Quantcast

Jump to content

» «
Photo
- - - - -

[REL|SA] SA_LODless

119 replies to this topic
BlackScout
  • BlackScout

    aka TrustedInstaller

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • None

#91

Posted 20 March 2015 - 07:54 PM

What are your settings for IDE_DD_Tweaker? I set DD on 1500 and I could see only nearest objects with original distance.

I got some issues here also...

Not sure if is the same...

I could see all the objects completely rendered, but the map loading was at normal draw distance o_O

In other words, lots of holes in the ground some meters away from the player,


nWo51289
  • nWo51289

    Outcast

  • Feroci
  • Joined: 26 Apr 2008
  • None

#92

Posted 23 March 2015 - 10:42 AM

Sorry for late reply, here are my settings.

[MAIN]
enable=1
patch_tobjs=0
patch_lods=0
patch_generic=0
patch_all_normal=1 //do not use at the same time with patch_generic=1

[TOBJS]
tobjs_draw_distance_multiplier = 2.0

[LODS]
lods_draw_distance_multiplier = 0.0
lods_new_draw_distance = 1500.0 //if multiplier is set, this value will be ignored

[OBJS]
max_draw_distance_for_normal_objects = 3000.0 // it's better not to touch it at all
generic_new_draw_distance = 300.0
normal_new_draw_distance = 1500.0

@Misunderstood - I just managed this second to make my game crash soon after spawning. Have you added gta_sa.exe to the list of "Turn on DEP for all programs and services except those I select" under the "Data Execution Prevention" tab? To access this open up the "Run" program and type in "systempropertiesperformance". 

@_CP_ & BlackScout - Have you guys got Open Limit Adjuster installed? I don't know what is causing that problem.

  • Ss4gogeta0 likes this

_CP_
  • _CP_

    Boss

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#93

Posted 23 March 2015 - 12:33 PM Edited by _CP_, 23 March 2015 - 02:28 PM.

@nWo51289

With your settings, I have a crash after few seconds ingame. Yep, I'm using Open Limit Adjuster with settings from page 2.

BlackScout
  • BlackScout

    aka TrustedInstaller

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • None

#94

Posted 23 March 2015 - 06:05 PM Edited by BlackScout, 23 March 2015 - 06:08 PM.

Taking more time than it should...

aa09a65167.png

4056f19329.png


nWo51289
  • nWo51289

    Outcast

  • Feroci
  • Joined: 26 Apr 2008
  • None

#95

Posted 24 March 2015 - 08:47 AM

This is embarrassing....

@_CP_ - Does it still crash if you lower value for normal_new_draw_distance? Try 900 or something.

@Blackscout - Are you using default time cycle? Don't know why I don't get that, I'm gonna try replicate your problem now.


KELASHI
  • KELASHI

    noooooob

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2013
  • China

#96

Posted 25 March 2015 - 05:04 AM

Freeze 100% happens when approaching downtown area of LS. :panic:

  • sharpie_eastern likes this

_CP_
  • _CP_

    Boss

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#97

Posted 02 April 2015 - 12:13 PM

@_CP_ - Does it still crash if you lower value for normal_new_draw_distance? Try 900 or something.

I wanted to set draw distance more than 2000 and it crashes, I guess it's related to streaming memory.


BlackScout
  • BlackScout

    aka TrustedInstaller

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • None

#98

Posted 02 April 2015 - 07:15 PM

Yeah, I believe I'm using the default one.


Gummy 
  • Gummy 

    Blue, blue, electric blue. That's the color of my room.

  • Members
  • Joined: 18 Dec 2012
  • Indonesia

#99

Posted 11 April 2015 - 07:23 PM

I have a crash when going into the central and west parts of LS
limit adjuster settings:

Spoiler

 

IDE_DD_Tweaker setting:

Spoiler
  • sharpie_eastern likes this

-Quantum-
  • -Quantum-

    sup

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2010
  • None

#100

Posted 11 April 2015 - 08:39 PM

Is this mod works properly? Because all I see here is messages about holes on the map and crashes...should I even try this?


sharpie_eastern
  • sharpie_eastern

    Do it thyself

  • Members
  • Joined: 25 Oct 2008
  • United-States

#101

Posted 11 April 2015 - 11:34 PM

 

I have a crash when going into the central and west parts of LS
limit adjuster settings:

Spoiler

 

IDE_DD_Tweaker setting:

Spoiler

 

Same, I think something is drawn that shouldn't be and it crashes the game. I get various crashes deep into any city: SF, LV, and LS as well as the SF country side.

