Quantcast

Jump to content

» «
Photo

PS2 Features To PC Index

SA WIP
978 replies to this topic
Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#61

Posted 25 November 2014 - 09:50 AM

This is how I've always done it and it works good.

 

Spoiler

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • Netherlands

#62

Posted 25 November 2014 - 06:57 PM

UPDATE:

PS2 car reflections beta 4 added to the main post.

  • Nights744, Snoops27 and Neddo like this

Nights744
  • Nights744

    jochuan - Never forget!

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2013
  • None

#63

Posted 27 November 2014 - 03:18 AM

I think I've catched the quintessence of this thread:
5w8QvGU.jpg

 

UPDATE:
PS2 car reflections beta 4 added to the main post.

Thanks, the Hero did a great job but I wish he would add ini options. The functions are always assigned to the F-keys and that interferes with other mods. Also, I wish blur was a toggle because.......look at screenshot above ;)

  • Snoops27, Lowi, Savidge and 2 others like this

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Most Helpful Modding 2016 [Honorable mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#64

Posted 29 November 2014 - 05:25 PM

See this (Credits go to Silent, I just wrote the code):

http://gtaforums.com...uality-setting/

  • R4gN0r0K, Tomasak and Snoops27 like this

Tomasak
  • Tomasak

  • The Yardies
  • Joined: 04 Jan 2009
  • None
  • Spam Commando 2017
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]

#65

Posted 29 November 2014 - 05:49 PM

Doesn't work in cutscene for me


MrMateczko
  • MrMateczko

    ~yay!

  • Members
  • Joined: 10 Dec 2011
  • Poland
  • Helpfulness Award [Chain Game]

#66

Posted 29 November 2014 - 06:29 PM

What do you mean, the cutscenes don't work, or the cutscenes still use the PC shadows?

Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#67

Posted 29 November 2014 - 06:30 PM

True, but PC shadows are used in cutscenes even on PS2 irrc.
  • mirh likes this

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • Netherlands

#68

Posted 29 November 2014 - 07:39 PM

UPDATE:

PS2 shadows on all visual settings added to the main post.

  • Snoops27 likes this

Savidge
  • Savidge

    get away

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#69

Posted 29 November 2014 - 07:43 PM

I still get lamppost shadows when I use Silent's PS2 shadows ASI.

  • Snoops27 likes this

Blackbird88
  • Blackbird88

    DualShock 3 Buttons EVERYWHERE

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2008
  • Czech-Republic

#70

Posted 29 November 2014 - 08:01 PM

You should update the PS2 atmosphere link in OP.


MrMateczko
  • MrMateczko

    ~yay!

  • Members
  • Joined: 10 Dec 2011
  • Poland
  • Helpfulness Award [Chain Game]

#71

Posted 29 November 2014 - 08:05 PM

I still get lamppost shadows when I use Silent's PS2 shadows ASI.


WHat lamppost do you mean, may you post the screenshot?
Do the shadow on that lamppost disappear if you set the FX Quality to low without the plugin?

BMWSauberF1.08
  • BMWSauberF1.08

    San Andreas Rewind Vehicle Artist

  • Feroci
  • Joined: 03 Sep 2013
  • Italy
  • Contribution Award [Mods]

#72

Posted 29 November 2014 - 08:16 PM

probably he's getting the fake lampost shadow,it was there also in the ps2 version

  • Snoops27 and Savidge like this

Savidge
  • Savidge

    get away

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#73

Posted 29 November 2014 - 08:22 PM

Yeah, I'm getting a really ugly-looking straight line shadow. :D

  • Snoops27 likes this

Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#74

Posted 29 November 2014 - 08:22 PM Edited by snoops26, 29 November 2014 - 08:23 PM.

I like these :D. also to get thicker lensflare like PS2, that comes down to game resolution. People would think I'm crazy playing at 800x600 on a 1920x1080 monitor but it fits the game so much better imo :D

 

gta_sa_2014_11_29_20_20_54_509.jpg
  • Savidge and uncaged like this

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • Netherlands

#75

Posted 29 November 2014 - 08:24 PM

^

You really are crazy, 1080p monitor playing at 800x600. :p

  • Blackbird88, Snoops27 and uncaged like this

Nights744
  • Nights744

    jochuan - Never forget!

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2013
  • None

#76

Posted 29 November 2014 - 08:26 PM

probably he's getting the fake lampost shadow,it was there also in the ps2 version

 

It's not as fake as you think, they move as the sun circles around the sky just like the so called "dynamic shadows" do.

GTAVC and III feature that, too.

  • Snoops27 likes this

MrMateczko
  • MrMateczko

    ~yay!

