Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[WIP|IV] CitizenMP:IV - the multiplayer component you've dreamt of

302 replies to this topic

Poll: Initial game mode 'side things' (43 member(s) have cast votes)

Which of the following should be the first big game mode?

  1. A 'zombie survival'-type gamemode, with all the typical interactions people have come to expect (5 votes [11.63%] - View)

    Percentage of vote: 11.63%

  2. The 'MMO'-style game type that initially prompted Citizen's design, with jobs running in a global instance with everyone else (38 votes [88.37%] - View)

    Percentage of vote: 88.37%

Vote Guests cannot vote
#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#61

Posted 30 June 2014 - 06:50 PM

After latest update when I try to start the game it just shows me a white screen. Everything was working perfectly before the update.

same here


NTAuthority
  • NTAuthority

    member_title

  • Feroci Racing
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#62

Posted 30 June 2014 - 08:14 PM Edited by NTAuthority, 30 June 2014 - 08:17 PM.

 

After latest update when I try to start the game it just shows me a white screen. Everything was working perfectly before the update.

same here

 

the 'citizenmp' server is kind of not joinable with anything less than current in-development versions right now; try the other ones
 
also in case this happens prior to joining any server, I'd guess the CEF sandbox I enabled for 'security' is breaking for you, again provide some logs I guess as below
 
also @iNIKEL: try providing some logs from DebugView (just have it running while trying to launch the game)

 

EDIT: oh, just repro'd the white screen on a local Release build - will fix it shortly. :)

  • #Shake and BlackScout like this

BlackScout
  • BlackScout

    The truth has been found.

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • Brazil

#63

Posted 30 June 2014 - 11:16 PM

White screen bug's fixed =)


benjamin94
  • benjamin94

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2008

#64

Posted 08 July 2014 - 10:56 AM

I downloaded it from Moddb i tried with 1.0.7.0 clean install but i dont see any servers?


Sobotkama
  • Sobotkama

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2014
  • Czech-Republic

#65

Posted 10 July 2014 - 05:37 PM

Thanks for the info, it builded succesfully. But now i do not know how to controll the server. Is it rcon controlled? I tried configuring some rcon clients i found, but it did not work. So, could you please give me a link to a working one? Also what are the commands for it? Thanks


#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#66

Posted 11 July 2014 - 06:15 PM

Glad to check the repository and see that NTA is making progress


BlackScout
  • BlackScout

    The truth has been found.

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • Brazil

#67

Posted 11 July 2014 - 06:57 PM

Glad to check the repository and see that NTA is making progress

Repository? Which? Where? Links?

#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#68

Posted 12 July 2014 - 02:41 PM Edited by MurdaGame, 12 July 2014 - 02:42 PM.

http://tohjo.ez.lv/citidev/citizenmp and http://tohjo.ez.lv/c...itizenmp-server
  • fefenc likes this

Zer0w5
  • Zer0w5

    There are no stupid questions, just stupid people.

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008
  • None

#69

Posted 14 July 2014 - 01:15 PM Edited by Zer0w5, 14 July 2014 - 01:15 PM.

There's also some script samples for citiv, if anyone is interested they can be found here.

http://forums.refint...ussion/111075/2

 

You can also contribute your scripts there.

  • #Shake likes this

#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#70

Posted 14 July 2014 - 09:34 PM

Can someone explain step by step how to build the server? I tried but I get some errors. Or perhaps upload it already Compiled

Zer0w5
  • Zer0w5

    There are no stupid questions, just stupid people.

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008
  • None

#71

Posted 14 July 2014 - 09:56 PM Edited by Zer0w5, 14 July 2014 - 09:56 PM.

Can someone explain step by step how to build the server? I tried but I get some errors. Or perhaps upload it already Compiled

It's written in the documentation on how to build it, read carefully

http://citizen.re/do...01-admin-guide/

  • #Shake likes this

#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#72

Posted 14 July 2014 - 11:52 PM Edited by MurdaGame, 15 July 2014 - 12:28 AM.

 

Can someone explain step by step how to build the server? I tried but I get some errors. Or perhaps upload it already Compiled

It's written in the documentation on how to build it, read carefully

http://citizen.re/do...01-admin-guide/

 

thanks alot bro

 

Did everything still get a error

 

 

Errors:

 
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server.sln (default targets) ->
(Build target) ->
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/CitizenMP.Server.csproj (default targets) ->
/usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets (PostBuildEvent target) ->
 
        /usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets: error : Command 'xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.14/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.17/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "Q:/Dev/citizenmp-sharp/CitizenMP.Server/packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.18/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"' exited with code: 127.
 
         3 Warning(s)
         1 Error(s)
 
Time Elapsed 00:00:05.7842050
 

fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#73

Posted 15 July 2014 - 12:24 AM

I'll be very happy when NTA put on these logs that our characters can walk normally like in Single Player, it's a lot harder to control an always running character on GTA IV.


