Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Im always in empty lobbies

37 replies to this topic
GTAV26111
  • GTAV26111

    Ionospherical

  • Members
  • Joined: 15 Sep 2013
  • United-States

#1

Posted 23 June 2014 - 08:18 AM

Why the hell am I always in empty lobbies
  • TheMckeever likes this

Two gun
  • Two gun

    Playa

  • Members
  • Joined: 26 Nov 2013

#2

Posted 23 June 2014 - 08:19 AM

Ur net sucks

jcph3
  • jcph3

    Oligarch

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • United-States

#3

Posted 23 June 2014 - 08:30 AM

Ur net sucks

This or your using Free Aim


Laveerre
  • Laveerre

    You just lost the game

  • BUSTED!
  • Joined: 06 Oct 2013
  • NATO

#4

Posted 23 June 2014 - 08:43 AM

Yup, free aim lobbies are always empty for me

  • Franceska likes this

CReaper210
  • CReaper210

    Kingpin

  • Members
  • Joined: 27 Aug 2008

#5

Posted 23 June 2014 - 08:43 AM

 

Ur net sucks

This or your using Free Aim

 

This. No one plays in free aim anymore.


Killzone3265
  • Killzone3265

    i get flustered at times

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2013
  • Canada

#6

Posted 23 June 2014 - 08:48 AM

its not that no ones playing, its that they broke match making

  • reiniat, Horndog_SA, YogurtStorm and 6 others like this

Lay
  • Lay

    ToothpickShaker

  • Members
  • Joined: 25 Oct 2013
  • None

#7

Posted 23 June 2014 - 08:50 AM

Can you join jobs with other players?

marco-polo
  • marco-polo

    ?

  • Members
  • Joined: 25 Oct 2013
  • None

#8

Posted 23 June 2014 - 09:05 AM

My 360 always gets full lobbies, however my PS3 gets empty ones. Same net which is odd.

Even if you're net is superior, there's still cases of people on here who suffer the same thing..maybe it's about time to think up some more "cool" responses.

  • em1b16a2 likes this

fryday
  • fryday

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2013

#9

Posted 23 June 2014 - 09:53 AM

maybe you have to open/forward ports in your router settings

  • Pagan Lowrider likes this

CosmoKramer0
  • CosmoKramer0

    .

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2014
  • None

#10

Posted 23 June 2014 - 09:54 AM

Your profile pic makes your anger seem so much more real lol.

  • GTA-Freak-Vi and 007Nick700 like this

CarimboHanky
  • CarimboHanky

    Glitcher In 12 Step Program

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013
  • Unknown

#11

Posted 23 June 2014 - 10:24 AM

either youre playing in free aim or you have Nat3 connection
  • Pagan Lowrider likes this

manutd36
  • manutd36

    Manutd36

  • Members
  • Joined: 13 Oct 2007
  • United-Kingdom

#12

Posted 23 June 2014 - 10:50 AM

I have this exact issue on PS3. I play in Free Aim and always join empty lobbies, however, if I switch to Assisted Aim, I can find a lobby full of people no problem... Matchmaking eh... :lol:


Furry_Monkey
  • Furry_Monkey

    I completed Vice City and all I got was this lousy t-shirt

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2013
  • None

#13

Posted 23 June 2014 - 10:59 AM

As mentioned above, I believe the matchmaking is broke.  I play free aim and over the weekend I had (I think) 4 people at most in a session.  However, I can jump from session to session and get a single other player many times, but it's always someone different.  There's clearly a lot of people playing free aim, but they're all in individual sessions.  I hope they fix this as it wasn't like this before.


ugotsmoked
  • ugotsmoked

    MASTER OF MAYHEM

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2010
  • None

#14

Posted 23 June 2014 - 11:02 AM

Switch to AA...only preteen squeakers use FA...

inb4 everything.
  • brose_sfr likes this

YogurtStorm
  • YogurtStorm

    Thug

  • Members
  • Joined: 05 Oct 2013
  • Canada

#15

Posted 23 June 2014 - 11:03 AM

its not that no ones playing, its that they broke match making

Agreed. You don't go from tons of players to completely empty servers overnight, after a patch update. It's a R* issue, Free Aim is still good to go and plenty of people still use it.

  • Killzone3265 likes this

Pagan Lowrider
  • Pagan Lowrider

    Street Cat

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2013
  • None

#16

Posted 23 June 2014 - 12:20 PM

as previously mentioned

NAT 3 and/or need to fwd ports

DMZ helps too


Furry_Monkey
  • Furry_Monkey

    I completed Vice City and all I got was this lousy t-shirt

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2013
  • None

#17

Posted 23 June 2014 - 12:25 PM

as previously mentioned

NAT 3 and/or need to fwd ports

DMZ helps too

 

This is an issue for Rockstar to fix - that advice won't make any difference.  I have my PS3 in a DMZ (no need for NAT changes or port forwarding since it's "outside" the firewall), and I had this all weekend.

  • Killzone3265 and marco-polo like this

johnwontscore
  • johnwontscore

    aka Dr Ripper

  • Members
  • Joined: 08 Feb 2009
  • England

#18

Posted 23 June 2014 - 01:40 PM

It's affected free aim badly. The only way to find a lobby with people in it is to join friends or crew. Time to do those things like messing around with the creator and friendly death matches, I think. R have needed to look at matchmaking for ages now. Hasn't been working properly since the start for me.

