Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA.SA Crashing/Black screen after Loading a New Game.

7 replies to this topic
PRoRussianXL1
  • PRoRussianXL1

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 18 Aug 2014
  • United-States

#1

Posted 18 August 2014 - 01:54 AM

I have the CD version of the game, downloaded it, loaded the game and pressed "new game". It finished loading and it went to a black screen. No buttons work, only ctl, alt delete. I uninstalled the game and installed it 5 times. Deleted .sat file, still no good, I even downloaded a pirated version of the game, ran it and crashed at the exact same time, I have no saved games but I had the game before and modded it  Car mods. The intro works and the music plays, but after the loading screen it turns black, no audio.


lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • GTA Series Staff
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#2

Posted 18 August 2014 - 02:59 AM

To be clear,: You installed the game from the DVD.
You never had the game installed on this computer before.
You DID NOT install any mods before trying to run the game.
You do not have Windows 8.
Your machine meets these requirements:
Intel Pentium 4 or AMD Athlon XP processor (or better)
 384(+) MB of RAM
 16x DVD-ROM drive (or download)
 4.7 GB of free Hard Disk space for a full install
 128(+) MB Video Card with DirectX 9 compatible drivers ("GeForce4" or better)
 DirectX 9 compatible Surround Sound Card
 Game pad** with twin axis analog controls (USB or Joystick Port)
 Keyboard & Mouse

PRoRussianXL1
  • PRoRussianXL1

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 18 Aug 2014
  • United-States

#3

Posted 18 August 2014 - 04:30 AM Edited by PRoRussianXL1, 18 August 2014 - 04:37 AM.

first time i installed was dvd, played it, modded it with cars. uninstalled it cuz it was bugging out. 8 moths later ( today ) , installed it dvd, and crashed at after loading screen, uninstalled it and downloaded a pirated one of pirate bay. with crack. Played it and crashed after loading screen. 


lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • GTA Series Staff
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#4

Posted 18 August 2014 - 04:37 AM

Do you have Vista?

PRoRussianXL1
  • PRoRussianXL1

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 18 Aug 2014
  • United-States

#5

Posted 18 August 2014 - 04:51 PM

no. windows 7


kinghunter
  • kinghunter

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Aug 2014
  • India

#6

Posted 22 August 2014 - 11:28 AM

this happening for all savegames i.e. newly created ones as well? Is the ESC menu option accessible when the screen is black? 

It seems like a case of conficting installed mods. Delete the mods you think are behind this or make a fresh install. 

For any such issues,follow the below checklist.

 

1. Make a clean install

2. Delete the settings file.

3. Try compatibility modes.

4. Run as Administrator.

5. Disable Win 7 themes/styles.

6. Disable/Delete all mods installed.

7. Lower graphics settings to lowest. 

8. Try disabling your antivirus.

9. Update your graphics drivers.


gajrajgchouhan
  • gajrajgchouhan

    tommycjnikojohnnyluis fan

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2013
  • India

#7

Posted 28 August 2014 - 12:55 AM Edited by gajrajgchouhan, 28 August 2014 - 11:57 PM. cautioned for unnecessary post.

Try starting a new game


EDIT: << you should really read the posts before you jump in. Posting for points is, like, Spamming. { lw..

Sorry  :cry:


kinghunter
  • kinghunter

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Aug 2014
  • India

#8

Posted 28 August 2014 - 06:18 PM Edited by kinghunter, 04 September 2014 - 07:07 PM.

Try starting a new game


EDIT: << you should really read the posts before you jump in. Posting for points is, like, Spamming. { lw.

Post deleted.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users