NTAuthority
  • NTAuthority

    member_title

  • Feroci Racing
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#74

Posted 15 July 2014 - 12:37 AM

thanks alot bro
 
Did everything still get a error

Fixed in the latest commit, though it may have broken other stuff.

http://tohjo.ez.lv/citidev/citizenmp and http://tohjo.ez.lv/c...itizenmp-server

I'll be very happy when NTA put on these logs that our characters can walk normally like in Single Player, it's a lot harder to control an always running character on GTA IV.

network walk mode toggling (SetNetworkWalkModeEnabled)

just needs to be made switchable in some server's script
  • #Shake and fefenc like this

Zer0w5
  • Zer0w5

    There are no stupid questions, just stupid people.

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008
  • None

#75

Posted 15 July 2014 - 12:51 AM Edited by Zer0w5, 15 July 2014 - 12:51 AM.

 

thanks alot bro

 

Did everything still get a error

 

 

Errors:

 
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server.sln (default targets) ->
(Build target) ->
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/CitizenMP.Server.csproj (default targets) ->
/usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets (PostBuildEvent target) ->
 
        /usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets: error : Command 'xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.14/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.17/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "Q:/Dev/citizenmp-sharp/CitizenMP.Server/packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.18/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"' exited with code: 127.
 
         3 Warning(s)
         1 Error(s)
 
Time Elapsed 00:00:05.7842050
 

 

http://visualstudiog...02-b21a8f5293ca

 

As the error states you need to restore the nuget packages, read number 3.

 

Make sure restoring of NuGet packages is enabled. This option can be found in Tools -> Options -> NuGet Package Manager -> General -> Allow NuGet to download missing packages.


#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#76

Posted 15 July 2014 - 01:25 AM Edited by MurdaGame, 15 July 2014 - 02:23 AM.

 

 

thanks alot bro

 

Did everything still get a error

 

 

Errors:

 
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server.sln (default targets) ->
(Build target) ->
/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/CitizenMP.Server.csproj (default targets) ->
/usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets (PostBuildEvent target) ->
 
        /usr/lib/mono/xbuild/12.0/bin/Microsoft.Common.targets: error : Command 'xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.14/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "/root/citizen/citizenmp-server//packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.17/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"
xcopy /s /y "Q:/Dev/citizenmp-sharp/CitizenMP.Server/packages/NLua.CitizenMP.2.2.2.18/lib/native/x86/*.*" "/root/citizen/citizenmp-server/CitizenMP.Server/bin/Debug/"' exited with code: 127.
 
         3 Warning(s)
         1 Error(s)
 
Time Elapsed 00:00:05.7842050
 

 

http://visualstudiog...02-b21a8f5293ca

 

As the error states you need to restore the nuget packages, read number 3.

 

Make sure restoring of NuGet packages is enabled. This option can be found in Tools -> Options -> NuGet Package Manager -> General -> Allow NuGet to download missing packages.

 

i did that on ubuntu, nevermind, tried again from scratch and worked, thanks :p


Chaser202
  • Chaser202

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2007

#77

Posted 15 July 2014 - 01:55 AM

Any way to get ASI scripts to work on this? I'd love to use this as a LCPDFR server.


fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#78

Posted 15 July 2014 - 03:30 AM

 

thanks alot bro
 
Did everything still get a error

Fixed in the latest commit, though it may have broken other stuff.

 

http://tohjo.ez.lv/citidev/citizenmp and http://tohjo.ez.lv/c...itizenmp-server

I'll be very happy when NTA put on these logs that our characters can walk normally like in Single Player, it's a lot harder to control an always running character on GTA IV.

 

network walk mode toggling (SetNetworkWalkModeEnabled)

just needs to be made switchable in some server's script

 

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

The world must know this, also the servers owners :D


benjamin94
  • benjamin94

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2008

#79

Posted 15 July 2014 - 07:19 AM

Guys lets play, im the only one in the server now please all go to: http://citizen.re/ download the file and lets play!!


Zer0w5
  • Zer0w5

    There are no stupid questions, just stupid people.

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008
  • None

#80

Posted 15 July 2014 - 08:12 PM Edited by Zer0w5, 15 July 2014 - 09:42 PM.



The scripts are written in LUA, thanks to Imperative for using his server.
  • #Shake and Mega like this

fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#81

Posted 15 July 2014 - 10:23 PM

8bb4fa099   even more improved mouse input

 

 

OMG did someone finally fixed the GTA IV annoying laggy mouse bug?


NTAuthority
  • NTAuthority

    member_title

  • Feroci Racing
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#82

Posted 15 July 2014 - 10:36 PM Edited by NTAuthority, 15 July 2014 - 10:37 PM.

 

8bb4fa099   even more improved mouse input

 

 

OMG did someone finally fixed the GTA IV annoying laggy mouse bug?

 

no, this just replaces mouse input for the menus; actual game mouse input is still pending redo

 

also, can anyone convert the III HD 'borgnine' vehicle to a IV resource set for me? I can't find a conversion anywhere and I'd like to use it for an interesting 'taxi wars' game mode... and all these guides idiots write use 'zmodeler' and that's a pile of crap

 

(and theoretically I still have a license to use those vehicles in a 'Citizen' modification, so yeah :p )

  • Frank.s, Zer0w5 and fefenc like this

fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#83

Posted 15 July 2014 - 10:46 PM Edited by fefenc, 15 July 2014 - 10:52 PM.

