Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Having Trouble Accessing GTA Forums

Best Answer Tank, 16 May 2014 - 08:41 PM

Update: It appears that the connectivity issues are being caused by one of our network providers.

 

We are working with them to resolve the problem ASAP. Thanks for your patience.

Go to the full post


30 replies to this topic
xoC18H21NO3xo
  • xoC18H21NO3xo

    GTA Addict

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 20 Sep 2013
  • United-States

#1

Posted 16 May 2014 - 07:38 PM

Since the search upgrade yesterday, I have been having trouble accessing this site. I get the "oops! Google Chrome could not find gtaforums.com" message. I have to press CTRL+F5 in order to get the page to load. Right now, all of the graphics are blank at the top of the page. Finally, I was able to log in.

 

I uninstalled Chrome.

Re-installed Chrome.

 

This is the only site I'm having trouble with right now.

Any help would be appreciated.

  • Detective Phelps likes this

chrisscorsese88
  • chrisscorsese88

    A Survivor is Born

  • Members
  • Joined: 05 Jan 2014
  • United-States

#2

Posted 16 May 2014 - 07:43 PM

Does this happen on a different browser? I'm currently using Opera (not many people use this browser) and I rarely have problems loading this site unless the servers themselves are down.


MrKush
  • MrKush

    We need Yachts

  • Members
  • Joined: 27 Feb 2014
  • United-States

#3

Posted 16 May 2014 - 07:50 PM

Happening to me a lot from a mobile device. Started last night & I'm still having trouble. At least I'm on the site now.

There's a website called isitdownrightnow.com that seemingly updates you by the minute on the status of any website's server(s)..... a moment ago it said GTAforums is down, & that proved to be true. 3 mins later I refreshed, told me site is back up, & here I am. You can stay updated there

Kirsty
  • Kirsty

  • Administrator
  • Joined: 05 Mar 2011
  • United-Kingdom
  • Best Administrator 2015
    Best Moderator 2014
    Most Respected 2014
    Most Helpful 2014
    Best Moderator 2013
    Most Helpful 2013

#4

Posted 16 May 2014 - 07:52 PM

The same is happening to me. Intermittent downtime where it gives me that same message on Chrome as if the website doesn't exist, won't load for ages, then suddenly comes back. Sometimes the images aren't loading as well.

 

I've just been able to get it to load by opening an incognito window. 

 

It must be server issues, but we'll have to wait for an admin to look into that if it is, or it might just be some random downtime. 


xoC18H21NO3xo
  • xoC18H21NO3xo

    GTA Addict

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 20 Sep 2013
  • United-States

#5

Posted 16 May 2014 - 07:53 PM

Thank you, I've been using that site also. At first, it told me "gtaforums is down for you" and now it says "gtaforums is down for everyone"


MrKush
  • MrKush

    We need Yachts

  • Members
  • Joined: 27 Feb 2014
  • United-States

#6

Posted 16 May 2014 - 07:59 PM

Yeah same I've taken notice of that. Seems to be partially improved hope it can continue. I totally bookmarked that site lol

brose_sfr
  • brose_sfr

    brozilla

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2013
  • United-States

#7

Posted 16 May 2014 - 08:05 PM

the site is working on Chrome for me (a little slow) but im gettting no response on my iPhone.

 

"Safari cannot open the page because the server cannot be found"

 

#bummer.


poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#8

Posted 16 May 2014 - 08:16 PM

Same here, started getting troubled last night.
Kept showing me this...
" This webpage is not available

The server at gtaforums.com can't be found, because the DNS lookup failed. DNS is the network service that translates a website's name to its Internet address. This error is most often caused by having no connection to the Internet or a misconfigured network. It can also be caused by an unresponsive DNS server or a firewall preventing Internet from accessing the network. "

Vanto
  • Vanto

    Ghetto Star

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 02 Nov 2013
  • None

#9

Posted 16 May 2014 - 08:34 PM

Same here. Sometimes the problem stood for minutes, sometimes for hours.

