar is bugging the map is not loading fast enough on the radar or something, when i let my cutscenes play in the game without skipping they do not continue like for example the first cutscene with tenpenny in it it doesn't continue after the cutscene when cj get's busted and get's in the car and drives off then it stops and gives me a black screen and it doesn't want to continue to the next segment of the cutscene. I have looked in my modifications in the menu and it says ON on all the mods, also looked in the modloader log and it loads all the files correctly.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users