Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Laggy on Gta San Andreas

  • This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic
johnpiou
  • johnpiou

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 06 Jun 2014
  • Greece

#1

Posted 06 June 2014 - 08:54 PM

Hi everybody 

 

I am new at this website

i have a problem. Judging by the title i have problems with my pc performance at the game gta sa. I dont think its my pc because my pc specs are:

CPU:AMD Phenom™ 9600 Quad-Core Processor

GFX:ATI Radeon HD 3870 X2

RAM:4GB

Can you find me a solution to my problem

ALSO my pc has 100% usage of my CPU

Reply as soon as possible

P.S: MY ENGLISH IS 2/10 


lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#2

Posted 07 June 2014 - 01:44 AM

AMD Quad Core ... Set Affinity to "0".

 

Game is installed to C:/ (default) drive?

Game was installed or is running with Admin Privileges?

Operating system is Windows 7 or Vista?

Tried running the game in 'XP' compatibility Mode?

If you purchased the DVD (v2) you are running the game with the DVD in the drive?

No mods are installed?


johnpiou
  • johnpiou

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 06 Jun 2014
  • Greece

#3

Posted 07 June 2014 - 02:39 PM

My game is installed to:C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\GTA San Andreas 

I dont run it at admin Privilages

OS:Windows 7 Ultimate 64

i havE tried running the game at xp compatibility Mode

Im running the game with the DVD in the drive

No vehicle mods installed only a cleo mod called cheat menu

Thanks for repling so fast

LIL WEASEL


Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#4

Posted 07 June 2014 - 04:16 PM

ALSO my pc has 100% usage of my CPU

That's definitely not normal.

 

Do your other games lag as well?

If yes, then there's a good chance that your system has been infected by malware. Update your anti-virus and a run a full scan.


Miha300
  • Miha300

    Hermes best CARE EVER!

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2014
  • Croatia

#5

Posted 08 June 2014 - 07:57 AM Edited by Miha300, 08 June 2014 - 07:58 AM.

Well as I see,you have great OS,I have even worse and my game is running great on medium graphic and my specs are>>>

Intel Celeron 2.93 Ghz

ATI Radeon x300 se 128 mb

1GB of RAM

Windows xp professional

 

So definitely your OS isn t problem.

 

Check out about 100% CPU usage,that might be a problem,you maybe have some malware(scan a pc with antivirus program,wait and clean it).

 

If the problem countnues turn frame limiter of if you didn t,and download +++++SAN ANDREAS FRAME LIMIT ADJUSTER+++++

LINK>>>http://www.gtagaming...reas/tools/3060


KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#6

Posted 09 June 2014 - 05:33 AM

CPU usage 100% is a strange prob here. If you have anti-virus, then scan your PC for any threats or malwares.


johnpiou
  • johnpiou

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 06 Jun 2014
  • Greece

#7

Posted 11 June 2014 - 06:32 PM

Thanks everybody for all your relpies i will scan my pc and i will see if i have any problems


johnpiou
  • johnpiou

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 06 Jun 2014
  • Greece

#8

Posted 11 June 2014 - 07:47 PM Edited by johnpiou, 11 June 2014 - 07:47 PM.

A BIG THANK YOU TO ALL OF YOU GUYS 

i fixed my cpu problem and now i play gta sa with 60 fps at very high settings

Also my performance at gaming is better now

 

 

Thank you:Lil weasel,Girish,Miha300 and KBG





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users