Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV use Intel HD Graphics 4000 behind NVIDIA

6 replies to this topic
dar4eto123
  • dar4eto123

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Jun 2014
  • Azerbaijan

#1

Posted 27 June 2014 - 08:54 PM

Hello..I have problem. I have laptop Acer Aspire that has 2 graphics card : 1st is Intel HD Graphics 4000 2nd is Nvidia geforce gt 740m....GTA IV use Intel HD that the problem..Any way to play on nvidia ? I tried benchemark and that said that i  use Intel HD Graphics...How can i make that i can play in NVIDIA ? I'M tried many times to update drivers but nothing...

Here is the benchemark..

 

Statistics
Average FPS: 53.18
Duration: 37.03 sec
CPU Usage: 78%
System memory usage: 62%
Video memory usage: 21%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Shadow Quality: Low
Reflection Resolution: Low
Water Quality: Low
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: Off
View Distance: 7
Detail Distance: 20

Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: Intel® HD Graphics 4000
Video Driver version: 9.18.13.3788
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel® Core™ i3-3217U CPU @ 1.80GHz

File ID: Benchmark.cli

 

So i want my game to run in nvidia because intel hd is sucks for gaming

92e2ipt235lj3tmlgoe.jpg


FulValBot
  • FulValBot

    Rat

  • Members
  • Joined: 09 Mar 2007

#2

Posted 28 June 2014 - 08:34 AM

open nvidia control panel and on 3d settings search gtaIV and select nvidia card for that game


dar4eto123
  • dar4eto123

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Jun 2014
  • Azerbaijan

#3

Posted 28 June 2014 - 02:01 PM

I made like this but this GTA IV use intel hd here is the new benchemark that still use intel

Statistics
Average FPS: 54.84
Duration: 24.67 sec
CPU Usage: 79%
System memory usage: 65%
Video memory usage: 19%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Shadow Quality: Low
Reflection Resolution: Medium
Water Quality: Low
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: Off
View Distance: 7
Detail Distance: 16

Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: Intel® HD Graphics 4000
Video Driver version: 9.18.13.3788
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel® Core™ i3-3217U CPU @ 1.80GHz
2tm6hmlgu6bs9ydyhgke.jpg


Spider-Vice
  • Spider-Vice

    Let's Bounce

  • Zaibatsu
  • Joined: 09 Oct 2006
  • Portugal

#4

Posted 28 June 2014 - 02:03 PM

I think if you're getting 54 frames per second you're not using the Intel chip as the benchmark says you are. I think IV just doesn't realise there are two graphics cards and just lists the first one.


dar4eto123
  • dar4eto123

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Jun 2014
  • Azerbaijan

#5

Posted 28 June 2014 - 03:10 PM

So that gta iv said that use intel hd its false ?


dar4eto123
  • dar4eto123

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 27 Jun 2014
  • Azerbaijan

#6

Posted 28 June 2014 - 08:52 PM

Look..Here is the funny xD "canyourunit.com" said that my Graphics Card is Intel HD Graphics 4000

svrsrgtff5vcrw0193vq.jpgI

Now this say

zn66v2ddli7jijnocoq0.jpg

 

??? 


FulValBot
  • FulValBot

    Rat

  • Members
  • Joined: 09 Mar 2007

#7

Posted 29 June 2014 - 08:41 AM Edited by FulValBot, 29 June 2014 - 09:18 AM.

check also launchgtaIV.exe on nvidia control panel

 

 

there is also an option for add that on all desktop icons of games





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users