  • Gummy  likes this

Concavax
  • Concavax

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 26 Dec 2013
  • None

#102

Posted 12 April 2015 - 11:23 PM

This stock my game in the beginning...


ALCAMJI
  • ALCAMJI

    Rat

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2014
  • Spain

#103

Posted 26 April 2015 - 12:10 PM

Could be possible to use this mod with a Draw Distance of 3600? Its weird to play with that view distance and see lod models on the distance changing while you are near them.

evgikkk
  • evgikkk

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Apr 2015
  • Finland

#104

Posted 27 April 2015 - 09:08 AM

Which is better and more stable? LOD Mod or SA_LODless? Thank you.


dirtysqeegee
  • dirtysqeegee

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2015
  • None

#105

Posted 17 May 2015 - 08:57 AM

Is this mod still being worked on,or is it dead and abandoned?

dkluin
  • dkluin

    GTA:Underground Developer

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2013
  • Netherlands

#106

Posted 26 May 2015 - 02:58 PM

Is this mod still being worked on,or is it dead and abandoned?

I guess it's dead.


dirtysqeegee
  • dirtysqeegee

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2015
  • None

#107

Posted 26 May 2015 - 10:14 PM

Is this mod still being worked on,or is it dead and abandoned?

I guess it's dead.
That is a shame.

The Lazy Bum
  • The Lazy Bum

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2015
  • United-Kingdom

#108

Posted 09 August 2015 - 01:21 AM Edited by The Lazy Bum, 09 August 2015 - 01:22 AM.

Hello.

 

- I'm a New Guy here trying this Mod. for many crashes that happen from the game. I figured it out even with SRT3. 

 

- Here My Settings.

 

- Open Limit Adjuster 1.5.4

 

[SALIMITS]
PtrNodeSingle = 170000
PtrNodeDouble = 18400
EntryInfoNode = 500
Peds = 140
PedIntelligence = 140
Vehicles = 110
Buildings = 100000
Objects = 10000
Dummys = 50000
ColModel = 19999
Task = 500
Event = 200
PointRoute = 64
PatrolRoute = 32
NodeRoute = 64
TaskAllocator = 16
PedAttractors = 54
VehicleStructs = unlimited
MatrixList = 90000
OutsideWorldWaterBlocks = 500
AlphaEntityList = 1250
VisibleEntityPtrs = 5000
VisibleLodPtrs = unlimited
StreamingObjectInstancesList = 30000
AtomicModels = unlimited
DamageAtomicModels = unlimited
TimeModels = unlimited
ClumpModels = unlimited
VehicleModels = unlimited
PedModels = unlimited
WeaponModels = unlimited
EntitiesPerIpl = unlimited
EntityIpl = unlimited
StaticShadows = 2048
Coronas = 20000
ScriptSearchLights = 1024
FrameLimit = 30
MemoryAvailable = 30%
#MAINsegmentSize = 200000
#MissionSize = 69000
 
-IDE Tweaker
 
- Just the Same that He Did (nWo51289)

Eric_Christy
  • Eric_Christy

    GTA Bomb

  • Members
  • Joined: 20 Sep 2015
  • Indonesia

#109

Posted 27 September 2015 - 11:37 AM

works great on my desktop pc, but I get lag on my low end laptop :'( . awesome mod man


Jaanus949
  • Jaanus949

    Collecting and giving knowledge

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#110

Posted 30 September 2015 - 07:56 PM Edited by Jaanus949, 30 September 2015 - 09:44 PM.

DUDE, THIS THING CRASHES THE GAME WHEN ENTERING WEST SIDE OF LOS SANTOS ON/NEAR GROUND, though project 2dfx had nice pack of things, and the limits given by OP are good, adjusting some SAlodlights.ini settings to match the adjuster and tweaker lines more or less and it's fine, if lods cannot be removed without problems then i stick with asi plugins


fannys
  • fannys

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2015
  • United-States

#111

Posted 02 October 2015 - 08:21 AM

Enough is not stable.


dkluin
  • dkluin

    GTA:Underground Developer

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2013
  • Netherlands

#112

Posted 07 October 2015 - 11:17 AM

DUDE, THIS THING CRASHES THE GAME WHEN ENTERING WEST SIDE OF LOS SANTOS ON/NEAR GROUND, though project 2dfx had nice pack of things, and the limits given by OP are good, adjusting some SAlodlights.ini settings to match the adjuster and tweaker lines more or less and it's fine, if lods cannot be

removed without problems then i stick with asi plugins

Why not give us a crash log?