  • Detective Phelps likes this

Tank
  • Tank

    Gangsta

  • Administrator
  • Joined: 08 Nov 2001
  • None

#10

Posted 16 May 2014 - 08:41 PM   Best Answer Edited by Tank, 16 May 2014 - 09:11 PM.

Update: It appears that the connectivity issues are being caused by one of our network providers.

 

We are working with them to resolve the problem ASAP. Thanks for your patience.

  • SWEETSAPRIK, Mr. Jago, Detective Phelps and 3 others like this

MrKush
  • MrKush

    We need Yachts

  • Members
  • Joined: 27 Feb 2014
  • United-States

#11

Posted 16 May 2014 - 08:47 PM

Yo vanto I dig that avatar. As of now for me, it seems I can access the site for 5-7 mins before it goes back down, for roughly 2-4 minutes. Then service is restored & the cycle continues

Vanto
  • Vanto

    Ghetto Star

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 02 Nov 2013
  • None

#12

Posted 16 May 2014 - 08:47 PM

The problem still stands for me.


MrKush
  • MrKush

    We need Yachts

  • Members
  • Joined: 27 Feb 2014
  • United-States

#13

Posted 16 May 2014 - 08:48 PM

Well again my service just returned hence my post. Hope its true that its fixed for good

A Northern German
  • A Northern German

    ß

  • Members
  • Joined: 30 Aug 2013
  • Germany

#14

Posted 16 May 2014 - 10:22 PM

Same here since yesterday. It often says "Website not available." It's not my smartphone, all other websites work as usual without any problems. So far this issue occurred mostly in the late evening and night hours for me (GMT +1). Hope it will get fixed soon.

Crunch McThornbody
  • Crunch McThornbody

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 19 Sep 2013

#15

Posted 16 May 2014 - 10:34 PM Edited by Crunch McThornbody, 16 May 2014 - 10:39 PM.

I think it's a DNS issue, if I go through a VPN service (which uses different DNS servers to my ISP) I can view this site, but not if I go direct, the same thing happened with torrentfreak.com a week or two ago, they also appear to use cloudflare DNS servers.

 

Right now I can view this site fine without having to use a VPN because I put these two lines into my "C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts" text file:

 

108.162.197.26  gtaforums.com
109.123.116.90  media.gtanet.com


Tank
  • Tank

    Gangsta

  • Administrator
  • Joined: 08 Nov 2001
  • None

#16

Posted 16 May 2014 - 10:49 PM

CloudFlare have informed us that they are currently mitigating an attack on their DNS servers.

 

Until then they have no option but to rate-limit DNS requests.


Adriaan
  • Adriaan

    Uncut

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • None
  • Most Helpful [GTA Series] 2012
    Most Knowledgeable [GTA Series] 2012
    Most Respected 2012
    Most Helpful 2012
    Best Returning Member 2012
    Best Contributor [GTA Series] 2012
    Best Forum Ledby 2012
    Best Moderator 2012

#17

Posted 16 May 2014 - 11:32 PM

Until this technical problem is sorted by GTANet's hosting provider - the following should work. I have tested this myself and it seems to do the job.

 

Use Google's public DNS (8.8.8.8). Click the below link, and scroll to your operating system if you don't know how to set it up.

 

https://developers.g...ocs/using#setup

  • xoC18H21NO3xo likes this

Spider-Vice
  • Spider-Vice

    ...I will very carefully explain to you why it cannot be.

  • Zaibatsu
  • Joined: 09 Oct 2006
  • Portugal
  • Contribution Award [GTA V]

#18

Posted 17 May 2014 - 01:01 AM

Would it not have to do with Cloudflare's outgoing DNS anyway? I'd assume any DNS you use wouldn't resolve their domains because they're limiting the requests internally.


