Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[SA|REL] CLEO FPS Limit Adjuster

6 replies to this topic
gtaloconbest98
  • gtaloconbest98

    I am a person in this world

  • Members
  • Joined: 15 Jun 2013

#1

Posted 14 May 2014 - 01:58 PM Edited by gtaloconbest98, 14 May 2014 - 01:59 PM.

Before you read
The number of CLEO mods for SA are countless, so there might be another mod like this.I've searched everywhere and didn't find such CLEO mod that let you config your own value so I made it.
CLEO FPS Limit Adjuster

This mod automatically adjust the FPS Limit when the game start up so you don't have to do it manually by trainer.

Installation
This mod need CLEO 4 so install it.
Drag the "put in SA directory" folder into your game folder

Usage
Open "frame.ini" in the game directory and set your desire FPS Limit.

Taken from GTA SA FPS Adjuster by ReGeX, so credit to him and his program

The desire FPS Limit is actually higher than the actual FPS:
30 is actually 25 ingame (Default)
55 is actually 40 ingame (Recommend)
75 is actually 50 ingame
80 is actually 52 ingame
90 is actually 55 ingame
105+ is actually 60 ingame

WARNING: Be sure to select a FPS that your computer can handle.If you set it too high, your actual FPS will be eratic as you move around because it will
constantly attempt to reach the limit.

You can also set REFRESH_KEY, which can be used to refresh your FPS (when re-editing frame.ini) for example

There's also a "frame.ini.bak" file in case you mess up, rename it to "frame.ini" after you dump the old file

The mod only supports SA v1.00

UPDATE: Some small bug fix

Temporary link!


Version 2.0 here

 

  • HM128, Alt, In45do and 4 others like this

HM128
  • HM128

    alovelyday

  • Feroci
  • Joined: 09 Jul 2006
  • None
  • Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#2

Posted 02 June 2014 - 04:19 PM

Thanks, nice mod/tool :)


Gramps
  • Gramps

    ★★★★★

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 23 May 2008
  • New-Zealand
  • Helpfulness Award
    Contribution Award [Mods]

#3

Posted 02 June 2014 - 10:36 PM

Doesn't StreamIniExtender do the same thing?


Concavax
  • Concavax

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 26 Dec 2013
  • None

#4

Posted 02 June 2014 - 11:22 PM

Doesn't StreamIniExtender do the same thing?

Yes, but StreamIniExtender have a few bugs.


TWIST_OF_HATE
  • TWIST_OF_HATE

    Peon

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2014
  • Ukraine

#5

Posted 14 May 2015 - 07:07 PM Edited by TWIST_OF_HATE, 14 May 2015 - 07:09 PM.

1. If I have SilentPatch installed, which removes 14ms frame delay - fps limit values still the same with this limit adjuster installed, like 55 is actually 40 ingame, or with SilentPach it will be like 40 fps in limit adjuster = 40 fps ingame ?

2. And what mod is better for SA frame limit - this or http://gtaforums.com...limit-adjuster/ ?


Blackbird88
  • Blackbird88

    DualShock 3 Buttons EVERYWHERE

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2008
  • Czech-Republic

#6

Posted 14 May 2015 - 07:15 PM Edited by Blackbird88, 14 May 2015 - 07:15 PM.

SilentPatch only fixes that for Frame Limiter AFAIK. If you don't use FL there should be no difference.


TWIST_OF_HATE
  • TWIST_OF_HATE

    Peon

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2014
  • Ukraine

#7

Posted 14 May 2015 - 07:37 PM Edited by TWIST_OF_HATE, 14 May 2015 - 07:41 PM.

SilentPatch only fixes that for Frame Limiter AFAIK. If you don't use FL there should be no difference.

Yes, and this script works only with framelimiter ON. Anyway, i just try it with "55 is actually 40 ingame (Recommend)" and game run smooth, close to frame limiter OFF, and no bugs, that caused by high frame rate, like car brakes whes gas button released and other.

Again guys - for everyone, who still play GTA SA with default 25 framelimiter value, just install frame limiter script and you will wonder ! Works perfectly in III/VC too, with no bugs caused by high fps.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users