 

 

8bb4fa099   even more improved mouse input

 

 

OMG did someone finally fixed the GTA IV annoying laggy mouse bug?

 

no, this just replaces mouse input for the menus; actual game mouse input is still pending redo

 

also, can anyone convert the III HD 'borgnine' vehicle to a IV resource set for me? I can't find a conversion anywhere and I'd like to use it for an interesting 'taxi wars' game mode... and all these guides idiots write use 'zmodeler' and that's a pile of crap

 

(and theoretically I still have a license to use those vehicles in a 'Citizen' modification, so yeah :p

This is something already :D

 

I spent ~2 hours trying to pass from Snowstorm (Fkn abandoned hospital mission) yesterday because when you pick up the cocaine, the cops show up on the abandoned hospital, it's almost impossible to shoot the cops without spending 3 rounds hitting the wall, things got worse when they ran on my direction, I was trying to aim at them and missing the shots with them at 2 meters away from me due to the IV sh*tty mouse movement, sometimes it's too slow and sometimes when I'm desperated it's too fast :(


Mega
  • Mega

    ''This is Head Radio, A Love Media Station.''

  • Members
  • Joined: 01 Jan 2012
  • Brazil

#84

Posted 16 July 2014 - 05:06 AM

@fefenc I think you're making a way too big deal out of IV's mouse movement, really. As far as I remember, it's the same as EFLC's and it's really easy to get used to it, just take some time to practice and you'll see that it's fine. Anyway nice work so far NTAuthority, looking foward to seeing more of Citizen content in the future. About the Borgnine, I do think that if OnePiece made it, it's possibly in the GTAIII HD converted cars, I'll check to see if I can still find it somewhere and I'll send it to you if I do :)

#Shake
  • #Shake

    Im B_Shake In Game

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2007
  • Portugal

#85

Posted 16 July 2014 - 01:47 PM

I hope u make a updater for the server in the future, it sucks to be always compiling.


fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#86

Posted 16 July 2014 - 11:52 PM Edited by fefenc, 28 August 2014 - 12:11 AM.

@fefenc I think you're making a way too big deal out of IV's mouse movement, really. As far as I remember, it's the same as EFLC's and it's really easy to get used to it, just take some time to practice and you'll see that it's fine. Anyway nice work so far NTAuthority, looking foward to seeing more of Citizen content in the future. About the Borgnine, I do think that if OnePiece made it, it's possibly in the GTAIII HD converted cars, I'll check to see if I can still find it somewhere and I'll send it to you if I do :)

WTF? EFLC (TBOGT specifically) aim system has managed to be more sh*tty and worse than GTA IV's one (it's only good for very, very long distance shots).

 

As if wasn't enough the laggy mouse movement inherited from GTA IV, the aiming on TBOGT is always fkn zoomed in and it makes the aiming more slow and awful to control, it's almost impossible to shoot someone in that game without spending at least 1 round shooting to the air, it's a real pain in the ass when we need to do a quick shot against someone near to us or to do a shootout inside some building, EFLC aiming system is even crappier than GTA IV's one.

 

It's terrible to think we need to always zoom out when we use a gun to have the less difficult, but still pain in the ass GTA IV aim style, at least IV's aiming is more manageable than TBOGT stupid zoomed aiming.

 

Looks like R*'ve done GTA IV shooting system using their p*nises and I hope they don't do the same thing to V's aiming system.


Zer0w5
  • Zer0w5

    There are no stupid questions, just stupid people.

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008
  • None

#87

Posted 17 July 2014 - 09:37 AM Edited by Zer0w5, 17 July 2014 - 10:21 AM.

latest update has smooth mouse movement, and it's really nice to have that in now.

  • #Shake likes this

benjamin94
  • benjamin94

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2008

#88

Posted 17 July 2014 - 02:05 PM

HEY NTA,

 

Im setting up my own server, finally it works, however when i try to connect it says: Invalid NPID sent!, how can i fix this?

  • fefenc likes this

fefenc
  • fefenc

    Luis Lopez is The Best HD era GTA Character Ever Created

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2014
  • Brazil

#89

Posted 17 July 2014 - 03:10 PM

It's happening to me too when I try to join some servers
 


benjamin94
  • benjamin94

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2008

#90

Posted 17 July 2014 - 05:14 PM

I fixed it, however i dont think its good code:

 

Remove this code:

                    var authResult = await gameServer.PlatformClient.ValidateTicket(((IPEndPoint)context.RemoteEndPoint).Address, ulong.Parse(guid), new NPSharp.RPC.Messages.Data.Ticket(Convert.FromBase64String(authTicket)));

                    if (!authResult)
                    {
                        result["error"] = "Invalid NPID sent.";

                        return result;
                    }

From InitConnectMethod.cs.

 

Please NTA maybe you know the answer to this?





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users