Pagan Lowrider
  • Pagan Lowrider

    Street Cat

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2013
  • None

#19

Posted 23 June 2014 - 01:51 PM

 

as previously mentioned

NAT 3 and/or need to fwd ports

DMZ helps too

 

This is an issue for Rockstar to fix - that advice won't make any difference.  I have my PS3 in a DMZ (no need for NAT changes or port forwarding since it's "outside" the firewall), and I had this all weekend.

 

I live in a land far,far away with internet speed circa 2005 and im having no issues with empty lobbies...all my suggestions improved my connectivity.But as you suggest,it may be something R* part...just not on my end


TheMckeever
  • TheMckeever

    Deathmatch Connoisseur

  • Members
  • Joined: 12 Dec 2013
  • Scotland

#20

Posted 23 June 2014 - 02:36 PM Edited by TheMckeever, 24 June 2014 - 01:34 PM.

Switch to AA...only preteen squeakers use FA...
inb4 everything.


Not sure if your been sarcastic or if you don't have a clue but it's the complete opposite. Yet to hear kids or be shot with an RPG at 6-feet away in Freeaim!!

It involves less brain power to use Autoaim hence why it's mostly filled with kids and sh*t shooters.

  • Youppi likes this

Semperfiman550
  • Semperfiman550

    9/9/14

  • Members
  • Joined: 23 Sep 2013
  • United-States

#21

Posted 23 June 2014 - 03:40 PM

as previously mentioned

NAT 3 and/or need to fwd ports

DMZ helps too

Yet a buddy of mine has NAT Type 3 and he can find sessions :/

 

Rockstar has always had connection issues with their servers ever since they started doing online.


rzurita01
  • rzurita01

    Boom Bap Rap

  • Members
  • Joined: 10 Dec 2013
  • United-States

#22

Posted 23 June 2014 - 03:44 PM

just keep finding a new session you'll find a full one


Accendo
  • Accendo

    Homie

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013

#23

Posted 23 June 2014 - 04:20 PM

Matchmaking is broken for lots of people. Switching to AA does nothing.

ugotsmoked
  • ugotsmoked

    MASTER OF MAYHEM

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2010
  • None

#24

Posted 23 June 2014 - 04:28 PM

Matchmaking is broken for lots of people. Switching to AA does nothing.


Just like my heart my sessions are always full...

Mr Fyn666
  • Mr Fyn666

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 04 Oct 2013

#25

Posted 23 June 2014 - 04:33 PM

Free Aim here and have the odd issue with empty lobbies but finding a new session once sometimes twice gets me a almost full lobby...

 

I'd hazard a guess that its more about the sh*t matchmaking system that R* rolled out, its been broke since day 1!

  • TheMckeever likes this

drinkduff
  • drinkduff

    Snitch

  • Members
  • Joined: 16 Apr 2014
  • None

#26

Posted 23 June 2014 - 05:59 PM

My 360 always gets full lobbies, however my PS3 gets empty ones. Same net which is odd.

Even if you're net is superior, there's still cases of people on here who suffer the same thing..maybe it's about time to think up some more "cool" responses.


The XBOX and PS3 handle lobbies differently.  I think

 

From the Xbox side since i've never played on it.  When the lobby is full when trying to join with a friend.  Does it immediately tell you or does it try to load the game and then tell you the lobby is full?


gta4thewin
  • gta4thewin

    Hopefully Helpful

  • Members
  • Joined: 29 Jan 2014
  • None

#27

Posted 23 June 2014 - 06:08 PM

Im having trouble staying in sessions and if join a session with many players they'll leave one after one until its me and like 5 ppl left. And sometimes I de-sync and get put in a session alone. My NAT type is type 2 and my ISP says everything is fine etc etc.

It sucks and I've kinda given up on playing and enjoying gta online to the fullest. :/

NubcakeVII
  • NubcakeVII

    Strawberry Fondler

  • Members
  • Joined: 09 Jun 2014
  • United-States

#28

Posted 23 June 2014 - 07:01 PM Edited by NubcakeVII, 23 June 2014 - 07:02 PM.

I think if Rockstar just made a main menu like Red Dead's, then free aim wouldn't be so abandoned.

 

I doubt most of the community doesn't even know it exists.

 

Seriously, I'd always find free aim games in Red Dead, even in 2013. If Rockstar gave the option from a main menu to go online and then select whether you'd like to join a normal or hardcore session, then more people would be in free aim.

 

That's a screw up on their part.


cg1221
  • cg1221

    Hustler

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2012
  • None

#29

Posted 23 June 2014 - 07:04 PM Edited by cg1221, 23 June 2014 - 07:04 PM.

Why the hell am I always in empty lobbies

 

Because you smell bad

 

 

 

I think if Rockstar just made a main menu like Red Dead's, then free aim wouldn't be so abandoned.

 

I doubt most of the community doesn't even know it exists.

 

Seriously, I'd always find free aim games in Red Dead, even in 2013. If Rockstar gave the option from a main menu to go online and then select whether you'd like to join a normal or hardcore session, then more people would be in free aim.

 

That's a screw up on their part.

 

 


Horndog_SA
  • Horndog_SA

    Crew Leader

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#30

Posted 23 June 2014 - 07:17 PM

I have this exact issue on PS3. I play in Free Aim and always join empty lobbies, however, if I switch to Assisted Aim, I can find a lobby full of people no problem... Matchmaking eh... :lol:

 

How do you switch from AA to FA or visa versa?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users