 

I doubt that nWo is still working on this, but it'd be worth checking it out.

Oh, and to do so you could use fastman92 limit adjuster.


Jaanus949
  • Jaanus949

    Collecting and giving knowledge

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#113

Posted 07 October 2015 - 09:51 PM Edited by Jaanus949, 07 October 2015 - 09:53 PM.

i have experienced the greatness of 2dfx limitadjuster, it is great actually, lodlights and  draw distance boost is another plus side, you can also try the all map load script! with those things you lose the reason for needing this mod here, i could take screenshot of map from several kilometers high


dkluin
  • dkluin

    GTA:Underground Developer

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2013
  • Netherlands

#114

Posted 08 October 2015 - 06:55 AM

i have experienced the greatness of 2dfx limitadjuster, it is great actually, lodlights and  draw distance boost is another plus side, you can also try the all map load script! with those things you lose the reason for needing this mod here, i could take screenshot of map from several kilometers high

You will see a difference, trust me.
You will see a slightly more HQ map with increased draw distance and without LODs.
LODs were created as a solution for open world game problems where you couldnt see objects from a certain distance without much FPS drop.

Jaanus949
  • Jaanus949

    Collecting and giving knowledge

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#115

Posted 09 October 2015 - 01:41 AM Edited by Jaanus949, 09 October 2015 - 01:53 AM.

Hello, before i could get to the highways in los santos now i can't even start with that f*ckING sh*t MOD, wholemap loading script does it crash free! THAT CRAP IS NOT COMPATIBLE WITH  MANY MODS I USE


dkluin
  • dkluin

    GTA:Underground Developer

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2013
  • Netherlands

#116

Posted 09 October 2015 - 11:04 AM

Hello, before i could get to the highways in los santos now i can't even start with that f*ckING sh*t MOD, wholemap loading script does it crash free! THAT CRAP IS NOT COMPATIBLE WITH  MANY MODS I USE

Too bad, hmm, maybe send a crash log?

Jaanus949
  • Jaanus949

    Collecting and giving knowledge

  • Members
  • Joined: 31 May 2014
  • Estonia

#117

Posted 09 October 2015 - 12:47 PM Edited by Jaanus949, 09 October 2015 - 02:00 PM.

there is no log, how make that limitadjuster make any logs but anyway, i removed lots of cleos and some other nice asi effects and it started but only lasted until past highway intersection which turns towards ganton, i could go anywhere with hydra when higher but when i got near enough to west los santos then mod crashes immediately! (i have read all this topic and discovered more people having crashes in west side of LS) As i was saying i have to take out my alltime favourite mods, NO f*ckING WAY I WULD USE THAT if it has crashy map parts and my favourite mods aren't supported (i like especially map mod for chernobyl over area 69 and some better vegetation/models around the verdant meadows, i feel emty if they don't exist! My current mod kit makes game already look like gta 5, drawdistance settings can be done in Lodlights.ini according to my liking and computer performance!

 

here is footage with gif:

lodless_mod.gif


Abby Radke
  • Abby Radke

    1828=8+(2x10)+(8x100)+(1x1000)=8+(2xm)+(8xn)+(1xw), m+n+w=10+100

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2015
  • United-States

#118

Posted 09 March 2016 - 02:09 PM

I can not find IDE_DD_Tweaker.asi and IDE_DD_Tweaker.ini all over the internet XD

 

Draw distance is dead and I don't think it's a streaming memory problem

 

This mod never works with latest IDE_DD_Tweaker update which is SAProject2DFX, since we can't copy the recommended settings given by @nWo51289 in IDE_DD_Tweaker.ini because there's no IDE_DD_Tweaker.ini, I searched all over the internet.

 

Did you find the solution?

 

--------------------------------------------------------------

 

Thread back to life 2016

  • uncaged likes this

uncaged
  • uncaged

    Insane PS2 Purist

  • Members
  • Joined: 04 Nov 2014
  • Ukraine

#119

Posted 11 March 2016 - 09:28 PM

+1 Me too would like to know if it is possible to make it work with the latest 2DFX :)


Abby Radke
  • Abby Radke

    1828=8+(2x10)+(8x100)+(1x1000)=8+(2xm)+(8xn)+(1xw), m+n+w=10+100

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2015
  • United-States

#120

Posted 11 March 2016 - 09:54 PM

Lol no, I found the old IDE_DD_Tweaker it's still not working and the draw distance is broken.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users