  • Members
  • Joined: 10 Dec 2011
  • Poland
  • Helpfulness Award [Chain Game]

#77

Posted 29 November 2014 - 08:36 PM Edited by MrMateczko, 29 November 2014 - 08:36 PM.

to get thicker lensflare like PS2, that comes down to game resolution.


Umm, it doesn't make it bigger for me, unless you're talking about some other lensflare (and no, it's not the widescreen thingy, I've tried it without):
1366x768 - http://i.imgur.com/sHQx00p.png
800x600 - http://i.imgur.com/Cd9EWZL.png

Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#78

Posted 29 November 2014 - 08:40 PM Edited by snoops26, 29 November 2014 - 09:07 PM.

It does for me, but it's not showing in screenshots for some reason. And no I like original games, I don't like third party mods, apart from fixes. I'm not some noob.

 

Here you go

 

gta_sa_2014_11_29_20_45_20_645.jpg
 

 

 

gta_sa_2014_11_29_20_39_17_249.jpg
 

Reyks
  • Reyks

    Valar Morghulis

  • Feroci
  • Joined: 18 May 2012
  • Brazil
  • Helpfulness Awards [Mods]

#79

Posted 29 November 2014 - 08:46 PM

If you want to disable that ugly lampost shadow just replace "lamp_shad_64" in particle.txd with an invisible texture.

  • Savidge likes this

Savidge
  • Savidge

    get away

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#80

Posted 29 November 2014 - 08:49 PM

If you want to disable that ugly lampost shadow just replace "lamp_shad_64" in particle.txd with an invisible texture.

Thank you so much for telling me this. :D


Blackbird88
  • Blackbird88

    DualShock 3 Buttons EVERYWHERE

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2008
  • Czech-Republic

#81

Posted 29 November 2014 - 09:22 PM Edited by Blackbird88, 29 November 2014 - 09:23 PM.

I like these :D. also to get thicker lensflare like PS2, that comes down to game resolution. People would think I'm crazy playing at 800x600 on a 1920x1080 monitor but it fits the game so much better imo :D
 

Spoiler

You should also run the game from DVD to mimic PS2's loading speed :p
  • G The Generous, Tomasak, Mr. Jago and 4 others like this

Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#82

Posted 29 November 2014 - 09:23 PM

good idea lol :D


Tomasak
  • Tomasak

  • The Yardies
  • Joined: 04 Jan 2009
  • None
  • Spam Commando 2017
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]

#83

Posted 29 November 2014 - 09:32 PM

And play with composite cable

  • Snoops27 likes this

Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#84

Posted 29 November 2014 - 09:35 PM

And 640x448. 800x600 is nothing close to PS2 resolution.
  • Blackbird88, Tomasak, mirh and 2 others like this

Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#85

Posted 29 November 2014 - 09:37 PM Edited by snoops26, 29 November 2014 - 09:38 PM.

I found 640 to bit a bit too blurry :( I was looking around to see what standard resolutions TVs had during 2003 / 2004 lol


Nights744
  • Nights744

    jochuan - Never forget!

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2013
  • None

#86

Posted 29 November 2014 - 09:42 PM



You should also run the game from DVD to mimic PS2's loading speed :p



good idea lol :D



And play with composite cable

 

All of you just went full retard, never go full retard:

EU378sO.jpg

[email protected]

  • G The Generous, Tomasak, LINK/2012 and 5 others like this

Lowi
  • Lowi

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 01 Dec 2013
  • Poland

#87

Posted 29 November 2014 - 09:44 PM

 



You should also run the game from DVD to mimic PS2's loading speed :p



good idea lol :D



And play with composite cable

 

All of you just went full retard, never go full retard:

EU378sO.jpg

[email protected]

 

most cinematic image i've seen in my life

  • G The Generous, Tomasak, Mr. Jago and 2 others like this

Tomasak
  • Tomasak

  • The Yardies
  • Joined: 04 Jan 2009
  • None
  • Spam Commando 2017
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]

#88

Posted 29 November 2014 - 09:49 PM

And 640x448. 800x600 is nothing close to PS2 resolution.

We are all from Europe so why not use Pal's resolution (720x576)?

  • Snoops27 likes this

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • Netherlands

#89

Posted 29 November 2014 - 09:51 PM

 



You should also run the game from DVD to mimic PS2's loading speed :p



good idea lol :D



And play with composite cable

 

All of you just went full retard, never go full retard:

EU378sO.jpg

[email protected]

 

 

Holy sh*t. Hahaha

  • Snoops27 likes this

Snoops27
  • Snoops27

    Hustler

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • United-Kingdom

#90

Posted 29 November 2014 - 10:04 PM

Again, slight thickness in lensflare because of resolution

 

gta_sa_2014_11_29_22_00_03_465.jpg
 
  • Savidge likes this




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users