Adriaan
  • Adriaan

    Uncut

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • None
  • Most Helpful [GTA Series] 2012
    Most Knowledgeable [GTA Series] 2012
    Most Respected 2012
    Most Helpful 2012
    Best Returning Member 2012
    Best Contributor [GTA Series] 2012
    Best Forum Ledby 2012
    Best Moderator 2012

#19

Posted 17 May 2014 - 01:04 AM

Unsure. The site works for me using Google's public dns - whereas without it just times out.


Spider-Vice
  • Spider-Vice

    ...I will very carefully explain to you why it cannot be.

  • Zaibatsu
  • Joined: 09 Oct 2006
  • Portugal
  • Contribution Award [GTA V]

#20

Posted 17 May 2014 - 01:28 AM

It is pretty intermittent in here, so well it probably depends on the routing or something.


poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#21

Posted 17 May 2014 - 04:19 AM

I seem to be having the issue when using WiFi on my mobile device. When I shut off WiFi page will load without issue.

I've been at three different locations and used there separate networks, all hanging and giving the same result.
Yet when I shut off WiFi I haven't seen an issue.

brose_sfr
  • brose_sfr

    brozilla

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2013
  • United-States

#22

Posted 17 May 2014 - 04:38 AM

it's back on my phone! what a long horrible day...

(working on WiFi)

Tank
  • Tank

    Gangsta

  • Administrator
  • Joined: 08 Nov 2001
  • None

#23

Posted 17 May 2014 - 06:10 AM

CloudFlare appear to have lifted the DNS rate-limiting, but we'll continue to keep an eye on it.


poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#24

Posted 17 May 2014 - 06:12 AM

I'm still having the same results. On WiFi I get that error I posted, yet when I shut off WiFi I can access the site with no problem.

Biohazard Abyss
  • Biohazard Abyss

    SC Thread Avatar Comp Winner

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Oct 2013
  • Cuba
  • Best New Member 2013

#25

Posted 17 May 2014 - 07:19 AM

Site works fine when using Google's Public DNS like Adriaan suggested.

 

tumblr_mcbg2syvzR1rx9gtp.gif

  • Adriaan likes this

poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#26

Posted 17 May 2014 - 08:00 AM Edited by poppafewpills, 17 May 2014 - 08:00 AM.

Site works fine when using Google's Public DNS like Adriaan.

Whelp, after poking around and investigating that link, I did adjust some settings on my mobile device and changed to dns to 8.8.8.8

So far, thus good.

Thanks Adriaan for the link and biohazard for the encouragement lol


.
  • Adriaan likes this

sivispacem
  • sivispacem

    Skål, jævler!

  • Moderator
  • Joined: 14 Feb 2011
  • United-Kingdom
  • Contribution Award [D&D, General Chat]
    Most Knowledgeable [Vehicles] 2013
    Best Debater 2015, 2014, 2013, 2012, 2011

#27

Posted 17 May 2014 - 08:20 AM

The Open DNS public DNS servers at 208.67.220.220 and 208.67.222.222 also seem to mitigate the problem.


poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#28

Posted 18 May 2014 - 04:31 AM

I've noticed that more and more people are running into this issue. I've had to change settings at each location I'm connecting with WiFi.

I've tried to pass this link on because it does help. I'm not a tech guy, so I'm really not sure what changed... Maybe someone could explain why lots of us are having issues lately ?

Thanks.

ALMOST610
  • ALMOST610

    Have you driven a Ford... Lately?

  • Feroci
  • Joined: 30 Jan 2009
  • Australia

#29

Posted 18 May 2014 - 09:01 AM

Still been occurring for me on and off for the last 6 hours today, usually when it happens and I cant get it back I just use a Proxy site and usually get back online with that. Its been fairly good for the last 40 or so minutes.


poppafewpills
  • poppafewpills

    R.I.P. The Dupes....

  • Members
  • Joined: 14 Dec 2013
  • None

#30

Posted 18 May 2014 - 09:06 AM

I saw another thread got locked and the mod said it's fixed now but guys in the topic I hang around are still saying they have/had issues.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users